CrossFit Games Open 13.2 - Коментари

Прескочи до:

11.03.13
14:45

Темата е за коментари по комплекса, а резултатите от него ще се пишат в съответната тема за резултати.
И като за начало: какво очаквате да има във втория?

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 11.03.13 14:46.

11.03.13
15:43

Ани - Тръстъри

казано от Kirilov на 11.03.13, 15:43:

Ани - Тръстъри

И аз си мисля за триплетче колене към лакти, суингове + тръстери :)

11.03.13
15:50

Аз пък все си мисля, че ще ги сблъскат на гимнастика...
Хенд стенд опори или мъсъл ъпи...с някакво обръщане...

12.03.13
12:31

http://games.crossfit.com/article/updated-132-announcement-program

Промяна в плана.Ако следваме пътя на логиката би било логично да пуснат нещо по-тежко - примерно тръстъри на 70,обръщания на 100,нещо такова...няма никаква причина друга да сменят Камилата с тая горила Веленцуела...дано,пък да видим...

Мнението беше редактирано от Intolerante на 12.03.13 12:32.

12.03.13
14:03

казано от Intolerante на 12.03.13, 12:31:

... горила Веленцуела...

Шшшшш! Е, де! Веленцуела ми е любимка.
Ще бъде сериозна битка, без значение какъв е комплекса.

12.03.13
14:18

Опа, а сега юруш на тръстърите:)))

14.03.13
08:46

...

14.03.13
09:15

Мисля си за прогресия тръстър - скок на височина, като ще е за рундове и бройки и ще се увеличава тежестта на тръстъра...
Това ми се стори най-големия гърч на Team Europe VS Team USA.
Иначе и аз мисля като Славко, че ще ръгнат някъде или ХСПУ или набирания, но chest to bar.

14.03.13
09:25

Айде да поскачаме, с никаква задна верига:)))

Готино комплексче де, скакалците ще мачкат яко тук. Въпреки, че и две относително тежки момичета се справиха доста добре. Всеки се беше приготвил да гледа тежки щанги, пък то...

Да видим кой ще е най-добрия убиец на 13.2 :)

14.03.13
14:00

С тия афилирани зали става пълен ташак просто...
http://games.crossfit.com/athlete/55490 Според таблицата тая девойка,дето се съмнявам някой изобщо да я е чувал е направила 374 повторения...Сами можете да си пуснете клипа на Торисдотър да видите за каква скорост става дума,нито за секунда не спря да раздишва през всичките 10 минути и направи 361 повторения.Още щом го видях това и бях почти сигурен,че няма кой да го бие тоя резултат..за справка 2рата от миналогодишните Игри Jolie Fouscher има 274 повторения...
И кой ще гарантира,че тая andye razmus примерно не е жена,сестра или 8-ма братовчедка на тоя собственика на залата или на “съдията”,кой изобщо ги контролира тия съдии? Да не говорим за подкупи...на първия комплекс някакъв пич макс 190лб. снач написан в профила и 5к на 28 мин има 191 повторения ?! Естествено малко след това всичките данни в профила му са променени...Е да бе,то обикновено макса си го правиш след 100 бърпита и 90 снача... ;) Изобщо не го изкарвам така,че аз или другите наши участници да сме ощетени... най-малкото сме доста далеч от тези резултати.Разсъждавам си писмено просто и съм сигурен,че споделям и мислите на други хора.

Имай едно наум, че тия на запад не се сещат като нас по балканските ширини да чийтват всичко и винаги. С което не твърдя, че са чисти като сълза, по-скоро за тая девойка се съгласявам с теб.
Според мен проблемът е другаде - ако пуснат само афилиирани зали да участват ще ги съдим за дискриминация. С видеата те си измиват ръцете, а след като няколко години те порязват и виждаш как всички добри резултати са от афилиирани зали ти остава само и ти да се запишеш в такава ;)

14.03.13
14:21

Crossfit е бизнес. Неплащаши клиенти никой не обича. За беднячетата от Източна Европа - по един sample и толкова.

14.03.13
14:32

казано от CarnalK на 14.03.13, 14:21:

Crossfit е бизнес. Неплащаши клиенти никой не обича. За беднячетата от Източна Европа - по един sample и толкова.

