Дневникът на един Шивач

Темата е заключена.

Здравейте,

От доста време се храня Палео и тренирам интензивно Кросфит, но понеже искам да кача 5-6 килограма сменям програмата и започвам да си водя дневник, за да следя случващото се в процеса.

Стартът не е уточнен още, но програмата е готова и чака.

До скоро.

Шивача.

12 март:

Закуска: 4 яйца, 3 бонфилета пилешко месо, малка плочка сирене (около 50 гр.), една червена чушка, половин морков, 4 парчета черен шоколад 85%

Обяд: 150 - 200 гр. свинско месо със запечени моркови за гарнитура. Една ябълка, кисело мляко и два портокала по-късно.

Мнението беше редактирано от Храбрият Шивач на 12.03.13 16:39.

12.03.13
16:48

Плодовете и зеленчуците не ги брой за храна.
Вкарай много картофи и ориз :)
Дай инфо за себе си , за да може да получаваш по-конкретни съвети и отговори.

Мнението беше редактирано от rory на 12.03.13 16:59.

Мила

12.03.13
16:51

казано от any0ne на 12.03.13, 16:48:

Плодовете и зеленчуците не ги брой за храна.
Вкарай много картофи и ориз :)

В първия си пост е казал, че се храни палео. Всъщност млечните, не се ли изключваха при палеото?
Да се надяваме поне, че ще включиш мазни меса:)

Сега само остава да видим и тренировките:)

Мнението беше редактирано от Мила на 12.03.13 16:52.

Благодаря за проявения интерес и коментарите :)

Ориз и картофи също включвам в храненето си, но предимно наблягам на белтъчините от животински произход. Надявам се да успея да ги задържа на около 220 - 250 грама на ден.

Палеото изключва млечни, ориз и картофи, но след експеримент останових, че не ми действат зле, а тъкмо обратното и за това си позволих да ги включа в храненето.

Замервания и снимки ще сложа преди да започна тренировките. За сега мога да кажа само, че съм 189 см, 84 кг. Целта е 90 кг. в рамките на година, след което се завръщам към CrossFit-a.

Мнението беше редактирано от Храбрият Шивач на 12.03.13 17:03.

12.03.13
17:02

Без прием на въглехидрати много трудно ще качиш тия 5-6 кг особено ако си от трудно-качващите ектоморфи (като мен)

казано от any0ne на 12.03.13, 17:02:

Без прием на въглехидрати много трудно ще качиш тия 5-6 кг особено ако си от трудно-качващите ектоморфи (като мен)

Благодаря за съвета. За сега мисля да опитам да не променям храненето си, което смятам за правилно. Не намирам, че съм ектоморф, а по скоро смес между екто и мезо. Скоро ще кача снимки и ще се види “голата” истина. :)

Мнението беше редактирано от Храбрият Шивач на 12.03.13 17:06.

Мила

12.03.13
17:08

казано от any0ne на 12.03.13, 17:02:

Не си прав.
Главно има 2 източника на енергия - въглехидрати и мазнини. Повечето хора избират един от източниците да им бъде основен, трети пък избират РБД.

А и до голяма степен качването на килограми зависи от разликата между приетите калории и изразходваната енергия.

Тренировката на Шивача:

Стречинг + общо подготвящи за физическо натоварване упражнения (патешко ходене, мечешко ходене, напади с опъване на бедрото към гърдите, 10 лицеви, 10 коремни, 10 набирания)

20 клека с тежест над глава - skill work.

Същинската част - Angie (sweet mother of Jesus):
100 набирания (kipping)
100 лицеви опори
100 коремни преси
100 клякания

24:07

PWO протеинов шейк - един банан, една доза протеин, една чаша замразени горски плодове и една чаша вода.

1 кисело мляко

Вечеря:

Пържола и половина с кашкавал, лук гъби и сметана.

Добавки: 4 гр. Омега 3, Бетаин преди всяко хранене и ензими. Всичко на Now Foods вкл. протеина за PWO храненето.

Мнението беше редактирано от Храбрият Шивач на 12.03.13 22:06.

13.03.2013 Сутрин

Добавки: 4 гр, Омега 3 + Витамин Д 5000 UI на NJow Foods

Тренировка - Лека атлетика:
800 м. лека темпо за загрявка
Стречинг
Бегови упражнения
2 ускорения
2 х 30м. 4’53; 4’50
1 х 60 8’25
1 х 100 13’50
Разтягане на земята
400 м. леко темпо за разпускане
Стречинг берда и прасци

PWO протеинов шейк: една доза протеин Whey Isolat Now Foods, един малък банан, една чаша замразени горски плодове и една чаша вода.

