18.03.13
23:53
Здравейте, понеже след 2-3 седмици мисля да започна да се чистя и търся подходящ вариант. Според мен това би имало ефект, дайте си мнението за този хранителен режим, който все още не е завършен
Закуска 100гр овес и 150гр извара
преди тренировка:100гр овес и 1 протеин
след тренировка 1 доза протеин и 50 гр извара
по време на тренировка БЦАА
след това още 1 или 2 хранения богати на протеин
и преди лягане 200 гр извара
останалите калории ги запълвам с около 100 грама мазнини
Основната цел на този хранителен режим е да запази мускулите от катоболизъм, а отрицателния калориен баланс да започне да гори мазнините.
П.П. Не ме съдете, ако съм написал някаква глупост, просто дайте мнение дали идеята е добра или не.
400 грама извара са прекалено за един ден.Също така поне според мен 100 грама мазнини са доста.Преди лягане аз бих изпил една доза казеин.Също така не виждам зеленчуци!Надявам се,че източниците на протеин са възможно най-бедни на мазнини.Обърни внимание на това какви манини поемаш,а не само колко грама.
Не знам как може да се определи кое е доста и кое не при положение, че не си дал нито години, нито стаж, нито мерки...
@ El loco Според мен изварата не е много, идеята ми е казеина в нея да ме предпазва от катоболитните процеси.А за мазнините мисля, че ако сляза под 100гр. калорииният дефицит става прекалено голям, що се отнася до източниците те ще са предимно растителни мазнини, а животинските ще са от предимно от протеиновите източници(2-3 жълтъка от яйцата или тези от месото, рибата), салатка със зехтин задължително в едно от късните хранения. И по този начин мисля че ще изгоря доста мазнини без да загубя мускул или логиката ми е грешна.
@Sido стаж в зала около 6 месеца в зала и преди това 3 месеца на лостове,на 19год, около 177-8 см,74-5кг със г/д с около 18-20% подкожни мазнини
Мнението беше редактирано от Милен М на 19.03.13 14:25.
А така. Да речем, че ти трябват около 2200-2300ккал дневно ако тренираш по 3-4 пъти на седмица.
Въпреки че не си написал какви точно са храненията след тренировка си мисля, че прекаляваш с калориите. Според мен в момента си около калориите, които са ти нужни, за да останеш на същото тегло.
Моят личен съвет:
Намали въглехидратите - 70гр. овесени ядки ти стигат само на първото ядене, можеш да смениш изварата с кисело мляко, в което да объркаш ядките.
Според мен ще приемеш още малко въглехидрати като част от всяко ядене през деня та да ги докараш до 70-80гр. за целия ден искаш, не искаш, така че ще си добре.
Според мен заложи на следния прием:
70-80гр. въглехидрати на ден,
200-220гр. протеин,
100-120гр. мазнини.
От тук вече зависи от теб какви храни ще сложиш.
21.03.13
01:35
казано от El loco на 19.03.13, 13:24:
400 грама извара са прекалено за един ден.
Що?
Също така поне според мен 100 грама мазнини са доста.
Що?
Надявам се,че източниците на протеин са възможно най-бедни на мазнини.
Що?
Милене, изварата не е много, ама сигурен ли си че има казеин в нея? ;)
Сметни си нужните калории, сложи 15-20% дефицит, протеина 3гр/кг, въглени до 1гр/кг, останалото мазно от месо, яйца, зехтин, сметана... Метни едно око на цикличното хранене из дневниците във форума, плюс тежка силова кръгова три пъти в седмицата и си готов.
‘протеина 3гр/кг’-Що?Целта му не е да качва!
‘сметана’-не знам как да коментирам подобна безумна идея.Ако искаш може да вкара и малко сладолед
‘тежка силова кръгова’-по скоро високо интензивна
21.03.13
21:17
казано от El loco на 21.03.13, 21:02:
‘сметана’-не знам как да коментирам подобна безумна идея.Ако искаш може да вкара и малко сладолед
:D :D :D
Друго не мога да кажа... Смях.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.03.13 21:41.
21.03.13
21:37
казано от El loco на 21.03.13, 21:02:
И как по точно се качва от протеини?
казано от Veso Pervazov на 21.03.13, 01:35:
400 грама извара са прекалено за един ден.
