Petya's Diary - New hope

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.03.13
23:02

* ден 8 *
12.03.2013: ~ 22 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
14;35 - Тренировка
16;00 - 18;30 - сока от 1 лимон, 150гр кисело мляко 4,5%, 25гр овесени ядки, 85гр ягоди, ~350гр мусака, 1фпх, 100гр пилешка пържола от бут, 50гр обезмаслен Котидж, 50гр ^лютеница, 7 маслини, около 20-25гр ядки (кашу и бадеми), 100гр цедено кисело мляко 2%, 10гр протеин.
Добавки - допивах някакви добавки, останали по кутийките, та нещо такова: 1x Papaya Enzymes, 1x NOW Super Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Melatonin, 1x NOW Daily Vits, 2х рибено масло, 1x Magnesium, 2x Scitec Water Control.
Тренировка :
Крака и корем:
1. Български клек - 12, 10, 8, 6 повторения на крак
2. Напади - 24, 20, 16, 12 повторения
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутеус ритник - 24, 20, 16 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. Коремни преси - 3х30 повторения
8. mountain climbers - 3x25 повторения на крак
9. Извивания встрани с дъмбели - 3х30 повторения
10. Вдигане на крака (свити в коленете) от вис - 3х10 повторения

Храна - хапнах си днес (whew) (rock)

Размисли - доста готин ден. Много съм доволна от тренировката. :) Имах много енергия и голямо желание да тренирам още преди да започна. След като започнах, това чувство се запази, та даже се и увеличи.
Днес ми дойдоха и другите добавки - Магнезий и Water Control na SCITEC. Гледах темата във форума относно диуретиците, но вече си бях поръчала въпросния продукт. Чувствам се много подута, та затова си го поръчах. А и видях, че Нати и Маги пият water out и предположих, че няма да е проблем да го пия. Някой да изкаже мнение по въпроса? |-)

П.П. вчера казах, че имам намерение днес да споделя някакви глупости, но след тренировката настроението ми се повиши и не ми се пишеше. Предполагам утре ще бъде (giggle)

А ето снимка и на вечерята (inlove)

Мнението беше редактирано от Petya на 12.03.13 23:03.

13.03.13
12:04

Здравейте!
Гледах някакви рецепти в  нета и видях, че при повечето  се използват есенции. Вие какво мислите, много вредни ли са те?  Проблем ли ще е да ги прибавям към някой неща?

И ще помоля, ако може някой да изкаже мнение относно диуретиците,  лошо ли ще е да ги ползвам?

13.03.13
12:52

Вместо есенции ползвай техните източници: ванилия от шушулка, канела на пръчки, лимон/порокалов сок и все в тоя дух... (nod)

Мила

13.03.13
13:15

казано от Petya на 13.03.13, 12:04:

И ще помоля, ако може някой да изкаже мнение относно диуретиците,  лошо ли ще е да ги ползвам?

Би трябвало диуретикът да се пие, когато имаш друг здравословен проблем, който причинява задържането на вода, а не само защото се чувстваш подута.

Въпреки това, няма да ти стане нищо, смисъл щом чувстваш дискомфорт приемай го да кажем 30 дни и го спри.
Попринцип повечето бърнари са пълни с диуретични съставки, така, че няма да ти стане нищо. Просто за напред, ако наистина нямаш по-сериозен проблем го пий.

Мнението беше редактирано от Мила на 13.03.13 13:16.

13.03.13
18:42

Благодаря ви за мненията, момичета, оценявам съветите ви! (F) (d)

Имам и още един въпрос - хранителните стойности, например на бутчетата или крилцата, в базата от данни на форума за обезкостен грамаж ли са?

13.03.13
22:50

* ден 9 *
13.03.2013: ~ 21 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
15;10 - 16;20 - 150гр кисело мляко 4,5%, 1ч.л. канела и толкова ленено семе, 1/2ч.л. пектин, 25гр овесени ядки, няколко лъжици варен ориз със зеленчуци, 2 ^яйца, 80гр пилешка пържола от бут, ^лютеница, 50гр обезмаслен Котидж, 9 маслини, 15-20 кашута, 100гр цедено кисело мляко.
Добавки - 4x Papaya Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 2х рибено масло, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.
Тренировка : почивка.

