08.03.13
12:06
Здравейте,нова съм във форума и ми е мн. интересно тук.Очаквам от дневника да ми помогне да спазвам по-стриктен хранителен режим ,да получа добри препоръки ,защото съм начинаеща във фитнеса.На 29 г. съм,работя в офис,по последно измерване съм 58 кг наръст 168 и прибл. 19,5 % мазнини и 37-38 % крехка мускулна маса.Преди като студентка тренирах интензивно аеробика и степ 2 г.,но после спрях.Бях достигнала 48 кг и перф.тяло със аеробика и НВД,но задържах само 4 м. и после не можах да се справя с неконтр. апетит въпреки,че тогава още не бях се отказала от тренировки.Миналата година към края на лятото започнах пак с всекидневни bodywork тренировки у дома с гири и 30 мин. интервално бягане в парка ,но времето се захлади и спрях.Пиех и REDZ energizer total fat loss -,но от него нямаше ефект и чувствах липса на енергия ,напрежение , и го спрях.Тогава все пак успях да отслабна с диета 3 дни на сокове ,3 дни на банани и мляко и РБД с някой залитания.Дните на сокове ми помагат да влязя в релси за колич. храна.Свалих до 53,5 ,16.5% мазнини ,но поради спиране на спорта в парка и увеличен апетит пак спрях.
От месец почнах да тренирам фитнес 5 пъти в седмица и РБД и в последствие качих от 57 до 60.От кръста на горе съм мн кльощава,но тазът и бедрата ми ка мн широки и имам крака на футболист,т.е. смесен ендоморфен тип-свалям мн трудно ,трудно постигам релеф ,а качвам мн лесно на мускули и мазнина едновременно.За 1 м-ц тренировки качих и стегнах малко мускулите,с изключение на долната и ср.част на корема.От два дни почнах пак с режим,придържащ се към НВД,но някои дни са ми повече протеинови или въгл. в зависимост как се чувствам.От две седмици тренирам всеки ден с workout ot youtube- 35 min корем ,лицеви и крака и дупе-http://www.youtube.com/watch?v=8cjTbxfGP-g,паралелни с 1-1 30 мин фитнес пет пъти в седмица.Приемам Thermo drine liquid na Biotech,сутрин и преди спорт.Долу ще опиша и по -подробно храната и тренировките във фитнеса.Сметнах ,че калориите ми тр да бъдат 1970-400/500 ,това е ще гледам да се придържам към 1200-1500 ккал диета.
За вчера -приемах само белтъчини ,защото предния ден залитнах с храненето вечерта с диетични вафли,бисквити и фъстъци и сушени боровинки./Имах лични проблеми и нивото на адреналина ми се качи рязко.
За вчера
10ч. 125 гр нискомаслена извара ,фет бърнър и кафе
12ч.същото
15ч 250 гр.извара
17ч. мляко-обезмасл с какао и стевия
17 30 workout 35 min ot youtube
18 30 фет бърнър и зелен чай с канела
19 ч фитнес с тренировка за крака общо взето минах по-всички възм уреди за крака 3+20 с 10-20 кг.
20 мин интервално кардио на пътека и 20 мин велоергометър fat loss -1 level
21’ч. чай с канела и 250гр обезм. кис.мл.
За днес приех
10ч.фет бърнър кафе и 25 гр варени овесени ядки -мислех да са 50 ,но като количество сварени са ми мн.Днес ги предпочитам само сварени и подправени със хималайска сол,за утре ще видим според апетита.
12 ч. херинга -150гр на фурна със соев сос и салата от домати и краставици и 1 с .л. зехтин
15ч.200 мл обезм пр мляко с какао и стевия
за 17 ч хапнах крем със стевия 3 ч л обезмасл кокос 200 гр кис мл и още 125 гр извара може след това и да хапна извара и отивам на ресторант за 8 -МИ МАРТ!
Честит 8-МИ МАРТ мили дами!Обещавам да внимавам на почерпката!
21ч.в механата хапнах салата от домати краставици чушки и настърган кашкавал със жълтък/125гр/
пропуснах спорта ,но го заместих 15 мин. хоро и 15 мин .диви танци
09.03.13
9 ч. фет бърнър и 25гр.варени овес. ядки
Темата беше редактирана от PiPi на 09.03.13 09:21.
