Motivation

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.03.13
19:38

Здравейте ! :) Казвам се Михаела на почти 17 години съм,висока съм 165-6 см и тежа 56.5 (качила съм 1 кг покрай рождените дни-събраха ми се 3 вечери подред).След месец имам рожден ден и разбира се искам да изглеждам перфектно, затова реших от утре(18.03)да започна тежка диета и по-натоварващи тренировки.Целта ми е до 10 април да сваля кг до 50 и да стегна тялото си.Правя си дневник , защото мисля , че така ще бъда по-стриктна в режима си :D Пишете ако имате някакви съвети :D

17.03.13
19:43

Съвет:
Мисията ти е обречена на провал и е абсолютно безмислена!

т.е. факт не съвет

Каква ще ти е диетата и какви ще са ти тренировките?

17.03.13
20:24

За 3 седмици и 3 дни незнам някои да свали почти 7 килограма освен ако не пие нещо.Виж 2,2,5 кг далеч не е невъзможно , но за 7 кг се откажи.Кардио 20 минути 3-4 пъти в седмицата + 1-2 вида коремни на вид по около 30-40 броя след кардиото , намаляваш въглехидратите(сладко,хляб и изобщо всички тестени продукти) , НО НЕ ГИ СПИРАШ НАПЪЛНО И НЕ ГЛАДУВАШ , и ще се получи.След рожденния ти ден е хубаво отново да продължиш с тренировките , за да не се възвърнеш към сегашното положение.УСпех , ще следя дневника !

17.03.13
20:28

Оххх защо и препоръчвате режими и кардио тренировки, от които няма да има никакъв смисъл.Все едно всички сте професионални фитнес инструктори и диетолози.

yohimbe HCL + caffeine . Поне при мен действа яко . за 2 седмици 4 кг .

18.03.13
14:45

казано от Boris Angelov на 17.03.13, 20:28:

Оххх защо и препоръчвате режими и кардио тренировки, от които няма да има никакъв смисъл.Все едно всички сте професионални фитнес инструктори и диетолози.

А какво и би препоръчал ти ? Химия вероятно ? Изобщо не се мисля за компетентен , но този метод е доказан , пробвал съм го и върши работа(в такъв случаи защо да не споделя ??)

Мнението беше редактирано от Пенев на 18.03.13 14:46.

18.03.13
21:12

Химия? И това пък за какво??? Ти нито и знаеш структурата , нито хранителните навици и спортните такива нито нищо и веднага тръгна да и препоръчваш да сваля пък даже вече и даде по какви схеми да го прави.Ако се беше позаинтересувал щеше да видиш, че това момиче абсолютно няма нужда от сваляне! Но както всички други момичета все и се струва, че килограмите са и в повече и зор да сваля килограми вместо като разумните дами тук, които също някои от тях са минали през тези грешки , да почне да се стяга, оформя и да покачи мускулната си маса и да си оформи хранителни навици.

И вместо да изглежда като на снимка 1 след като свали 5-6 кила може да изглежда като на снимка 2 дори и да не свали и 1 кило

Мнението беше редактирано от Борето на 18.03.13 21:13.

18.03.13
21:39

Е чакаи бе тя иска да свали 7 килограма.Нека свали 2 с кардио и да видим дали няма да е като на снимка 2 :)

18.03.13
22:09

казано от Boris Angelov на 18.03.13, 21:12:

Химия? И това пък за какво??? Ти нито и знаеш структурата , нито хранителните навици и спортните такива нито нищо и веднага тръгна да и препоръчваш да сваля пък даже вече и даде по какви схеми да го прави.Ако се беше позаинтересувал щеше да видиш, че това момиче абсолютно няма нужда от сваляне! Но както всички други момичета все и се струва, че килограмите са и в повече и зор да сваля килограми вместо като разумните дами тук, които също някои от тях са минали през тези грешки , да почне да се стяга, оформя и да покачи мускулната си маса и да си оформи хранителни навици.