Храна - стабилна. Пълна вкусова оргия :D

Размисли - нормален, приятен ден. Опитах се да поспя след училище, но заспах за 10 минути и това ми беше (dull)
Имам и прекрасна мускулна треска на дупето и отчасти на корема. (party)

Ето и част от уникалната вечеря (inlove)

14.03.13
15:49

Време е за глупостите..
От известно време имам чувството, че съм попаднала в някакъв порочен кръг. Не знам на какво да го отдавам, но никак не съм доволна нито от себе си, нито от резултатите, които постигам.  През последната седмица – 2 се чувствам доста дебела и за съжаление май не е само внушение. Вярно е че през последните седмици, даже и месеци, храната не е никак добра. Вероятно от там идват всички гадости.
По времето, през което се храня уж здравословно, си мисля, че не ям достатъчно. Калориите се въртят в порядъка на 800-1100, което е доста малко. Според формулите в нета калорийният ми баланс е 2050 калории, а RMR = 1320.
След като извадя определено количество калории, за да свалям, се получава нещо от сорта на 1650 калории в тренировъчни и примерно 1100 в нетренировъчни дни. Но тези цифри доста се отдалечават от тези, които реално приемам. Да си призная честно, страх ме е да ги увелича. Все си мисля, че при над 1200 калории започвам да дебелея. Коремът ми постоянно е подут.. Ама не е и нормално да приемам толкова малко, дори и да нямам голяма физическа активност.
В един момент пък достигам до другата крайност – започвам да ям всякакви глупости неконтролируемо.. Признавам си, че съм голяма чревоугодничка и много обичам сладките и тестените боклуци. През първата година, когато започнах да се храня здравословно, изобщо не ми се дояждаше сладко - нищо не можеше да ме изкуши. А сега толкова често ми се случва...
Въртя се в някакъв кръг на непрекъснато преяждане/гладуване.. Искам да увелича калориите до около 1600 (от здравословни източници), но никога не съм яла по толкова за продължителен период от време, дори и да са от здравословна храна. И затова си мисля, че ям ли по толкова ще качвам ли, качвам.. 
Не знам вече какво да правя. Изпадам в някакви пубертетски депресии (dull)
Искам да престана да ям боклуци. Сега си спазвам предизвикателството и честно казано изобщо не ми се яде сладко, но има моменти в които направо се побърквам и постоянно са ми някакви вафли, сладкиши и тем подобни гадости в главата.
Моля ви, дайте някакви съвети какво да правя, как да процедирам..

П.П. съжалявам за изгубеното ви време да прочетете тази простотия. Звуча толкова жалко, но имах нужда да го споделя..

14.03.13
16:58

Съвет за съжаление не мога да ти дам, защото и аз се въртя в същия омагьосан кръг с малко калории и после дни с над 2000кал. Иска ми се нещата да ставаха лесно, но уви... ще трябва доста да се поизмъчим докато се получи желаният ефект. Единственото, с което се надявам да ти вдъхна малко кураж е да се върнеш в началото и да видиш какво си постигнала. Аз не те познавам и не знам какво е било началото (излишни килограми, лошо хранене или пък липса на мускули и тонус) но със сигурност имаш напредък и го дължиш само на себе си... т.е. можеш да се справяш с целите си; просто колкото по-напред вървим, толкова по-бавно става ;)

14.03.13
17:09

Като човек, борещ се и надявам се вече преодолял този кръг от преяждане и гладуване, мога да те посъветвам да седнеш и да си помислиш дали си заслужава да зачеркнеш толкова труд и дисциплина със сладките боклуци. При мен беше на емоционална основа и недостатъчно планиране на храната, от която се нуждая, за което си дадох сметка в последствие. Много е трудно, когато вкъщи ти се подмятат и предлагат всевъзможни сладки извращения, а още по-трудно е, ако готвенето на такива ти е страст :D(blush) За момента нещото, което ми помага да се държа прилично и да не пусна прасето от кошарата, са всички блогове, страници и клипчета за мотивация на спортуващи. Буквално съм се зарила отвсякъде с такива в интернет, телефона и където още позволява (wasntme)
Изглеждаш ми разумно момиче и съм сигурна, че ще вземеш решение, което работи в твоя случай (F)(hug)

Мнението беше редактирано от Magi на 14.03.13 17:10.

