11.03.13
16:49
Здравейте,
На 14 години съм, висок съм 1.79 и тежа 65кг.
Имам известен проблем с мазнините, особено по корема. Вече 2 пъти се опитвам да отслабна, но не ми се получава.
По едно време бях стигнал до 62-63кг, но само толкова.
Проблемът ми е, че не мога да си съставя добър хранителен режим. По принцип това, което съм опитвал, е много еднообразно, просто не мога да го ям след няколко седмици... Бих се радвал, ако някой от вас ме посъветва или ме насочи към някакъв режим, знам, че не можете да кажете почти нищо, след като дори не ме познавате, но все пак...
Във форума има много теми и не мога да осмисля цялата информация, която чета. Ако не ви се занимава, бихте ли ме насочили към някоя важна тема поне, нещо да прочета...
Към този режим предполагам ще трябва да се включват и упражнения, единствените ми възможности за сега са за домашни упражнения. Имам 2 гири с различни тежести, в момента са ми на 6.5 кг някъде. (две тежести по 2.5кг на всяка гира). Имам и въже за скачане. Отново обаче тренировъчната програма е разхвърляна, не знам през колко време трябва да се правят нещата...
Та... това е общо взето, ако нещо не съм обяснил, извинете ме.
Отново се извинявам, че пиша, вместо да прочета всичко, но просто не мога да съставя сам програма...
Здрасти!
Лично аз смятам, че си прекалено малък, за да се затормязваш с някакви стриктни режими. Тялото ти сега израства и имаш нужда от разнообразна храна.
Моят съвет е да не ядеш никакви junk храни, никакво газирано или алкохол. Като цяло може да понамалиш въглехидратите и да увеличиш протеина. Недей да бягаш от мазнините. Като цяло се осланяй на здравословното хранене.
Колкото до тренировките - тренирай каквото можеш вкъщи, скачането на въже е добра идея. Можеш да ходиш да бягаш по-дълги разстояния или интервални тренировки. Почивай си ПОНЕ 2 пъти в седмицата и си набавяй нужното време от сън - 7-8 часа поне :)
Моля Ви все пак, посъветвайте ме за някакъв хранителен режим или нещо, което да подпомогне отслабването.
Искам да тренирам на лостове, но не мога да се набирам... като цяло не съм много хилав, но теглото ми пречи.
Отслабването ми е важно, все пак искам да изглеждам добре :Д
Благодаря предварително
ПП. Какви храни точно не трябва да консумирам освен високо-въглехидратните снаксове и тн. от магазина?
Мнението беше редактирано от Lando asd на 11.03.13 17:21.
11.03.13
18:34
казано от Lando asd на 11.03.13, 17:19:
Моля Ви все пак, посъветвайте ме за някакъв хранителен режим или нещо, което да подпомогне отслабването.
Искам да тренирам на лостове, но не мога да се набирам... като цяло не съм много хилав, но теглото ми пречи.
Отслабването ми е важно, все пак искам да изглеждам добре :ДБлагодаря предварително
ПП. Какви храни точно не трябва да консумирам освен високо-въглехидратните снаксове и тн. от магазина?
Ландо, позволих си да видя какво си писал до сега във форума и видях, че от миналата година най-малкото имаш този проблем. Септември 2012 си питал за упражнения за отслабване на корема и явно, ако си се възползвал от някой от съветите, които са ти дали, не е дало нужния резултат и сега търсиш “хранителен режим”.
Истината е, че трябва да съчетаеш и режим и упражнения за да имаш хармонично тяло. Пиша ти защото и аз имам проблем като твоя - голям корем, слаби ръце и крака, ниско общо тегло и съм на твоя ръст. Лятото на миналата година започнах да се боря с проблема си, а последните два месеца на тази наистина се натиснах и ускорих темпото.
Това, което аз направих беше да започна усилени кардио тренировки - бягах почти всеки ден. Отначалото по малко, защото се бях залежал, но като влязох във форма започнах по повече и да намалявам почивните дни. Свалих почти 10 сантиметра от обиколката на талията си. Но разбира се спрях всякакви газирани напитки, намалих тестените изделия, пърженото. Признавам, не съм строг към себе си и не спазвам “режим”, но наистина се научих поне да избягвам вредните храни, ако не да ги отказвам напълно. Увеличих калориите, защото с това кардио ми трябваха за да се възстановявам, но те идват от по-качествна храна. Дори трябваше да увелича още калориите за да наддам, защото бях дори под 65кг. Освен кардиото правя и упражнения със собствено тегло и базови щангистки упражнения за сила.