И вместо да изглежда като на снимка 1 след като свали 5-6 кила може да изглежда като на снимка 2 дори и да не свали и 1 кило

А ти откъде знаеш че момичето няма нужда от сваляне,а от  мускулна маса и оформяне.Може да не иска да изглежда дебела като на снимка1 нито пък мускулеста като на снимка 2.Може просто да иска обикновено нежно женско тяло без много мускули и с малко мазнини.И как по дяволите стигна до заключението че за месец и нещо не може да свали 7 кг.само  с кардио.Не подценявам познанията ти в силовите тренировки,но недей да се изтъкваш в сфери които не са ти много ясни.Нека момичето само си прецени целите.Ако знаеш как да и помогнеш да свали тези кг. сподели,а пък после как тя ще си продължи си е неин проблем.

18.03.13
22:28

1.От къде знам? Знам от там че всяка една жена иска да изглежда красива.Тя има хубава фигура и е красива, така че определено няма нужда от сваляне за нейната структура.С подходящите тренировки ще се стегне и ще изглежда перфектно.
2.Обикновено женско тяло без мускули с малко мазнини е това, което е тя в момента ,а обикновено женско тяло с малко мускули и нисък процент подкожни мазнини е това, което би изглеждала тя като на снимка 2
3. И какво да свали 7кг да се отпусне да изгуби главно вода и маса от мускулите и сигурно няма да има и 5% мазнини ? и после да ги върне двойно? супер предложение
4.Да тази сфера не ми е много ясна , когато се дават съвети , които не биха могли да са полезни и затова предпочитам да не съм от тези

18.03.13
23:20

казано от Boris Angelov на 18.03.13, 22:28:

1.От къде знам? Знам от там че всяка една жена иска да изглежда красива.Тя има хубава фигура и е красива, така че определено няма нужда от сваляне за нейната структура.С подходящите тренировки ще се стегне и ще изглежда перфектно.
2.Обикновено женско тяло без мускули с малко мазнини е това, което е тя в момента ,а обикновено женско тяло с малко мускули и нисък процент подкожни мазнини е това, което би изглеждала тя като на снимка 2
3. И какво да свали 7кг да се отпусне да изгуби главно вода и маса от мускулите и сигурно няма да има и 5% мазнини ? и после да ги върне двойно? супер предложение
4.Да тази сфера не ми е много ясна , когато се дават съвети , които не биха могли да са полезни и затова предпочитам да не съм от тези

1.Ако не я познаваш или не си я виждал,няма как да знаеш,а ако да-съм склонен да ти повярвам.
2.И пак ако не познаваш или не си виждал даден човек,няма как да знаеш структурата на тялото му,и не е удачно да си правиш изводи по предположения.
3.От опит.Аз свалих около 17 кг. за 2 месеца и съм по-стегнат от всякога,14 от които бяха през първите месец и 2 седмици.При достатъчен прием на течности няма как свалянето да е от вода.При правилно и оптимално хранене или няма да изгори ММ,или ще е прекалено малко.А за връщането на кг. че и двойно даже,вече 5-ти месец се опитвам да възвърна поне 5-6 кила но не става.Ако ти знаеш как да си върна 10 кг. само с ядене и хранителни добавки,без да си нарушавам постиженията достигнати до момента, ще купувам продукти от теб на двойна цена.
4.Подкрепям.Преди да си бастисам лакътя и да си променя приоритетите,и аз имам 3-годишен опит със силови тренировки,но не смятам че съм достатъчно компетентен да давам съвети за тях.
Спирам да споря че го обърнахме на спам,и не да мотивираме,а по-скоро демотивираме момичето.

18.03.13
23:39

Ама ти си мъж, а вие сте благословени откъм метаболизъм. За жена да свали 2-3 кг, за 10 дни, благодарение на глад и якото кардио (за 10 дни кардиото ще й свали 2 кила, ама откъм вода) = гаранция за връщането на тези кила незабавно щом почне да яде, при това във вид на непривлекателни резерви от сланина я на бричове, я на паласки, дето преди това ги е нямало.