14.03.13
19:02

Много ви благодаря за подкрепата! (F)
Наистина трябва да седна и сериозно да помисля за вредите, които причинявам на тялото си с тези постоянни издънки. Много добре знам, че джънка не ми дава нищо добро, даже напротив. Но някак си глупаво се оправдавам с това, че спортувам?!
И все пак чувствам, че става някаква промяна с мен и то в положителна посока. Откакто започнах предизвикателството съм по-мотивирана и се надявам вече да изляза от този порочен кръг.
Искам, когато ми се дояде сладко, да си направя нещо здравословно, дори и да е по-калорично, а не да посягам към шкафа със “забранените” неща. Преди си правех сладкиши, десерти, а сега ми е по-лесно да накарам майка ми да ми направи поредната гадост.
И все пак смятам, ако се справям добре с ограничаването на джънка, от време на време, по празници, събирания и тем подобни, да си позволявам по някакъв чийт. НО искам да е възможно най-рядко..

Обещавам си, че от този момент ще правя всичко възможно, за да подобря нещата. Хубаво ще мисля преди да сложа нещо непотребно в устата си. Искам да постигна много и вярвам, че го мога!!!

14.03.13
19:14

Petya, доста хора тук сме минали през тези периоди, били сме (или още сме) в този порочен кръг. Никак не е лесно да промениш хранителните си навици. Изисква се време и силна воля. Най-вече трябва да знаеш, че това което правиш е полезно за теб, то е само и единствено за твое добро! :) Бъди силна и мотивирана! Гони целите си,но винаги разумно :)
Ето и едно филмче, което скоро гледах и много ми хареса.—>  http://www.dokumentalni.com/?p=2177
Мисля,че ще ти бъде полезно точно в този момент. Предполагам,че за доста от нещата си осведомена вече, но какво лошо има да ги чуеш пак и да ги усмислиш  още веднъж :)

Желая ти успех :)))

Мила

14.03.13
20:30

Аз пък искам да прочетеш тази статия, от първата буквичка до последната точка. Има много подсказки, за едни си чела, за други може би не.
T-nation - Best Ways to make dieting easier

14.03.13
21:16

Подкрепям Мила - статията си струва да бъде четена, при това често, не веднъж. Човек има нужда да му се напомня.

14.03.13
22:50

Казвала ли съм ви колко го обичам този форум? :) Толкова подкрепа не получавам даже и от приятелите си. Прекрасно е (sun)
нямам възможност да прочета статията задълбочено, само я прегледах набързо, но утре обезателно ще го направя!

* ден 10 *
14.03.2013: ~ 22 часа фаст
3х5 вакуумки
06;00 - кафе
16;10 - 18;50 - 4фпх, 35гр кашкавал, 35гр шунка, няколко лъжици варен ориз със зеленчуци, 2 ^яйца, 60гр контра филе, 50гр ^лютеница, 50гр обезмаслен Котидж, 9 маслини, ~25гр кашу, 100гр цедено кисело мляко.
Добавки - 1х Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 2х рибено масло, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
7 кръга от всичко!

Ab Ripper

Храна - прилична и вкусна :)

Размисли - страхотен ден!
Ходих до татуиста и ми каза, че вече мога да си живея нормално. Та се възползвах от това и си направих най-накрая аб рипъра (devil) Много добре мина. (nod)
Купих си и нови маратонки за тичане. Сега само чакам да стане малко по-топло и ще почвам (sun)

Мнението беше редактирано от Petya на 15.03.13 21:59.

