12.03.13
16:02
Има едни шунковидни, така да се каже, продукти на “Тандем”, серията се нарича “Финес”. На етикета има доста добри показатели като съдържание на хранителните вещества. Смятате ли, че са добър вариант за разнообразяване на източника на протеин?
Като вещества - да, но аз не си ги взимам заради оцветители, стабилизатори, Е-та в тях. Не съм проверявал точно тези продукти какви Е-та съдържат, би ли ги написал тук, за да ги проверим в интернет и да дискутираме :)
12.03.13
20:29
Доколкото съм попадал на техни етикети, а и от информацията от сайта им, нямат оцветители и подобни - което е любопитно, що се отнася до срока им на годност. Не са лоши като вкус иначе.
казано от Димитър Михайлов на 12.03.13, 20:29:
Доколкото съм попадал на техни етикети, а и от информацията от сайта им, нямат оцветители и подобни - което е любопитно, що се отнася до срока им на годност. Не са лоши като вкус иначе.
Нямам етикет сега вкъщи, за да видя и да напиша. Иначе с яйца много приятно идва, затова реших да питам.
13.03.13
11:48
намаленото съдържание на мазнини и белтъчини (само 15-17 %) мисля, че е следствие на повечко колаген и вода :) смятам, че цената им е преувеличена за този състав хранителни вещества
казано от Queen Kobra на 13.03.13, 11:48:
намаленото съдържание на мазнини и белтъчини (само 15-17 %) мисля, че е следствие на повечко колаген и вода :) смятам, че цената им е преувеличена за този състав хранителни вещества
Белтъчините са им 17 в 100 гр. Мазнините са малко - 3. Поне така пише.
Като цяло преработеното “месо” не е добра идея, не че е от нааай-лошите храни на света, така че изборът си е твой :)
13.03.13
15:35
17 гр белтък не е кой знае колко-ако бяха “само “от месо щяха да са по-богати на белтъчини-предполагам. че като се прави салам, се намалява обема на суровото месо и би трябвало да се покачи белтъчното съдържание, а то е по-малко отколкото в сурово свинско. Може и да греша, но за мен са си вода и желатин на цената на месото. Ако ще е преработено месо-по-добре домашна пастърма :)