19.03.13
14:24

Сега ще ви опиша първия ден от диетата ми.Не взимам добавки,така че не ми препоръчвайте.Преди време взимах L-карнитин и ефектът беше никакъв дори имам чуството че се изморявах по-бързо.Искам да подчертая че не гладувам това е моето нормално хранене с леки корекции и замяна на някои храни.И ето моят график от 18.03:
Събуди се към 10
Към 10 и 15 бягах около 15 минути на място и после  около 10 мин скачане на въже
Към 11 изпих около около половин чаша (100мл) силно кафе без захар
Към 14 и 30 Хапнах задушени зеленчуци(моркови,грах,царевица,фасул)около 300гр с малко маргарин (10гр) (около 200kcal)
Към 16 Тренирах http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZoYODt5sTjs
Към 17 и 30 Си взех Activia с мюсли .
Към 19 Отново хапнах зеленчуци (150гр) като този път сложих и малко пилешко месо около 30 гр
Към 22 Отново тренирах: V-преса 3x25
                          Махало на земя 2x20
                          Сгъвания  2x20
                          Янда коремни 3x20
                          Планински катерач 2x20
                          Клекове с тежест 2x5кг 3x25
                          Напади с тежест 2x5кг  3x20
                          Тяга с тежест 5кг
  +10 мин бягане на място ,10 мин скачане на въже и още 20 мин йога упражнения

19.03.13
14:38

Те “специалистите” дадоха акъл( :D ), но все пак :

1. Храната е леш. Само като прочетох “маргарин” и “Активия с мюсли” и ми е ясно, че си обречена на глад и целулит ако не я промениш тотално !
2. Тренировката е по-добре от нищо, но по-зле от от разходка в планината. Тая Руми “16те лицеви опори”/”шоколадовата диета” е за комплект с Еню Рангелов с два сака с багаж и в САЩ - там такива луди и повярвали си има много и ще си паснат.
3. В залата и с тежести и малко повторения, нема да се плашиш от мускулите, те са моторите, които изгарят мазнините.
4. Кардио, с по възможност над 180 пулс.
5. Ден силови, ден кардио, ден почивка.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.03.13 14:48.

19.03.13
14:41

И по 4 пъти на ден да тренираш, това няма да те отведе по-бързо до целта ти. Отделно, че да искаш да свалиш цели 7 кг за по-малко от месец е лишено от какъвто и да било здрав разум. Още повече, поне по снимките, е очевидно, че това не е нужно да се случва. Храненто, ако може да се нарече такова....е наистина трагично. Вместо да си губиш времето, по-добре започни да четеш статиите за хранене и тренировки, за да можеш да добиеш поне някаква представа за какво става въпрос, защото както си тръгнала нищо чудно да постигнеш обратен ефект на желаното.

19.03.13
15:15

казано от James Hinks на 19.03.13, 14:38:

1. Храната е леш. Само като прочетох “маргарин” и “Активия с мюсли” и ми е ясно, че си обречена на глад и целулит ако не я промениш тотално !
2. Тренировката е по-добре от нищо, но по-зле от от разходка в планината. Тая Руми “16те лицеви опори”/”шоколадовата диета” е за комплект с Еню Рангелов с два сака с багаж и в САЩ - там такива луди и повярвали си има много и ще си паснат.
3. В залата и с тежести и малко повторения, нема да се плашиш от мускулите, те са моторите, които изгарят мазнините.

Мислех че съм бях ясна че не гладувам ,както казах това е нормалното ми хранене с малки намаления.Отделно  това не си мисли че това което правиш вьв фитнеса е много по-добро от това което може да направиш и вкъщи.И също така от скоро започнах да правя някои от тренировките на Руми и мисля,че те са добри.Видяла съм и какви резултати са постигнати с нейна помощ така че не мисля че твоето мнение към нея е напълно коректно.

19.03.13
15:18

казано от Mihaela Milenova на 19.03.13, 15:15:

казано от James Hinks на 19.03.13, 14:38:

Мислех че съм бях ясна че не гладувам ,както казах това е нормалното ми хранене с малки намаления.Отделно  това не си мисли че това което правиш вьв фитнеса е много по-добро от това което може да направиш и вкъщи.И също така от скоро започнах да правя някои от тренировките на Руми и мисля,че те са добри.Видяла съм и какви резултати са постигнати с нейна помощ така че не мисля че твоето мнение към нея е напълно коректно.