15.03.13
16:01

Малко късно се включвам, Пете, но все пак ::)

Забелязвам, че в последно време в менюто ти присъстват повече въглехидрати(полезни), отколкото лятото(когато започнах да следя дневника ти), но това не означава че храната ти не е добра, или пък че трябва да се чувстваш гузна. Хора сме, имаме нужда от всякакъв вид храна и вещества. А и ти поддържаш форма и килограми (не си в процес на сваляне, топене), което пък определено ти позволява да си похапваш по-спокойно. По-добре е да си здрава и енергична, отколкото все да ти е отпаднало, но да не ти е гузно.

Четейки дневниците, забелязвам, че тези кризисни моменти присъстват при почти всяка от нас. Явно това е нормално, до организъм е.. Аз го отдавам и не само на лакомия(като не я изключвам, разбира се) ами и до това, че сме женски организъм. Преди цикъл явно се нуждаем от въглехидрати и усещаме глад за тях. Това е нормално. А все пак трябва да слушаме организма си ида му даваме това което иска, за да сме здрави.

Когато хапнеш нещо забранено чувстваш вина. Винаги ли ?? Защото при мен съм забелязала, че понякога изобщо не се чувствам гузно че съм си похапнала шоколадов бонбон, примерно. Отдавам го на това: чувстваш се гузен - значи организма ти действително не се е нуждаел от това, не си гузен - значи го е искал.

Ако искаш да се контролираш по някакъв начин, бих ти предложила това което сега използвам като стимул. Помолила съм един приятел да не ми разрешава да ям глупости и когато поискам той ми казва: не, нали искаш хубаво коремче.. и намира начин да ме разубеди. Както вида и в дневника ми, съм постнала снимка на направеното от мен календарче, където си зачертавам дните в които съм се хранила добре. Или пък, си определи 1 или 2 дни в седмицата, в които може да си похапнеш торта, пица, или друг джънк. Така, може би, по-лесно ще се контролираш.

Не позволявай на тези мисли да останат за дълго в главата ти, защото колкото повече го мислиш става като фикс идея (както се получи при мен), а повярвай ми, това не е никак хубаво..

Поздрави от мен, и много усмивки! ^^

15.03.13
17:51

казано от By the way на 15.03.13, 16:01:

Малко късно се включвам, Пете, но все пак ::)
...

По-добре късно, отколкото никога :P
Така.. да, от известно време гледам да хапвам и по някой въглехидрат, че ако го карам на ВМ-НВД ми е доста по-трудно. По-ограничена съм от към избор на храна и по-бързо омръзва и натежава режима. Мисля, че РБД ми пасва най-добре. :)
Като се замисля, като че ли храната, която хапвах в началото на дневника, ми пасваше най-добре. Но тогава хапвах доста малко, въпреки че ядях по 4-5 пъти на ден.
Иначе да, и аз смятам че донякъде е нормално да имаме такива периоди. Съдя и по това, което говорят съученичките/приятелките ми. Но все трябва да има начин да се контролират нещата. :)
Относно гузнотата - рядко се чувствам гузна.. Докато ям само ми е вкусно и изобщо не го мисля, но на следващия ден като видя подутия корем и как се е замазала картинката, започвам да се ядосвам. Просто осъзнавам, че е безсмислено цялото това нещо. А пък, ако си определя дори и един ден от седмицата, в който да си позволявам сладко, един вид ще живея и копнея само за този ден, което не ме удовлетворява. Иска ми се напълно да изключа джънка. Или дори и да не го изключа напълно, то поне да го огранича на максимум. :)
Смятам да хапвам от домашните манджи на майка ми, поне да вкарвам някакво разнообразие в менюто. Така няма да ми омръзва толкова бързо. Също така, от време на време, ще си правя някакви здравословни десертчета (все пак ти ми даде чудесни идеи (sun) ) и ще си живея живота нормално и надявам се в хармония със себе си.
В последните дни, когато се сетя за сладко, просто гледам бързо да сменя мислите си и да се насоча към нещо друго. Трябва някак си подсъзнателно да намразя джънка, или дори и да не го намразя, то поне НАИСТИНА да разбера, че е напълно ненужен.

