17.09.05
03:20
Hi all.
Искам някой да ме посъветва какво да си купя да пия за натрупване на мусколна маса. Аз си мислих да си купя Протейн + креатин + Глутаминл, но от 2 часа някаде се ровя по другите теми из форума и .... яко се обарках.
1.Гейнър или Протейн ? КОе ще е по-добре ? и какъв да е ? Аз мисля да купя на Нутрин.
2.Декстроза+ креатин ???? аз незнам даже кво представлява тая Декстроза :( . коя е най-добрата комбинация ?
Както казах спрял съм се на Протейн + Креатин + Глутамин , но мисля вместо протейн да взема Гейнар ? кое е по-добре ? Кажете плсс , пък ако трябва да смена Глутамина с нещо друго ??
Трябва да реша до Понеделник (19.09.05), а в главата ми е само :?: :?: :?: :?:
10х предварително на всеки който помогне.
17.09.05
03:54
Най-добре е гейнер + креатин + глутамин. Но имай предвид, че гейнера е скъпо удоволствие. Ако нямаш много парички вземи си суроватъчен протеин и поне аз така съм правил:
след като заредиш 5 дни с креатин
30 мин преди трнировка: креатин 2-3гр
веднага след тренировката декстроза(40гр)+ креатин(5гр)+глутамин(5гр)
20-30 мин след тях 40 гр суроватъчен протеин.
Ако наистина ти се дават повечко пари гейнера по-добре за маса.
НО НЕ ЗАБРАВАЙ ДА ХАПВАШ ПРАВИЛНО!
17.09.05
05:28
Super Mass Gain (Суроватъчен гейнър за натрупване на мускулна маса с разклоненоверижни аминокиселини, обогатен с пчелно млечице, лиофилизат от LB bulgaricus и LB acidophilus, соли и витамини)
ей тоя гейнер мисля да взема (3кг. дано кача някое килце с него).
Ще е добре ли?
веднага след тренировката декстроза(40гр)
За тая Декстроза никаде не намерих информация какво представлява.Тя само един пат 40 гр след тренировка ли се пие.? и докога да я пия, заради креатина ли се пие ?
Да, трябва да се хапва яко :) Два дена ядеш . два дена преяждаш :wink:
Гейнар 3кг (45лв) + Креатинмонохидрат 200г (20лв) + L-Glutamine Pure 120г (22лв) ..... ~ 90 лв. лелее . ами тая Декстроза , кви пари ще е? и ако не я взема много ли ще е лошо?
тя е около 2лв килограм...прост въглехидрат които спомага за усвояването на креатина...може да я замениш с мед ако искаш ис 120гр глутамин невярвам да постигнеш нещо за това ще ти предложа да си вземеш 300гр креатин на оптимум за 33лв вместо глутамин-а и креатин-а на нутрим
и примерно можеш да си вземеш мега масс 3000 на юниверсал тои е под 30лв за 1.5кг и сичко ще ти излезне пак около 90лв само дет суплементите ще са ти вносни
Протеин + Десктроза е нещо като гейнър.Тоест ако си вземеш суроватъчен протеин е хубаво да си вземеш и декстроза за възстановяване на гликогена.Но ако си вземеш гейнър в него има въглехидрати и няма да ти трябва Декстроза.
cl_killa е прав,че е по-добре да са вносни продуктите.
17.09.05
10:06
Sportex батка защо протеина се пие 20-40 мин след приема на другите суплементи.?? :shock: Аз ги пия един след друг това грешка ли е?
17.09.05
10:10
[quote author=“L_Clan_Frodo”]Super Mass Gain (
Гейнар 3кг (45лв) + Креатинмонохидрат 200г (20лв) + L-Glutamine Pure 120г (22лв) ..... ~ 90 лв. лелее . ами тая Декстроза , кви пари ще е? и ако не я взема много ли ще е лошо?
200грама креатин са малко ще ги свършиш за 1месец вземи си Оптимум цената излиза същата ,а разликата в качеството е от земята до небето
17.09.05
11:56
[quote author=“Sparki70”]Sportex батка защо протеина се пие 20-40 мин след приема на другите суплементи.?? :shock: Аз ги пия един след друг това грешка ли е?
защото съроватачните протеини обикновенно се освоятат за 30 мин
а простия въглехидрат почти веднага а като смесиш с протеина индекса на декстрозата пада и не се получава инсулинов шок.
Прочети тая статия и ще ти стане по-ясно:
http://www.bb-team.org/nutrition/000211.php
17.09.05
12:11
а как да разбера гликемичният индекс на дадена храна за да мога да го изчисля?
