Ангелският дневник

Темата е заключена.
Прескочи до:
AG

09.02.13
13:16

Оказа се че ми е интересно да чета чуждите дневници и и се навих да направя свой.

Ръст: 170 см.
Тегло: 60 кг.
Възраст: 28 г.

Това са ми последните силови постижения:
Лег: 3х120;
Тяга: 6х120;
Клек: като тягата, само че напоследък тренирам без стойка за клек и правя преден и той ми е супер слаб 10х60;
Милитъри преса: 60 не знам колко повторения.

На лостовете мога да правя доста силови и предна везна. Мога да правя драконов флаг. Преди седмици се мъчих с full planche pushups ама нещо не мога да се балансирам - за момента такива неща не ми влизат в тренировката.

Тренирам от осми клас. Вече почти 15 години. Освен тренировки с базови упражнения, с висок интезитет нищо няма ефект.

Други спортове:
колоездене;
тенис;
от дъжд на вятър ходя по баирите и плувам.

Ям всичко като избягвам джънка, фаст фуда и многото сладко. Работя като графичен дизайнер. Искам да съм здрав и да живея към 120 години.

Понеже тягата ми е слаба, отивам да я правя сега и да си проверя макса. После малко обръщане.  :)

Поздрави,
Ангел

AG

09.02.13
15:48

Очаквах повече ама само единица на 130 на тягата. Нещо днес не е денят. Партнера и той със схванат врат се раздвижва цяла тренировка.

Браво, много добри постижения спрямо личното тегло. Целиш ли повече?

AG

09.02.13
22:55

казано от Димитър Михайлов на 09.02.13, 22:02:

Браво, много добри постижения спрямо личното тегло. Целиш ли повече?

Благодаря. Чудя се и аз колко як, мускулест и релефен трябва да съм ама не мога да си отговоря на този въпрос. Тренирам, защото ми харесва. Все пак смятам че на тая лежанка тягата и клекът ми трябва да са по 150 кила поне, а те нещо не вървят... Или пък лежанката много върви - не знам. Мислел съм да спра да я правя ама защо пък като ми е сила?!?

ПС горе ми свети едно лично съобщение и не може да угасне. От някакъв баннат е.

AG

12.02.13
14:33

Вратът на партнера е по-зле и го пуснах да почива. Извадих петолевка и отидох на фитнес.

Днешната ми тренировка е бутащи. Клек, пробвах и пълен клек (слаб ми е клекът в долната част, много слаб, нагоре ги вдигам 300 :) ), малко лег преса, лег, милитъри с помагане с краката, малко подскоци с щанга и накрая някав прасец на някви машини. Счупих се! Предните дни изкарах някакъв много лек грип и сухожилие на коляното ми беше тръгнало да се възпалява, но два хапа стрепсилс и едно мазане с волтарен е излекувало всичко това. Разглобен съм и гладен.

В клетката във фитнеса ме чакаше някаква мадама с треньор. Викам ѝ, че и аз трябва да правя бая серии да се разберем нещо и тя се дърпаше ама като ѝ казах, че е яка се нави. Всъщност проблемът идваше оттам, че на мен не ми личи, че съм як. Почнахме. Тя ме пита какво спортувам и получи дежурния отговор, че вдигам за да ми расте :) Тя била лекоатлетка, готвела се за състезание и правеше всевъзможни експлозивни движения. Много як задник си имаше :)

Утре тегя, набиране и корем аааа и обръщане :)

AG

16.02.13
21:51

Пропуснах тренировка, защото с партнера си сглобяваме клетка. Ще ни излезе към 200 лева с крепеж без заварки (това е по-скъпо). Вече ще се кляка както трябва.

Някой да даде акъл за куките?

16.02.13
21:58

Мм и на мене ми направиха спечатление силовите ти постижения.Поздравления ! Само едно се питам .. как за 15 години тренировки и си 60 кг лично тегло.Колко процента подкожни имаш горе-долу ? Мислил ли си да отидеш на някое състезание по трибой ? 3х120кг и най-вероятно макса да ти е 130 на това малко тегло имаш огромни шансове на състезанията.
П.С може да споделиш снимки за да добием представа за тебе и ако имаш желание да споделях храненията ;)

Мнението беше редактирано от rory на 16.02.13 21:58.