под гладуване се разбира недостатъчно снабдяване с важни нутриенти, а не физическото чуство за глад и намалените калории.

19.03.13
15:22

Мислех че съм бях ясна че не гладувам ,както казах това е нормалното ми хранене с малки намаления

Ти не гладуваш, ти ядеш боклуци и некачестване храна без необходимите за организма ти мазнини и белтъчини.

Отделно  това не си мисли че това което правиш вьв фитнеса е много по-добро от това което може да направиш и вкъщи.

Опазил ме Бог, да си мисля такива неща :) Идея си нямаш колко съм тренирал в къщи и колко в зала ;) Повече отколкото си живяла ти, и към 10 пъти повече отколко е “тренирала” “Великата” ти Руми :) Отделно са през мен са минали стотици трениращи, та случайно недоволен не е имало(ако ме е слушал!).

И също така от скоро започнах да правя някои от тренировките на Руми и мисля,че те са добри.

И тоя извод на каква база го извади ? Опит или... ? :)

Видяла съм и какви резултати са постигнати с нейна помощ така че не мисля че твоето мнение към нея е напълно коректно.

Да, моето мнение не е напълно коректно, но правилата на форума забраняват да се изкажа “коректно” и да си дам пълната оценка (puke)

Със здраве, не смятам да давам акъл на вятъра :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.03.13 15:26.

19.03.13
15:29

казано от Мари А. на 19.03.13, 14:41:

И по 4 пъти на ден да тренираш, това няма да те отведе по-бързо до целта ти. Отделно, че да искаш да свалиш цели 7 кг за по-малко от месец е лишено от какъвто и да било здрав разум. Още повече, поне по снимките, е очевидно, че това не е нужно да се случва. Храненто, ако може да се нарече такова....е наистина трагично. Вместо да си губиш времето, по-добре започни да четеш статиите за хранене и тренировки, за да можеш да добиеш поне някаква представа за какво става въпрос, защото както си тръгнала нищо чудно да постигнеш обратен ефект на желаното.

Преди година и половина , без да спазвам абсолютно никаква диета и дори обратното при нипрекъснато движение бях свалила 5 кг за 8 дни.Всеки организъм е различен и по различен начин приема  всяка храна.Моя е привикнал към  количество,малко повече от сегашното и то ми напълно достатъчно . Тренировките са не само за да постигна целта си а и за да поддържам мускулен тонус. Аз от 2 години си тренирам  вечер кардио с малко силови упр. .Не правя кой знае какви драстични промени по-малко храна и повечко тренировки,за да си ги върна после че и да кача отгоре.....

19.03.13
15:44

казано от James Hinks на 19.03.13, 15:22:

Ти не гладуваш, ти ядеш боклуци и некачестване храна без необходимите за организма ти мазнини и белтъчини.

Ако под некачествена храна имаш предвид  активиата -ям я 2,най-много 3 пъти в седмицата и то тогава,когато наистина имам нужда от нещо сладко(имам предвид нещо много сладко,иначе си взимам някакъв плод-ябълка,портокал,киви...).И сигурно смяташ и маргарина за боклук :D Това е единствената храна,в която го използвам.По принцип за всичко др използвам зехтин.Отделно това често консумирам много сурови ядки като бадеми,лешници,кашу,орехи...Мисля че се храня здравословно и това че 2 пъти в седмицата съм си взела активия и това че съм сложила веднъж 10гр маргарин на зеленчуците си не е кой знае какво нарушение.

Мнението беше редактирано от Mihaela на 19.03.13 15:45.

19.03.13
15:52

казано от Mihaela Milenova на 19.03.13, 15:29:

Преди година и половина , без да спазвам абсолютно никаква диета и дори обратното при нипрекъснато движение бях свалила 5 кг за 8 дни.Всеки организъм е различен и по различен начин приема  всяка храна.Моя е привикнал към  количество,малко повече от сегашното и то ми напълно достатъчно . Тренировките са не само за да постигна целта си а и за да поддържам мускулен тонус. Аз от 2 години си тренирам  вечер кардио с малко силови упр. .Не правя кой знае какви драстични промени по-малко храна и повечко тренировки,за да си ги върна после че и да кача отгоре.....

