18.03.13
17:36
Здравейте, преди 1-2 месеца си разтегнах(или не знам и аз какво точно) коляното и не съм тренирала оттогава,което направо ме побърква. Четох обаче ,че е хубаво да се кара колело за коляното ,та ме интересува дали няма да си навредя на травмата по този начин? също така: аз съм по-широка в тазовата част и бедрата, карането на колело да не би да уголеми още повече тези проблемни области ?имам нужда да отслабна с 2-3 кг и да се стегна
Не е добре да тренираш каквото и да било с коляното докато не се оправи. В случая с травмата колелото би навредило. Прави упражнения за горна част: лицеви опори, раменни преси, лежанка. За корем също може упражнения.
Но тъй тъй като са минали 1-2 месеца, може да се е оправило. Пробвай да покараш и ако не усещаш ни най-малка болка или дискомфорт, значи можеш да си караш. Важно е обаче велосипедът да ти е по мярка и да си настроиш седалката и въобще цялото колело като за теб. Краката в долно положение на педала трябва да са в лек контра шпиц, почти напълно изпънати.