Храненето при учещите

QK

18.09.05
21:41

Та чета си разни теми като например - какво да се носи в училище и ми става много интересно как всеки се чуди каква дивотия да измисли,абе какви хамбургери ще ядете,егати тапотията,па някакви вафли на нутрим и разни други пасирани протеини.Момчета тренирам само от 5 години,но мога да ви кажа,че имам доверие само на НАТУРАЛНОТО,меса,зеленчуци,плодове и т.н.,та съвета ми е не носете тия баркочи,щото не им знаете съдържанието,а на 200 грама пържола е 100 % сигурно че съдържа еди колко си протеини и т.н.,чета че се ядат разни вафли и въобще неща,които едно хранене с тях струва от 2.5 до 4 лв.,леле аз сам носил пържоли на училище и през зимата и през лятото,печа по цяла вечер пържоли само и само да има какво да ям на училище и като погледна другите какво ядат и ми става лошо,в супермаркет се чудя какво да си купя,много са зле храните на бг пазара.Само пилешко,зеленчуци и плодове.Вярно кофти е като ядеш пържоли на училище,щото първо омерисваш стаята и другото е че на теб започва да се мисли като за някой,който показва че има едва ли не повече от другите(то си е така,но не го правим с цел да се фукаме че можем да ядем на всяко ядене пържоли).На мен ми направиха проблем че ям пържоли в училище,разбирате ли каква простотия е в тоя български народ,но на мен ми беше през оная работа и си ядях пак.Но учителите вече мислеха че го правя демонстративно и с цел да се хфаля и да ги дразня.Мога да ви кажа,ако имате заведение до училището или в него да помолите хората работещи там да ви съхраняват пържолите през лятото или ориза или там каквото и да е да не се сасипва.Може да си опечете 3 кг. за седмицата и да ви баде само за хранете през учебно време.Абе ако човек е упорит и се замисли ще измисли много варианти.Аз вече не уча,но ви казвам да не си давате парите за тия протеини и тия протеиови вафли,защото според мене тия боклуци на българския пазар не могат да ви заменят храненето,и според мен храненето е най-важното нещо за постигане на резултати.И като гледам яденето на някои момчета,то излиза горе долу 8 лева с протеини,вафли и т.н. леле аз 8 лева не харча за цял ден. 1 кило месо - 5.30 лв. + 1 кило ориз(не ям по толко но примерно)-1 лв.+ 0.5 кг. банани(примерно)- 0.80 лв. = 7.10 лв. а тва ядене трудно се яде да ви кажа.Така че незнам родителите ви колко пари имат та да ви дават да харчите по 15 лв.(за някой говоря) само за ядене.Абе аз съм провинционалист,но съвета ми за тези,които имат повече пари е да ядат само натурална храна,а не прахообразни боклуци.Да ви кажа след тренировка пия по 500 грама(общо вода и протеин) и след 40 мин. припадам от глад,та мисълта ми е че това не може да постигне ефекта на истинската храна.Я си помислете ако изядете 300 грама пилешко след колко време ще сте гладни отново.

SP

18.09.05
21:56

[quote author=“qk_bik”]Да ви кажа след тренировка пия по 500 грама(общо вода и протеин)

Ами ако е с 5 гр протеин. :lol:  :lol:
Прав си все пак друго си е натуралното!

QK

18.09.05
22:04

70 грама протеин в 400 грама вода.

LA

19.09.05
00:37

абе бик и 7 лева не са малко бе!Ти на ден ли ядеш по кило месо?
Аз планирам да си нося сандвичи с пилешко,от тия вакуумираните меса!По около 300г средно едно парче,не съм сигурен кви пари е...
И кроасани от лаФката разбира се 8)

QK

19.09.05
09:06

ми 300 грама е супер за хранене докато си на училище,раздели си го на 2 или на 3,защото трудно ще го изядеш наведнъж,а и ако си го разделиш ще имаш и разделно хранене и няма да чувстваш глад,7 лв. са много и за мен,но ако трябва да ям толкова трябва да харча,въпреки че в момента ям по 3 лв. на ден,въглехидрати не зимам никакви.И остави тия кроасани,ми си земи някакви плодове.

LA

19.09.05
11:35

300 гр. са около 2лв и нещо.А кроясаните не пречат май...

Абе само пари да има...
Решил съм вече да понамаля яйцата,че много ме е страх,и почвам яко ориз и картофи.Купувам аз 12 яйца,6 клапчат като ги раздрусам!!!

SP

19.09.05
15:19

[quote author=“largozol”]300 гр. са около 2лв и нещо.А кроясаните не пречат май...

Абе само пари да има...
Решил съм вече да понамаля яйцата,че много ме е страх,и почвам яко ориз и картофи.Купувам аз 12 яйца,6 клапчат като ги раздрусам!!!

яйцата не можеш да ги заместиш с ориз/картофи!

19.09.05
16:00

Аз сега си правя режим за маса и леко изклиочих яицата(белтъците) кво ше ме посъветвате да си ги наместя ли в режима ??? Скоро време ще го постна сега си го изготвям за покачване на маса, да го обасъдим и да ви видя мненията за него наи касно утре сигурно ще го сложа !!!

LA

20.09.05
21:14

Спортекс да ги намаля значи примерно да не са по 12 на ден,а по 4-5!

SP

21.09.05
00:37

[quote author=“largozol”]Спортекс да ги намаля значи примерно да не са по 12 на ден,а по 4-5!

Ми да ама само до 2-3 жълтъка ще е най-добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1