CrossFit Games Open 13.2 - Коментари

Прескочи до:

15.03.13
22:31

казано от Марин Маринов на 15.03.13, 22:18:

Това отклонение за да покажа че различни хора различни мнения....

Е да де ;)
(y)

16.03.13
11:46

Ае бе оупънджиите, какви ги свършихте?

16.03.13
19:34

http://games.crossfit.com/athlete/81039

420 повторения ?!?! Коментарите и сметките за колко време трябва да завърта рунд оставям на вас...

16.03.13
19:36

http://games.crossfit.com/athlete/12702

Марти..Франа за 1:35, как е...:))))
Тия на майтап обърнаха всичко!!!

Клипове догодина ще има задълже.

16.03.13
19:38

И малко ведрина :)
Заминал Василий Иванович Чапаев в Англия опит да обменя. Връща се, на летището го посреща Петка. А Василий Иванович излиза от самолета в смокинг, след него 20 броя куфари носят, от багажния отсек Мерцедес подкарват.
- Откъде толкова пари, Василий Иванович?!
- Виждаш ли, Петка, седнахме с техните лордове покер да играем. Един ми вика: “Каре аса!” А аз: “Покажи!” А той ми вика: “Ех, Василий Иванович, ние все пак тук всички сме джентълмени!”
И като ми тръгна една карта...

16.03.13
19:40

казано от Intolerante на 16.03.13, 19:34:

420 повторения ?!?! Коментарите и сметките за колко време трябва да завърта рунд оставям на вас...

Тази я гледах и аз:))))) Тези, които се водят елитни и сме приятели във Фейса, също се “възхищават”...

Да си вярваме,а...:))))

16.03.13
19:40

казано от Intolerante на 16.03.13, 19:34:

Абе ти не разбра ли, че тряя някой най-накрая да плати 3000 долара на Рийбок, да даде още 1000 долара за съдия и тогава някой от вас ще мине кфалификациите.
Не, че не сте яки и не можете, просто няма как да стане, никой не е платил колкото си трябва. Бизнес - тва е.

Crossfit - bullshit.. FUCK OFF or Die Trying ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.03.13 19:40.

16.03.13
19:44

Ами,аз не обвинявам никой и си признавам,че в момента като форма съм много далеч от регионални и тем подобни.Изобщо не ме интересуват тия,аз си тренирам за мен и се състезавам със себе си. Просто реших да го споделя този резултат за да разведря обстановката и аз малко :D

16.03.13
19:54

Те и за Юсеин Болт учените смятаха смятаха и казаха, че теоретично не може да бяга по-бързо, пък той си би рекродите :Д

16.03.13
20:10

казано от Madboy на 16.03.13, 19:54:

Те и за Юсеин Болт учените смятаха смятаха и казаха, че теоретично не може да бяга по-бързо, пък той си би рекродите :Д

Абе не е точно така, щото Болт бяга пред пред милиони хора и го засичат до стотна и като направи фалстарт го дисквалифицират, не му казват “Ти си Болт, голяма работа си, за теб правим изключение”

А тая като я гледам на снимката ми изглежда повече културист, от колкото кросфитър, сами знаете обикновените бодибилдъри как се справят на комплекси, камо ли истински културист .... Ама може да се е преквалифицирала бързо :Р

Мнението беше редактирано от Kirilov на 16.03.13 20:17.

16.03.13
20:14

Извинявам се, намерих инфо за тая, била е псринтьорка. Ама да 14 рунда си е множко, имайки и предвид, че втората е с 12 и нещо ...

http://games.crossfit.com/article/who-danielle-sidell

Мнението беше редактирано от Kirilov на 16.03.13 20:16.

16.03.13
21:08

Сашето, без малко да даде добро сравнение и взе та написа Болт...нищо де, това от многото тяга:)

А за тази, сега смятат хората...като цяло секунда, секунда без малко на движение...

