коментар на републиканското

Темата е заключена.

19.09.05
16:52

и така, отварям направо нова тема като коментарна на вече получените резултати от републиканското първенство. написаното по - долу ще са все лични мои впечатления , които не налагам на никого , така че нека няма излишни разпалвания и полемики.
  за начало малко за броя и качеството на участниците и организацията на състезанието. ужасно малко участници. просто е срамота от федерацията да говорят за успешно управление на този спорт, при положение , че участваха само около 50 състезатели общо в категориите. скука и липса на напрегната конкуренция - едва ли нещо по - добро би могло да се каже. отсъствието на врачани ( по обективни причини , които е излишно да коментираме ) , “ваканцията” на пловдивчани , както и неприсъствието на “атлантите” от бургас ( е , две момчета от клуба на митко славов едва ли могат да отсрамят славната бургаска школа ) , предопределиха в немалка степен цялостното ниво на турнира. за първи път ми се случва да ми се доспи (без шега) на турнир по културизъм. като организация състезанието беше сносно. добре е , че бе преместено в далеч по - добрата зала универсиада. миналата година , след първоначалните фойерверки, в зала христо ботев стана задимено и направо си се виждаше трудно през дима. сега този проблем не изникна. БРАВО!!! :):):) лошо впечатление направи на полуфиналите липсата на ред и паузите , които се получаваха, като дори се стигна до уникалната за подобно мероприятие десетминутна почивка. но нека да отдадем това на ветераните, които явно се нуждаеха от повече време за загряване и нанасяне на боя.;) иначе водещият георги георгиев за пореден път доказа , че е класа във всяко отношение. поздравления за чудесната му работа.
  а сега за самото състезание. който не е посетил полуфиналите, на практика е пропуснал истинската битка, защото при този регламент,  такава на финалите просто няма. вси4ките индивидуални сравнения и повиквания от отделните съдии протичат още сутринта. категорията на жените едва ли се нуждае от някакъв коментар при положение , че имаше само една участничка. за едни хубава , за други лоша, но тя си грабна титлата. жалко за нейния престиж, поради липсата на конкуренция. освен близките й и вечно превъзбуденият покрай жени културистки божидар колев ( които са от дълго време в този спорт, познават тази колоритна личност ) май никой не се вълнуваше особено от тази категория. поне с биджи направиха най - забавния момент на вечерта при награждаването й . минаваме към жени бодифитнес. за в бъдеще може да стане интересна категория, но сега породи повече смях. съпругата на иваъло стоилов спечели , но горката имаше направо измъчен вид, които едва ли покрива критериите в тази категория. мислейки за втората участничка можем само да се усмихнем под мустак :) боята, с която това момиче излезе първоначално на полуфинала беше няколко пласта в повече и и определено и придаваше донякъде “фекален” вид :) огромните силиконови гърди определено не се връзваха с отпуснатото й и плоско дупе (което съм сигурен , че тя ще коригира. все пак толкова пари е дала за бюст и бива малко и за дупе да потренира), а движенията и бяха меко казано вяли, което благосклонно ще отдам на притеснението й при дебюта. иначе има приятно миловидно лице и при повече подготовка и увереност, може да постигне нелоши неща в тази категория. за жените фитнес какво да кажа - две нелоши участнички и скок - подскок едната спечели :):):) преди мъжете културизъм , ще кажа две думи и за мъже бодифитнес. скука, скука, скука. този хибрид между манекенство и културизъм определено не ми допада. неясните критерии са най - малкото зло. доказателство за истинността на тезата ми би било едно самостоятелно състезание по бодифитнес за мъже. познайте колко публика ще се събере. само роднините на участниците десет момиченца търсещи принца на живота си.:) сега вече да си дойдем на думата и да поговорим за истински културизъм. това , за което всички се бяхме събрали в софия.
