08.03.13
19:58
Тази статия е посветена както на вече установените фитнес маниаци,така и на тези които все още се чудят защо толкова много хора се увличат по тази уж нова мода за БГ.
Масово хората под думата фитнес разбират вдигане на железа и взимане на така наречената химия или най-много да го асоциират с Шварценегер.Но всъщност това е представата само на онези,които никога не са стъпвали в залата.Без да преувеличвам фитнесът наистина е начин на живот.Занимавал съм се с и с други спортове(да фитнесът наистина е спорт,каквото и да твърдят някои),но никой не е превземал така вниманието ми.Най-интересното е,че когато почнах преди 4-5 години нямах представа за какво става дума,а просто реших да отида,защото бях анорексично слаб(както половината от тийнейджърите,които отиват на фитнес)и дори и не се бях замислял до каква мания ще доведе това.Просто не усетих как стана и честно казанотова е едно от нещата,за които най-мнного се радвам.
Сега ще се опитам да опиша причините,поради които всеки един(говоря за мъжете,над жените нямам такива наблюдения)трябва да се пробва в залата.Като за начало е ясно,че с много усилия(тренировки,диети и естествено добавки)се постига желаното тяло(и не,няма да стане за месец,нито за година,но трябва да имате търпение).
Но аз искам да обърна внимание на нещата,които получаваш заедно с по-доброто тяло и отдадеността си.Надявам се да успея да помогна с мотивацията на тези,които все още не са я намерили или в момента са я изгубили.Едно от най-хубавите чувства ,които човек може да изпита е когато си във фитнеса и цялото внимание е насочено към теб,защото
си направил нещо,което другите не могат-няма значение дали си вдигнал много или си направил много повторения-важното е ,че е нещо наистина впечатляващо.Страхотно е даусетиш върху себе си завиждащите погледи или да чуеш как някой казва на приятеля си”виж онзи колко вдига”.Това е моментът,в който чувстваш,че владееш ситуацията.
Предполагам,че много от вас са усещали това внимание вурху себе си,а за онези,които не са-не се отказвайте,защото ако вие сами не си повярвате,как ще накарате другите да ви приемат на сериозно.Защото това са моментите,в които всичко друго изчезва и към които всички се стремим-това върховно усещане,при което се чувстваш непобедим.Моментът,в който разбираш,че си най-силният в залата е безценен.А когато пък има и по-силни,това не трябва да ви обезкуражава,а точно обратното-да ви стимулира да постигнете още и още.
Нека да не пропускаме и ползите извън залата-вниманието на другите към вас се увеличава.Мъжете искат да бъдат като вас,а жените да бъдат с вас(още не съм достигнал това ниво,но се надявам,че все пак ще успея:Д).Понякога дори един комплимент може да ви оправи деня,а когато е свързан и с това колко добре изглеждате,неизменно си казвате”точно заради такива моменти тренирам”.
Уважението към вас расте-страшно много приятели и познати са искали от мен да ги въведа във фитнеса или да ги съветвам.
Мога да продължавам още много и то при положение,че все още съм далеч от желаната форма(представете си тогава колко много ще бъдат позитивите).Така че за тези от вас,които все още се чудите дали си струва всичко това и не сте убедени в думите ми,знайте че най-добрият начин да затвориш устата не хейтърите е просто да си махнеш блузата-тогава няма какво да кажат(направете един експеримент:отидете до огледалото и си вдигнете фланелката-ако това,което видите ви харесва,значи тази статия не е за вас,а ако
не сте,значи е време да отидете до залата и да превърнете недоволството в удоволетворение).Ако сте прочели статията до тук значи не сте от типа “по-добре семдица срам на плажа,отколкото година пот във фитнеса”,а просто ви липсва малко тласък.Това,което съм научил е,че е много лесно да тренираш,когато имаш желание,но ключът към успеха е дори в моментите,когато не ти се прави нищо,да продължаваш,защото точно това доказва колко си силен и дали имаш потенциала.Така че,ако искате нещо повече,станете и си го вземете,защото никой няма да ви го даде.
Пробвайте,фитнесът може и да промени живота ви,а ако не стане-поне ще знаете,че сте пробвали.А болката от тенировките,от лишенията и от режимите е слабостта,която напуска тялото ви,а на нейно място идва силата-тази неповторима сила,за която е всичко.