Както и да е, много почнах да разсъждавам. В момента се чувствам добре, надявам се така да продължи и занапред. По принцип, когато си наумя нещо го правя и вярвам, че и в този случай ще е така. :)

Поздрави и отново ви благодаря за отделеното време и внимание! (sun)

15.03.13
18:53

`пожелавам ти и занапред да се чувстваш добре! При това НАИСТИНА ти го пожелавам ОТ СЪРЦЕ! защото това е една от най-големите причини която ме сдухва и депресира и ми помага да изпадна в гадни състояния... Затова, да се грижим за телата и здравето си с добра храна и спорт! Да се усмихваме и да сме щастливи! ^^

15.03.13
20:55

Едно голямо благодаря!
И аз ти пожелавам, и на теб, и на мен си, и на всички, които все още търсят правилния път, да го открият и да се чувстват наистина добре в кожата си. И дано вече не четем за поредните прегрешения из дамските дневници, а само за това колко са доволни момичетата (включително и аз (wasntme) ) от резултатите, които са постигнали.
Да има малко хармония и мир.. :)

15.03.13
23:01

* ден 11 *
15.03.2013: ~ 22,5 часа фаст
3х5 вакуумки
04;00 - кафе
17;20 - 18;40 - ~400гр огретен с картофи, ~100гр (г.с.) варен ориз със зеленчуци, 60гр контра филе, ^лютеница, 50гр обезмаслен Котидж, 10 маслини, 100гр цедено кисело мляко, 20-25гр говежда пастърма.
Добавки - 1х Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 2х рибено масло, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.
Тренировка :
Рамене и ръце 
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения
2.Вертолет - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели  - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.

Храна - малко повече въглехидрати дойдоха днес, но май поне са добри източниците. И всичко беше изядено в рамките на час време - кеф :D Не беше умишлено. Просто късно се прибрах и докато тренирам, докато стане време за ядене.. Пък исках да приключа до към 18;30, че утре ще трябва да ям в 12;30 и да станат поне 18 часа фаст :)
Напоследък се замислям дали да не увелича прозореца на 6 часа, а фаста да е 18. Четох на доста места, че точно такъв цикъл е препоръчителен за жените. Вие какво мислите?

Размисли - приятен ден, въпреки отвратителното време. Най мразя вятъра (envy)
Тренировката също мина добре.

След малко пак ще пробвам да си направя желатин с кисело мляко за утре. А пък утре ще готвя спагети на брата. Стискайте палци да ми се получат жалките кулинарни опити :D

16.03.13
12:47

Искам малко да си оформя предмишниците и да извая по някакъв начин кръста - някакви съвети за упражнения? :)

16.03.13
14:14

http://www.bb-team.org/exercise/2480_grabno-obratno-izvivane-supermen това за кръста?

Мнението беше редактирано от By the way на 16.03.13 14:15.

16.03.13
18:58

Благодаря за предложението. Помня, че като бях малка, дядо ми ми казваше да го правя това упражнение. :D
А дали ще е достатъчно?
И някакви предложения за предмишниците? Нищо не разбирам.. :)

Мила

16.03.13
20:34

За предмишниците - колене към лакти, пръсти към лакти, чуково с дъмбели.

16.03.13
23:36

Мила, това пръсти към лакти не успях да открия как точно се изпълнява. Някакви насоки?
И още нещо да препоръчате за кръста? Трябва да заякне малко и да се оформи, че не върви така (wasntme)

П.П. отчетът за днес ще го пиша утре, че леглото ме чака
|-)

16.03.13
23:40

По-скоро е toes to bar щото пръсти към лакти малко ще трябва на фльонга да се извиете :D

16.03.13
23:52

Оууу, това упражнение ми се струва невъзможно за моите скромни възможности. И все пак утре ще го пробвам :D

17.03.13
11:43

* ден 12 *
16.03.2013: ~ 18 часа фаст
3х5 вакуумки
06;30 - кафе
12;30 - 18;30 - 185гр кисело мляко 4,5%, 10гр желатин, 140гр ягоди, 3 мини бананови палачинки (от на Ивчето) с малко сирене и ^мед, няколко резена ^кашкавал, ~500-600гр спагети, 7 маслини, 60гр контра филе, 100гр цедено кисело мляко, 10-15 кашута.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1х рибено масло, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.