По време на ускоренията се чувствах много бърз. Успявах да задържа доста добро темпо в максималното ускорение и имах доста въздух. Явно след 60те метра се уморих и загубих от техниката за отсечката на 100 м., което даде отражение върху времето, което е с 15 десети по-бавно от личния ми рекорд.

Закуска:2 яйца на очи, 150 гр. риба Тон, 125 гр. Крема сирене, 1 авокадо, 4 чери доматчета.
Добавки 2 капсули Бетаин, 2 капсули Optimal Digestion System (храносмилателни ензими) и двете Now Foods.

Мнението беше редактирано от Храбрият Шивач на 13.03.13 13:53.

Обяд:

200 гр. свинско + шепа моркови нарязани на тънки ленти и запечени на фурна.

Добавки 2 капсули Бетаин и 2 капсули ензими.

Започват да ме опъват бердата от тренировката сутринта, а от снощната усещам, че ужасно ще ме болят всички неща по горната част на тялото. Довечера ме чака втора тренировка.

Междинно хранене: Едно кисело мляко, шепа сурови лешници и една ябълка.

Днес съм особено гладен, не знам къде ще му излезе края. Сигурно до гадене довечера. :)

Свинско с ориз от “закусвалнята” до офиса.

Втора тренировка за деня не ми се получи. Още на загрявката започнаха да ме болят прасците от предната страна на крака. Явно сутринта съм ги натоврил повече, от колкото си мислих. Предстоеше ми да правя комплекс от 10 К2Е, 20 Box Jump & 30 Jumping lunges AMRAP 12, но с тези прасци не виждах как ще се получи. Реших да пробвам мъртва тяга собствено тегло + махове с пудовка 24 кг., в комплекс 1 тяга - 3 маха, 2 тяга - 6 маха и т.н в рамките на 10 минути. Американски махове - пудовката до вертикала, но тук психиката ме предаде. Подцених атлетическата тренировка доста.

Пих си PWO шейка, който винаги е с едно и също съдържание и сега предстои вечеря, която е манджичка: кайма смес, кокосово брашно, яйца, чери домати, кисели краставички и майонеза. Звучи странно, но е експеримент и със сигурност ще е вкусно и много хранително.

Не съм сигурен дали утре ще съм в състояние да тренирам. Мускулната треска от снощната тренировка започна да ме сковава здраво, пък и трябва да дам сериозна почивка на краката. Може да раздвижа със стречинг и ластици.

В профила ми може да намерите снимки и мерки.

Тъкмо мислих, да не ви занимавам с 4-5 публикации на ден от по два реда и започнах да си пиша в една тетрадка, с идеята вечер да вписвам всичката информация за деня. Да, обаче, снощи ме домързя, а тази сутрин съм си забравил тетрадката вкъщи, така че тази сутрин е по спомен.

Вчера,14 Март 2013 (каквото си спомням):

Тренировка няма. Почивен ден. Не можах да се наканя дори да се поразтегна. Само минах да пожелая щастие на момчетата и момичетата в залата.

Сутрешни добавки: 4 гр. Омега 3 + 5000 UI витамин Д (Now foods)

Закуска: 4 яйца с малко свинско месо и сирене. Едно авокадо, шепа лешници, половин морков.

Обяд: Пълна кутия с приблизителен размер на сладолед от 1 литър, пълна 3/4 с воденички с ориз.
Добавки: 2 Бетаина + 2 Optimimum Digestion (Now)

Следобед: Едно кисело мляко, ябълка, 5-6 сушени кайсии и 4 блокчета черен шоколад 85%. Забележка: Да се внимава с шоколада и кайсиите! Комбинацията е ужасно вкусна и лесно може да се преяде :)

Вечеря: от вчерашната манджичка с каймата, кокосовото брашно, яйцата, майонезата и киселите краставички. Наистина вкусно се получава. Всичко се смесва и се запича във форми за кексчета по принцип, но и направо в тавичка става. Ако някой се интересува съм готов да споделя рецептата.

Довечера ме чака 13.2!

Болки в кръста. Назначен ми е ЯМР :( Не съм тренирал от не мога да преброя вече кога.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1