Що?
Също така поне според мен 100 грама мазнини са доста.
Що?
Надявам се,че източниците на протеин са възможно най-бедни на мазнини.
Що?
Милене, изварата не е много, ама сигурен ли си че има казеин в нея? ;)
Сметни си нужните калории, сложи 15-20% дефицит, протеина 3гр/кг, въглени до 1гр/кг, останалото мазно от месо, яйца, зехтин, сметана... Метни едно око на цикличното хранене из дневниците във форума, плюс тежка силова кръгова три пъти в седмицата и си готов.
Изварата е Дядо Либен(когато няма Дядо Либен - Олимпус).
Колко протеин има в 1 яйчен белтък(на яйце L), защото не знам по колко да го смятам.
Колко упражнения трябва да съдържа тази тренировка, защото на кръгова тренировка съм правил по 3 кръга по 9 упражнения(повечето различни всеки кръг), а май ще дойдат множко и проблем ли ще е, ако кръговете са 4 и завършвам тренировката с ХИИТ?
21.03.13
22:57
Младене, няма особено значение на коя фирма е, поне що се отнася до казеина. Освен ако изварата ти не е домашно приготвена, то тя съдържа лактоалбумини и лактоглобулини, но не и казеин. Защото изварата в магазина е суроватъчна, т.е. от отпадния продукт при производството на кашкавал и сирене. А казеина коагулира при подсирването от сирищните ензими и остава в сиренето/кашкавала. Отцедената течност (суроватката) впоследствие се загрява, лактоалбумина и лактоглобулина коагулират и от това се получава суроватъчната извара.
Относно яйцата, яж си ги цели, ако ти се чете, то във форума има поне 1000 теми с различни мнения по този въпрос. Моето е такова. Иначе белтъка на едно яйце L (63-73гр) го смятай 5гр.
За тренировката: избери 5-6 тежки базови упражнения, завърти 4-5 кръга с по 4-6 повторения без почивка между упражненията и с 2 минути между кръговете. Целта трябва да е над 75% от максималната сърдечна честота или над 150уд/мин за тебе (това ще ти покаже дали си на прав път).
Някъде бях мернал нещо такова: мъртва тяга - римска тяга - гребане - обръщане - преден клек - военна преса - клек - добро утро. Всичко по 6 повторения. Класика. Обяснението беше: еднаква тежест, без почивка, без да пускаш лоста. Или с други думи, взимаш лоста за първо повторение тяга и не го оставяш до последното добро утро. Като цяло можеш да я врътнеш за 20 минути. После ако дишаш и мърдаш, направи си HIIT. Ама не ми се вярва да ти се иска.
ПП: Сега чакам El loco-то да ми обясни високо или ниско интензивна е тази тренировка. (giggle)
Яйцата не ги ям цели, защото когато ям по повече от 1 жълтък на ден понякога ми излизат пъпчици, а от 4 жълтъка например съм получавал доста неприятен обрив.Каква е разликата в усвояемостта на казеина и на тези протеини съдържащи се в изварата?
21.03.13
23:57
Няма разлика в усвояемостта като процент от приетото количество, разликата е във времето за усвояване или т.нар. “бързи” и “бавни” протеини. С други думи това в случая е суроватъчен протеин vs казеин.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 21.03.13 23:57.
22.03.13
03:01
А къде са ти зеленчуците в менюто?
22.03.13
11:30
Както и плодовете ?
22.03.13
11:46
И сега как ти се отразява режима,гледай кантара,огледалото..
За мен си си множко калориите,за това се следи редовно.
Аз принципно залагам на около 150 протеин (може и по-малко) към 200 въглен и мазнини 50-60 (като вкараш и някакъв чийт 1-2 седмично дето може да приемеш по 150 мазнини ти идват повечко от 50-60 на ден)
22.03.13
11:47
И двете не са му много необходими, освен ако не харесва вкусът или няма проблем с перисталтиката!
Това е груб вариант на диетата ще добавя 1 салатка и преди тренировка може някакъв плод(колебая се), а калориите не са много при положение че има калориен дефицит около 200-300кл, и мисля да си взема PEAK Micellar Casein да пия по 2 дози на ден, излиза тамън колкото Дядо Либен-а.