14.03.13
21:47
Здравейте, имам нужда от помощ за избор на съчетаване на силовите тренировки с кардиото. Накратко, след дълго прекъсване на тренировките и след зимното застояване (угояване) се поумазних, което нормално след такъв начин на живот. Сега съм се мобилизирал да вляза във форма, като за цел си поставям редуциране на мазнините и оформяне на тялото, не си поставям високи цели, защото знам че атлетично тяло се постига с много усилие и стриктни режими. Хранителния ми режим съм си го изготвил според това да мога да го спазвам, а не да започна нещо и да стига до никъде. Примерно меню: сутрин закуска овесени ядки и протеинов шейк, предобедно 2-3 яйца, обяд картофи/ориз/паста и месо пилешко/телешко, следобедно протеинов шейк, вечеря месо пилешко/телешко и салата преди лягане кисело мляко с извара, като се има на предвид че не тегля грамажите и всичко е относително. Извинявам се за отклонението ми от основния въпрос, но ето го и него: насочил съм се към няколко варианта за тренировъчна програма. Вариант 1: Пон. сутрин кардио следобед трен. гърди и корем, Вт. сутрин кардио следобед гръб, Ср. почивка, Четв. сутрин кардио следобед трицепс и бицепс, Пет. сутрин кардио следобед крака и рамо, Събота и Неделя почивка. Вариант 2: Пон. Гърди и трицепс, Вт. кардио, Ср. гръб и бицепс, Четв. кардио, Пет. крака и рамо, Събота и Неделя почивка. Вариант 3: Пон. гърди и корем, Вт. Гръб, Ср. кардио, Четв. бицепс и трицепс, Пет. крака рамо, Съб. кардио, Нед. почивка. Кардиото го правя в къщи понеже в залата малко липсва. Като се има и предвид че работя от 9:00h до 16:00h умерено натоварен физически труд. Ще съм Ви много благодарен, ако ми окажете помощ, а също така ако ми и предложите друг оптимален вариант!
Ако за дълго време си прекъснал тренировките, защо сега не започнеш кръгови тренировки в залата + кардио, и това да го изпълняваш поне месец преди да се впуснеш в този режим който си го описал.
Аз след всяка тренировка (моята не е кръгова) бягам по 20- 25 минути, 4 пъти седмично и ми помага.
15.03.13
19:24
Днес направих втора седмица кръгови и мисля от другата да започна по програмата, която съм споменал. Иначе главно се притеснявам дали сутрин ако правя кардиото после на работа и после силова тренировка ще мога да се възстановя пълноценно.