към 10ч.хапнах една средно голяма ябълка
12ч.крем от 125 гр нискомасл.извара с 50 мл.обезмасл мл. +1ч.л.кокос,стевия и борбон ванилия
+70-80 гр.филе от херинга+салата от три домата с 1с.л. смесен зехтин и ленено масло
14.30 фет бърнър +workout
Прочетох във форума и някой не добри коментари за НВД и задържане на килограми.Ще помисля над това.Мисля да вкарам и в диетата повече плод .Чувствам и отмора,лека болка в мускулите.Трябва явно да си набавя повече минерали,защото явно това кардио и интензивното потене ме изхабяват.
Мнението беше редактирано от PiPi на 09.03.13 14:39.
казано от PiPi на 08.03.13, 12:06:
10ч. 125 гр нискомаслена извара
12ч.същото
15ч 250 гр.извара
17ч. мляко-обезмасл
21’ч. 250гр обезм. кис.мл.
:@ За целия ден си изяла половин кг извара и едно кисело мляко. Това са не повече от 500 калории. Как я смяташ тая работа?
Aми смята я към спиране на цикъла и опадане на косата (whew) Не мога да повярвам, че хората продължават да купуват обезмаслени продукти. А и на ръст 168 , 48 килограма ми звучат безумно. А нали все пак това е форум за фитнес и здравословен начин на живот .
@PiPi поздрави и нищо лично , но без мазнини така ще си оплескаш хормоните ( и не само), че ще се чудиш как да се оправиш после!
Мнението беше редактирано от ETTY на 09.03.13 16:15.
Здравейте,благодаря за вниманието.Относно първия ден по- горе съм писала ,че го направих защото до към обяд на др ден още чувствах вафлите в корема си и ми беше тежко.Изварата съвсем не беше обезмаслена,общо за целия ден към 30 гр мазнини като изключим вафлите шоколада и фъстъците от вечерта на предния ден.Този ден не вкарах салата,месо и яйца защото това напр ми писна от предните седмици.Млякото го пия обезмаслено ,но с пълномаслено какао.Киселото мл винаги с 1-2 лъжици кокос,салатите ги ям винаги с 1 с.л мазнина.
Etty ще следя твоя дневник,защото съм на твоя ръст,но повярвай ми със сигурност не изглеждам толкова кльощава на дадените килограми.Мисля ,че е и въпрос на структура.Сестра ми на ръст 163 и 52-53 кг.изглежда мн.по- слаба от мен.На 52-53 кг % мазнини ми беше 16.5-16.8,това е
на 48-48.5 съм била 14-15%.Вярно на границата бях ,но пък правих 4-5 интензивно кардио на седмица.Цикълът ми е редовен от 15 год. и имам дълга гъста коса и хубава кожа,най-вероятно от млечните продукти.Ако искаш виж качила съм и снимки,където се вижда ,че имам мн натрупани мазнинки по корема,дупето и бедрата.Ще се радвам да следите дневника ми и да давате съвети,мисля сега да си допиша дневника за днес
Мнението беше редактирано от PiPi на 10.03.13 00:24.
15ч.салата с 1 с.л.зехтин +крем от 125 гр. извара пр. мляко 3 ч.л.кокос стевия и ванилия и една средно голяма ябълка
workout +2-20 плие +напади 2.10+ странични повдигания 2.20 на гири и кофички 3.15
18ч. фет бърнър и тренировка в зала корем,повдигания и набирания на крака,гребане на машина,римско столче,хик-бек 2.12
придърпване на лост 2-12…и 40 мин кардио.Силовата тренировка още ми куца,защото съм начинаеща.
Поисках да пия пр.шейк след тренировка т.е 20.30ч ,но миказаха да не го пия вечерта,защото задържал вода!!??
21ч. салата с 1 с. л. зехтин крем от 100гр извара и половин кис. мл ,кокос и стевия и едно яйце.
Мазнините ги сметнах за днес-63.5 грубо,въглехидратите 90-95.Калориите прибл.1354-1400.
