04.03.13
19:57
Петеее, чакаме връщането ти с нетърпение!
’ с пожелание гръбчето ти бързо да се оправи (sun)
Фолио се слага само след като се направи татоса и се стой с него 3 часа . Да слагаш фолио след това и да тренираш е ГОЛЯМА ГРЕШКА ! Татоса е като рана , кожата трябва да диша , за да заздравее , а с това фолио освен да се спариш нищо няма да стане . Дори може и да го прецакаш нещо. Една седмица си караш с някакви мижави тренировки и това е .
Напълно съгласна съм със Стоян.
И татуиста ми каза, че изобщо не ми препоръчва да слагам фолио, за да не се задушава. За първия татус, който ми беше на гърба, не се грижех, не го мажех както трябваше, вследствие на което цветовете избледняха и картинката стана много зле. Затова предпочитам сега да не тренирам 3-4 дни и да си го оставя да диша. Не мисля, че за толкова време ще изляза от форма. :)
От утре ще започна да се раздвижвам с леки тренировки, ненатоварващи гърба, пък от другата седмица, живот и здраве, си се завръщам с пълни сили. :)
казано от By the way на 04.03.13, 19:57:
Петеее, чакаме връщането ти с нетърпение!
’ с пожелание гръбчето ти бързо да се оправи (sun)
Колко мило, благодаря ти (F) (sun)
Реших от днес да започна 33-дневно предизвикателство без сладко :D
Напоследък много започнах да се отпускам, което никак не ми харесва. Надявам се поне този път, когато си го поставям като цел, да се справя. Волята почна да се губи нещо..
33 дни ще е, защото на 6-7 април планираме да отидем на малка почивка, та там може да се отпусна леко. Предизвикателството е БЕЗ сладко (дори и домашно, но нещо здравословно може), но някакви не чак толкова здравословни манджи, може от време на време :D
Като гледам се чудя и аз какво да правя.. (giggle)
П.П. утре мисля да пробвам да направя някаква импровизирана тренировка. Ще включа упражнения, за изпълнението на които не трябва да се разтяга много гърба и вероятно ще се получи нещо като кръгова. Ще пиша после, че не мога да седя без да си водя дневника. Липсва ми форума (giggle) (wasntme)
05.03.13
21:05
Петяяя, с теб съм :D за предизвикателството (wasntme) и аз, защото все се чудя какво да си измисля (и в крайна сметка почти никога не го спазвам изцяло, само донякъде) вчера си казах, че до 7-ми април няма да ям сладко, освен мед. Нямам конкретен повод за тогава, просто гледах седмиците и си набелязах до 7-ми (нищо, че сестра ми след 2седмици има РД - предполагам, че ще го преживея без сладко :D ). Спокойно мога да твърдя, че преди имах желязна воля, но напоследък няма и помен от нея... Таа, желая ти успех, както и на себе си (nod) това си е наистина голяяяямо предизвикателство... аз се замислих и за някакво “наказание”, ако не издържа? Но ми се стори много мазохистично, пък и ми е трудно да си измисля :D .. Сериозно, не ме слуша главата напоследък....
Оооо, Дани, супер! Хайде да почваме заедно (sun)
Не знам за теб, но аз ще съм още по-амбицирана да го завърша като знам, че сме две :D
И на мен волята напоследък ми куца.. преди като сложеха пред мен сладко направо ми се гадеше, а сега му се нахвърлям като обезумял вълк :D Е, поне вчера ми донесоха да ме черпят с Dunkin Donuts, но издържах на изкушението. Приемам го като добър старт (whew)
Наказанието е добра идея. Аз си мисля за нещо от сорта на 250-300 клека? Не е достатъчно, ама пак е нещо :D
Днес ми е втори ден и продължавам напред с пълни сили. Ако наистина желаеш - включвай се (devil)
06.03.13
09:22
Challenge accepted, както казва моя любим Барни от How I met your mother :D Две сме (wasntme) Сега ще видим на кой са му по-слаби ангелите :D
300 клека е добра идея, без почивка :D а може и някакво бягане от сорта на 10км да си спретнем :D зависи колко голямо ще е поражението (ако го има де (wasntme) )
Петя, успехх (nod) и ще те следя (wait)
06.03.13
11:31
Ще се включа и аз към вас. Страхотна идея. Без това напоследък както виждате имам проблеми със сладкото :D Малко мотивация никога не ми е излишна :) Бройте ме и мен :) Включвам се от днес :)
Страхотно, Ивче, повишаваш амбицията :D
казано от Danniii :) на 06.03.13, 09:22:
Сега ще видим на кой са му по-слаби ангелите :D
Не знам за вас, но мен това достатъчно ме мотивира (devil) (giggle)
Успех и на вас момичета и да знаете, че ви следя, няма измъкване (wasntme)
* ден 2 *
06.03.2013: ~ 25 часа фаст
3х5 вакуумки
09;00 - кафе
12;50- Тренировка
13;40 - 17;40 - сока от 1 лимон, 150гр кисело мляко 4,5%, 30гр овесени ядки, 15гр протеин, 2фпх, 1 гювече, 8 бадема, малко ^лютеница, 9 маслини, 1 пилешко пифте (не повече от 50гр).
