11.03.13
00:58
Малко въведение преди съществения въпрос. На 17 години съм(след месец правя 18), около 180(може 1-2 см нагоре) см. Миналата година Април бях 118 кг и си казах, че трябва да отслабна. В началото почнах с диета до към края на Октомври, след това малко задържах 2 месеца и сега от Януари почнах да тренирам(3 пъти кардио на пътеката и 3 тренировки в домашния ми фитнес(дъмбели,гири,щанга)).Сега съм 90-91 кг и съм доста по-добре(-28 кила са си -28 кила). Това беше добре до преди 2 седмици, когато се разболях, та не съм правил нищо от 2 седмици, но от утре почвам пак. Една седмица мисля малко да разгрея и да свикна отново. Въпроса ми е, че останаха най-гадните мазнини и бих желал за два-три месеца да ги махна. Мисля да си взема едно термогенно фетбърнарче. Спрях се на Hydrocuts hardcore Elite, защото в него има Йохимбе, което ще ми помогне да изчистя. Отделно мисля да взимам и Л-карнитин, като избора ми е на Carni X Liquid 80000/10000. Отделно на това си мисля дали да не вземам BCAA, за да не губя мускулната маса, която направих дотук. Не е много, но изглеждам сравнително добре(ръка 39, като 1-2 см са мазнина). Въпроса ми е удачен избор ли са тези добавки за това, което искам - да сваля излишните мазнини(5-10 кг). Досега не съм взимал добавки, тъй че ще ми са ми от полза няколко съвета. Отделно с тренировките мисля да почна пак диетка - гледам да намаля калориите до 1800 и не ям сладко,хляб(само сутрин една филия пълнозърнест хляб), пържено и всякакви мазнотии, та се надявам да има ефект.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.03.13 07:33.
Здрасти, Хубаво си решил да сваляш ,но за 90 килограмов мъж ,1800 ккал са самоубиство за тялото му .Има си формула с която можеш да определиш сам калорийният си баланс . Освен добавките не виждам да си споменал и кардио упражнения . Предлагам ти да огледаш и диетите за сваляне и да си избереш тази която сметниш,че може да изпълняваш най-добре,защото само с ” Това и това ще ям , а това и това НЕ ” няма има резултата който ще има когато следиш правилна диета.Успех от мен.
Направи си дневник с тренировките и храненето най-вече.Изчисли колко калории гори тялото ти и от колко има нужда.Аз съм 1.73 и съм 76 кг,тялото ми гори 1750 г/д,а аз приемам по 2000 г/д в нисковъглехидратните и към 2500 в двата високо въглехидратни дни.Давам ти го като пример.За л-карнитина - поне 2 грама на ден.А като цяло приемът ти на протеин гледай да е поне 2 гр. на телесен кг.Пробвай да замениш хляба сутрин с овесени ядки,защото се усвояват по-бавно.Но като цяло или НВД,или РБД,все пак си с доста силен фет бърнър,така че диетата може и да е умерена :)
14.03.13
11:30
Докато не си оправиш храненето и тренировките не ти трябват добавки. Като влезеш в ритъм можеш да си вземеш Alcar на PrimaForce и Amix BCAA на прах.
16.03.13
23:58
Имам няколко нови въпроса. Фет Бърнъра го махнах, защото всички, който си харесах имаха билка в тях, която намаля кръвното налягане, а моето е малко под нормалното и не ми се рискува със здравето. На негово място си взех протеин. В него освен протеина има по 3 грама BCAA и 3 грама Глутамин. Отделно в 1 доза от BCAA-то дето взех има по 6 грама BCAA и 1 грам Глутамин. Отделно имам 60 таблетки от по 1.4 грама глутамин. Идеята ми беше в дните, в които правя кардио(понеделник, сряда, петък) да пия по 2 дози BCAA( преди и след( какво мислите вместо след, сутрин?) тренировка), 2 таблетки глутамин след тренировката и една доза протеин след тренировка. Във дните, когато ходя на фитнес(вторник,четвъртък и събота) мисля да пия 2 пъти протеин(сутрин като заместител на закуската, и след тренировка), BCAA 1 път на ден след тренировката и глутамин по 2 таблетки след тренировка. В неделята по 2 таблетки глутамин, 1 доза протеин и 1 доза BCAA. Правилно ли съм ги разпределил или съм в пълна грешка? Ще помоля за компетентно мнение.