Поздрави за това , че си позитивна и приемаш критиката конструктивно. За изчистване на мазнинките (по снимките) пробвай с ВМ-НВД, с умерен ОКБ (т.е. не повече от -300-400кал) и повече силови и многоставни упражнения.
Много добре за оформяне са упражнения като набиране, тяга, клек, лицеви опори, планк, ренегатско гребане (аз го обожавам) и т.н.
Относно килограмите аз във момента съм 58 като теб,на 168 ,но нямам тлъстини по корема и бедрата, а аз не правя почти никакво кардио.
Но и моите цели са доста различни , при мен идеалното тегло е 56 ( по-надолу изглеждам клющавелка).
Остави го кантара да хваща прах, ами си мери обиколките веднъж седмично
П.П.Не съм си попълвала дневника от 2 години, не е особено меродавен.
10.03.2012
8 30ч. фет бърнър ,малко по-късно 30 гр.фъстъци и слабо кафе с канела
10 30 ч.крем с извара и кис.мл.стевия и 1 ч. л. кокос и една средно гол. ябълка
12 ч.фрикасе от 100гр.пилешко от бут ,бульона със 150 гр.гъби ,подправки и 1 с.л. чаревично брашно и половин краставица с лимон
към 15 ч.ме удари глада и изадох един крем като сутринта с една ябълка и 30гр. фъстъци
Напр. 2.30 флайс с гири ,планк и сайд планк 3.30-45 сек. и клекове с гири 2.30 и workout-a ,който съм описала в началото на темата .По късно ще пия от фет бърнър,ще тренирам в залата за крака ,дупе , повдигане на крака и ще напр. 20 мин . ходене -пътека ,защото не се чувствам мн. в кондиция.
Вечерта към 20 ч ще ям салата със зехтин и от моя крем.Ако съм мн. гладна ще изям и 1 яйце.
Глада за въглехидрати вече ме удари и се чувствам изморена.Мисля в нетренировъчен ден да спазвам НВД ,а където тренирам повече РБД.Ще видим как ще се чувствам.
Общо за деня ги смятах грубо 1400-1500ккал към 100гр протеин 50-60 мазнини 90-95 гр.въглехидрати
Мнението беше редактирано от PiPi на 10.03.13 16:08.
На 11 и 12.03. си дадох почивка от спорт и диета ,защото цял ден ми се виеше свят и имах ниско кръвно(имам ниско кръвно от малка).Малко попрекалих с въглехидратите.Не бях изобщо в кондиция да работя и за пореден път си доказах ,че не съм за нисковъглехидратни диети.
Нь 13.03. си наваксах със спорт и ядене:
8 ч. ябълка и фет бърнър
Упражнения с гири-клек 2.30 преден и заден планк 3.45с. напади 2.10, флайс 2.30 .На обяд и за слетобед си напр. 400 гр задушени царевица и броколи и грах с 1 с. л. зехтин 100 гр .свежо сирене ,малко мляко да се задушат и чукнах две яйца.Изядох го на два пъти с по 2 ф. черен хляб и 200 гр. кис мл. е 1 ябълка.Слетобед напр. моя workout и по-късно тренирах корем ,дупе и крака и напр. 1 ч. интервално кардио на кростренажор ,като редувах 1мин./30 сек. бързо и норм.темпо.След тренировка към 21ч. ядох крем от 150 гр. извара с 200 гр. кис мл.
Ще видим как ще съм утре.За съжаление работата ми и стреса не ми позволяват да пазя НВД.Вече забелязвам напредък в стагането ,но на кг. май съм на горе ,а не искам да си сменям номера на дрехите и гардероба.Ще видим!
Мнението беше редактирано от PiPi на 14.03.13 09:54.
Привет днес и от мен.
8 ч. фет бърнър и 25 гр. овес със стевия и 2 ч.л. сусамов тахан
11 ч. същото плюс крем от 150 гр. извара и 200 гр кис.мл.
14ч.2 ф. черен хляб 1 яице,салата със 1ч.л. зехтин и салата от 150 гр. червен боб с 1 ч. л зехтин
16 ч. 1 ябълка с малко сусамов тахан
16 30 ч. фет бърнър
До тук общо 1183 ккал. м/б/в 43.9/69.6/124.9 За вечеря ще хапна малко протеини.