Храна - хапнах си, но поне нямаше чийт. :)
Спагетите станаха мноооого вкусни. Направих ги с: пълнозърнести спагети, сирене, кашкавал, ^домати от буркан, кайма, подправки. По снимките ще се види колко беше моята порция (devil)
И желираното кисело мляко се получи този път. Но така и не успях да го изкарам от купичката. 2 минути го държах в топла вода и пак не мърда.. (dull)

Размисли - готин ден, нищо, че дори и в събота не успявам да се наспя, ама такъв е животът :)
За нетренировъчен ден малко в повече дойде храната, особено въглехидратите, но днес ще компенсирам.
Оу, да, вчера ми донесоха и домашния кашкавал. До сега не бях яла домашен, няма такава вкусотия :x

Мила

17.03.13
12:21

Чак сега се загледах в часовете ти на хранене. Да разбирам, че към 18:30 - 19:00 приключваш с храненето. Ако е така, това може да е доста голяма причина за глада ти.

Приключваш хранене към 19:00 и на другия ден ядеш към 16:00. Ако аз така се хранех на 100% ще съм гладна на другия ден.

15;10 - 16;20 - 150гр кисело мляко 4,5%, 1ч.л. канела и толкова ленено семе, 1/2ч.л. пектин, 25гр овесени ядки, няколко лъжици варен ориз със зеленчуци, 2 ^яйца, 80гр пилешка пържола от бут, ^лютеница, 50гр обезмаслен Котидж, 9 маслини, 15-20 кашута, 100гр цедено кисело мляко.

Примерно това си го изяла в рамките на 1 час, и след това си яла чак на другия ден? И това е доста храна на веднъж, ок, както и да е с това ЦХ и яденето на хиляди калории на веднъж, но не ти ли става тежко, лошо, лениво?

Мнението беше редактирано от Мила на 17.03.13 12:22.

17.03.13
16:49

Здравей, Мила!
Да, гледам около 18;30 да съм приключила с яденето, за да мога на другия ден да ям към 14;30 - 15;00. Иска ми се фаста да е около 20 часа. Прозорецът обикновено е към 4-5 часа, но понякога се случва да нямам възможност да е толкова дълъг.
Честно казано нямам проблеми с големите количества храна. Трудно успявам да се наям както трябва и затова предпочитам да имам 1-2 стабилни хапвания, отколкото да ям по 5-6 пъти на ден. Това е и причината ЦХ да ми допада толкова много. :)
Точно преди няколко дена бях писала относно фаст периода, дали няма де по добре да го намаля на 18 часа, а прозорецът да е 6. Така ще имам възможност да приключвам яденето по-късно, а ще има и по-голямо разстояние между двете хранения (предпочитам да са 2). Не мисля, че цялото количество храна, което приемам, е толкова много - около 1200 калории да са, но наистина едва ли е подходящо да се приемат на един път или за толкова кратко време.
Ти какво би ме посъветвала?

Мила

17.03.13
17:26

Точно това ми е съвета. 18 часа фаст период (щом не са ти много) и 6 часа да имаш за хапване(до към 8-9 часа вечерта). 1200 калории не са много, наистина (що ядеш толкова малко) Аз бих ги разделила на 2 приема. И може би, в тренировъчни дни бих вдигнала малко калориите, в този ден бих оставила и въглехидратите.

Като цяло, на мен ми допада повече ‘‘leangains’’ протокола. Вероятно защото над 16 часа фаст и по-тежки тренировки ме увълчват и всичко прецаквам.