Аз лично нямам проблем с начина, който си си избрала. Въпрос на избор. :) Онези 5 кг останаха ли си свалени тогава или си ги върна?
Един път, втори, трети път ще ги свалиш...обаче в един момент става все по-трудно да сваляш килограми за определено събитие. Много по-добре е да си изградиш добри хранителни и тренировъчни навици, без да се налага да хвърляш тялото си в подобен затворен гръг на скоростно сваляне на килограми, които са всичко друго, но не и 5-7 килограма телесни мазнини.
Просто казвам, това не пречи, разбира се, сама да откриеш топлата вода.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 19.03.13 15:53.

19.03.13
16:02

казано от Мари А. на 19.03.13, 15:52:

Аз лично нямам проблем с начина, който си си избрала. Въпрос на избор. :) Онези 5 кг останаха ли си свалени тогава или си ги върна?
Един път, втори, трети път ще ги свалиш...обаче в един момент става все по-трудно да сваляш килограми за определено събитие. Много по-добре е да си изградиш добри хранителни и тренировъчни навици, без да се налага да хвърляш тялото си в подобен затворен гръг на скоростно сваляне на килограми, които са всичко друго, но не и 5-7 килограма телесни мазнини.
Просто казвам, това не пречи, разбира се, сама да откриеш топлата вода.

Онези 5 кг си останаха,но тях не съм и целяла да ги свалям просто така се получи.И не за всяко събитие свалям по 5-6 кг.Просто сега си го наложих като цел ,нещо като мой подарък за рождения ден.Между другото това не означава че минава рождения ми ден и край - спирам тренировките,започвам да се храня обилно .Напротив мисля да увелича силовите трен и да си направя постепенно някакъв релеф :D

Преди година и половина , без да спазвам абсолютно никаква диета и дори обратното при нипрекъснато движение бях свалила 5 кг за 8 дни.

Повечето от които са били вода - случва се при всички хора, които отскоро са минали на по-здравословен режим. Също така е и причина за много ядове при фитнес начинаещите, когато след края на втората седмица видят, че не са смъкнали още толкова тегло.

Тренировките са не само за да постигна целта си а и за да поддържам мускулен тонус.

Мускулен тонус не се поддържа с 450 грама зеленчуци, 30гр пилешко и тук-там някой боклук като Активията. Добави повече белтъчини под формата на месо, млечни продукти, яйца. Ядки и зехтин каза, че си набавяш, това е добре. Освен това от първия ти постинг по-скоро личи, че си готова да се съсипеш от чиста суета покрай някакъв празник. С такова отношение към физическата активност не очаквай ефект не само сега(защото няма да се “стегнеш”, а най-много ще свалиш няколко килца, които после бързо ще качиш), но и в дългосрочен план.

Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 19.03.13 16:15.

19.03.13
20:55

Вече би трябвало по съветите на повечето от тук да си се ориентирала, че посоката ,в която си тръгнала не е правилната.И още веднъж ще кажа, това което и другите и аз ти казахме вече, но този път ще гледам с малко повече факти за да не звучат само като празни приказки.

1.Ако застанеш пред огледалото по бански и харесваш това, което виждаш тогава кантара не би трябвало даи ма такова значение за теб нали? -Факт
2.Ако отслабнеш с Х кг но с отпуснато тяло и по-малко съотношение на активна маса към подкожни мазнини и съответно не ти харесва няма да има никакво значение, че примерно тежиш ** килограми - Факт
3.Релеф и стегнато тяло се постига като увеличиш малко или много мускулната маса и запазиш същите килограми или по-малко и за сметка на това си свалила подкожните мазнини - факт
4.За да постигнеш гореспоменатото от точка 3 трябва да почнеш да тренираш малко по-тежко по работещи системи, а не по маркетингови такива и да се храниш правилно по изграден режим - факт
5.Да може да се тренира и вкъщи и навън и във фитнеса и да е ефективно, но пак както казах в т.4 по работещи системи и методи, а не по маркетингови такива (тук във форума можеш да срещнеш всякакви хора, които тренират и навън и във фитнеса и пак постигат резултати) - факт
6.Да си поставиш цел да свалиш Х килограми до У дата не е нещо добро и смислено в дългосрочен, че даже и в краткосрочен план.Това са само прищявки от типа “Искам утре да съм супермен и супермилионер” , не става с едно щракване и не е логично - факт
7.Да изградиш хранителни и тренировъчни навици , които да ти помагат да се чувстваш добре, да си физически на добро ниво и да изглеждаш добре е логично хубаво и смислено - Факт

