13.03.13
18:51
Става въпрос че имах леки проблеми със здравето и ми се наложи да мина на палео диета.. и воала намаляването на боклуците дето ги ядем даде огромен ефект. Проблема идва че не успявам да си набавя нужният протеин поради липса на време и искам не искам ще взимам добавки.. въпроса е че нямам много доверие на американксите, понеже не се контролират от тяхното хеи (FDA) и преди имаше статити за протеини с някви метали.. изобщо при липсата на контрол един бог знае какви неща се слагат, преди имаше няколко щата натровени от аминокиселини..
тя се чудя, коя марка се води в момента лидер? най-доказа и безопасна ? или може би някоя в ЕС? предполагам поне тука ги контролират. трябва ми най най-обикновен и чист протеин, без каезини и всякви добавки и формули
Темата беше редактирана от valent1n 458 на 13.03.13 18:53.
13.03.13
19:21
казеина също е протеин,дори по-качествен
ако ще взимаш протеин с медикаментозни-дието-заместващи цели казеина ще ти свърши по добра работа в сравнение с бързият суроватъчен протеин
13.03.13
19:49
не, проитена го взимам за заместване на месо, не ми оставя време да си готвя и месо ям само по будки/заведения и вече загубих ММ..
чудя се за яйченият протеин на optimum, звучи добре, както казах търся най-чистият и безопасен продукт.
не че ще ставам къцамун, ям сладки и джънк всяка седмица, просто в по-малки количества и искам да избегна да се тровя с химикали. ако хванете някой продукт от “черният списък” и го в пратитите за хим.анализ, ще се хванете за главата какви неща има там, може да са в малки количества, но ги пиете постоянно ;)
казано от valent1n 458 на 13.03.13, 19:49:
ям сладки и джънк всяка седмица, просто в по-малки количества и искам да избегна да се тровя с химикали.
И си на палео (wasntme). Извинявай...това твоето НЕ е палео.
Golden Standard на Optimum Nutrition е един доказал се протеин, макар и от недолюбваните от теб САЩ.
Иначе има разни протеини, които са специални без овкусители и подсладители, но не знам доколко са натурални...
А всъщност ако на палео, където основното в храната е месото, ако не можеш да си докараш нужния протеин, е направо невероятно. Моят съвет е да опиташ наистина да си готвиш палео и да метнеш едни пържоли на скарата не отнема толкова много време. Ще загубиш време да четеш за марките протеини, да поръчваш и да разбиваш шейкове и накрая пак ще си гладен, защото един протеин не може да замести месото.
Вземи се в ръце.
13.03.13
21:03
Можеш да пробваш също VPX - Syngex,Syntrax Whey shake,scitec 100%whey,pure nutrition 100% whey.
NOW FOODS е марка с доказано качество. Други, но доста по скъпи са SAN и Muscletech.
Bulk powders е интересна европейска марка също и има специална тема за нея където можеш да прочетеш доста коментари на опитните хора във форума.
Optimum nutrition по нашия пазар е произведен в Ирландия.
Може ли да дефинираш - “търся най-чистият и безопасен продукт” и “искам да избегна да се тровя с химикали” ?
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 13.03.13 21:06.
13.03.13
21:26
Според това, което знам и собствените ми впечатления, можеш със сигурност да разчиташ на Syntrax и Now Foods. На практика абсолютна гаранция няма как да получиш за която и да е марка.
Не е лошо да разшириш познанията си относно протеините като хранителни добавки - как се произвеждат, какви видове са и какво представляват различните типове протеинови продукти. Казеинът може да бъде съвсем чист протеин.
13.03.13
21:27
права си, по-скоро спазвам по-здравослвовно хранене :) смятам че всичко трябва да има баланс и прекалените крайности са вредни.
“белият” списък ми се ограничава с 2 големи сникърса на седмица, 15-тина кафета 3в1 и 1-2 пъти в месеца малка пица (450гр), едва ли е толкова фрапантно, аз съм 192/87кг, имам нужда понякога от бърз въглехидрат.
