meow.

Темата е заключена.

06.03.13
10:44

Здравейте :))
Казвам се Виктория и съм на 17. Висока съм 1.66 м. и тежа 53 кг. Старая се да се да се храня здравословно, но от извесно време имам проблеми със сладкото. Качих 8 килограма за около 7 месеца благодарение на моите 3-4 шоколада на ден, кроасани, кексове и бисквити. В момента се старая да откажа сладкишите и да сваля някое друго кило + да се стегна. Вечерята е единственото ми хранене със семейството, така че не мога да ограничавам единствено нея. Ще се радвам на насоки и съвети, особено за отказване на сладкото.

Здрасти!
Имаш проблеми със захарта, защото останалата ти храна е недостатъчна като количество и качество. Балансирай си храната, храни се достатъчно. Ако през деня си се хранила добре, вечерята няма да ти е проблем... а и не виждам нито една причина да се притесняваш от това, че си със семейството си на масата - това не е ограничение само по себе си. За да се стегнеш е необходима и двигателна активност.

Дневник ли ще водиш?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.03.13 10:50.

06.03.13
11:02

ами да, реших да водя дневник. съжалявам ако има някаква грешка в темата, нова съм тук, въпреки че често чета статиите и не съм много наясно със създаването на дневник. знам, че за стягане трябва спорт, мисля да започна с тениса отново, защото го бях спряла заради проблеми с коляното. също така ще започна някакви упражнения в домашни условия и ще започна да тичам когато се затопли още малко. относно вечерята - не че се притеснявам от нея или нещо такова, мисълта ми беше, че трябва да ям каквото е приготвила майка ми, дори например да са пържени картофки или нещо подобно

Попитах дали ще водиш дневник, защото по написаното от теб горе не успях да се ориентирам. :) Грешка няма, всичко е точно. :) За вечерята - във всички случаи е добре да говориш с родителите ти, за да съгласувате нещата. ОК, картофи - нека да са печени или варени, вместо пържени. Това имам предвид. Ако започнеш да записваш храната си тук, ще можем всички (и най-вече ти!) да видим кое, как и защо се случва... и какво е добре да се промени. :)

07.03.13
07:44

06.03.2013

закуска:
1 банан
половин кофичка кисело мляко с лъжица мед

обяд:
салата зеле и моркови
филия пълнозърнест хляб със сирене
1 зелена ябълка

вечеря:
зеле с пилешко

+ 5 х 60 коремни и около 40 минути скачане на въже

ден 1 без сладкиши мина успешно. за сега държа фронта, този път наистина съм решена да го откажа напълно, нямам нужната сила да хапна 2 блокчета шоколад и да не ям повече

Храната е малко като количество и лошо балансирана - твърде малко белтъчини и никакви мазнини. Ако се храниш по този начин, скоро желанието за сладко ще излезе от твоя контрол.

07.03.13
09:16

аз и да искам, повече от това не мога да изям. по принцип съм леко злояда, харесвам само вкуса на сладкото и всичко друго ям като по принуда, само за да съм яла нещо. понякога и аз се чудя на себе си - наяждам се от една ябълка, но всичкия шоколад на света не може да ми стигне :D относно белтъчините и мазнините - ще се опитам да ям повече млечни продукти, не съм фен на месото (но го ям дее) и обичам само риба..

Което не говори добре за теб - неприятностите, носени от лошото хранене, са започнали.
Ако искаш да направиш нещо хубаво за себе си, трябва да ориентираш храненето си в по-голяма степен към белтъчини и мазнини. В момента то е по-скоро въглехидратен тип (ако оставим настрани факта, че е малко като енергия). Ако направиш това, количествата на храната няма да се променят особено, но енергийната й стойност и качеството й ще бъдат различни, а това ще се отрази както на визията ти, така и на здравето ти. Не е нормално човек на твоята възраст, независимо от двигателната активност, да се засища с един плод. Ако ще правиш нещо и ще променяш - действай, само ти можеш да го направиш. Ако ще търсиш оправдания - казвай, за да не се напъваме.

08.03.13
08:30

недей с лошо де.. старая се, но всеки организъм е различен и има различни нужди и предпочитания, за теб може да е нормално да приемаш повече храна, но това не прави мен някаква издънка на природата и не означава, че не искам да направя нищо хубаво за себе си

ето, постарах се да ям повече..

07.03.2013

7:10 - купичка прясно мляко с овесени ядки и лъжица мед; портокал
11:00 - сварено яйце
14:10 - сандвич с риба тон; фреш от моркови
20:10 - пилешка супа; филия типов хляб (вечерята ми е малко късно, но по това време се прибирам)

Лошотия няма. Не реагирай остро на истината, обаче... ясно ми е, че в случая не ти е особено приятна. Нито очаквам да се храниш наравно с мен, нито е необходимо. Вечерята ти не е късно като време.

15.03.13
16:20

Момиче..аз ако ям по толкова колкото ти ядеш...досега да съм умрял от глад :) Но като цяло слабо меню..наблегни на витамини (плодове), въглехидрати (ориз картофи) на малки порции и ест протеин (млека, месо, яйца) пак малки порции 5-6 яденета и не само че ще отслабнеш, но и ще се стегнеш (ако спортуваш ест. , без него ефекта почти винаги е 0-лев) и ще изглеждаш добре и с усмивка на лице ;) Шоколадите не са проблем, но 4!!! на ден ..брееееееееееееей...само като си помисля и ме стяга сърцето (това в кръга на шегата), но 1/4 шоколад на ден не проблем при добро хранене и спортуване!

и още нещо... 53 кила на 1,66 и искш да сваляш? Това ...незнам как да го осмисля това , по-скоро килата са ти иделни, но трябва да се стегнеш и мазнините да ги превърнеш в красив мускул ( е вярно че ще трябва да изчистиш преди това :) ) СПОРТ, ЯДЕНЕ, СПАНЕ и Е... тва му е майката !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1