Добре ли е да пия диуретици

11.03.13
14:22

Здравейте, значи ... момиче съм, на 20. Висока съм 170 см. някъде, вмомента тежа около 60 кг и се чувствам ужасно. Лятото успях да стана около 52 с общо - взето... глад и много движение. Сега също се движа много, храня се много здравословно, примерно:
Закуска: кафе 2 в 1 със захар и бисквитка с шоколад 1-2 броя (това е без което НЕ МОГА!)
Втора закуска: айрян с кафе същото
Обяд: месо, салата или супа и салата
Вечеря: обикновено някакъв протеин (риба, морски дарове, месо) + салата понякога и почти всяка вечер чаша вино или ракия с айрян.

Проблема е не само, че не свалям, въпреки многото движение, но и че... ЗАДЪРЖАМ ВОДА! Сигурна съм. А пия достатъчно вода.
Преди имах хранително разстройство и пих диуретици и не знам дали не се дължи на това. Сега си харесах един, който със сигурност не е опасен, като тези по аптеките - water control на scietic Кажете ми подходящ ли е за мен и ще има ли ефект? И най - вече когато го спра пак ли ще почна да задържам?

Колко вода пиеш, та е достатъчно?
Храниш се абсолютно безобразно, нормално е да не сваляш.
Идеята за диуретик е абсурдна и опасна.

11.03.13
14:31

Здравей, ами различно, но средно към 2 литра на ден. Според вас достатъчно ли е или трябва още? И също така би ли ми дал мнение кое в менюто да премахна/заменя... (само не бисквитките и кафето на закуска:))

11.03.13
14:34

Както тръгваш с “Готова съм на всичко, с изключение на.......следва списък” вероятно няма да стане работата :)

11.03.13
14:37

Искаш да кажеш, че не мога да отслабна заради 1-2 бисквитки? :? Наистина ли са такъв проблем?

При всички случаи е добре да приемаш над 2 литра вода дневно.
Застоят при теб е следствие от глада, на който си разчитала.

Не съм много сигурен, че тази храна е достатъчна за теб.
Във всички случаи храненето ти не е балансирано - мазнините ги няма.
Отдели временце за статиите, посветени на хранителните режими и посмятай малко, за да се ориентираш какъв ориентировъчен енергиен прием трябва да поддържаш, за да намаляваш телесните мазнини здравословно. Всичко това след като минеш през един достатъчно дълъг период на балансирано и достатъчно като количество хранене, за да изкараш организма от икономичния режим, в който се намира в момента.

Преди всичко си помисли до колко си готова да правиш промени. Бисквитката и кафето си имат място, но отношението към тях ме навежда на мисълта, че не си достатъчно мотивирана. Storm ти е казал същото. Дано да не преценявам правилно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.03.13 14:41.

11.03.13
14:54

Мерси за отговора... проблема с бисквитката и кафето според мен идват от там, че много се лишавам от всичко, което обичам и това е единственото удоволствие, което ми е останало от хранителна гледна точка (освен алкохола). И просто, ако трябва и това да спра, съвсем ще се депресирам. Много, много искам да започна да тренирам с личен треньор някъде тук в центъра (Бургас), имам времето, което ми е нужно и мотивацията, само ще се радвам някой да ме насочи към такъв...

11.03.13
15:05

А от колко време си на горе посочения хранителен режим?
- Айряна без сол
- Повече вода! Млада си, активна си, стига приема на много вода да не е причина за дискомфорт не виждам какъв е проблема! Така сама ще стимулираш собствена диуреза и ще дадеш предпоставка на организма да не задържа вода (ако изобщо е така)
- Диуретик не ти трябва, освен ако няма да излизаш на подиума след 1-2 седмици! Резултатите в следствие употребата на диуретици са крайно нетрайни, а и надали са здравословни

Идеята не е в това да се лишаваш - доброто хранене не значи глад и лишения. Напротив, реално ти в момента лишаваш тялото си от много неща, от които то има сериозна нужда. Ако ти даваш нужното на този организъм, вярвай ми, той няма да иска бисквитка от теб (или поне ще го прави изключително рядко). Депресираш се от липсата на желаните резултати... а те няма как да са други, след като си тръгнала по пътя на глада. Затворен кръг - глад - незадоволителни резултати - още глад и т.н. От него се излиза с увереност, постоянство и вяра в теб самата.

11.03.13
17:17

Закуска: кафе 2 в 1 със захар и бисквитка с шоколад 1-2 броя (това е без което НЕ МОГА!)
Втора закуска: айрян с кафе същото
Обяд: месо, салата или супа и салата
Вечеря: обикновено някакъв протеин (риба, морски дарове, месо) + салата понякога и почти всяка вечер чаша вино или ракия с айрян.

Каква е тая закуска, ти дори не закусваш. А трябва да е точно обратното. Закуската трябва да ти е най- обилното хранене. Просто степенувай нещата, това ще е най простичкото нещо което можеш да направиш. Закуска- обилна, обяд- нормално хапване и вечеря нещо леко, като кисело мляко например с някой плод или зеленчук. Щото нали се сещаш, че метаболизма е най- слаб вечерно време и най силен сутрин.
Можеш да вместиш и още 1 ядене, тоест да ядеш по често но по малки количества. По този начин ще забързаш метаболизма.
Това е най- простичкото нещо което можеш да направиш, не искам да те затормозявам с излишни неща, достатъчно са писали и други по твоята тема.
Късмет :)

12.03.13
15:54

казано от avitohol avitohol на 11.03.13, 17:17:

Каква е тая закуска, ти дори не закусваш. А трябва да е точно обратното. Закуската трябва да ти е най- обилното хранене. Просто степенувай нещата, това ще е най простичкото нещо което можеш да направиш. Закуска- обилна, обяд- нормално хапване и вечеря нещо леко, като кисело мляко например с някой плод или зеленчук. Щото нали се сещаш, че метаболизма е най- слаб вечерно време и най силен сутрин.
Можеш да вместиш и още 1 ядене, тоест да ядеш по често но по малки количества. По този начин ще забързаш метаболизма.
Това е най- простичкото нещо което можеш да направиш, не искам да те затормозявам с излишни неща, достатъчно са писали и други по твоята тема.
Късмет :)

Това в списание ‘мускули’ от 97-ма ли го прочете?? И слава Богу, че не искаш да я затормозяваш повече, че съвсем ще се о@каш..

12.03.13
23:42

Искам да те питам как е цикъла. Закъснява ли, всеки път еднакво време ли продължава?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1