за скара е абсурдно, прибирам се към 11 вечерта и дори не искам да си го помислям :D
ще погледна марките дето предложихте и ще се спра на някоя.
относно тровенето с химикали не ми се пише, има достатъчно информация в нета, преди имаше и списък на продукти със съмнителни съставки.
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 13.03.13 21:40.
13.03.13
23:25
що ли ми трябваше да се разравям в лайна.. ето защо ЕС/Канада забраняват американското мляко и си казват думата за млякото от крави третирани с recombinant-bovine-growth-hormone
The European Commission organized independent research to review the effect of rBGH on public health. Here is what they found:
The public health committee confirmed earlier reports of excess levels of the naturally occurring Insulin-like-Growth Factor One (IGF-1), including its highly potent variants, in rBGH milk and concluded that these posed major risks of cancer, particularly of the breast and prostate, besides promoting the growth and invasiveness of cancer cells by inhibiting their programmed self-destruction (apoptosis).” Source: Samuel S. Epstein, M.D.
IGF-1
One of the ways that rBGH increases milk production, is by stimulating production of insulin-like growth factor 1 (IGF-1) in the cow, and it is this hormone which increases growth and milk production.[29][32] Human IGF-1 and bovine IGF have an identical amino acid sequence and nearly identical biological activity.[33][34] While endogenous IGF-1 occurs normally in the milk of both humans and cows and is normally produced and circulates within humans as well, consumers have been concerned about levels of bovine IGF-1 in milk treated with rBGH[35] because there is a very well established correlation between abnormally high levels of circulating IGF-1 and the development and growth of human cancers.[36]
за скептиците: Other studies have shown that RBGH is not destroyed by the pasteurization process in the stomach, more studies are needed.
още информация:
http://www.wakingtimes.com/2013/01/18/american-milk-banned-in-europe-because-it-does-no-body-good/
http://www.preventcancer.com/consumers/general/milk.htm
За мен отговора е ясен, ясно е че няма как да се избегнат всички боклуци, ама да пия протеини от америка регулирани от monsanto, не мерси.
Не знам как стоят нещата в ЕС на практика, но на теория всички знаем за щасливите крави и кокошки.
ЕК налага в пъти повече регулации и проверки.. и би трябвало млякото от което да правят протеина да е RBGH фрее.. в другата тема на Bulk Powders, някой беше изпратил запитване до тях и жената отговори, че кравите им не са третирани с RBGH ;) би трябвало да е истина и както за всички други продукти от ЕС.
дано повече хора да се запознаят и да настане цедката, да си затварят циклите и да слагат някъв стандарт.
докато им купуваме боклуците и сме “ОК” да ни тровят, това и ще правят. това важи и за политическата ситуация в бг ;)
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 13.03.13 23:27.
Човек не си набивай толкова остро филмите с тези корпорации. Ти, ако си мислиш, че всичко останало ти е наред в храна и напитки, а проблема е в протеина вече е съвсем различно и трагично.
14.03.13
00:26
Бъркаш се приятел, работя във фирма за икономически проучвания и от там знам за монсанто, знам че правят млрд чрез “подобряване” на храните (гмо), нищо повече.
А информацията, която пейстнах е цитат от доклада на ЕК.. последното нещо, което ще правя е да давам на някой посока как да живее, самия съм пил всякакви боклуци включително фат-бърнари и кви ли не химии, но като те удари по здравето на 20+ се замисляш за причните.
Аз просто споделих, за да не бъда в случая егоист, важното е хората да са информирани, от там нататък всеки да си решава.. на цигарите пише “вредно за здравето” и мн хора се пазят.. ако напишат на протеините “RBGH продукт, увеличава шанса за рак”, дали няма да си отрежат главата ;)
не искам да се превръща това в някакъв спор или нещо, информацията е по линковете и в нета, всеки да си прави изовдите. постнах информацията единственно защото останах много изненадан, по същият начин когато някой беше споделил информацията за аспартама и хората масово се отказаха от него.
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 14.03.13 00:48.