Не бе, тази се бъзика нещо:)

16.03.13
21:33

Не знам от суплементацията ли е от какво е, но жените въртят повече бройки от мъжете и то с доста преднина.

16.03.13
21:38

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 16.03.13, 21:33:

Не знам от суплементацията ли е от какво е, но жените въртят повече бройки от мъжете и то с доста преднина.

Според мен килограмите са леко сбъркани...не само на 13.1 ,а и на предния оупън бройките на жените винаги бяха повече като имаше някаква щанга.Не знам дали техните кила са прекалено малко или на мъжете са прекалено много,но разликата си е големичка,особено при сначовете.Добавяме и това,че тука скоците са разковничето,а жените все пак са доста по-леки и по-бързо скачат от някой муфлон като Калипа примерно...

казано от ALEKSANDAR GEYMAN на 16.03.13, 21:33:

Жените скачат на 10 см по-малко. Това са 10 см нагоре + 10 см надолу за всеки 15 повторения на рунд.
Освен това са и по-ниски от мъжете и с по-къси ръце, т.е. печелят стотни и на всяко повторение преса и тяга.
Ако сумарно печелят по 10 секунди на рунд, то след 10 рунда имат 100 секунди, което са си още 3 рунда. Или 90 повторения.
По груби сметки де, който иска може да се заеме да смята точно включвайки скорост, височина, дължина на крайници и т.н.
Като цяло ключът към този комплекс е “ефективност”. Ако скачаш с колене, не с таз, то губиш време от след като си скочил на кутията да изпънеш таза. Имате пуснати клипове вече на правили го, може да видите кой как скача и да сметнете колко време се губи за 15 скока. Отделно се губят по 2-3 секунди на рунд още от транзицията на щангата земя-рамене и рамене-земя за тягата.
Говоря за the average кросфитър, който има издържливостта да минава през трите движения за 10 минути без почивка. Макар за другите да е още по-важно, защото е тъпо да губиш енергия излично. При бягането на дълги разстояния, например, това е да сечеш всеки завой, при други спортове са други тънкостите...
Дотук само Кирилов цитира баща си, който е прозрял, че има много важно нещо в кросфит - тактиката преди комплекса. Както и Блажка прозря преди време, че клекът и някои други движения са й по-силни от на Ани, пък...
Все пак в кросфит, като отражение на реалния живот, не става само с блъскане, трябва и акъл.

Е аз това се опитах да кажа с идеята че е по-важно да помислим как да изкараме няколко повторения отколкото как е възможно някой да е постигнал точно такава бройка. Лошото наистина е че няма клипове и не толкова че примерно аз се съмнявам за резултата, а заради това че можеше да се види някаква тънкост (чалъм) примерно как да разположиш щангата да подложиш предварителни подложки да не мърда и да не я гониш. Да скачаш на не мърдаща кутия да е здраво закрепена. Да сложиш маратонки с по-мека и голяма подметка. Да правиш джърк преса и много подобни, които АЗ си нямам понятие кое ще ти допринесе за повече повторение. Друг е въпроса че дори и тънкостите да ти увеличат бройката остава най-важното да издържиш физически... :)

Е**м ти чалъмите за 420 повторения ;) Те са едни зелени и имат следния знак на тях “$” ;) :D

Ето малко трикчета!!!. :) Като гледам май ключа си е в скока свеж може и да вървиш скок за секунда!!!

17.03.13
01:51

Ще ми обясни ли някой, защо и е на D. Sidell да си измисля 420, при положение, че и 320 я класират за регионалното?

17.03.13
03:01

2013 $ награда за първо място ;)

17.03.13
10:24

казано от emil r на 17.03.13, 01:51:

Ще ми обясни ли някой, защо и е на D. Sidell да си измисля 420, при положение, че и 320 я класират за регионалното?

