11.03.13
18:50
Здравейте!
Аз съм момиче на 18г., тежа 55кг. и съм 170см., проблемът ми е, че съм около 20% BF. Винаги съм страдала от наднормено тегло, и едва преди няколко години успях да сваля близо 30кг.
Сега имам за цел да намаля мазнините предимно чрез разделно хранене и фитнес, и бих била много благодарна ако някой може да даде мнението си за режима ми на хранене и витамините, които ми препоръча приятел занимаващ се с фитнес, и по-точно - ще ми подпомогнат ли отслабването?
Режима ми представлява 90 дневната диета (Ден 1 - Белтъчини; Ден 2 - Бобови и варива; Ден 3 - Въглехидрати; Ден 4 - Плодове), с която свалих излишните килограми преди, а витамините които ми бяха препоръчани са:
1. NOW Vitamin C1000
2. SCITEC Omega3 1200mg
3. BIOTECH USA Vitamin E-400
4. NOW Daily Vits Multi Vitamin Mineral
Какви са ползите, които мога да извлека при приема на всичките 4 различни вида витамини, и заслужава ли си да хвърля ~90лв. за тях..
Ще съм много благодарна ако някой има желание и успее да ми помогне. :)
1. Дали витамините ще ти помогнат в отслабването - Не!
2. Защо ти е екстра прием на витамин Е ? Не виждам нито връзка с мастния метаболизъм, нито нужда от допълнителен прием на въпросния витамин!
3. Витамин C е отличен целогодишен суплемент, който няма лошо да си зобкаш, особено в подобна хубава концентрация за капсула/таблета. Отново обаче няма да повлияе на мастния метаболизъм. Едно от нещата е, които не спирам!
4. Витаминно минералния комплекс - същото, като номер 3.
Диетата не става!
Разбира се, подобно просташко обобщение не е никак издържано и обосновано, ала е просто лично мнение!
Какво разбираш под въглехидрати ! Цял ден ще бухаш захари ли или ще ядеш мекици ? Защо цял ден на плодове да е здравословен или пък да се отслабва с него! И защо изобщо мислиш, че 55 килограма са много за ръста ти!
Продължавай да бъдеш активна, хапвай предимно белтъчини и нерафинирани мазнини, разбира не се лишавай от въглехидрати (особено фибри и нерафинирани такива) и си ти! Да се храниш разделно, незначи ,че не може да хапваш храни съдържащи различни концентрации на 3-те макронутриента в един ден!
Адмирации за постижението ти с 30-те килограма!
12.03.13
16:32
Благодаря за изчерпателното мнение! :) Ще взимам само витамин С и минералния комплекс, никога не са излишни поне. :) А за мастните киселини има ли смисъл?
И последно - с кардио и НВД ще постигна ли по-добър резултат относно намаляването на мазнините, като се има впредвид че имам 5 месеца, в които да пооправя тялото си за морето? :) Мисля че около 5% надолу биха ми били достатъчни..
Мнението беше редактирано от adsdas dasdas на 12.03.13 16:56.
12.03.13
21:43
90 лева за витамини? Трябва да си луда. Вземаш си един евтин ежедневен мултивитамин и омега 3 и си готова. Над 1,8гр. не минавай при ЕМК-то и го смятай в режима, защото са калорични.