  категория до 70 килограма определено беше най - силната. и като брой и като качество на участниците. сутринта се проведе елиминация , на която по мое скромно мнение отпадна съвсем не най - зле подготвеното момче. и тук е мястото може би организаторите да се замислят дали при тази стагнация откъм масовост на участието е редно да се изхвърля състезател , който все пак е положил немалки усилия и често само средствата го различават от някои прди него в класирането. трябва да се дава по - голям шанс за здрава битка за всяко място в класирането , а не местата от 5 нагоре да се претупват все едно за тези момчета да няма значение дали са 6-ти или 12-ти. също е редно да се върнем към финалите с 6 участници. нека повече успеят да представят и съчетание пред публиката. момчето от шумен , което спечели ( ту си спомням , ту му забравям името. нека ме извини), определено си заслужаваше титлата. хубаво и направено тяло. най - добрите гръб, гърди и крака. изглеждаше свеж и с напращяла мускулатура. просто много добър. съотборникът му мирко стратев също остави отлични впечатления. отлично подготвен само задникът му необяснимо защо хем стърчеше, хем висеше. странно дали не успяваше да го стяга или това е ахилесовата му пета. фокси е уж стар вече и опитен състезател , обаче от това по - зле едва ли мое да се представи. малък и без острота на релефа. изпълнението му на позите е под всякаква критика - меко казано хумористично. не може човек с претенции за национален състезател в категорията си да се гаври по подобен начин с позата “гърди встрани”. май показваше само бицепс , който е далеч от това да му е силна група. а и едва ли самият той може да обясни защо прикляка като престаряла кокошка по време на изпълнението си на сцената. повечето позинг критики стоварвам върху неговата глава , но просто той се превърна в еманация на неумението на българските състезатели да се представят в оптимална светлина на сцената. нищо лично.
  в категория до 80кг се очерта сблъсък между възродения от миналата година димитър йовичин и младостта на останалите участници. на дребничкия самоковски титан на бг културизма малко не му достигна , за да се наложи за н-ти път в кариерата си.личното ми мнение е , 4е му попречи намалената вече от годините еластичност на кожата , което при екстемното му изсушаване води до един посбръчкан и старчески вид. за съжаление годините не прощават никому и този вече козметичен ефект донякъде определи развоя на събитията. в чисто културистично отношение обаче едва ли има кой да оспори първенството на йовичин. момчето , което го победи , показа много приятна физика и при добро за него стечение на обстоятелствата, може да покаже още много на сцената. другите от финалистите също изглеждаха ок ,но не оставиха в съзнанието ми нещо , което да мога да споделя с вас сега.
  категория до 90кг предложи известна интрига между секул и николай , но нещата бяха решени мисля още на сутринта и поддръжниците на секул няма много за какво да реват толкова. беше като да се избира между ябълки и круши - въпрос на личен вкус. секул е артистичен покрай проявите си на определени сцени, но на културистичната сцена това му поведение стои малко лековато и несериозно. вече има достатъчно маса, релеф и пропорции, за да избере едно по - сериозно и дори мога да кажа по - брутално поведение на сцената. куриозът в тази категория беше появилият се с прическа на прабългарски хан и идиотски бански участник. каква беше тая фризура, какви бяха тези бански , каква беше тая снага дето ги извади. трите в едно се оказаха направо убийствена комбинация:):):)
  за категория над 90кг мисля няма много какво да се коментира, но все пак има какво да понапиша. митко димитров определено представи отличен пакет от огромна маса , подплатена с добър релеф. дано стигне там , накъдето се е запътил. жалкото обаче е , че едва ли скоро ще се насладим на титаничен сблъсък подобен на този преди две години. кандидати за подобна слава засега липсват. състезателят , който смути душевния ми мир в тази категория определено беше краси илов от казанлък. защо за пореден път се появява с тези педерастки бански. мисля работа на кирил тодоров беше да го дръпне настрана още след полуфиналите и да му обясно това - онова за подходящия външен вид на състезателите. сега става малко деликатно , тъй като аз самият съм гологлав , заради поелата ми по пътя на всичко преходно коса, но едва ли някой не би се съгласил с мен , 4е, макар и модерна, представената от краси прическа тип “врабец побойник” , е крайно неподходяща и перфекто се върза с банския му. с оглед на тази критика вече едва ли е нужно да говоря за формата му. той и сам едва ли ще я оцени високо.
хубави думи накрая искам да кажа за ветераните. браво на тези достойни мъже и поздравления за панчо петров. защо за бога не излиза в нормалните категории. грехота е такова похабяване.
  ами това е за днес по въпроса с републиканското. на спечелилите честито, на останалите - успех следващия път. :):):)