Докато не изкочи някой звяр и им сипе на всички ;)
После ще ги заобичат :)

14.03.13
14:50

Може да започнат да ги уважават, но никога няма да ги заобичат :)

14.03.13
18:15

Според мен тоя комплекс си е чист автогол. Всеки ще гледа клипчетата на топ атлетите и доколко са им легитимни повторенията и ще се коментира и т.н. А с тия афилирани зали колко ли човека ще правят скоковете легитимни? Тия 115 паунда на пресата и тягата са си направо смехотворни. Това, което направи Ани на обявяването е максималното, което може да се направи за тия 10мин. 13.1 си беше доста труден, 13.2 привидно лесен и кратък, но ако се правят скоковете по правилник не могат да се направят много бройки.

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 14.03.13, 18:15:

Това, което направи Ани на обявяването е максималното, което може да се направи за тия 10мин. 13.1 си беше доста труден, 13.2 привидно лесен и кратък, но ако се правят скоковете по правилник не могат да се направят много бройки.

И аз тука смятам че проблема няма да е по-български братовчетка или подкупи или измислени резултати. По-вероятно е компромис в качеството. Ако съдята си затвори очите или просто реши да не санкционира за заключване на лактите на пуш пресата, таза и колената на скоковете и тягата, спокойно може да се удвои резултата. И така реално бройката да е действително направена, но не и по правилник. Не забравяйте така или иначе има регионални. Ако някой излъже е почти невъзможно да премине регионалните с лъжа. А награда там ако има тя е само за победителя. Не виждам за едно участите да се прави труда да се лъже с манипулиране.
Друго на което трябва според ме да се обърне внимание е че дори и на състезанието има клипове които зачетени бройки които са нореп. Така или иначе има комлекси при които правиш бройка от порядъка на 200 - 300 за няколко бройки смятам че не трябва да се прави проблем. Това го правите за себеси. Обърнете внимание на комплексите как вие да направите 1,2,3 бройки повече, къде да спестите усилие къде да натиснете, отколкото да мислите за техните.

14.03.13
21:48

казано от Todorka Ivanova на 14.03.13, 21:40:

Тоди: 6 кръга
Блага: 6 кръга
40кг. щанга-уж за наше улеснение,ама е крайно време да ни уври главата и да работим по стандарт :D

Ама няма от големите 5-ци в пауъра,което е кофтито,предполагам и затова сте го правили с 40. При тия тежести 5кг. не са малко изобщо,спокойно може да се добави дори още 1 кръг с 35кг... На дискове ли скачахте ?

14.03.13
21:52

Да, това беше причината, ако имахме 5-ци, аз ги виждам поне 8 пълни рунда за себе си, те и 40 кила не ни тежаха, де.

14.03.13
21:53

абе да ти кажа 5кг. ако гониш време си е тежест
утре като го направим в Дианабад ще разберем със сигурност :P и да,скачахме на дискове

14.03.13
21:55

И да кажа, че скачахме като хората, със заключване на кръста в горно положение и съм снимала, за да докажа :D

15.03.13
14:02

Днес си лафя с тренера ми.
Той ми разправя за най-бързата бяла жена и вика “много е лесно като стартера дава сигнала, като те гледа кога ти тръгваш”. Бам 10,77, бам после 11:)))
Къто и да е.

Сашо каза много добре, ти ако си добиче и да доминираш зверската, много ще ти пука кой какви криви и смешни скокове, преси прави.
На регоналните всичко излиза на показа...за съжаление, може назаслужено да останеш извън тях.

Ама тия двете дето, едната втора, другата осма на 13.2…а на 13.1, са след 4000-то място:)))

Странно е де, но това тежи на съвестта на съдията, която Юли спомена. Тя навсякъде е компроментирана, щом се комерсиализират нещата.

15.03.13
15:08

Е те може би за това го пуснаха тоя комплекс, да обнадеждят тея, които имат малък резултат на 13.1 ...