Така че лично за теб ще е от полза и от плюс ако се вслушаш в мнението на хора, които ти го казват от опит.В крайна сметка ти си знаеш и ти си избираш какво да правиш, тук няколко хора ти дадохме съвет вече ти дали ще се вслушаш си е твоя грижа.Аз ти пожелавам късмет каквото и да избереш, но просто в единия вариант наистина ще имаш повече успех!

П.С. Тук от коментиралите аз специалисти не знам да има, май всички сме любители, но ако има такъв евала пък нека и той даде някой безплатен съвет.

19.03.13
21:12

казано от Boris Angelov на 19.03.13, 20:55:

П.С. Тук от коментиралите аз специалисти не знам да има, май всички сме любители, но ако има такъв евала пък нека и той даде някой безплатен съвет.

А ри от къде знаеш с какво се занимават писалите по темата?
Друг е въпроса, че повечето хора не биха обърнали внимание на добрия съвет, пък ако ще и по главата да ги удари...

19.03.13
21:15

казано от Маргарита Манева на 19.03.13, 21:12:

Друг е въпроса, че повечето хора не биха обърнали внимание на добрия съвет, пък ако ще и по главата да ги удари...

Аз не знам и не съм казал, че зная.Затова казах ако има някой изявен специалист който това си му е специалност и т.н. с дипломи и сертификати ще е прекрасно.Аз лично с удоволствие и радост бих приемал съвети от такъв човек.

19.03.13
21:39

А как се хранеше досега(през тези 2 години).Смисъл такъв , че тренираш от 2 години както ти каза , а изведнъж решаваш да сваляш , и то представите ти са напълно погрешни от моя гледна точка.Човек тренирал 2 години би трябвало да има някакви навици и да си е изградил що годе представа за някои неща.

Мнението беше редактирано от Пенев на 19.03.13 21:45.

19.03.13
21:46

Проблемът е, че безплатни съвети никой не слуша ;)

19.03.13
23:08

казано от Penev на 19.03.13, 21:39:

А как се хранеше досега(през тези 2 години).Смисъл такъв , че тренираш от 2 години както ти каза , а изведнъж решаваш да сваляш , и то представите ти са напълно погрешни от моя гледна точка.Човек тренирал 2 години би трябвало да има някакви навици и да си е изградил що годе представа за някои неща.

Аз тренирах през тези години колкото да не е без нищо,както се казва :D А доколкото до храната доста неща съм заменила през годините и съм отказала и съм включила други . Хапвам много плодове и зеленчуци,сурови ядки,млечни продукти и яйца.Единствения ми проблем е с месото - просто мн ми е трудно да го приемам.Разбира се без него няма как и от време на време го приемам,но основният ми източник на протеин е от млечните продукти,яйцата(само белтъка,мразя жълтъци)  и от някои зеленчуци .

19.03.13
23:14

казано от Mihaela на 19.03.13, 23:08:

Единствения ми проблем е с месото - просто мн ми е трудно да го приемам.Разбира се без него няма как и от време на време го приемам,но основният ми източник на протеин е от млечните продукти,яйцата(само белтъка,мразя жълтъци)  и от някои зеленчуци .

Знаех си, че се храниш перфектно...според Космополитън :D

20.03.13
08:38

казано от Момчил Ганев на 19.03.13, 21:46:

Това е проблем, който много лесно може да се реши... ;) работата е там, че когато им се наложи да плащат, хората вече започват да разбират от всичко. :D

Мнението беше редактирано от Margi на 20.03.13 09:10.

20.03.13
10:23

казано от Boris Angelov на 19.03.13, 21:15:

Аз не знам и не съм казал, че зная.Затова казах ако има някой изявен специалист който това си му е специалност и т.н. с дипломи и сертификати ще е прекрасно.Аз лично с удоволствие и радост бих приемал съвети от такъв човек.