AG

16.02.13
23:33

Имам 2 снимки в снимките. За качването - качвам трудно и никъде не се казва, че като тренираш непременно качваш - седял съм в застой или поддържане на формата, както си избереш го кажи, с години. Пушил съм, пил съм, ходил съм по купони и тн. В последните 4 месеца съм качил 3 килограма, което за мен е чудо. Разликата ми отпреди, е че взимам суроватъчен инстантен протеин, креатин, омега 3 и ям извара преди лягане.  Смятам, че ефектът от омега 3 и креатинът е много силен. Суроватката я пия сутрин веднага след ставане и след тренировка.

За трибоя не искам. Не искам да се занимавам професионално със спорт и това съм го решил още в гимназията. И за да ги разцепя на трибоя трябва да дръпна по 200 тяга и клек. Кво да ходя за пълнеж с моите кила?

AG

17.02.13
16:38

Ходих на фитнес и направих тренировка за цялото тяло да компенсирам вчерашния пропуск.

Тъкмо си завърших клека и в залата дойде Джони Браво. Местя си тежестите от клека на лежанката и Джони Браво ме гледа, хванал колана. Веднага му предложих щангата да кляка ама не иска. Взе си колана и се измете към мечката.

Не бях правил набиране скоро и се учудих колко ми се е качила силата там. С дъмбел 21 направих 8-9. Още не ми се вярва, че е 21 тоя дъмбел.

17.02.13
23:12

Здрасти, Анга! :) Радвам се да видя твой дневник в изданието! :) Да го водиш редовно!

П.С.: потвърждавам, че г-н Гяуров е яката батка! :) Учихме заедно в гимназията, когато апропо вдигна 100кг веднъж, ако не ме лъже паметта...

AG

18.02.13
16:44

Печелиш покана за откриването на клетката.

AC

26.02.13
07:58

Наспах се за първи път от 10 дни. Изгубил съм малко форма. И сайта нещо е загубил - не мога да се логна с фейсбука си.

AG

01.03.13
17:01

Поредната провалена тренировка, но пък завършихме най-накрая клетката. Вдигахме днес и я тествахме. Има достатъчно дупки за шишове и успях да се затисна на лежанката и на клека. Работи перфектно. Настрани се клати и прискърцва като мачта, но назад и напред е бетон. Ето снимки:

http://sdrv.ms/YbC7DY
http://sdrv.ms/YbCnDd

Куките са дизайнерски.

AG

04.03.13
16:23

Тренирах за дърпащи. Клетката е супер. Направих рак пул със 140. И преди го бях правил но сега щангата беше с една идея по-ниско. После натоварих скрипеца за набиране и ми се видя леко та сложих всички тежести - 15 по 5.5 кг. са. С ебати чийтинга направих 3-4. Явно от набиранията с тежест съм станал машина. Много съм доволен. После обръщах малко - това упражнение не мога да го правя и не се и научавам. Направих и тежка серия за бицепс. Ицо ми помага за няколко повторения и здраво се изморих. После везна, вдигане на краката и наклони настрани.

AG

05.03.13
23:11

Направих си тренировката за бутащи. Клек, лег, раменни преси и разгъване на скрипец. Хитът беше, че не можах да закача щангата на едната кука след тежката серия лег и се наложи Ицето да дърпа като див. Ама той е як - нищо му няма :)

AG

08.03.13
17:19

Тренировка за бутащи пак. Ще ги въртя малко за да вдигам по-често за бутащи. Искам да си оправя клека. Вдигнах малко и обема и пих протеин преди и след тренировка. А клекът ми до долу никак не е наред. Предпоследната серия се затиснах на 4, а последната направих 9 със същата тежест. След това лежанка, раменни преси и да се напъна на трицепса развалих макарата на кросоувъра. Търся макара :)

Утре дърпащи, вдругиден предни клекове вкъщи, ден почивка, дърпащи, бутащи, два дни почивка и пак повтарям същото от днес. Така го мисля. Цел - пълен клек с 2 пъти личното тегло.

AG

10.03.13
18:50

Вчера правих тяга с яката мускулна треска от клековете. Не мога да разбера как една серия правя 2 а на следващата, когато трябва да съм по-изморен, правя 4.

Днес имах мускулна треска само на десния глутеус. Направих преден клек без да си давам зор и отидох на басейн да плувам.

Утре ми е ден за почивка - най-накрая!

AG

13.03.13
17:07

Вчера направих тренировка за дърпащи. Основно единици Rack Pull.

Днес бутащи. Box Squat петица на 140. За кутия ползвах лежанката. Струва ми се, че мога и повече, но на първите 2 повторения ме беше страх да пусна задника до пейката, но следващите 3 си ги направих. И на лежанката имам тоя проблем.