Не съм казал, че незнаеш ! Казах, че е смешно да се вживяваш до такава степен. Неможеш да ме убедиш, че тук ядеш най-чистата храна и пиеш най-чистата вода, по-добре да незнаем ;)
14.03.13
15:08
казано от AgBOKATA на 14.03.13, 07:29:
Не съм казал, че незнаеш ! Казах, че е смешно да се вживяваш до такава степен. Неможеш да ме убедиш, че тук ядеш най-чистата храна и пиеш най-чистата вода, по-добре да незнаем ;)
Не съм къцка брат, ям и джънк от време на време, но ако мога да се тровя по-малко го правя ;)
Не знам дали си прочел линковете от горе, но говорим за много ясно влияние на процеса на програмирана клетъчна смърт (апоптоза) и увеличаване шанса за рак. В семейството имам 4 човека, които са починали от рак, включително леля ми на 33… и когато европейската комия казва че не е безопансо, аз предпочитам да им се доверя, другите решават за себе си.. както казах не се опитвам да убедя никой в нищо, който има въпроси да се обърне към ЕК.
казано от valent1n 458 на 14.03.13, 15:08:
казано от AgBOKATA на 14.03.13, 07:29:
Не съм къцка брат, ям и джънк от време на време, но ако мога да се тровя по-малко го правя ;)
Не знам дали си прочел линковете от горе, но говорим за много ясно влияние на процеса на програмирана клетъчна смърт (апоптоза) и увеличаване шанса за рак. В семейството имам 4 човека, които са починали от рак, включително леля ми на 33… и когато европейската комия казва че не е безопансо, аз предпочитам да им се доверя, другите решават за себе си.. както казах не се опитвам да убедя никой в нищо, който има въпроси да се обърне към ЕК.
Линковете не съм прочел, но съм гледал филми за Монсанто и показваха отвратителни неща.
казано от valent1n 458 на 13.03.13, 21:27:
за скара е абсурдно, прибирам се към 11 вечерта и дори не искам да си го помислям :D
Ако свариш еднъж на няколко дни 20-на яйца, ще си имаш в хладилника готов протеин. Или пък не е задължително да пускаш скара в 11, може да си изпечеш голямо количество предварително когато имаш време и да съхраняваш в хладилника. Вадиш и ядеш.
15.03.13
10:07
казано от Anelia на 15.03.13, 07:22:
казано от valent1n 458 на 13.03.13, 21:27:
Ако свариш еднъж на няколко дни 20-на яйца, ще си имаш в хладилника готов протеин. Или пък не е задължително да пускаш скара в 11, може да си изпечеш голямо количество предварително когато имаш време и да съхраняваш в хладилника. Вадиш и ядеш.
Така е. И на всеки пазар има по една бутка дето пече мръвки със символично увеличение на цената на пържолите и по една дето пече риби. Има и по-добри места. Мога да препоръчам месарницата на Пиротска и Зайчар. На обяд има опашка.
Ако искаш натурален протеин, без Монсанто...заложи на яйцата/сурови,варени,пържени/ Влез в канадските сайтове за добавки, там има протеини, произведени в Канада. Виж също Sunwarrior .....
18.03.13
00:17
на SunWarrior протеина изглежда да е изключително добър и различен.. не е евтин, но има 20% отстъпка при поръчка на 3 пакета, ще си поръчам тия дни, ако някой също иска да пиши л.с ще се разделим ups доставката (30-35$)
http://www.sunwarrior.com/store/sunwarrior-warrior-blend-3-pack-1kg.html?affId=144993
http://www.sunwarrior.com/store/protein-3-pack.html?affId=144993
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 18.03.13 00:18.
18.03.13
11:55
Ще си вземеш вегански протеин, защото нямаш време да си направиш скара. Има логика. Евала!
И тая марка е супер доказана - ще знаеш. Като начало гледам, че протеина са го опаковали в чувал.
18.03.13
16:46
казано от Angel Gyaurov на 18.03.13, 11:55:
Ще си вземеш вегански протеин, защото нямаш време да си направиш скара. Има логика. Евала!