17.09.05
12:40
във всеки магазин за суплементи
декстрозата си е глюкоза
едно и също е.
Тя е с най-висок индекс.
17.09.05
14:08
Декстрозата е кристална глюкоза и има най-всок гликемичен индекс от простите въглехидрати. Взема се около 1 г/кг тегло.
Идеална е комбинацията креатин + декстроза. Аз лично вземам по 10 г креатин със 100 г декстроза веднага след тренировка, но аз съм 103-105 кг. Но за теб наполовина ще е добре - 5 г креатин + 50 г декстроза.
Не виждам никаква полза някой да си дава парите за Гейнър (тоест за въглехидрати). По-добре яж овесени ядки, ориз, макарони... Аз лично никога не съм вземал Гейнъри. Вместо да хвърля на вятъра 45 лв. за 3 кг Гейнър, предпочитам да си купя 5 кг ProGold 90 (млечно-яйчен протеин) за 85 лв. В края на краищата мускулите растат от белтъчините, нали? А ролята на въглехидратите е да предпазват белтъчините от разграждане и използването им за енергия. Но не е нужно да плащаме за това в злато!
17.09.05
19:32
да но не свеки гейнар е само въгледирати има такаива които имат по около 40-50 процента протеин :wink:
17.09.05
19:44
Благодаря мнгоо на всички, доста голяма грешка щях да направя, друго си е така човек да получи савети от хора занимаващи се с това.
300гр креатин на оптимум + мега масс 3000 на юниверсал + Декстроза
първите 5 дни са ми зареждащ период , трябва да пия по 20 гр на ден . как да ги разпределя ? ( аз си мисля 5гр сутринта , 5 гр на обяд + 10 гр. след тренировка ) а декстрозата щом е гр/кг. тогава трябва да пия по 75 гр на ден. А протейна след тренировка ли да го пия само или и преди това ...
Ей тва реших да взема :shock:
ама още се чудя дали мега масс 3000 на юниверсал или ProGold 90
17.09.05
19:56
[quote author=“L_Clan_Frodo”]Благодаря мнгоо на всички, доста голяма грешка щях да направя, друго си е така човек да получи савети от хора занимаващи се с това.
първите 5 дни са ми зареждащ период , трябва да пия по 20 гр на ден . как да ги разпределя ? ( аз си мисля 5гр сутринта , 5 гр на обяд + 10 гр. след тренировка ) а декстрозата щом е гр/кг. тогава трябва да пия по 75 гр на ден. А протейна след тренировка ли да го пия само или и преди това ...
Ей тва реших да взема :shock:
ама още се чудя дали мега масс 3000 на юниверсал или ProGold 90
мегата е по-добре ама с 1500гр се икарват 10-12 дни най-много
17.09.05
19:57
[quote author=“L_Clan_Frodo”]Благодаря мнгоо на всички, доста голяма грешка щях да направя, друго си е така човек да получи савети от хора занимаващи се с това.
и аз точно така ще направя даже може и амино киселини универсал да вкарам или глутамин :wink:
17.09.05
20:19
[quote author=“Chushko”]ами декстрозата по време на зареждането с креатина(20г за 5 дена) как се пие 1 път с 5г след тренировката или на всеки 5г? като се има впредвид че до монента декстроза не съм използвал
С другите приеми пак може, но не прекалявай... може да я замениш с натурално сокче в останалите приеми.
17.09.05
20:23
Сега да караме поред:
1). Веднъж свързали се с креатина рецепторите на клетката остават свързани с него 12 часа така че ,ако приемеш през това време креатин той не може да се свърже с рецепторите (понеже са заети) за да влезе в клетката, следователно заминава право в тоалетната чиния. Оттук извода е че, ако смяташ да правиш зареждане трябва да вземеш креатина сутрин на гладно (с декстроза) и веднага след тренировка (пак с декстроза, разбира се!) като подразбираме, че тренировката е вечерна!
2). Гейнърите съдържат определено количество протеин, някъде м/у 30-50%, затова ги водят заместители на хранения. Иначе, ако бяха само въглехидрати щяха да бъдат въглехидратни напитки.
3). Дозата за декстрозата (има и рима) е г/кг тегло на прием, а не за целия ден! Това количество е нужно за пълното усвояване на креатина, защото предизвиква максимално отделяне на инсулин.
4). Гейнърът е личен избор, но за мен той е екстра. Сега, аз ако разбирам добре не си с неограничени възможности (финансови), така че първо си осигури основата - белтъчини 2,2-2,5 г на кг тегло и после, ако ти останат излишни пари купи си Гейнър, аминокиселини, Трибестан, антиоксиданти, ненаситени мастни к-ни и т. н. Списъкът на полезните суплименти е голям!