И нещо като хинт, до който някак си достигнах, чрез експеримент със себе си. Лятото обикновено ми е съвсем естествено да ям по-малко, късно през деня. Веднъж просто си изчислих, кога най-рано през вечерното хранене, мога да спра и на другия ден ще се чувствам сита, без цял ден да мисля за храна и кога ще стане 1-2-3 часа за да седна да ям.
Опитай и ти. Кога най-рано може да ти е последното хранене, така че на другия ден да се чувстваш значително сита, без чувство за сладко, джънк, въглехидрати и обичайните неща.

Мнението беше редактирано от Мила на 17.03.13 17:32.

17.03.13
18:25

Окей, днес тъкмо 6 часа ще продължи прозорецът и ще гледам и за напред да го карам така. В по-тежките тренировъчни дни, може да дигна калориите до около 1400, пък в нетренировъчни ще гледам да са към 1000-1100. А относно това защо ям толкова малко - просто ме е страх да увелича яденето. Явно толкова съм си забавила метаболизма, че поддържам ли по-висок калориен прием за по продължително време, кантарът и той хвърчи нагоре..

Реално погледнато 20 часа фаст си ги карам почти без проблеми. Може би някъде около 13-14тия час започва да ми стърже леко коремът, но когато спре, мога да изкарам още толкова. Ще експериментирам малко и ще видя кое се отразява най-добре.

Благодаря за отделеното време :)

17.03.13
22:14

* ден 13 *
17.03.2013: ~ 18 часа фаст
3х5 вакуумки
07;30 - кафе
12;30 - 18;30 - 200гр кисело мляко 4,5%, 10гр желатин, 120гр ягоди, малко спагети, 2 ^яйца, ^лютеница, ^кашкавал, Котидж чийз, 50гр контра филе, 9 маслини, стрък ^зелен лук, 100гр цедено кисело мляко.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3. Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
7. Набирания надхват -  4х4 повторения (почти положителни)
табата 20/10
1) клек без тежест
2) mountain climbers
3) V-преса
4) Chinese Abs.

Храна - добре беше. На голяма част от нещата не знам грамажа, няма значение, ще го карам по усет. Това за кой ли път го казвам и на другия ден пак меря. Ама вече няма, че ме мързи :D

Размисли - тренировката мина много добре. Най-накрая да си направя всичките упражнения. :)
Набиранията се подобряват бавно-бавно, но краката нещо не ме слушаха. При последните повторения на chinese abs едва издържаха.
А така ми се спи.. |-)

18.03.13
23:08

* ден 14 *
18.03.2013: ~ 20,5 часа фаст
3х5 вакуумки
04;30 - кафе
15;00 - 19;10 - сока от 1 лимон, 2 малки ^круши, 180гр кисело мляко 4,5%, 65гр ягоди, 30гр овесени ядки, 2 филии (едната с ^лютеница и сирене, другата с хайвер), около 20-30гр ядки (бадеми, кашу), 45гр контра филе, 6 маслини, 1 ^яйце, ^лютеница, Котидж чийз, 100гр ^кашкавал, няколко лъжици ориз с ^кокошка.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Papaya Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. V-ups - 10 повторения
7 кръга от всичко!

Храна - днес хапнах стабилно... |-)

Размисли - не беше приятен ден. Казаха ми една лоша новина, след което целият ми ден се развали яко. Преди това беше добре, тренировката също.
Бях разочарована и затова храната беше повече. Сега ми е малко тежко, но поне нямаше джънк и сладко. Ама въглехидратите са пак до небето. Все едно, животът е толкова кратък.. |-)
Утре продължавам с нови сили, надявам се и с по-добро настроение.

19.03.13
17:51

Доволна ли си от плант ензимите? :)

19.03.13
19:53

казано от AleXandra на 19.03.13, 17:51:

Здравей, Александра!
Честно казано не мога да изкажа конкретно мнение относно ензимите. Може би има някакво подобрение на храносмилането, но не го усещам толкова силно. То аз и не знам какво трябва да очаквам де..
Колкото и каквито и да са ензими да пия, след хапване пак си се подувам. Явно съм бъгната :D
Но все пак смятам да продължавам с приема им. 100% помагат на нещо.