1.Класират я на тоя етап,но има още 3 комплекса.Ако на тях не се представи добре може и да не се класира на регионални.
2.Факт е,че ако имаше 320 повторения в момента абсолютно никой нямаше да му прави впечатление или пък да говори за нея,но в момента аз,ти и изобщо почти всички участници в оупъна говорят за това.Защото се съмнявам някой от тоя форум да е знаел коя е тя преди 24 часа.
3.Славко написа,че дори и елитните,които правят комплексите във филиали й се “възхищават” на постижението.Пак казвам,вярвам ти ,че там където тренираш ти не се лъже щом го казваш.Нямам и причина да не ти вярвам.Но ти не си обиколил всички филиали в света,нито пък познаваш всички участници и съдии.Добре,това с подкупите го изключвам,но не допускаш ли поне ,че има мъъъничка вероятност този и още други резултати да не са съвсем истински ? Просто за момент го допусни,защото аз като човек правил комплекса и гледал видео на 360 повторения също се опитвам да го допусна,повярвай ми,ама нещо ми е МНОГО трудно.

Кирилов,наистина има 2013 долара за първия резултат в света,но е задължително той да бъде с видео.Иначе не ти дават парите,а ги дават на следващия след теб май.Интересно ми е дали ще има видео на тази Сайдел,но май не чак толкова... :)

17.03.13
15:58

За наградата си прав ... $2013 ти дават само ако имаш видео.

1. D. Sidell я гледах на живо на състезание преди няколко месеца. Спечели го без проблем при условие, че имаше няколко “елитни” (топ 12 на игрите). Единствения вариянт да не се представи добре на останалите комплекси е ако се контузи, но тогава дори и 420 няма да и помогне.
2. Това, че някой не е известен във форума на bb-team, не го прави автоматично измамник. Ето даже, хората от HQ те чуха и направиха профил на andye razmus.
3. Аз не споря, че грешки при съдийството има. Тук обаче се развиват теории за подкупи, измами и т.н. Ти и преди беше казал, че по-бързо от Тоисдотир не може, но ето тук Sam Briggs прави 383.

DO

17.03.13
16:22

Честно казано,трудно е някой по-незапознат да се ориентира в безбройните правила,условности,термини,имена ...

Мнението беше редактирано от donsir на 17.03.13 16:23.

17.03.13
18:54

Бригс е някакъв мутант. Тя спечели London throwdown с яка доминация!!!

И Ани, и Фронинг на Игрите, нямат задължително първите места във всеки комплекс.

Те, много умело и умно си разпределят силите и знаят къде да нсатиснат за първото и къде да са в десетката. Това е разликата между тях и хората, които ще се смажат всеки път, независимо от усилието и как то би им се отразило на следващото “препятствие”.

Ето защо Скалата не е пръв :D

19.03.13
09:47

7 рунда, 5-10-8 от 8-ия.
233бр.
Багер навсякъде. Скока ти разказва играта!

19.03.13
09:53

Нещо интересно, според мен

http://games.crossfit.com/article/golden-workout-rejected

Мнението беше редактирано от perseverance на 19.03.13 12:06.

19.03.13
10:47

казано от perseverance на 19.03.13, 09:53:

Тъкмо щях да го качвам и аз. Дано до края се случат още 2-3 такива гафа и догодина всички да са с клипове.

19.03.13
10:57

казано от Kirilov на 19.03.13, 10:47:

всички да са с клипове.

Абсолютно!

19.03.13
11:06

Те и сега едвам смогват да прегледат клиповете дето 1 на 100 е с клип,пък и както върви тенденцията и догодина ако са повече - кажи го 150 хиляди души (сега са към 130к),как се преглеждат 150 хиляди клипа за 4 дни по 15 мин единия примерно ? Нали трябва да има 3000 души най-малко да отговарят за това,а тия хора едва ли работят без пари...Демек Рийбок не печелят нищо от цялата работа,а само се вътрят.Сами преценете дали ще има клипове или пък таксата ще стане 40$....

