07.03.13
17:55
Днес си закупих креатин монохидрат (Optimum Nutrition). Казаха ми, че това е един от най-добрите избори. Първото нещо което забелязах е, че в него няма измервателна лъжичка а трябва да го пия на дози по 5 грама. Четох че с чаена става, но вкъщи намерих една стара лъжичка за сол(прикачам снимка) и се чудя дали ще е удачно да я използвам, дали е около 5 грама и за това реших да попитам вас за мнение. И втория ми въпрос е относно приема. Засега съм решил да пия по 5 грама 40-60 минути преди и по 5 грама след тренировка, а в нетренировъчен ден по 5 грама. Удачен ли е този начин на приемане.
П.С. Аз съм 1.89 м 90 кг.
Снимка - Цък
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.03.13 19:47.
Изследванията са показали, че дори да пиеш по 5гр сутрин в продължение на месец нивата на креатин в организма ще се повишат до такава степен, каквато ако направиш и зареждаща фаза или приемаш по повече креатин от 5 гр, след месец ефекта ще е същият просто се забавя. До тук са изследванията.
Лично аз съм най доволен точно от твоят пример 5гр преди и 5 след, чувствах се най добре с него. Съветвам те да откриеш кое ще ти действа най добре. :) Експериментирай най добрият вариянт да намериш това което търсиш е като си опитал от всичко (в рамките на нормалното).
Ако не греша имам подобна лъжичка за сол и мисля, че е 10гр. Със тази снимка не мога да преценя.
Мнението беше редактирано от LOSER_X на 07.03.13 19:46.
07.03.13
19:47
Има чудесна статия за креатина, където има достатъчно подробности.
Има и важна тема, където пък всичко е коментирано. Тази дискусия не е необходима.