17.03.13
14:19
Здравейте,
на почти 20 години съм , висок съм 184см. и тежа 82кг. като точния % мазнини незнам ,но основния проблем както винаги е корема и гърдите. Започнах да тренирам отскоро - 5 дневен сплит/вторник,неделя почивни/.Правя кардио през ден.Също така ходя често да играя баскетбол.Изчетох доста теми във форума и ми бяха наистина полезни , но разбрах ,че основното нещо е правилния хранителен режим и точно там идва проблема...Нямам възможност за поддържане на такъв специален режим вкъщи каквото има сготвено това е...Ограничих храненето си спрямо преди доста ,като изключих сладкото,газираното,бирата и сведох тестените изделия до минимум. Това е което мога да направя откъм хранене...От залата ме посъветваха да си взема течен L-carnitine .
Наистина съм твърдо решен на промяна и приемам всякакви съвети.
Благодаря предварително на всички отделили внимание на дългичката ми тема..
На прав път си, всяко начало е трудно, така че те съветвам да изградиш някакви хранителни и тренировъчни навици и после да започнеш да ги подобряваш с всеки изминал ден.
Режима не е задължително да бъде специален с ядене на пилешки пържоли през 3 часа, всеки се съобразява с възможностите си.
Не е нужно да тренираш всеки ден. Обръщай внимание и на почивката, тя също е важна.
Л-карнитин няма смисъл да пиеш, освен ако нямаш излишни пари и непреодолимо желание непременно да пиеш “нещо”. Но дори и така да е, има къде по-полезни хранителни добавки.
Продължавай да четеш.
Ще си съобразявам храненето с това ,което има вкъщи и ограничаване на нещата които изброих горе. А за Л-карнитина - нямам непреодолимо желание да пия “нещо” :) просто от залата ми казаха ,че много ще ми помогне в свалянето ,както и ще ми даде повече сила и затова попитах тук. Прочетох доста за него и за момента не мисля да си купувам . Ще продължавам с тренировките и кардиото и ще видим как се развиват нещата а после може и да взема. Засега нямам проблеми откъм хранене и тренировка...мисля ,че лека полека ще се подобряват нещата откъм сила и килограми.А и няма да се отказвам при първата трудност я :) Както казах съм решен на промяна и не просто заради подобряване на външния вид ами като цяло подобряване на начина ми на живот и отношение към тялото ;)
Благодаря за бързия отговор .
17.03.13
19:09
Защо първо не качиш някои мускул, а след това да мислиш за чистене и сваляне?!
На прав път си, както вече споменаха съфорумниците. Не е задължително да пиеш L-Carintine, може и без него. Гледай да ядеш повече месо, ориз, картофи, плодове и зеленчуци. Панирано и пържено също не яж, няма смисъл просто. Иначе ти препоръчвам лостовете, лично при мен има голям ефект!