19.03.13
12:51

Има си начини, колко от резултатите на тея 130 000 човека са от значение ? Да не мислиш, че на някои след 1500то място в някои регион са му гледали клипа. При добро желание всичко може. Могат и да сменят системата, на мен пък не ми харесва, че щатите са на няколко региона, отделно има и канадски регион, а нашия целия континент е един регион, Азия един регион, Африка един регион. Вярно че в Щатите е най-разпространен кф, ама пък там записват за участие всички хора от сертифицираните зали, което прави още по-натоварено всичко. Но пък това е и смисъла на оупъна да участва, който иска.
Абе ще тренираме и ще се борим с бюрокрацията, пък каквото стане. Сега не си харесвам формата, ама догодина със сигурност се пускам. В бокса винаги се оплакват от съдиите, за това най-сигурния начин е нок-аут и си победител :)

19.03.13
13:02

казано от Kirilov на 19.03.13, 12:51:

Има си начини, колко от резултатите на тея 130 000 човека са от значение ? Да не мислиш, че на някои след 1500то място в някои регион са му гледали клипа.

Абе не е баш така,гледат ги на някои,но пак имат пропуски.Не знам колко са съдиите в момента,но е абсурд абсолютно всички участници да са с клипове,просто няма как да стане.Виж,ако всеки който има амбиции за регионални снима клип и евентуално се класира и тогава вече му прегледат клипа е друго,но никой няма да се занимава да гледа по 50 клипа на ден и това 20 дни в рамките на 1 месец...все пак главната идея на оупъна е $$$.

Нека не забравяме, че говорим за квалификации за КросФит Игрите. Нормално е регионите да се определят според кросфитърите.
Хората си отварят екселската табличка и гледат: - САЩ толкова зали, Европа - толкова, България - упс! И си правят районите според залите, не според някакъв анализ на общ брой трениращи или общ брой жители на съответна територия. Все пак КросФит си е търговска марка, демек бизнес, и хората искат да печелят. Какво печелят от страна, в която няма и една афилиирана зала? Даже плащат на адвокати и други хора да гледат в тая страна да не им се нарушава запазената дума и търговската марка.
Е, аз ако си правя конкурс за жена ще дам еднакво участие на представителките на дебелариуми и чалготеки спрямо тия, които ходят на фитнес и в библиотеки ли? Така и те - дават превес на районите, където има повече афилиирани зали.
От друга страна от България има само 7 записани за участие мъже. Като от тях двама не са записали резултати, демек остават петима за страната. Колкото от някоя малка кросфит афилиирана заличка в някое забутано американско градче. Е, колко района да ни сложат?
Та хората от щабквартирата на КросФит са ни дали шанс да участваме. Или да злословим. Което си е типична наша черта да гледаме в паничката на другия.
От моята зала има три момчета. Не сме им правили целенасочена подготовка с пик на възможностите през пролетта, идват, тренират си, няколко дена преди Опъна се регнаха, като даже единия го навивахме да се запише. Излизат комплексите, гледаме ги, анализираме стратегията, настройваме тактиката спрямо индивидуалните качества на всеки и ги меткаме.
И вместо да гледаме на другите в паничката и дали не са ни чийтнали, ние сме оставили резултатите да говорят за това.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.03.13 13:19.

19.03.13
13:31

И ти си прав, но аз нямах предвид да ни направят отделен БГ регион, просто че е неравномерно разпределението :)

Като цяло извода е да тренираме повече !

19.03.13
13:53

Юли, искаш да кажеш, че за да отиде някой на Регионалните и не дай си боже на Игрите, не се нуждае от целенасочена и точно предначертана програма ли.
Че ще отиде при големи само с разцъкване, когат’ се сети и има пари, време, желание и т.н.
Надали...

Това наистина е непосилно за 50000 клипа, но все и таксите за участие отиват нанякъде.