17.09.05
20:33
2гр/кг протеин си ги осигурявам от храната а останалото от добавки :wink: дори ще си взема про голд 90 да пия през ноща :)
Тука стана голема обърквация.
1)Добре аз знам,че ако правиш зареждащ период с креатин е хубаво да разпределиш дневния прием на четири,защото иначе се получава стомашен дискомфорт освен това се усвоява по-добре.И все пак не виждам какво ти пречи да взимаш 5гр. креатин през 3-4 часа примерно.От това което е написал nikola не става ясно колко трябва да вземеш за да се свържат всички рецептори с креатина.
2)Гейнъра според мен не е точно заместител на хранене.Гейнъра си е за възстановяване след тренировка.Има суплементи,които ги пишат Meal Replacement е т’ва вече замества храненето.
Frodo гейнъра го пии преди и след тренировка.Креатина сутрин,на обяд,преди и след тренировка.А декстрозата 1 или 2 пъти с креатина.
искам да попитам дали е добре да си взема Super Mass Gain i Hi-fit на Нутрим и да ги смесвам?така ми препоръчаха.защото искам да кача малко маса на бицепсите защото на корема и гърдите си имам мазнини!!!незнам какво да правя?!?!?!?!?!?!!?
24.09.05
01:55
[quote author=“nasko_007”]искам да попитам дали е добре да си взема Super Mass Gain i Hi-fit на Нутрим и да ги смесвам?така ми препоръчаха.защото искам да кача малко маса на бицепсите защото на корема и гърдите си имам мазнини!!!незнам какво да правя?!?!?!?!?!?!!?
Мускули само на бицепсите и с вълшебна пръчица не може камо ли с протеин!
:lol:
добре де кажете ми дали може да се направи тази комбинация и как и кога да ги пия????В саита на Нутрим за hi-fit не пише по колко грама се пие????То никой не казва нищо!!! :? :? :?
25.09.05
16:32
ами ти какво искаш земи прочети малко не може всичко на готово :wink: и престани да питаш едни и същи неща 5 пъти
25.10.05
22:13
Значи темата ме засяга пряко и мен. За това искам да се уточним :
[code:1]300гр креатин на оптимум (се пие с декстроза) + мега масс 3000 на универсал [/code:1]
Това ли е най-добрата комбинация за трупане на мускулна маса :?: :!: И ако е да, някой да напише как се пият тия неща... Креатина кога, само 1път на ден ли или повече (защото нали рецепторите :roll: ) , ами това мега масс 3000 , не е ли по-добре мега масс 3800 и не е ли по-добре да се пие преди и след тренировка :?:
26.10.05
14:31
[quote author=“BabaVanga”]Ако си начинаещ не взимай креатин.
Защо да не си взимам :?: :!: Няма да ми действа или.... Ами това ще ми е достатъчно ли мега масс 3800, то и без това си е пари... :roll:
Еми просто можеш да изчакаш.Ако вземеш всичко наведнъж после няма да ти действат.Според мен е по-добре да пробваш нови неща постепенно.
31.10.05
12:42
След дъгло мотане из магазина си взех
MAX GAIN 4100, та въпроса ми е преебал ли съм се :?: :!: :lol:
Взех си само 1.5 кг за да го пробвам, за 30 кинта .... не съм взимал нищо до сега ..... трябва ми мускулна маса.... Продавача каза че за всеки си е универсално и все пак ми препоръча това пред mega mass 3000 ... Въпроса ми е може ли само това да се пие.... Според BabaVanga нещата трябва да се опитват постепенно , аз и затова само това си взех иначе имах още кеш :roll: :?: :!:
Дайте мнения плс.... С тоя 1.5 кг , мога ли да очаквам някаква промяна... или :?:
24.11.05
00:29
Свърши ми гейнера... Както ще видите последното предишното мнение пак е мойто преди около месец. Та значи ипий 1.5кг за 1 месец, в началото се старах всеки ден да го пия, сутрин и вечер и преди и след тренировка.. Качих не знам дали от това или от храната 2 кила, после започнах да го пия само преди и след тренировка (последните 2 седмици) и нищо не качих.. Демек от 71кило , вече съм 73.. Като се има впредвид некъдърния ми режим на хранене звучи добре, но пък за 2 седмици ищо не качих :roll:
Та какво бихтеме посъветвали, пак ли това да си купя, да сменя ли на мега масс 3600 или там каквото беше, или да по тренирам без нищо някакво време и после пак да си взема нещо, та пак внезапно да му въздейства на организма......и пак да кача некое и друго килце...