На тежката серия лег докоснах куката с ръка на последното повторение и не можах да правя докрай. Направих и тежка серия раменни преси на 62-63 килограма с помощ на последните. Не бях качвал повече от 60 досега.

Ебати защо клекът с кутия ми е 140, а до долу 70…

AG

15.03.13
18:04

Това с повечето тренировки за крака не става... Връщам се към тренировките си два на два, дърпащи и бутащи. Претренирал съм. Боли ме гърбът. Няма да правя и повече от една тежка серия на упражнение. Смятам да редувам тренировка тежко и тренировка не чак толкова тежко.

23.03.13
23:54

Анга, много дълги почивки правиш :)

AG

24.03.13
13:14

Не съм почивал. Тренирам си два на два. Просто трябва да пиша едно и също и тук ще почна да отбелязвам само напредъка. За момента след клека с кутия правих една тренировка клек до долу и ми се струва че имах напредък. Следващата тренировка за крака правих пак клек с кутия и на 140 направих десетина!!! (предишната тренировка бяха 5) На последното изтървах щангата ама нали има шишове в клетката - всичко е наред. Така че за момента вдигам колкот се мое по’ече.

Другата тренировка с тягата - дейба тягата, само ми се връща храната и не мога да вдигам. Ще я преместя последна в тренировката.

Промених си тренировката да правя един път пълни повторения един път половинки (клек до долу, клек с кутия / тяга, рак пул и половин лег правих).

Днес ще правя клек до долу, лег до долу и раменни преси. Утре тяга, набиране и обръщане - в обратния ред :)

От оня ден почнах да пия креатин, така че лежанката скоро трябва да стане 130 :)

AG

25.03.13
16:33

Вчера направих серия клекове с 80 като след това направих само долната част на движението с 40. От това днес имам доволна мускулна треска и се навеждам като пенсионер.

След това на лежанката направих 9@110. Трябваше да са чисти ама последните се огънах доволно.

На рамото качих над 60 кила. Може би да са 64 и успях да направя 3-4 повторения.

Днес завъртях тренировката за дърпащи наобратно и така тягата дойде последна. Много съм доволен и така ще остане. Накарах Ицо да ме снима и явно имам проблем с изпълнението. То си се усещам, че извивам малко гърба. В следващите тренировки може би ще намаля малко тежестта.

AG

29.03.13
16:35

Вчера 5 box squats на 150 ама ме беше страх да опре задника в пейката. Мисля че следващите тренировки ще свикна. След това се мъчих на лежанката с 130 само горната част на движението. И направих шестица със 64 кила за рамо.

Днес - обръщане от което останах доволен и след това набиране и рак пул за които нямах никаква сила.

Купонът беше, че днес дойде един приятел да тренира с мен и Ицо и аз се правих на треньор. Сгънах го. Клек, лег, гребане, рамо и тяга. От които клек, лег и рамо до отказ. Партнера ми вика - “ти ако станеш инструктор няма да се връщат”. Аз му викам - “е сега като е дошъл да тренира да тренира”.

AG

02.04.13
19:13

Имам малък напредък. Вероятно и креатинът вече ме е хванал.
Вчера в бутащата тренировка добавих лежанка с тесен хват. Правих с 80 кила тройка и реших, че са ми леки и викам ще сложа 90 за тежка серия. Сложих ама само тройка и с помощ. Нещо малко се надцених :) На клека направих 9-ка на 80 кила. Вярно с помощ ама преди не можех.

Днес правих дърпащи. Тягата никак не ми спори. Едва ли не никакъв прогрес. Направих 2 тежки серии на 120. Първата четворка - втората петица. На всяко друго упражнение не мога да подобря следващата серия спрямо първата ама на тягата някак си успявам... освен да почна да я тренирам с по-голям обем за разлика от всичко друго.

AG

04.04.13
22:36

Днес ми е втория ден почивка и се сетих защо не тренирам с по-голям обем. Защото после съм изморен и ме боли това онова. Не мускули, а неща дето не трябва да болят.

Сетих се и че последно след тягата, направих бицепс. Толкова се раздадох, че ме измори повече от тягата. Да живее чийтинга.

Днес влизам в един мат стар и имаха щангети!!! Не повярвах - въртях обувката сумати и за малко да попитам дали това са щангети ама се досетих, че лелите няма да знаят какво е това. За съжаление нямаха моя номер.

Утре ми е тежката бутаща. 150 кила ме чакат на бокс скуата.