утре ще засегна и някои други въпроси около състезателния културизъм у нас, но те ще са обект на друг пост.:):):)

19.09.05
17:23

Добре си се справил с коментара...;)Определено най-силна беше най-леката категория...Иначе с нищо не ме впечатли състезанието, аз самия видях в публиката хора който могат без проблем да се състезават в съответните категории

PR

19.09.05
17:45

Сложи поне още един отговор - “Не съм го гледал”
нямам как да отговоря иначе !!!

19.09.05
18:24

Състезание като всяка година. Като съдя по публиката леко по-добро, но по състезателите тежко по-скучно. :) Гледал съм по-интересни, когато Киборга и Цветко преди 2 години май излязоха, но и скучни съм гледал с Ивайло, когато стана абсолютен. Момчетата изготвят статиите и снимките ще ги качим само трябва да ги сканираме от лентата. Очаквайте скоро снимките и останалото. То мен лично само снимките са ми интересни :) :)
по-здрави

SL

19.09.05
19:28

Евала брато:)

19.09.05
19:39

Хареса ми ДА ! Имаше шоу.  :D

SP

19.09.05
19:54

joropower пич някаш ли снимки нещо?? :shock:
А за това момче Николай дето стана първи в кат до 90кг,то е от моята зала мн добър просто..Евала

