16.03.13
19:43
Здравейте на всички.
Въпреки че този форум (Street fitness раздела) не е чак толкова активен към писане, бих искал да постна темата си тук.
След доста прочетени неща относно тренировките и темите из сайта, бих искал да попитам нещо.
По пинцип, всеки решава как да тренира на лостовете и преценя сам кои вид тренировка е по-добра за него.
Но след като прочетем темите как да тренираме на лостовете 1 + 2 би ли била удачна тренировка като тази -
ден 1 - дърпащи
Гръб + бицепс - набирания различни видове
ден 2 - бутащи
гърди + трицепс - лицеви различни видове, кофички различни видове
тренировката да се прави 6 дни в седмицата, като 7-мия се почива. Мускулите от ден 1 почиват когато се тренира в ден 2 и обратното...
Темата беше редактирана от Konche Vihrogonche на 16.03.13 19:43.
16.03.13
20:01
Ако тренировката е за здраве, то става ;)
16.03.13
20:13
Говорим за покачване на мускулна маса. Предполагам че с достатъчно упражнения и повторения мускула ще се натовари добре, че после да си почива на следващият ден...
Питам защото съм виждал всякакъв вид тренировки. Едни хора тренират всеки ден, други през ден, трети през два (говорим за хора трениращи за маса)
Зависи от обема и интензивността на тренировката.
Все пак, бих ти препоръчал да тренираш така 4 пъти седмично, като в двете тренировки се набляга на различни упражнения. А в другите два дни може да обърнеш малко внимание на краката.
16.03.13
20:51
казано от Петко К на 16.03.13, 20:19:
Зависи от обема и интензивността на тренировката.
Все пак, бих ти препоръчал да тренираш така 4 пъти седмично, като в двете тренировки се набляга на различни упражнения. А в другите два дни може да обърнеш малко внимание на краката.
Благодаря за което :)
Не писах за крака, корем и рамо, защото главният ми въпрос бе за самият вид на тренировката.
В единият ден ще тренирам за крака, вторият корем, третият рамо (когато се пада 2-рата тренировка на Ден 1). В 6 дневен период ще имам по 2 тренировки за крака, корем, рамо и по 3 за гърди, гръб, ръце.
Интензивност на тренировките : 5-6 вида упражнения по 3-4 серии от всяко. (различни видове хват за набирания, лицеви с различно разположение и т.н.)