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Melatonin.
Тренировка :
Кръгова:
1. Български клек - 12, 10, 8, 6 повторения на крак
2. Напади - 24, 20, 16, 12 повторения
3. Глутеус ритник - 24, 20, 16 повторения
4. Планк - 3х40 секунди
5. Коремни преси - 3х30 повторения
6. Извивания встрани с дъмбели - 3х30 повторения
7. Вдигане на крака (свити в коленете) от вис - 3х10 повторения
Храна - можеше и по-добре, можеше и по-зле да е, средно положение :D Но започвам да подобрявам нещата :)
Размисли - приличен ден. Най-накрая направих леко раздвижване. Не беше кой знае каква тренировка, но съчетах упражненията, които не натоварват гърба. И все пак съм доволна :)
Момичета, какво брашно най много обичате да използвате?
Чудя се дали да не си взема бадемово брашно или от рожков.
С кое стават най-вкусни сладкишчета? :)
07.03.13
16:36
На мен ми е най-любимо кокосовото - слагам го навсякъде и винаги е вкусно. Даже с лъжичка да го ядеш пак е вкусно :D
07.03.13
16:56
И колко струва килограм бадемово брашно? 30 кинта поне?
А това брашно рожков, от рожковците на Делян ли е направено :Д
Иначе най-хубавото брашно за мен си остава ръженото, за черен хляб.
А пък ако си го купиш и от мелница, киселия вкус не изневерява.
Мнението беше редактирано от Мила на 07.03.13 16:58.
07.03.13
17:49
Мила, права си... ако е за хляб.
Ако е за десерти/глезотийки не пречи да се пробва и другото (nod)
Благодаря ви за мненията (F)
На мен ми трябва точно за глезотийки, хляб си ям пълнозърнест, едва ли ще тръгна да си правя (от мързеливите съм) :D
Вие от къде си ги купувате тия брашна, че като гледам цените в нета, лошо ми става.. :D
Мнението беше редактирано от Petya на 07.03.13 18:36.
07.03.13
19:19
Скъпи са си. Аз ги купувам от един магазин за стоки от Англия, но кокосовото брашно е най-евтино в БИОМАГ. Бадемовото си е навсякъде ~30лв/кг. Рожкова не е много скъп, така че си го купувам от всякъде - разликите са стотинки.
Аз лично последният път си купих това бадемово брашно . Доста трудно го открих (защото се каня от доста време да си го купя) сега , но още не съм го ползвала :) Чакам да налегне музата за него :)
Може и да не е от най-качествените (обезмаслено е), но личното ми мнение е, че първият път ,когато купуваш нещо, не трябва да се изхвърляш в грамажи и цени :)
Потърси го :) За София го открих в ЦБА :)
07.03.13
20:35
Това не е бадемово брашно, а са смлени бадемови люспи (имаше и твърди частици). Купувах веднъж и е пълна скръб - съсипа ми сладките. Истинското е светло на свят, по-мазно и вкусно. (y)
казано от Radost_nezemnA на 07.03.13, 20:35:
Това не е бадемово брашно, а са смлени бадемови люспи (имаше и твърди частици). Купувах веднъж и е пълна скръб - съсипа ми сладките. Истинското е светло на свят, по-мазно и вкусно. (y)
Напълно подкрепям... На мен ми съсипа крекерите и вкусът не беше хубав...Няма нищо общо с бадеми
Отново благодаря за мненията и съветите. Ще прегледам още малко сайтове, пък когато ми се дояде някаква глезотийка ще ходя и ще купувам нещо. :)
* ден 3 *
07.03.2013: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
06;00 - кафе
12;50- Тренировка
13;40 - 18;00 - сока от 1 лимон, 4фпх, 40гр кашкавал, 40гр свинско пушено филе, 2 ^яйца, 45гр пилешко пифте, 50гр ^лютеница, 50гр обезмаслен Котидж, 6 маслини, свинско с ориз и спанак (неопределено).