Едва ли съм пример какво трябва да се прави в такива случаи на голям корем и ниско общо тегло, но това измислих и това успях сам да спазвам и прилагам. Още имам корем, който е доста видим, но краката ми вече са много по-големи и здрави, както и ръцете, гърдите, гърбът. Имам още много работа, но тези мерки, които взех за себе си явно работят при мен.
Пробвай, почни отнякъде. Аз като почнах не можех 400 метра да ги изтичам примерно (с бавно темпо), на последните 100 метра ходех. Нищо не можех да направя почти, но това не значи, че трябва да спирам.
Запомни, за да си махнеш големия корем първо започни да се храниш здравословно, не по режими (ако не ти се спазват), поне спри вредните храни. Храненето на този етип е по-важно от упражненията. След като си оправиш храненето почвай да тичаш. И то много. Виж във сайта какво е HIIT и прави такива тренировки. Трябва и да помислиш за покачване на килограмите си, защото при ръст 179 и 65 килограма определено си слаб. Трябват ти поне още 5-10 килограма. За да имаш слаби ръце и голям корем сигурно се храниш както аз преди - само кексчета, чипсове и други глупости, не приемаш достатъчно течности и прескачаш хранения и не си набавяш нужните калории за деня.
Благодаря за съветите. Е, не ям само кексчета, но като бях по-малък, всеки ден имаше по нещо сладко или солено от магазина и...
Наистина не пия течности, не обичах много вода преди и пиех сокове, но ще се старая. Миналото лято тичах доста, тогава тичах през ден, но от декември отново спрях... Когато писах за първи път, определено се бях стегнал...
Така де, благодаря отново за съветите, ще започна да тичам.
Ам... сега се замислих за нещо.
Аз по принцип не ям много, но пък не съм много слаб, стигам до извода, че имам бавен метаболизъм...
Всеки ден ям нещо такова:
07:00ч - 1 сандвич и една ябълка
10:00ч - 1 кренвришка
13:00ч - баница/парче пица
19:00ч (знам, че трябва да е доста по-рано) - салата от домати и краставици с още нещо... различно
преди лягане може още 1 ябълка...
Та това е... не знам дали ез дравословно.
Моля ви, посъветвайте за някаква диета или нещо, което поне малко да ускори метаболизма, ако е възможно.
ПП. Проразрових се и разбрах, каквото ми беше нужно.
Мнението беше редактирано от Lando asd на 14.03.13 16:46.
Кренвиршка, баница, пица - ЗАБРАВИ!
За тая ябълка преди лягане не е много добра идеята, протеин по-добре, като извара или яйца. Яж и пълнозърнес хляб.
Яж поне 5-6 пъти, за да си ускориш поне малко метаболизма.
14.03.13
19:13
казано от Lando asd на 14.03.13, 14:38:
Ам... сега се замислих за нещо.
Аз по принцип не ям много, но пък не съм много слаб, стигам до извода, че имам бавен метаболизъм...
Всеки ден ям нещо такова:
07:00ч - 1 сандвич и една ябълка
10:00ч - 1 кренвришка
13:00ч - баница/парче пица
19:00ч (знам, че трябва да е доста по-рано) - салата от домати и краставици с още нещо... различно
преди лягане може още 1 ябълка...Та това е... не знам дали ез дравословно.
Моля ви, посъветвайте за някаква диета или нещо, което поне малко да ускори метаболизма, ако е възможно.ПП. Проразрових се и разбрах, каквото ми беше нужно.
А водата къде ?
Кренвирша???? много въглехидрати с много не полезни мазнини!
Баница?? много въглехидрати с много не полезни мазнини!
парче пица?? много въглехидрати с много не полезни мазнини!
19:00 Не е късно важно е какво ядеш.
“Та това е... не знам дали ез дравословно” - Шегуваш се нали?
Пича на 14 години, логично е да си позволява някоя благинка от време на време :)
Пича на 14 години може да си набавя всички нужни хранителни вещества без абсолютно никакъв проблем и без да яде боклуци, така че не разбирам какво искаш да кажеш, както за годините, така и за храните.