20.09.05
09:08

здравейте и днес :) за съжаление снимките , които направих на финалите не са с много добро качество, така че е безсмислено да ги пускам в обръщение. все пак на финалите се бяхме курдисали с приятелите ми в официалната ложа, а оттам се оказа малко далечко за хубави снимки, докато на полуфиналите изобщо не снимах. надявам се други да поправят този пропуск.
  сега да повдигна вече въпроса, който от вчера ми се върти в акъла. а именно това е малкият брой участници и ролята на федерацията. липсата на достатъчен брой частни турнири през годината, изкарва на преден план ролята на господата от управляващия спорта ни апарат за осигуряване някаква поне поне възвръщаемост на вложените от състезателите финансови средства и осигуряване на материален стимул за участие. да, това е републиканско първенство , но ненормалната ситуация в държавата и спорта задължава именно то да се превърне във венец и награда за получения труд , а не подигравка с медалче за два лева, купа за десет , потупване по рамото и грамота. редовното извинение е , че федерацията е бедна и няма пари. в опровержение на това обаче на мен почват да ми се въртят едни мисли и спомени из главата. тези от вас , които по - редовно следят кулоарните вести от федерацията, може би ще си спомнят , че преди около година може би бе въведен членски внос за всеки клуб в размер на хиляда лева годишно. и тук отново за непросветените ще отворя една скоба. всяка една зала за фитнес , културизъм и тн в страната е длъжна да заплаща годишен патентен данък, който се изчислява на базата на работни места или уреди в залата и крайната сума , която се получава годишно е меко казано потресаваща. врътката , за да се избегне от това неприятно и погубващо спорта положение е залата да се води на спортен клуб , който е вписан във федерацията . издействаното данъчно облекчение е похвално и тук забележки нямам. въведеният годишен членски внос от хиляда лева също е добра инициатива. той е капка в морето на фона на евентуалния патентен данък. тук вече започва да се оформя драмата с безпаричието на федерацията. залите ( съответно клубовете) само в софия са стотици, а като прибавим и тези в страната, общият брой ще достигне може би 500 ( това е някаква груба преценка , с която не се ангажирам напълно.може да са повече, може да са по - малко ).като пресметнете броя на тези клубове умножен по хилядата лева членски внос се получава адна доста солидна сумичка за която и да е българска федерация. дори и половината да се ослушват и да не си заплащат задълженията, оставащите пари са повече от достатъчни. само преди два или три месеца се проведе една почти титанична битка за шефското място във федерацията.как мислите - ако тя бе6е толкова бедна , щяха ли господата така да се ядат и да изпадат в истерии. лошото е , че и в този случай идеята на опозицията беше стани да седна, което обезсмисля цялото начинание. управляващите пък упорито отказват да бъде извършена финансова ревизия от независим външен одитор ( защо ли ?) а упоритото им пъчене с постиженията на христомир и налагане на тезата , че и федерацията има пръст в неговите успехи са просто хумористични на фона на това , че му отказват да му заплатят членския внос от 200 долара в професионалната лига . при подхвърляне на идеята да бъдат събрани от федерацията средства за парична премия за ицо за световната му титла, отново се натъкваме на колективно мълчание при тези господа. иначе да се ръкуват и снимат под път и над път с него всички знаят.
  толкова за ситуацията , а сега за изхода от нея. личното ми мнение е , че организацията на републиканското първенство трябва да се поверява всяка година на различен клуб от различен български град. клубът провежда първенстовото финасово и организационно. набира евентуални местни и национални спонсори и тн. накрая обаче потъпилите от билети , индивидуален членски внос само за състезанието и от тоалетните дори пари , остават в полза на клуба организатор. ако се замислим за посещаемостта на състезанието в неделя - около 300 - 400 души на полуфинала и не по - малко от 3000 на финала и калкулираме това присъствие по цената на билетите, то ще видим , че турнирът не само се самоиздържа , но и остава печалба. изобщо едно логично мислене веднага разкрива слабостите на предлаганите ни извинения и незаинтересоваността, мързелът и преследването на лични финансови интереси на членовете на управителния съвет и председателя на федерацията.

очаквам мненията и вижданията ви по вупроса за боледуването на любимия ни спорт.............

MI

20.09.05
09:10

[quote author=“T-BiRD”]Хареса ми ДА ! Имаше шоу.  :D

20.09.05
20:43

Дам, и на мене ми хареса състезанието, само в тежката нямаше никакви спорове, ама то там си бая трудно! С победителя на 80кг се запознах пролетта на реп. за младежи и е много свестно момче, ама тогава беше меко казано огромен, около 105кг, що годе чист, абе около 90 можеше да излезе спокойно, ама 90 е много трудна категория и явно е избрал по-малката! Радвам се че победи Митко Йовичин, поне да му запуши устата че как дрънкаше че щял да ги скъса всичките, пък и се държа нахално на сцената, ако не се лъжа даже не му стисна ръката накрая! Митко Димитров Чудовището, си беше чудовищен, което не е нещо ново :lol: ! Готино състезание, жалко че толкова много състезатели лиспваха! А, още нещо на Красота и Сила състезателите направо да ги оплачеш, ужас и безумие! Могат ли да излязат толкова зле, че и медал не взеха, а тия новите без коментар, връзкари, можеше и по свестни момчета да вземат да се състезават (мен примерно - шегувам се, не съм готов още :wink:, по натам)!

20.09.05
21:24

разбирам младите момчета , на които състезанието е допаднало , но явно все още нямат база за сравнение. аз като доказателство за скуката тази година ще спомена само инфарктния финал в категория до 90 кг през 1999 година в пловдив. тогава при обявяването на ха янислав тачев за победител , към сцената и съдиите полетя някаква канонада от закуски , сандвичи , бутилки от вода и тн предмети. след това се носеха непотвърдени слухове за хвърлени пълни бирени бутилки, прелетели до главата на единия от съдиите, и опаковки бионабол ( по това време той още се произвеждаше в стъклени шишенца в картонена опаковка ) . финалът в абсолютната категория през 2000 година също бе напрегнат ( гиргинов в страхотна форма и кирил стоянов ) . надявам се да изгледате още доста състезания и да се насладите на далеч по - вълнуващи сблъсъци :):):):):)