И тая марка е супер доказана - ще знаеш. Като начало гледам, че протеина са го опаковали в чувал.
доста съм пътувал из ЕС и премиера май е прав за материала ;) никъде не съм видял хората толкова да се бъркат в чуждите работи колкото в бг, защо ще си купувам даден продукт не е твоя работа.
и за протокола, muscletech също имат разфасовки в чувал сигурно и те са зле.. да беше поне погледал продукта че не е предназначен само за вегетарианци, 17гр протеин на 21гр порция, десетки ревюта му дават 5 от 5 и го има в пластмасови кутии, ако има някакво значение.
18.03.13
23:22
Щом си и фен на Бойко значи си напълно прав. Разбирам, че питаш само за да те поласкаем колко си велик и до какви висоти си достигнал. Поклон!
19.03.13
01:54
питах за доказана марка протеин, хората ми посочиха водещите и такива без менделеевата таблица вътре. никъде не съм се изтъквал, отговорих ти в по-културна маниера, че не е твоя работа.
ако вложиш усилията си в по-градивни действия, а не да си даваш мнението където не ти е искано може и ти да достигнеш по-високи “висоти”
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 19.03.13 01:59.
19.03.13
11:43
Да хората ти казаха и ти си избра някакъв незнаен.
Ще се опитам да ти го обясня да разбереш:
В месния протеин има едни аминокиселини, в оризовия други. Затова заместването на едното с другото, Бойко, не е удачно освен ако не си решил да ставаш веган и нямаш време да си свариш ориз...
Аре, Бойко, надявам се, че съм ти бил полезен.
19.03.13
13:35
казано от Angel Gyaurov на 19.03.13, 11:43:
Да хората ти казаха и ти си избра някакъв незнаен.
Ще се опитам да ти го обясня да разбереш:
В месния протеин има едни аминокиселини, в оризовия други. Затова заместването на едното с другото, Бойко, не е удачно освен ако не си решил да ставаш веган и нямаш време да си свариш ориз...Аре, Бойко, надявам се, че съм ти бил полезен.
Ако исках да пия мляко с химикали щях да си взема първият буркан с пудра от залата, писах че по здравословни причини търся по-чисти продукти, ако не можеш да четеш сложи си очила. няма как да си ми бил полезен като си пъхаш генерализиращите съвети дето не съм ти ги искал.
ако искаш да помогнеш намери протеин със 100% свободен от RBGH.. т.е не от САЩ, щото там не подлежат на контрол от FDA. иначе “вега’ продукта се използва и от инструктори по фитнес с правилно хранене, enough said.
и да беше прочел темата поне, Попай препоръча sunwarrior…
вече 2-ма от форума се присъединиха към поръчката, утре изпращам заявката, ако някой друг се навие да пише до довечера.
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 19.03.13 13:45.
19.03.13
15:15
всъщност намерих чист протеин, скъп е, но ако наистина е това което пишат си заслужава
http://newzealandwhey.com/
19.03.13
19:13
казано от AgBOKATA на 19.03.13, 16:19:
900грама - 50 долара = 75лв -> ARE YOU CRAZY ?
Не разбираш. Там пише, че този протеин е ЧИСТ!!! Даже като се зачетеш пише, че не съдържа глутен и пшеница... в суроватката. Не знам дали продават протеин или попара. С доставката ще излезе 100 лева за 900 грама, но пичът от тук ще намери още хора и ще им направят намаление на 99.90.
Бойко, ти като пътува из ЕС оттам не ти ли казаха, че и ние сме в ЕС? rBST при нас, също като в ЕС, е забранен. И можеш да си купиш продукт с rBST само по интернет?
19.03.13
20:03
цената е шокова, обаче за жалост отразява реалността.. Гледах оptimum 11.2kg за 175лв от дистрибутора... т.е 5 пъти разлика, 16лв за 1кг срещу 75лв за 900грама. Тия 11кг да не мислиш че производителя ги прави за 140лв, дистрибутора лепва 25лв печалба и получаваш както рекламират чист протеин? производствената цена му е макс 50-60лв, говоря ти с опаковки, кофи и т.н Какво слагат вътре FDA не ги контролира, дефакто си оставяш здравето в ръцете на частника, а той може вътре и марсоли да слага стига да са вкусни и да имат ефект ;) а това че ти увеличава пряко шанса да получиш рак не ги бърка, щото просто държавата ги е оставила на самотек и копче не може да им каже.