15.03.13
15:44

казано от Intolerante на 14.03.13, 14:00:

http://games.crossfit.com/athlete/55490 Според таблицата тая девойка,дето се съмнявам някой изобщо да я е чувал е направила 374 повторения...Сами можете да си пуснете клипа на Торисдотър да видите за каква скорост става дума,нито за секунда не спря да раздишва през всичките 10 минути и направи 361 повторения.Още щом го видях това и бях почти сигурен,че няма кой да го бие тоя резултат..за справка 2рата от миналогодишните Игри Jolie Fouscher има 274 повторения...
И кой ще гарантира,че тая andye razmus примерно не е жена,сестра или 8-ма братовчедка на тоя собственика на залата или на “съдията”,кой изобщо ги контролира тия съдии? Да не говорим за подкупи...на първия комплекс някакъв пич макс 190лб. снач написан в профила и 5к на 28 мин има 191 повторения ?! Естествено малко след това всичките данни в профила му са променени...Е да бе,то обикновено макса си го правиш след 100 бърпита и 90 снача... ;) Изобщо не го изкарвам така,че аз или другите наши участници да сме ощетени... най-малкото сме доста далеч от тези резултати.Разсъждавам си писмено просто и съм сигурен,че споделям и мислите на други хора.

Предлагам Intoletante, по-малко конспирации и по-вече тренировки. Това, че ти не си чувал за andye razmus не означава нищо. Торисдотир сигурно няма дори да е в десятката на този комплекс понеже имаше няколко no-reps. Jolie Fouscher има проблеми с ахилеса и скоковете ги прави бавно, за това и сравнително слабия резултат.
Колкото до информацията в профила на атлетите, не на всеки му се занимава да я обновява всеки път като направи PR.
И последно, това, че първото за което сесещаш са подкупи и шуробаджанащина е просто жалко ...

15.03.13
15:55

казано от emil r на 15.03.13, 15:44:

казано от Intolerante на 14.03.13, 14:00:

Предлагам Intoletante, по-малко конспирации и по-вече тренировки. Това, че ти не си чувал за andye razmus не означава нищо. Торисдотир сигурно няма дори да е в десятката на този комплекс понеже имаше няколко no-reps. Jolie Fouscher има проблеми с ахилеса и скоковете ги прави бавно, за това и сравнително слабия резултат.
Колкото до информацията в профила на атлетите, не на всеки му се занимава да я обновява всеки път като направи PR.
И последно, това, че първото за което сесещаш са подкупи и шуробаджанащина е просто жалко ...

За “по-вече” (интересна дума) тренировки,не си ти човека,който ще ми дава оценка.Освен това,като участник в оупъна съм в пълното си право да коментирам абсолютно всичко,каквото намеря за добре.За andye razmus е ясно,че не съм чувал нищо,но по-притеснителното (тука се ползва тирето) е,че и гугъл не е чувал май...едва ли ще тръгна да пиша подобни неща преди да ги проверя.
След като ти казах като какъв се изказвам аз,мисля че е редно и ти да упоменеш това ? Адвокат на всички с афилирани зали ли си или ... ? Или пък ми твърдиш,че във филиалите не се лъже ?! Конкретно за информацията в профилите не искам да задълбавам,казвал съм си вече мнението,че това е безсмислено за мен.Ако в твоята зала филиал не се лъже,не означава,че в другите не го правят...382 повторения на тоя комлекс е първия резултат в момента..

15.03.13
16:00

Мале Марти, стоя чета и стоически НЕ мога да повярвам, как може да си толкова мек.
Тоя emil r заслужава да му се изсипе доста стабилна чиния върху главата. Дори и да предположа, че е облъчен, както повечето в чужбина, ПАК никакви милост за такива коментари.

Ей, пич, що не вземеш да си пишеш в някой чуждестранен форум и там да си даваш никому ненужното мнение, че само не мога да се сетя - Ти кой беше?
Дейба.. как се нервирах... :@

Мнението беше редактирано от Блажка на 15.03.13 16:01.

15.03.13
16:02

казано от Юлиян Тодоров на 14.03.13, 14:10:

Имай едно наум, че тия на запад не се сещат като нас по балканските ширини да чийтват всичко и винаги. С което не твърдя, че са чисти като сълза, по-скоро за тая девойка се съгласявам с теб.
Според мен проблемът е другаде - ако пуснат само афилиирани зали да участват ще ги съдим за дискриминация. С видеата те си измиват ръцете, а след като няколко години те порязват и виждаш как всички добри резултати са от афилиирани зали ти остава само и ти да се запишеш в такава ;)

Не можеш ги съди за нищо Юли, ... все едно да съдиш Олимпийските игри, че не пускат всеки който иска да отиде. Дай пример за някои “порязан”? Ben Smith до скоро си тренираше в гаража и пак се класира за игрите. Освен това, никой не те спира да правиш комплексите в някой от афилиираните зали без да имаш членство.