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Melatonin.
Тренировка :
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения
2.Вертолет - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Храна - като че ли дойдоха малко повече калориите, но поне е сравнително качествена. :)
Размисли - нормален ден. Реших вече да започна да си тренирам нормално, та правих рамене и ръце. Може би нямаше да е лошо да изчакам още ден-2, ама пак съм си доволна. :)
Утре може да направя една кръгова, но не е сигурно. Ще решавам в движение :)
А днес забелязах, че съм станала голяма свиня. Определено трябва да взимам мерки вече, че на нищо не приличам. А и трябва някак си да поддържам мотивацията.. :D
Момичета, аз ползвам същото бадемово брашно и се получават истински чудесии :)
Е, при последните покупки си купих обикновено БИО бадемово брашно - действително е доста по-различно, но пък на мен и това ми харесва :P
Кат, ако одобряваш това бадемово брашно, да ходя да си взимам, че то главно за твои рецепти ми трябва :D
Виждам из дневниците, че много хора пият ензими . За какво точно ги пиете? Мен някой път ми се подува корема, не мога да разбера от какво. Да ми препоръчате нещо :)
Fii, ензимите точно за това се пият по принцип - подобряват храносмилането и следователно предотвратяват подуването, но нещата са леко относителни. Лично аз мога да ти препоръчам да разбереш първо от какво се подуваш и после да търсиш решение. :)
(sun) (sun) Честит 8 март, момичета! (sun) (sun)
(F) С пожелание да сте здрави, щастливи, усмихнати и красиви! (F)
* ден 4 *
08.03.2013: ~ 21 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
14;10 - Тренировка
15;00 - 18;00 - 200гр кисело мляко 4,5%, 30гр овесени ядки, 1/2ч.л. пектин, 1ч.л. канела, 1ч.л. ленено семе, ~200гр ориз със свинско и спанак, 3 ^яйца, ^лютеница, 50гр Котидж чийз, кашкавал, 8 маслини.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. steam engine - 30 повторения
7 кръга от всичко!
Храна - хапнах си и днес. Не ми се тегли всяка хапка, която слагам в устата си, така че смятам да почна да го карам на око. Може би ще меря само основните неща, без да детайлизирам.
А баща ми каза, че ще поръча от някъде домашен кашкавал. Никога не съм пробвала домашен, нямам търпение (inlove)
Размисли - сравнително приятен ден. Реших вече да се връщам към нормалните тренировки - няма да правя само тези упражнения, при които трябва да се лежи по гръб. Та тренировката мина добре :)
Баща ми сутринта ми даде пари да си взема нещо по случай празника, а аз изхарчих всичко за добавки.. не е зле :D
Мнението беше редактирано от Petya на 08.03.13 22:17.
* ден 5 *
09.03.2013: ~ 23 часа фаст
3х5 вакуумки
09;30 - кафе
17;00 - 21;00 - 200гр кисело мляко 4,5%, 10гр желатин, 90гр ягоди, 2фпх с ^лютеница и сирене (неопределени) и после на кръчма - (не цели порции, а по половин г/д :D ) кашкавал пане, пилешки хапки с корнфлейкс, мешан сач, чесново хлебче с кашкавал, шкембе с кашкавал, 2 бири (devil)
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.
Тренировка : почивка.
Храна - аз пък тоя ден си го пиша зареждащ. :) Продължавам си предизвикателството понеже не съм хапвала нищо сладко, въпреки че качеството на храните в кръчмата е под голям въпрос.. Ама не съжалявам - беше забавно, вкусна храна, готина компания :)
Размисли - вчерашния ден го отдадох на пълно възстановяване. Наспах се хубаво, не тренирах, ядох като разпрана и така :D
Ето и една снимка на киселото мляко с ягодки и желатин. Нещо тоя желатин пак не успях да го направя както трябва.. (dull)
Не си разтворила хубаво желатина. Бъркай повечко време на котлона. Трябва да се получи напъъълно гладка течност.
Да, от по-мързеливите съм в кухнята, та гледам нещата да стават по-бързо и вероятно не съм го разтворила достатъчно. Иначе е добре да се разтваря на водна баня, нали така? :)
* ден 6 *
10.03.2013: ~ 20 часа фаст
09;30 - кафе
15;30 - Тренировка
16;45 - 18;40 - сока от 1 лимон, 150гр кисело мляко 4,5%, 75гр ягоди, 20гр овесени ядки, 1ч.л. ленено семе, 1/2ч.л. канела и толкова пектин, 10тина кашута, 3-4 лъжици пиле с ориз, 1 гювече (свински черен дроб, домати, лук), Котидж чийз, 1фпх, 9 маслини.