и ако не си прочел по-горе линковете, не говорим за хипотетично влияние, а за ясно доказано взаимодействие на рака и млякото от RBGH крави. нестига че доклада е на ЕС, ами е и независим с участието и на япония, от това по-надежден източник здраве му кажи.
по-хубаво яжте мръвка отколкото тия боклуци, докато не почнат да правят чист протеин на достъпни цени.
мен лично 1 кг кутия ми стига за месец и цената не ми пречи, ама има типове дето за 9 дена са я свършили.
едит: ангелчо само с ядене не става, прочети малко информация преди да се изказваш отново неподготвен. млякото е забранено, а не производните му продукти, дори в темата на bulk powders има цитирано писмо от ON в което казват, че “не знаят’ какво мляко използват.. а в магазините отиваш и си купуваш от ОN до А през Я... и ако беше RBGH фрее щеше да е шрифт 50 в червено и цена колкото добър гсм....
п.с в крайна сметка да не получавам стотинки на пост, цитирах ви каквото са казали ЕК с цел да помогна хората да се предпазват повече.. като не ви харесва се оплаче на ЕК ако искате, ваша си работа, повече няма си губя времето.
Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 19.03.13 20:37.
19.03.13
21:03
Суроватъчният протеин се прави от отпадъчни материали от млечната промишленост и трябва да е по-евтин от млякото. Повече от половината пара я даваш за бранда. Затова има и толкова много марки. Суровината в много от тях е една и съща. Според теб може някой в ЕС да внася суроватка от Америка е така с танкерите и тука да я филтрира и да продава пудра богата на някакви хормони дето в Америка ги дават на кравите. Няма ли да му излезе малко скъпо транспорта?
Дали пише “рбгх фри” или “стани много здрав” го решават маркетолозите след като са ти дали на теб въпросниците да разпитваш хората. И понеже хората са ти отговорили, че искат протеин за да станат много яки на кутията не е останало място за кравешките хормони.
Пич, ако ще и в КОСМОСА да го правят протеина пак няма да дам 75лв за 900грама. Бих си купил невероятни деликатеси за тези пари -
еленчета, сьомги, теленца и др.
казано от valent1n 458 на 19.03.13, 20:03:
Гледах оptimum 11.2kg за 175лв от дистрибутора...
Мечтай си!
Относно темата: Издребняваш...прекалено много! Любопитно ми е колко ли време ти отнема да направиш покупки от близкия маркет?
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 19.03.13 22:24.
20.03.13
14:40
тяхна си работа да използват какъвто си искат маркетингов трик, информация в нета бол, човек може да се ориентира горе-долу кое е вредно кое не.
а относно базика, да не мислите че човек се ражда с “култура на храненето”? Ядох до 12-ти клас предимно кифли, чипсове, сладолед, пушех, мразех зеленчуци и плодове и така докато на 22 докато не ми се повиши захарта, кожни екземи, а за бонус получих 2 туморни образувания на коляното, за мой късмет доброкачествени, но пак трябваше да бъда опериран и то 2 пъти.
та такива събития те променят, не че ще живея с камъните, ама от както си промених храненето всички проблеми изчезнаха. пазаруването в магазина ми отнема 2 мин, щото си взимам само плодове,зеленчуци, ядки и кафе ;)
невъзможно е и е налудничаво да живееш като пещерняк, ям и джънк но е по-малко. Възможно е и да го прекарвам през личната си призма- 4 човека от семейството са починали от рак.. но в крайна сметка обвиненията от ЕК какво причиняват RBGH продуктите са изключително сериозни, всеки вече да си преценява колко иска да си играе със здравето си.
п.с има ON 11.2кг за 176 лв от бг сайт ;)