19.03.13
14:00

Стига бе, Слави, замисли се. Искате да ми кажете, че излиза по евтино да се пратят съдии във всяка зала за всеки регистриран от залата, от колкото да се сложат хора по 4 дни да изгледат клиповете, дори и от тях си от лаптопа ?

казано от slavko на 19.03.13, 13:53:

Юли, искаш да кажеш, че за да отиде някой на Регионалните и не дай си боже на Игрите, не се нуждае от целенасочена и точно предначертана програма ли.
Че ще отиде при големи само с разцъкване, когат’ се сети и има пари, време, желание и т.н.
Надали...

Не, ако някой иска да иде на Игрите трябва да работи за това - разписани микро и макро цикли, периодизация за години напред.
Това е не само трениране, но и хранене и, както се сещаш, възстановяване. Което не е само 9 часа сън или отвара от жълт кантарион.
Но, тъй като тук е форум за здравословен начин на живот, аз се опитвам да кажа, че може да си аматьор и пак да се се сравниш къде си справмо другите и спрямо профитата. Ако искаш да станеш профи - пътят е ясен.
Това, което аз казвам, е, че моите момчета си хапват, тренират си и се пробват на Опъна. Вместо да търсят кой е чийтнал от първите.
Иначе не знам след Мико Сало дали е имало бум на зали и трениращи кросфит в страна му като ги разби на Игрите, но все пак аз си гледам от гледната точка на масовия спорт, не на професионалния.

19.03.13
14:08

казано от Kirilov на 19.03.13, 14:00:

Стига бе, Слави, замисли се. Искате да ми кажете, че излиза по евтино да се пратят съдии във всяка зала за всеки регистриран от залата, от колкото да се сложат хора по 4 дни да изгледат клиповете, дори и от тях си от лаптопа ?

Абе, мисля си аз:)
Най-добре си смятат и мислят от двата US гиганта, те няма да се минат никога, а и не съм сигурен че на Рийбок и Прогенекс им пука за “спорта”. Много съм съгласен с Юли, че всичко е бизнес интерес и голяма машина за пари, то къде не е де...

А и аз мисля, че всичко ще се развива и правилата за достигане на определено ниво ще се променя. Ще се въведат минимални постижения, които да те допускат до Регионални, примерно на принципа  на нормативите.

Не знам как точно, но сега наистина доста хора роптаят и далеч не се ограничава в рамките на страната, ни където това е общо прието:)

19.03.13
15:11

казано от perseverance на 19.03.13, 09:53:

...

Доста интересно се получи. От една страна аз съм твърдо ЗА строг контрол и единен критерий при оценяването. От друга, човекът го отнесе най-вече заради съдията. Ако съдията си беше свършил работата и още от началото му беше дал полагащите се NO REP,  Джош щеше да си коригира изпълнението и да завърши комплекса с отличен резултат. Очевидно той е топ атлет и треньор и като такъв много добре знае стандартите и изискванията.

Обаче отстрани е твърде лесно да се коментира. Аз съм се изумявал колко различна е самооценката за качеството на изпълнение по време на комплекс и когато си гледаш клипа после на спокойствие. Общо взето, човекът се оказа изкупителна жертва. Поне е сигурно, че от тук нататък ще се внимава повече в оценяването, а и нищо чудно да зъдължат афилиираните клубове да записват на видео изпълнението за доказателствен материал ако възникнат съмнения в резултата.

Ето тук интервю с Джош във връзка с дисквалификацията му.

19.03.13
16:04

Въртенето в кръг продължава.
Е добре, разкайва с човека, сега всички дружно да заплачем и да свистим с юмруци по гадните HQ:)

Според мен също, този атлет е МНОГО натрениран, надали ще падне много под този резултат, койото е заснет на видеото, ако си оставя лоста на гърди и заключва таза.

Ама какво им пука на американските башове, събраха си паричките за он-лайн съдии, таксата за афилиейт зали ще продължи да се качва:) Изобщо търговийката върви:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1