Прав ли е човека,аз в заблуда ли съм живял ?

Bluskam Zdravo, вчера

В 200 грама ориз има 160 грама въглехидрат.

пълни глупости, 200грама сварен орз са ти 60 гряма въглехидрат, на опаковката е в суров вид стойноста.лека вечер

Според него това,че не опаковката пише,че в ориза има примерно 71-80 грама въглехидрат на 100 грама е невярно и след варене въглехидратите драстично намаляват,което значи,че като сваря 100 грама ориз ще имам 30 грама въглехидрат :?

07.03.13
00:12

Да,вярно е.Поема вода,издува се,какво очакваш? Сега това колко вода зависи и от там и въглехидратът,който задължително е по-малко отколкото си мислиш (70-80 гр) Горе-долу е така, 300грама варен ориз се равняват на 100 грама суров.Има и го в сайта при табличките с храните :))

Не мога да повярвам, че трябва да питаш за подобно нещо и не ти идва само на ум. Като приготвяш ориза той поема вода, което намаля концентрацията на въглехидрати за 100 гр (и увеличава съдържанието на вода). Естествено, че 100 гр. сварен ориз ще съдържа няколко пъти по-малко въглехидрати от колкото суровия.

Тегли го ПРЕДИ да го сготвиш и го смятай със стойностите за суров продукт.

Живял си в заблуда, което се е случвало на всеки от нас... въпросът е, че не си намерил причина дори да се замислиш дали си прав. :) Коментирали сме това десетки пъти, търсачката щеше да ти отговори. В 100 g печено месо има повече белтъчини от 100 g сурово заради същата причина - промяна на водното съдържание.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.03.13 10:22.

07.03.13
14:23

казано от Александър Илиев на 07.03.13, 00:04:

като сваря 100 грама ориз ще имам 30 грама въглехидрат :?

То съвсем малко му трябва на човек,ама да му идва на време(МОЗЪК).
В цялото количество което излиза от тези 100 гр суров ориз,ще имаш въглехидрата който пише на опаковката,не в 100 гр от получения след варенето ориз.Иначе казано 200-300 гр варен ориз(зависи,колко вода сложиш) = 100 гр суров ориз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1