За фитнес сертификати ли бе Боби, или за “диетолози”. Че то вече в България не можеш им хвана края, кой от кой по-реномирани и признати. Сертифицирани от знайни и незнайни организации, водени от самосертифицирани и обявили се за сертифициращи гурута:)))
За тия ли ми говориш.
Има някои с щампи я МОН, я МЗС...айде там малко от малко е отбрано.
Друга бира са НСА или вече завършилите рехабилитатори или кинезитерапевти...въпреки, че и там има яко резерви.

За съжаление това с обученията(някой вече и он-лайн ги правят за по 1-2 дена) и сертифицирането толкова девалвира, че се убива мерака на всеки, дето иска да получи някакво кетапче.

20.03.13
10:25

казано от Маргарита Манева на 20.03.13, 08:38:

казано от Момчил Ганев на 19.03.13, 21:46:

Това е проблем, който много лесно може да се реши... ;) работата е там, че когато им се наложи да плащат, хората вече започват да разбират от всичко. :D

И казват...ааааа, ти каквъ беше готин, пък сега искаш пари, за да ми помагаш...:)))

Ми помагай си сам или при бате Ангелов за 200лв., да ядеш мюсли:)))

20.03.13
10:56

Има и нещо друго. Когато решиш да се занимаваш с бокс, тенис, синхронно плуване и тн. отиваш и се записваш да го тренираш. Имаш треньор, който ти показва, кое, как се прави. Когато обаче решиш да ходиш на фитнес изведнъж вече някак си всичко си го знаеш. Без значение за пола. Мъжете си знаят – повече повторения за релеф, по-малко за маса. Жените си знаят – 40 мин на пътеката и още 20 минути корем. И с яденето е така – Космо, не знам какви си диети, не яж след 16ч. или пък пиле с ориз по 456 пъти на ден. И минава някакво време и ти си постигнал нещо (в добрия случай), защото просто до преди това си гледал само телевизия и си лежал и цъкал из фейсбук, но продължаваш да гледаш нацепените батки и готините мацки по клиповете и си казваш – еее ми те зобят.
Та за мен опциите са три. Отиваш при някой и срещу пари и ако имаш късмет да е кадърен ти изготвя програма и хранителен режим, тъпчиш си сам на едно място, защото си знаеш всичко и си чул някъде кое, как се прави ИЛИ сядаш и започваш да осмисляш съветите на хората, започваш да четеш и като цяло да мислиш. Последния вариант е най-труден вероятно, но най-перспективен. Авторката на дневника може да си избере сама в коя графа да попадне. Разбира се и в трите варианта се подразбира, че не те мързи да тренираш.

20.03.13
11:05

Написал си хубави неща Момчиле, тръгнах да ти отговарям едно по едно или по-скоро да допълвам с моите виждания, но то ще стане много дълго.

Най-общо...всичко е въпрос на избор и всеки си заслужава хомота. Като искаш нацепения батка да те тренира, взимаш си месечната заплата и отиваш да те учат на трицепсово разгъване, интервално бягане по пътечка и калорийни уравнения с много съставни и още повече (за теб) неизвестни:)))

Или си отиваш при Вик и Лимка(примерно) и те ти помагат да се научиш да стоиш изправен, да клякаш, да ставаш и тогава вече влизай в конкретики, мерки, теглилки и прочие, и прочие, и прочие...

Аз мразя печалбари, да да, ненавиждам ги направо...но влака, пътниците...и др.

Мнението беше редактирано от slavko на 20.03.13 11:18.

20.03.13
15:03

казано от James Hinks на 19.03.13, 23:14:

казано от Mihaela на 19.03.13, 23:08:

Единствения ми проблем е с месото - просто мн ми е трудно да го приемам.Разбира се без него няма как и от време на време го приемам,но основният ми източник на протеин е от млечните продукти,яйцата(само белтъка,мразя жълтъци)  и от някои зеленчуци .