AG

05.04.13
17:17

Ау на тоя бокс скуат на 150 направих 9-ка или десятка. Едвам оставих щангата на стойката. На лежанката с 120 4-5 не чисти. Раменна преса 6 @ 64 с малко помощ. Скачах с 60 кила щанга и се чудех да си сложа още ама за днес стига.

AG

07.04.13
17:34

Освен, че тренирах оня ден за бутащи, дойде и моят подопечен. А него си го карам да прави тренировки за цялото тяло. И той пак си направи всичкото и ми вика аз ше дойда и утре. Добре бе що не ми каза, че ще тренираш и утре да ти разделя тренировката на 2? - питам аз. А нищо вика - пак ше тренирам кво?...

Дойде такъв и му викам абе ти нали така и така искаш да отслабваш айде ще направиш днес енергоразход. Той вика да бе ама за 40 мин трябва да се навдигам. Хехе. Ела тука. 3 кръга клек, лег, дърпане на скрипец. 15-ки. Пък и кила му сложих - не можеше да си прави 15-ките, прави с моя помощ разни повторения. Милия - час и половина след тренировката още не беше на себе си.

Аз правих рак пул и тежко набиране. Нещо мързеливо минах и реших че и днес ще вдигна малко. То и какво друго да правя в това дъждовно време. Лек преден клек и раменна преса и тежка мъртва тяга от по-ниско от стандарта. Интересно че не ми прави особена разлика височината. Ако е под коляното щангата независимо дали 2 или 22 санта вдигам горе долу едно и също. За над коляното вече е друго.

AG

10.04.13
17:12

Тренирах вчера и днес редовното. Продължавам да имам бавен напредък. Доволен съм

AG

14.04.13
15:59

Вчера вдигнах. Всичко нормално. Партнера хвана да се мъчи да прави някакви раменни преси с 80 и аз да не изоставам много от него сложих 70-те кила. Вечерта малко съгреших, защото излязох с приятели и пих 2 бири. Мислех, че днес тренировката няма да е добра заради това но беше!

Като начало на деня Алонсо ги разцепи!!!
Имах сила и пробвах да обърна 70. Дръпнах ги 2 пъти последователно нагоре, но нямам техниката да клекна под тях. На придърпването на скрипец направих сумати с всичките тежести - от следващата тренировка ще закачам допълнителни. Предполагам, че набирането ми с тежест е станало около 30 кила, но не съм пробвал. На тягата пак имам някакъв прогрес. След тежката ми серия с 120 сложих 130 и направих 3 единички с по няколко секунди почивка между тях.

AG

18.04.13
19:07

Вчера направих 6 @ 70 раменни преси. Днес най-накрая дръпнах 140 на тягата.

AG

22.04.13
15:57

За 3 дни - два рождени дни и едно техно парти. Животът пречи на спорта. Тренировките си ги направих. По-добре да потренираш, въпреки че не ти е кеф, отколкото да пропуснеш.

AG

23.04.13
23:57

Това ще е новата тениска.

Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 23.04.13 23:57.

AG

26.04.13
22:24

Оня ден ходих на гости в съседа и гледам, че си взел кантар. Качих се и 63 килограма. Качил съм. Не знам плочките дали са ми по-добре или по-зле от преди, но като се кача на байка върви. Даже се учудих преди тренировката с каква скорост се закарах до центъра.

Вчера ходих на фитнес в зала. Не знам как се получава но тежестите във фитнеса са по-леки отколкото в Ицо. Може би онази щанга е повече от 20 кила, може би има някакво значение помещението. Както и да е. Погледах малко хора, посмях се и повдигах. Направих 2 клека ass to grass @ 85, което си е прогрес. Не съм правил box squat откакто клекнах 9-10 пъти с 150. На лежанката вдигнах 2 пъти 130 с намалена амплитуда. И това е ново. Реших да се пробвам на кофичките. Не бях правил кофички от години. Направих 10 с 42 кила допълнителен дъмбел. Следващият път явно трябва да сложа още. На раменната преса прав направих само 2 на 60 кила. Не знам дали преди не съм я правил с 50 щото правех доста повече повторения. Направих някакво разпъване за трицепс. Скачах малко с щанга щото скоро във фитнеса никой не ме беше питал какво правя и си ходих.

След това си купих SPD педали, закачих се за колелото и сефтосах единия лакът.

Днес вдигах вкъщи. Броих и смятах тежестите и изкарах, че нямам 160 кила, а 155. На тягата 2 единици на 140 с 15 секунди пауза между тях. На втората се озъбих доволно. 3 набирания и половина с дъмбел 32. Направих и едно гребане с щанга на 80 кила 10-тина повторения, че да има и някаква хипертрофия в тренировката.