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12, 10, 8 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
4. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Набирания надхват - 4х4 повторения (почти положителни)
табата 20/10
1) клек без тежест
2) burpee с лицева
3) mountain climbers
4) steam engine
Храна - да кажем, че беше добре. Доста неща хапнах, но поне се вписват към здравословните :)
Направих гювечета със свински черен дроб и станаха разкошни. Не е лоша идея по-често да започна да си взимам някакви карантии. И без това ги обичам :)
Размисли - приятен ден. Уж цял ден уча, но някак си лежерно го карам.
Тренировката мина добре. От главната махнах флайса и добро утрото, че няма как да ги изпълнявам на този етап.
Но табата с тези упражнения не бях правила много отдавна и добре дойде. :)
Ето и някоя снимка на гювечето:
11.03.13
07:49
казано от Petya на 10.03.13, 20:25:
Да, от по-мързеливите съм в кухнята, та гледам нещата да стават по-бързо и вероятно не съм го разтворила достатъчно. Иначе е добре да се разтваря на водна баня, нали така? :)
Да, на водна баня го разтварям и аз и се получава. Даже за да стане по-бързо сипвам доста гореща вода :D
Точно това правя и аз - сипвам мноого гореща вода и бъркам, ама явно ще трябва да го карам по по-бавната процедура - на водна баня :D
Уикенда ще пробвам да си направя пак, пък дано стане. Експериментира ми се с нещо, давайте идеи, ако имате :D
Няма как да не стане - просто не спирай да бъркаш, докато не се разтвори :D :P
11.03.13
20:22
С желирано мляко ли или не само ? ^^ идейки имам :D
Каквито и идеи да имаш, давай ги! Когато ме налегне музата ще експериментирам и ще споделям после :D
П.П. благодаря, Кат! Следващият път ще бъркам така, че свят да му се завие (devil)
Мнението беше редактирано от Petya на 11.03.13 20:48.
* ден 7 *
11.03.2013: ~ 20 часа фаст
04;30 - кафе
13;45 - Тренировка
15;00 - 18;00 - 4фпх (130гр), 40гр кашкавал, 40гр шунка, 100гр цедено кисело мляко 2%, 10гр протеин, гювече (~200гр свински черен дроб, лук, домати), 6 маслини, Котидж чийз, няколко резена филе Елена, 15тина кашута.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. steam engine - 25 повторения
7 кръга от всичко!
Храна - прилична. Но има доста накъде да се подобрява..
Размисли - готин ден. Времето беше тъпо, ама го изтърпях :D
Тренировката мина доста добре. Бавно-бавно започвам да си се завръщам.
Утре крака и корем (grin)
П.П. днес е налегнаха някакви глупави мисли, ама утре ще споделям..
11.03.13
23:17
така... не знам кое би ти допаднало, но ето няколко предложения:
ПП: хич не съм по обясненията...., но до колкото мога:
Ж.мляко със сока от лимон или портокал + 2-3 ванилийки ми е много освежаващо и вкусно. С банан също става уникално (на 500гр к мляко 1 банан е достатъчен, ако те притесняват въглехидратите в него). Аз обичам да си правя отделна смес (с друг вкус, най-често какао), която после добавям към насипаното в купичка ж мляко и леко поразбърквам (така става 2 цвята и тази 2рата не се желира и остава течна, когато хапваш). Също така може да сложиш най-отгоре (или най-отдолу) да сипеш овесени ядки, за да стане като блатче ::)
ако обичаш извара това го препоръчвам горещо, много ми е любимо - http://recepti.gotvach.bg/r-4430- http://recepti.gotvach.bg/r-3880-Крем_от_извара_с_кафе
аз захарта я замествам с мед
още:
http://recepti.gotvach.bg/r-9371-Лесен_мус_с_кафе
и ето на това съм се наточила, но да видим кога :D http://www.bb-team.org/recipes/4260_domasha-pica-s-blat-ot-kaima
Мнението беше редактирано от By the way на 11.03.13 23:18.
Ехаа, ти сериозно си се постарала да не ми е скучно :D
Благодаря ти за предложенията, при първа възможност ще пробвам нещо. Мусът с кафето най ми грабна окото (devil)