п.п. съжалявам за неадекватното мнение, но това е, което мога да кажа (giggle)

19.03.13
22:24

* ден 15 *
19.03.2013: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
04;20 - кафе
14;35 - Тренировка
15;20 - 19;30 - сока от 1 лимон, малка ^круша, 150гр кисело мляко 3,6%, 30гр овесени ядки, 95гр ягоди, 1ч.л. ленено семе, картофи със свинско, 1фпх с 50гр диетично сладко и 25гр сирене, 70гр контра филе, 2 ^яйца, 50гр ^лютеница, 50гр Котидж, 7 маслини, 100гр цедено кисело мляко, 10-15 шамфъстъка.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits, 10гр протеин.
Тренировка :
Крака и корем:
1. Клек - 12, 10, 8, 6 повторения
2. Български клек - 12, 10, 8, 6 повторения на крак
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутеус ритник - 24, 20, 16 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. Коремни преси - 3х30 повторения
8. mountain climbers - 3x25 повторения на крак
9. Извивания встрани с дъмбели - 3х30 повторения
10. V-преса - 3х12 повторения
11. Вдигане на крака (свити в коленете) от вис - 3х10 повторения
12. Superman - 5х5 секунди.

Храна - стабилна.
Понякога имам чувството, че ям толкова много, пък според Фитдей днес калориите не са повече от 1200.. :D
Някакви съвети - добре ли е, зле ли е..? Предполагам, че от към качество има накъде да се подобрява още, но поне джънк няма вече (party)
А сладкото го хапнах, че си седеше на дъното на бурканчето, самичко в хладилника. Жал ми стана. :D

Размисли - приятен ден. Може да се каже, че настроението е малко по-добро. :)
Много съм доволна от тренировката. Включих още 2 упражнения и се получи супер. :)

20.03.13
14:28

казано от Petya на 19.03.13, 19:53:

казано от AleXandra на 19.03.13, 17:51:

Здравей, Александра!
Честно казано не мога да изкажа конкретно мнение относно ензимите. Може би има някакво подобрение на храносмилането, но не го усещам толкова силно. То аз и не знам какво трябва да очаквам де..
Колкото и каквито и да са ензими да пия, след хапване пак си се подувам. Явно съм бъгната :D
Но все пак смятам да продължавам с приема им. 100% помагат на нещо.

п.п. съжалявам за неадекватното мнение, но това е, което мога да кажа (giggle)

Помня че беше пила и папая ензими. Между тях и плант ензимите, от кои си по-доволна? :)

20.03.13
19:09

Plant Enzymes по принцип са по-силни. Аз ги пия само след едното хранене - след вечерята, че е по-стабилна. Струва ми се, че 1 капсула Plant е по-добра от 2 хапа Papaya. :)

20.03.13
22:29

* ден 16 *
20.03.2013: ~ 19 часа фаст
3х5 вакуумки
06;30 - кафе
14;30 - 19;00 - 240гр кисело мляко 3,6%, 10гр желатин, 1 ябълка, канела, 1 купичка ^яхния от коприва, доста печено пиле + кожа, ^лютеница, обезмаслен Котидж, 7 маслини, резен ^кашкавал, говежда пастърма, 10-15 шамфъстъка и толкова кашу.
Добавки - 1x Plant Enzymes, 1x Chromium Picolinate, 1x Magnesium, 2x Water Control, 1x Melatonin, 1x Pure Nutrition Daily Vits.

Храна - нещо започвам стабилно да хапвам (devil)
Ама момичета, защо не ядете?? :D Реших се да увелича храната, ама така като гледам голяма част от дамските дневници, се чувствам като свиня |-)
Оу, и днес изобщо не съм включвала везната (grin) То затова така ядох :D

Размисли - доста приятен ден. Спах около 7 часа, найс (nod)
По стечение на обстоятелствата ще трябва да внимавам леко с тренировките. Няма да споделям защо, но това не означава, че ще ги спра! (wait)

20.03.13
22:34

You are not alone!И аз съм със зверския апетит. : )

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1