WO

20.09.05
22:57

joropower, принципно си много прав в разсъжденията, но си мисля, че парите за годишния членски внос са по-малко.(150 лв ми се върти в главата)..
иначе на състезанието беше готино, но не и интересно..участниците излизаха и още преди позирането и съчетанията беше ясно кой ще победи..да не говорим, че абсолютният беше ясен от миналата година... поне за мен по-интересно е да има повече участници, сравнително позиране и т.н. единстената категория, която ставаше, беше леката...за мен по-добър беше варненеца, но моят поглед не е толкова културистичен...както и да е

П.С. имам 50-тина снимки, които ще бъдат качени скоро в снимка.бг, ще ви кажа, като стане готово

20.09.05
23:09

wow със сигурност имаше решение за 1000 лева членски внос за клубовете. дали са го намалили не знам , но определено не би трябвало. съгласен съм да се намаля за клубове, които са активни на състезателната сцена и изкарват някакви отбори от поне 4-5 души на година, но за тези , които са в спорта само като бизнес присъствие , трябва да има висок членски внос. не може да ползваш без да даваш нищо.

WO

20.09.05
23:24

така е, прав си, joropower…мойта зала примерно е изцяло търговко предприятие..няма идеята да прави културисти или спортисти изобщо...но пък от друга страна, ако от федерацията и искат 1500 лв.,  тя ще изнемогва...а пък ако и искат повече като фитнес-зала......вече не знам..направо ще си изчезне...

20.09.05
23:31

нека не е хиляда , но поне 500 лева за залите , които не вадят състезатели през годината е нормално да заплащат. е ,може да се мисли и според различните зали да се направи някаква категоризация и тн. въпросът винаги и бързо може да намери разрешение при добро желание.важен обаче е принципът, който да бъде наложен.

SP

21.09.05
18:39

wow пич ади моля те качи снимките защото много хора които не са ходели да гледат републиканското искат да ги видят

21.09.05
20:53

[quote author=“Sparki70”]wow пич ади моля те качи снимките защото много хора които не са ходели да гледат републиканското искат да ги видят

Аз направих снимки на републиканското, така че ще ги видите на сайта до един два дена!

WO

21.09.05
22:28

много се бавите с коментара бе, момчета ...
не че се хваля....ама.....аз съм готов от два дена  :lol:
мишо, я се хвани сериозно на работа...joropower ти е свършил работата  :wink:
йода, слагай снимките че са по-професионални от мойте 100%...колкото до тях, нямам толкова време, че да ги кача...
докато стане една по една.....все пак ще гледам да го направя колкото се може по-скоро...

21.09.05
22:30

[quote author=“wow”]много се бавите с коментара бе, момчета ...
не че се хваля....ама.....аз съм готов от два дена  :lol:
мишо, я се хвани сериозно на работа...joropower ти е свършил работата  :wink:
йода, слагай снимките

Виновен съм, не останах с много пари след републиканското и не можах, а на лента като снимаш излиза малко солено :cry: ! Ако бяха цифрови да сме готови ехеееее! Той мишо беше готов с коментара на следващата сутрин още!

HA

28.09.05
00:48

както гледам от снимките добро е било!
ама някои може ли да ми даде пълното класиране по категории!!

HA

28.09.05
00:48

както гледам от снимките добро е било!

28.09.05
02:19

[quote author=“hap4o”]както гледам от снимките добро е било!

Ще го видиш като излезе статията в сайта!

28.09.05
12:17

Браво на коментара на Жоро. Заставам твърдо зад думите му и според мен отлично описва състезанието. И като се има в предвит, че го пише в соров вид във форума, евала!
по-здрави

28.09.05
12:25

скромно благодаря  8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1