08.03.13
21:17
Мисля, че его и комплекси са объркани с мотивацията. Примера е показателен. Няма лошо, аз също съм наркоман на изброените две :)
Научи се да прецеждаш информацията, описваш с прекалено много думи малко факти, бъди по резюмиран.
08.03.13
21:33
И какво стана сега - тренираш с цел да получаваш комплименти и за да си намериш гадже. Аз пък ще ти кажа, че хубавата физика изобщо не е фактор при намирането на приятел/ка, не и на сериозна такава/такъв. Показателно е, че мнозинството от хора навън не спортува и въпреки това повечето се обвързват в един момент.
Другото за комплиментите също е смехотворно... на практика излиза, че се бъхтиш, оставайки зависим от чуждите приказки, вдигаш само и само за да чуеш някоя хубава дума за себе си. Ами ако някой ден отидеш на плажа/купона и никой не ти каже нищо? Тогава какво ще правиш? Най-много да изпаднеш в екзистенциална криза, когато повърхностните ти фантазийки за сваляч и обект на хвалби се разбият и се откажеш от тренировките, вече изгубили смисъл :D Доста сбъркана ти е мотивацията, поне изразена по този начин и ако само за това си в залата, то не виждам смисъл от цялото ти фитнес начинание.
Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 08.03.13 21:36.
08.03.13
23:36
казано от El loco на 08.03.13, 19:58:
Като за начало е ясно,че с много усилия(тренировки,диети и естествено добавки)се постига желаното тяло(и не,няма да стане за месец,нито за година,но трябва да имате търпение).
Е това не трябваше да го казваш,според мене..
Много хора с правилно хранене и тренировки постигат невероятни резултати за година,че даже и за по-малко.
Аз обаче няма да те наплюя като другите,а ще те адмирирам за това което си написал.
Все пак човек сам избира начинът по който да се мотивира.
Успехи!
09.03.13
11:45
Българите сме особено гадно племе. Напише някой нещо и всички почват да го плюят.
Ами това е мотивацията в неговите очи, не във вашите. Какво толкова лошо има. Все пак мотивацията е налице и момчето тренира.
Хайде спрете с негативизмите и злобата...
Не можах да разбера, защо да не тренира за да бъде харесван. Или ще кажете оооо той е комплексиран... щом не се харесва.
Мнението беше редактирано от Антон Добрев на 09.03.13 11:47.
09.03.13
16:20
.
Мнението беше редактирано от strengthcamp на 28.07.13 18:05.
Аз не познавам човек,който е почнал с фитнес просто заради самия спорт или ‘за здраве’.Всеки има някаква цел!!!Освен това темата не е с цел да изтъкне за 1000000 път физиологичните ползи от фитнеса,а по-комерсиалните,защото кое ще причлече повече хора-това,че укрепват имунната си система или фактът,че хората ги забелязват?!Нека всеки се вгледа в себе си и да си спомни защо въобще е започнал-обзалагам се,че 99% имат за цел да са по-големи,по-слаби или по-силни,но не защото е по-полезно,а масово защото така ще удоволетворят своите изисквания!Не ме разбирайте погрешно-аз обичам фитнеса заради самото чувство,но не мога да отрека и че ми харесват и по-матералните полчи от него!
Аз не познавам човек,който е почнал с фитнес просто заради самия спорт или ‘за здраве’
Аз започнах с чисто здравословна цел.
защото кое ще причлече повече хора-това,че укрепват имунната си система или фактът,че хората ги забелязват?
Да разбирам ли,че според теб е по-важно да те забелязват ,отколкото да си здрав???
обзалагам се,че 99% имат за цел да са по-големи,по-слаби или по-силни,но не защото е по-полезно,а масово защото така ще удоволетворят своите изисквания!
Масово хората започват да се занимават с нещо поради грешните причини.
Не ме разбирайте погрешно-аз обичам фитнеса заради самото чувство,но не мога да отрека и че ми харесват и по-матералните полчи от него!
Съгласен съм.Всеки се наслаждава и на положителни промени във външния си вид.Лошото е,че не се отделя толкова внимание на здвавословното състояние.