Знаех си, че се храниш перфектно...според Космополитън :D

ОМГ......(dull) Спирам да ти обяснявам защото е явно че си решил че ти си най-големия специалист и ти знаеш абсолютно всичко за правилното хранене и тренировки....И не ми е ясно как пък точно от Cosmopolitan измисли ,че съм разбрала за правилното хранене. Айде ако обичаш да престанеш със заядливите коментари.Ако можеш да ми дадеш добър съвет ми го даваш ,а това дали аз ще те послушам,си е моя работа :)

20.03.13
15:20

казано от slavko на 20.03.13, 10:23:

казано от Boris Angelov на 19.03.13, 21:15:

За фитнес сертификати ли бе Боби, или за “диетолози”. Че то вече в България не можеш им хвана края, кой от кой по-реномирани и признати. Сертифицирани от знайни и незнайни организации, водени от самосертифицирани и обявили се за сертифициращи гурута:)))
За тия ли ми говориш.
Има някои с щампи я МОН, я МЗС...айде там малко от малко е отбрано.
Друга бира са НСА или вече завършилите рехабилитатори или кинезитерапевти...въпреки, че и там има яко резерви.

За съжаление това с обученията(някой вече и он-лайн ги правят за по 1-2 дена) и сертифицирането толкова девалвира, че се убива мерака на всеки, дето иска да получи някакво кетапче.

Попринцип не съм имал предвид никой конкретно . Иначе минимум такъв човек трябва да е завъшил Нса и да е работил по специалността а тези двудневките тях дори не ги броя а и те могат да се познаят горе долу

21.03.13
12:14

Понякога опита е най-важен...и желанието да се научиш.
Ефтим не е завършил НСА, Галя Толкинтън, Милена също...
Както и да е.
Споделям ти случай :
Мое момче, шампион на страната по планински колоездене, помагам му с ОФП-то, с храненето и с още куп неща.
Втора година, лекция в НСА, за хранене, комбиниране на храните и...ще те излъжа за точното наименование на изучаваната дисциплина. Даскалка, 60+ годишна с АМНАЙСТЕ титли, блещи си там пожълтелите записки, два часа, всички спят.
Боби(моя човек) слуша и записва всичко...идва момента за въпроси. Пита за ЦХ-отговора е “не съм чувала”. пита за високо мазнинното хранене-отговора е “ще надебелееш и ще имаш холестерол”...
Без коментар.
Тя е Професор.

Мила

21.03.13
12:45

казано от slavko на 21.03.13, 12:14:

Понякога опита е най-важен...и желанието да се научиш.
Ефтим не е завършил НСА, Галя Толкинтън, Милена също...
Както и да е.
Споделям ти случай :
Мое момче, шампион на страната по планински колоездене, помагам му с ОФП-то, с храненето и с още куп неща.
Втора година, лекция в НСА, за хранене, комбиниране на храните и...ще те излъжа за точното наименование на изучаваната дисциплина. Даскалка, 60+ годишна с АМНАЙСТЕ титли, блещи си там пожълтелите записки, два часа, всички спят.
Боби(моя човек) слуша и записва всичко...идва момента за въпроси. Пита за ЦХ-отговора е “не съм чувала”. пита за високо мазнинното хранене-отговора е “ще надебелееш и ще имаш холестерол”...
Без коментар.
Тя е Професор.

Това ми напомня, че мислех да правя дипломна работа на тема ‘’Хранене при...(каквото си избера)’’ и само си представих, как ме гонят от залата и ме късат :D Като казах, на приятелите и колегите, че имама намерението да пиша за хранене за дипломна разработка и те се пръснаха от смях, че Мила нямала да се дипломира :D

Мнението беше редактирано от Мила на 21.03.13 12:46.

21.03.13
13:13

Славко да ти кажа преди да си продължил на едно мнение сме просто ми се струва, че много буквално прие това, което написах.
Както казваш и аз мисля най-много си зависи от човека и това какво желание има да научи нещо. Опита също е важен разбира се без него е като да си войник на теория или такъв който още не са го викали.Докато не понатрупаш опит не може да кажеш че си специалист.А нса просто го давам за пример защото е спортна академия с доста високо реноме което за жалост чувам все повече че се смъква което изобщо не е хубаво.
И те така ...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1