После излязох да карам колело из София, вече с настроените автомати и по-добри умения за закачане и откачане.

AG

01.05.13
00:30

Вчера ходих в кварталния фитнес.

Пробвах серия успореден клек на 130 ама не става. На 110 се получи с поставка от една ниска пейка. Още разликата при клека от няколко сантиметра е много кила.

Преден клек 2 @ 80 на втората така се напънах че си натиснах щангата към гръкляна. Много се учудих колко много вдигнах - не бях пробвал досега като взимам щангата от стойка. Явно предния и задния ми клек до долу са горе долу еднакви.

На лежанката една серия сумати повторения на 120. Тоя дето ме пази ли вдига, щангата ли е по-лека от 20 не знам.

4-5 кофички с 52 кила дъмбел

раменни преси прав 8 @ 60 - отсрамих двойката от предишната тренировка - явно тогава съм хванал щангата широко

френско с крива щанга 4-5 @ 45 кила - прекъснах си серията, защото ме заболя лакът - деба скапаното френско
довърших трицепса на скрипеца с 90 кила двойна макара - значи 45 - закачих си един диск двайска за колана да съм стабилен :)

скок с щанга и прасец на машината

обикновено правя по едно упражнение за мускул ама викам айде дал съм пет лева вход ше вдигам повече :) пък и празници идват ще пропусна някоя тренировка

днес си вдигах вкъщи за дърпащите
тяга, набиране, обръщане в тоя ред и разнопосочно сгъване с дъмбели за бицепс
после малко вдигане на краката и колената от висилка

Като цяло имам лек проблем с храненето. В дните без тренировка имам повече време и ям повече. Трябва да си орежа въглехидратите, когато не тренирам. Качил съм и мазнини, но засега не е проблем. Тенис сезонът предстои и мисля да счупя колелото от каране :)

Отивам на село да цепя дърва и да нося камъни. Весели празници.

AG

07.05.13
23:11

Днес дръпнах 150 кила на тягата!!!

Вчера ходих на фитнес в Стара Загора и кантарът ме изкара отново 61 килограма. Ял съм някакви диетични агнета.

Купих си шосейка. Много върви.

AG

08.05.13
21:00

Най-накрая открихме сезона на тениса.

10.05.13
16:08

Как успя да качиш 30 кила на тягата за по-малко от месец?

10.05.13
17:40

Ако е за сметка на техниката 30 не са много :Д

AG

11.05.13
00:22

Не знам как. Не знам и защо тягата ми беше в пълен застой няколко месеца, въпреки че правих какво ли не. Прогрес има но е далеч от 30 кила за месец.  Пооправих си техниката. Преди тръгвах много бавно.

Днес ходих в залата. Болен съм. Боли ме гърло и имам някаква лека температура. Не се чувствам съвсем добре, но силата си беше налице.

Бокс скуат
с лоста
с 70 кила
120 някакви малко повторения
5 @ 150 - реших че са ми леки и трябва да натоваря повече
1 @ 170 - на второто си останах долу

преден клек до долу
лоста
40
8 @ 70 - сигурно щях да направя още някое повторение ама голям гърч

на лежанката бях решил, че ще направя серия до отказ на 120 ама на 4-тото ми се плъзна единия крак (залата е със  скапан гранитогрес) и като се прецака серията викам няма как - сега трябва да мъча 130

на 130 - 3 с помощ, намалена амплитуда и клизми

раменна преса прав 3 @ 70 - не успях да заключа горе нито един път, но имайки предвид, че не бях пробвал повече от 60 съм доволен

трицепс на скрипеца

+ някакви упражнения за врат и прасец

на излизане от залата вдигнах една щанга 110 на тяга да покажа на един ентусиаст

Утре ще си вдигам вкъщи тяга и набиране. Тягата по-ниска от стандартната - с фи 30 тежестите.

AG

18.05.13
10:37

Ходих вчера в някакъв известен люлински фитнес. То бяха певачки, тъпкачи на Азис, кво ли не.

Стойката за клек широка и удряш дисковете в спотърската стойка - лежанката тясна и си удряш ръцете в куките. Поне имаше колан за закачане на тежест и за всеобщо учудване направих 3-4 кофи с 60 кила. Кантарът ме изкара 62.

Ден преди това правих тяга вкъщи. Сложих си всичките 155 кила на щангата ама не можах да я отлепя.

Кофички с личното тегло, а не можеш да дръпнеш 150 тяга? Да фак!? :Д

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1