15.03.13
16:04

Емо не е лошо момче бе, тука нещо си изпусна нервите.

И ай стига...аз разбирам да има 5-ма от нас с по 300+ повторения да си скубем косите, ми то...аз не врявам да докатаме 8 пълни рунда:)

15.03.13
16:05

казано от slavko на 15.03.13, 16:04:

Емо не е лошо момче бе, тука нещо си изпусна нервите.

И ай стига...аз разбирам да има 5-ма от нас с по 300+ повторения да си скубем косите, ми то...аз не врявам да докатаме 8 пълни рунда:)

Възможно е. Аз днес направих 7 по стандарт и имах аванс да изтикам щангите и няколко скока. Така, че е възможно. Ти Славко поне 9!

15.03.13
16:13

казано от emil r на 15.03.13, 16:02:

казано от Юлиян Тодоров на 14.03.13, 14:10:

Не можеш ги съди за нищо Юли, ... все едно да съдиш Олимпийските игри, че не пускат всеки който иска да отиде. Дай пример за някои “порязан”? Ben Smith до скоро си тренираше в гаража и пак се класира за игрите. Освен това, никой не те спира да правиш комплексите в някой от афилиираните зали без да имаш членство.

Ами как искаш да ти даде пример,като няма как да излезнат наяве тези неща ? Ето давам ти пример - човека X e правил комплекса в афилираната си зала,обаче вместо 100 му вписват 103 повторения.Айде да не казваме,че лъжат, просто му броят no rep-овете.В крайна сметка X се класира 57-ми в крайното класиране и отива на Регионални,а Y,който е правил всичко честно и има 101 повторения остава 62-ри и си остава вкъщи.Всичко го давам като пример...мисълта ми е,че няма как да се разбере дали има някой порязан или не.
И не виждам никакъв смисъл да продължаваме да спорим,това ми се струва като най-безсмислената дискусия.Ти ще продължаваш да казваш,че във афилираните зали не се лъже,аз ще продължавам,да твърдя,че се лъже,но реално никой от нас не може да е сигурен на 100%, още по-малко да извади факти...

15.03.13
16:16

казано от Наталья Заболотная на 15.03.13, 16:00:

Мале Марти, стоя чета и стоически НЕ мога да повярвам, как може да си толкова мек.
Тоя emil r заслужава да му се изсипе доста стабилна чиния върху главата. Дори и да предположа, че е облъчен, както повечето в чужбина, ПАК никакви милост за такива коментари.

Ей, пич, що не вземеш да си пишеш в някой чуждестранен форум и там да си даваш никому ненужното мнение, че само не мога да се сетя - Ти кой беше?
Дейба.. как се нервирах... :@

За протокола:

Познавам лично Емил. Тренирал е с групата във Варна. В САЩ тренира в Кросфит зала и има информация от първа ръка за това какво се прави там.

Това, че не коментира често във форума не го прави по-малка наясно с темата.

15.03.13
16:29

А това означава ли, че има поглед върху подготовката на Мартин? Върху предишните му спортни занимания?
Където иска да тренира - това мен не ме засяга, важно е какво е отношението му към останилите потребители.

15.03.13
16:33

казано от Наталья Заболотная на 15.03.13, 16:29:

А това означава ли, че има поглед върху подготовката на Мартин? Върху предишните му спортни занимания?
Където иска да тренира - това мен не ме засяга, важно е какво е отношението му към останилите потребители.

Не виждам с нещо да е засегнал Марто. Насоката на поста му засягаше предположението, че в афилиираните зали имат склонност към грешно броене.

15.03.13
16:38

На мен ако някой ми напише първите две изречения от поста към Марто, изобщо няма да се засегна, само ще ми се иска да му скърша врата :D
Не ми се нищи повече тая тема, всеки си има мнение, аз си казах моето.