Не искам да се заяждам, а просто на тези години от сега да разбере момчето, че трябва да търси информация и да поема критика от хора минали по този път. Ние не сме най-великите, но според мен лично той би трябвало да се информира още от сега и да внимава с боклуците!
Не съм отхвърлил критиките, аз искам съвети, защото си нямам идея какво да ям, кое е полезно и кое - не. Под “късно” имах предвид, че трябва да ям по-рано, на по-малки порции. (това четох за забързване на метаболизма)
Е, не се шегувах с това за здравословното, нямах предвид, че е адски здравословно, просто не ми се струваше толкова зле.
Препоръчайте ми храни.. аз ви питах за меню, не ми препоръчахте храни.
Надявам се сега да го направите.
ПП. Вода пия по около 2л на ден (4 шишенца от по 500мл). Пия по толкова обаче от 2-3 дни, когато прочетох, че трябва да се пие по много, иначе не съм голям фен, но отсега натътк ще пия.
ПП.2 Не знам от какво е, но повечето хора, които познавам, си взимат по повече и по-вредни неща дори, а пък са слаби.
Не казвам, че съм добре, явно е от “прословутия” метаболизъм този проблем с килограмите.
Мнението беше редактирано от Lando asd на 15.03.13 18:00.
15.03.13
19:40
казано от Lando asd на 15.03.13, 17:46:
Не съм отхвърлил критиките, аз искам съвети, защото си нямам идея какво да ям, кое е полезно и кое - не. Под “късно” имах предвид, че трябва да ям по-рано, на по-малки порции. (това четох за забързване на метаболизма)
Е, не се шегувах с това за здравословното, нямах предвид, че е адски здравословно, просто не ми се струваше толкова зле.
Препоръчайте ми храни.. аз ви питах за меню, не ми препоръчахте храни.
Надявам се сега да го направите.ПП. Вода пия по около 2л на ден (4 шишенца от по 500мл). Пия по толкова обаче от 2-3 дни, когато прочетох, че трябва да се пие по много, иначе не съм голям фен, но отсега натътк ще пия.
ПП.2 Не знам от какво е, но повечето хора, които познавам, си взимат по повече и по-вредни неща дори, а пък са слаби.
Не казвам, че съм добре, явно е от “прословутия” метаболизъм този проблем с килограмите.
Броколи, карфиол, спанак, домати, краставици, маруля, зеле, пресен - чесън, лук, моркови, червено цвекло...
грейпфрут, портокали, ябълки, круши, ягоди...
пъстърва], сьомга, сардина, ципура, мерлуза, треска, толстолоб, хек
пилешко месо, телешко, говеждо, свинско
прясно мляко, кисело мляко, извара, сирене, кашкавал, масло
орехи, бадеми, тиквено семе, кашу, бразилски орех, смялно ленено семе
кафяв ориз, леща, грах
зехтин, не рафинилани растителни масла
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 15.03.13 20:11.
Относно ядките - сурови ли трябва да са или може и печени, понеже съм чувал, че трябвало сурови?
15.03.13
22:58
казано от Lando asd на 15.03.13, 21:33:
Относно ядките - сурови ли трябва да са или може и печени, понеже съм чувал, че трябвало сурови?
Сурови.
Съставих си един режим , какво мислите за него? -
06:30 - 07:10 (може и от 06:20 да започвам, различно е) - тичане, след това упражнения за бицепс (с гири, лицеви)
07:10 - ябълка + сандвич (най-вероятно ще го сменя с кисело мляко) - не знам след тренировка това достатъчно ли е.
10:00 - сандвич с месо(различно), маруля, може и домати или краставици
14:00 - 200гр месо(най-вероятно пилешко, но може и друго), салата с домати и краставици(може и сирене)
17:00 - кашу, орехи и кисело мляко (около 500гр). Засега ще ям кашуто печено, но не всеки ден.
20:00 - ципура, салата от домати и краставици (може и различна риба да е)
към 21:30 може една ябълка
След 20:00ч - вода и тази ябълка, за която споменах.
16.03.13
16:58
казано от Lando asd на 16.03.13, 15:45:
06:30 - 07:10 (може и от 06:20 да започвам, различно е) - тичане, след това упражнения за бицепс (с гири, лицеви)
07:10 - ябълка + сандвич (най-вероятно ще го сменя с кисело мляко) - не знам след тренировка това достатъчно ли е.