Мнението беше редактирано от Блажка на 15.03.13 16:42.

15.03.13
16:43

казано от Наталья Заболотная на 15.03.13, 16:38:

На мен ако някой ми напише първите две изречения от поста към Марто, изобщо няма да се засегна, само ще ми се иска да му скърша врата :D

Преекспонираш нещата или си четеш поста на Емо с войнствена интонация. Или пък ти е скъсен фитила и палиш от нищо :P

Емо е от малкото хора, които виждат на живо как се случват нещата. По-добре го разпитай какво знае, вместо да му скачаш да го биеш. ;)

15.03.13
16:46

Да, прав си, най-вероятно мразя яко българи в чужбина 8-)
То ще се види и двата пъти с какви тениски правя компекса - едната е Кръв и Чест, другата е “Heroes never die, together we are strong” ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 15.03.13 16:47.

15.03.13
17:33

казано от Intolerante на 15.03.13, 15:55:

За “по-вече” (интересна дума) тренировки,не си ти човека,който ще ми дава оценка.Освен това,като участник в оупъна съм в пълното си право да коментирам абсолютно всичко,каквото намеря за добре.За andye razmus е ясно,че не съм чувал нищо,но по-притеснителното (тука се ползва тирето) е,че и гугъл не е чувал май...едва ли ще тръгна да пиша подобни неща преди да ги проверя.
След като ти казах като какъв се изказвам аз,мисля че е редно и ти да упоменеш това ? Адвокат на всички с афилирани зали ли си или ... ? Или пък ми твърдиш,че във филиалите не се лъже ?! Конкретно за информацията в профилите не искам да задълбавам,казвал съм си вече мнението,че това е безсмислено за мен.Ако в твоята зала филиал не се лъже,не означава,че в другите не го правят...382 повторения на тоя комлекс е първия резултат в момента..

Само да уточня ... Не съм ти давал оценка, нито пък имам нещо против да коментираш на воля. Целта на моя коментар бе единствено да покаже, че може да има и друго обяснение на резултатите. Разбирам, че твоето мнение не подлежи на промяна (т.е. не зависи от факти и логика), но всеки има право на такова.
Относно съдийството, както и във всеки спорт, грешки може да има и с това съм съгласен. Ти от друга страна говореше за подкупи и измами което е малко абсурно.

15.03.13
21:20

казано от emil r на 15.03.13, 17:33:

Относно съдийството, както и във всеки спорт, грешки може да има и с това съм съгласен.

А как порязаха Литекс срещу говедата...тц тц тц...:)))
А Манчо срещу балерините...тц тц тц...:)))

Ай по-свежо и по темата бе ей!!!

Мнението беше редактирано от slavko на 15.03.13 21:39.

15.03.13
22:03

5 кръга за 5 минути.
Нямаше дискове и пресата беша на 45кг., тягата на 60.
Исках да видя до кога мога да поддържам темпо рунд-минута.
Мисля, че до към 7(макс.8), ще устискам.
Скоковете ме тормозеха, всичко друго не се усеща. Просто не трябва да спираш.
От кутията слизах последователно с всеки крак, active rest.
Това съветвам и другите бойци, ако не искат да им гръмнат сводовете на ходилата.

А всъщност не я изкарах до край, защото ми беше втора тренировка за деня.

казано от slavko на 15.03.13, 21:20:

казано от emil r на 15.03.13, 17:33:

Относно съдийството, както и във всеки спорт, грешки може да има и с това съм съгласен.

А как порязаха Литекс срещу говедата...тц тц тц...:)))
А Манчо срещу балерините...тц тц тц...:)))

Тука работата отива на бой!!! :)
1. Няма да се обиждаме на животни.
2. Всъщност ако прочетеш малко коментари на футболни специалисти и анализатори или ако си гледал както трябва двата мача, се оказва че Реал а малко по-порязан от Манчо. Първи мач - гол от несъществуващ ъглов. Втори мач - гол от засада. Червения картон по разпоредби на уефа 1 месец преди мача си е червен картон. Това че в Англия, Италия и България няма да го покажат е друк въпрос. В Шампионска лига се пазят футболистите и необмислената игра дори и неволна се санкционира.
Това отклонение за да покажа че различни хора различни мнения....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1