14:00 - 200гр месо(най-вероятно пилешко, но може и друго), салата с домати и краставици(може и сирене)
17:00 - кашу, орехи и кисело мляко (около 500гр). Засега ще ям кашуто печено, но не всеки ден.
След 20:00ч - вода и тази ябълка, за която споменах.
21:30 е много късно за тази ябълка.
Добре, значи след 20:00ч само вода.
Нещо друго има ли, което мислите, че ще е по-добре да се промени?
Ландо, няма значение в колко часа ядеш. Трябва да приемаш по-малко калории, отколкото са ти необходими, за да поддържаш тегло. И в 1 през нощта да ядеш, ако се на дефицит, ще свалиш.
А мислите ли, че една кофичка кисело мляко и една ябълка са достатъчни за след тичане сутринта?
Добре ли е да се тича всеки ден или е по-добре през ден?
Според мен са ти достатъчни. Аз лично ти препоръчвам да бягаш през ден, а не всеки ден. Пешо е прав за нещата, които е написал. Петя, предполагам, че е имала предвид да сложиш нещо друго вместо ябълка заради захарта(въглехидратите) - риба тон, извара...
Виж следния линк - http://www.bb-team.org/hrani.
Забравих да попитам нещо много важно.
Бихте ли ми казали колко калории на ден общо са тези неща, които написах като меню, за да си направя сметката дали да намалям нещо?
Ако не ви се занимава, бихте ли ми казали поне къде да погледна? Това с храните малко не го разбрах, пише за някакви калории, въглехидрати, белтъчини и мазнини, но нямам идея за колко гр. е.
Също така се чудех дали 2-3 пъти в месеца, ако не ям цял ден - само чай и вода, това забавя метаболизма ми?
Трябва ми за по-бързо отслабване, но целя забързване на метаболизма, затова се двоумя?
ПП. Моля отговорете бързо, важен е последният въпрос, другият може и по-късно.
ПАК - http://www.bb-team.org/hrani… Има си и грамажи и всичко като ‘влезнеш’ в съответната храна. По подразбиране са за 100гр.
Не прави това с гладуването. Яж през 2-3 часа по 5-6 пъти на ден. Това е.
20.03.13
17:45
казано от Petq Pavlova на 16.03.13, 16:58:
казано от Lando asd на 16.03.13, 15:45:
След 20:00ч - вода и тази ябълка, за която споменах.21:30 е много късно за тази ябълка.
Ябълка около 200 гр = 100 кал
Кисело мляко от 2% 400 кг? = 200 кал
10 - какъв сандвич?
200 месо - зависи какво?
Най-добре виж таблицата.
Това с гладуването го направих вече веднъж :Д
Било полезно за пречистване?
Моля ви, кажете само за това меню как са нещата, сега ще ви обясня всичко с какво е и как го ям.
07:10 - ябълка 200гр + кисело мляко 300 - 400гр
10:00 - сандвич със свинско( води се свинско филе) и краставици
14:00 - 200гр месо(редувам пилешко и свинско)
17:00 - орехи и кисело мляко (300-400гр).
20:00 - салата от домати и краставици (не съм мерил колко е, но все не ми стига, затова ще увелича порциите)
—-
Промених малко режима, защото според възможностите и времето това се очертава, че ям...
В осем е само салата, но ако мислите, че е важна рибата, ще я върна в менюто.
Моля, изчислете тези калории, после няма да ви тормозя с това повече и сам ще си ги правя.
Обаче се чудя относно това какви упражнения да правя... Да оставя ли тичане за вторник, четвъртък, събота или да правя някакво кардио.
Простете некомпетентността ми
Мнението беше редактирано от Lando asd на 21.03.13 12:33.
27.03.13
16:37
Да взема и аз да се “включа” с моето Некомпетентно мнение.
Личният ми опит с диетите е доста дълъг. Подлагал съм се на какво ли не . 2.03 съм , 108кг. Рекордно свалих килограмите до 101 , а исках да паднат под 100 . От там се поразболях малко спрях диетите “тъпчех” се много. Сега пак съм се надъхал да влезна във форма и да се подсиля.
Тъй като виждам , че тук има доста хора които помагат и изразяват мнения , моля Ви напътствайте ме в храненията. Трябва ми нещо като индивидуална диета балансирана. Знам кой продукт какво съдържа , какво кога да ям , но нещо със сметките съм скаран .
Благодаря Ви :)