Дневничето на Петя

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.03.13
20:05

След два часа тръгвам или съм в категория или ще свалям или ще ме качат ;д

Мнението беше редактирано от Петя на 08.03.13 10:03.

10.03.13
18:36

Хораааааааааааааа тука съм :Д свалях свалях и накрая играх тежка никав смисъл нямаше от свалянето ама айде важното е че съм 2ра от 3 в категория :D Другото което е искам да ми дадете малко съвети за това как да имам повече енергия през деня и трен защото повечето пъти съм отпаднала ...

10.03.13
18:38

Ами да започнем с това да се храниш пълноценно с хубава храна от здравослосни източници, редовно?

10.03.13
19:06

Еми да грешката ми е наистина , че не се храня редовно до колкото храната мога без пържено газирано и сокове сладко също но от време на време за кръвното се налага

13.03.13
12:38

Звярчето в мен се събуди ... Нито режим нито тренировки провалих ги ...

16.03.13
19:17

В понеделник съм налиния  с тренировките ще ги направя по 2 часа и половина .. Тая седмица съм на антибиотик и стоя в нас и единственото движение е или да танцувам или чистенето ( затворр ) ;д Другото което е почвам да се харесвам има какво да се желае ама се пак кикбоксьорка скелет няма или въобще спортистка :D Понеделник почвам сериозно да си водя дневника поне като пиша тук имам повечко стимул , интересно е :)

18.03.13
11:20

Здравейте отново ! :)  Понеже наистина целта ми е изгаряне на мазнини и търся съвети които ще за полезни за това и като цяло за мен  искам да започна с това че от хормоните които съм ги взела свалям много бавно и за това питах за плодовете или въобще за някакви въглехидрати се пак е НВД не знам до колко кг ще ги сваля но важното е да махна мазнините или просто да се харесвам без да гледам кантара :) Понеже всеки ден имам тренировка кик-бокс  (не знам как да ви обяснявам какво точно включва но ще намеря начин ;д ) въпросът ми е продължението е час и половина и след всяка тренировка скачам на въже ... Кое е по удачно тренировката ми да е по тоя начин около 2 часа или няколко пъти на ден :) моля ви дайте ми съвети защото до сега с елигавех не ядях или пък много ядях депресии пубертетски истории :) Но все пак трябва да се почне от някъде ...  Ако има някои така добричак да ме посъветва за режим и тренировки .. ще съм благодарна :))

18.03.13
14:23

Някой да даде поне е едно мнение съвет за това което написах последно ..

19.03.13
17:09

Днес :

Закуска : ябълка
Преди обед: Ябълка
на обяд : морков
след обяда : портокал
Преди тренировка ябълка

тренировка  кик бокс

вечеря основно : пилешки шишчета

Това е плана за днес ако нещо правя неправилно чакам корекции :)

19.03.13
17:30

Здравей,да не правиш някакъв детокс или си на ябълкова диета?Просто питам,не се заяждам.Иначе ако така се храниш,според мен не е правилно,а с кик бокса или каквато и да е било физическа дейност само ще си похабиш здравето,ползата ще е минимална :)

19.03.13
17:31

Не сега целта ми е ЦХ ...

19.03.13
17:35

Вярно,че напоследък е особено модерно :) Значи тези ябълки и морков ги слагаш в периода,в който не трябва да се яде или трябва да е минимално.Ако е това е по-скоро е  войнска диета,доколото знам.За цикличното хранене и фастинга не е ли малко по-различно?
Успех,извинявай за спама :)

Мнението беше редактирано от DS* на 19.03.13 17:35.

19.03.13
17:38

Еми не знам  не съм запозната не знам вече кое е разумно просто знам , че си искам старите кг и не мога ден повече така :) Ако има нещо да посъветваш или каквото и да е слушам :)

19.03.13
18:39

Ами не съм ти чела дневника от началото или поне не помня,но разбрах,че искаш да отслабваш.Виждам,че има и доста мнения.Аз мога да те посъветвам да оставиш този режим за по-натам,когато ще си наясно с видовете здравословни и не храни,с количествата им и с това как да се храниш качествено.Щом искаш да отслабваш направи го по правилния начин,без тормоз,без самосъжаление,без глад и стрес,а с постоянство,търпение и воля.Дай си време,хубавите неща стават с повечко време.В сайта и не само в този, можеш да научиш много,така че да можеш сама да си съставиш режим и да направиш нещата по най-здравословния начин :)

19.03.13
19:53

Благодаря ти за мнението и съвета :) Но вече съм почнала нищо не ми пречи ще пробвам ако видя че нещо не е наред ще прекратя ..

19.03.13
20:02

(yawn) Тогава защо питаш за съвети?

едит: Май само си събираш коментари. ;)

казано от PepesS на 19.03.13, 20:12:

Изчезни :)

п.п Ще отговоря тук (губиш един коментар). Някои от коментарите ти ме карат искрено да се разсмея с глас (и съм го правила). Други - ме възмущават... Но не трябва да слагам всички пубери под общ знаменател. Има много съвестни момичета на твоите години в този форум (дори ползват пунктуационни знаци и пишат грамотно)! Честно казано, не разбирам особено смисъла на дневника ти, защото с всеки следващ коментар си противоречиш на предишния (следя го от началото, когато влизах само в новите дневници, защото са с малко мнения), но нищо, случва се... Та, всеки път си казвам, че няма повече да влизам и да си губя времето (всеки коментар ти го чета по няколко пъти, докато осмисля какво си искала да кажеш). Но не мога просто, любопитно ми е какво ли си сътворила пак. (nhappy2) Влизам да се дивя на чудесии. Мисля, че бях доброжелателна и в началото на дневника ти давах искрени съвети.

Имаш много добър ген за тяло. Но от раменете на горе - под всякаква критика.
Успех с отслабването и там за каквото друго си мечтаеш. (wave)

Мнението беше редактирано от Дани на 20.03.13 00:03.

19.03.13
20:12

19.03.13
20:26

казано от PepesS на 10.03.13, 18:36:

Хораааааааааааааа тука съм :Д свалях свалях и накрая играх тежка никав смисъл нямаше от свалянето ама айде важното е че съм 2ра от 3 в категория :D Другото което е искам да ми дадете малко съвети за това как да имам повече енергия през деня и трен защото повечето пъти съм отпаднала ...

Защото не ядеш ;)  И нямаш ли треньор на тоя кик-бокс, който да ти каже как да сваляш и как да ядеш ?

19.03.13
20:37

Е имам , храня се ама последните дни е трудно преди кантара

20.03.13
09:19

казано от Дани на 19.03.13, 20:02:

(yawn) Тогава защо питаш за съвети?

едит: Май само си събираш коментари. ;)

казано от PepesS на 19.03.13, 20:12:

п.п Ще отговоря тук (губиш един коментар). Някои от коментарите ти ме карат искрено да се разсмея с глас (и съм го правила). Други - ме възмущават... Но не трябва да слагам всички пубери под общ знаменател. Има много съвестни момичета на твоите години в този форум (дори ползват пунктуационни знаци и пишат грамотно)! Честно казано, не разбирам особено смисъла на дневника ти, защото с всеки следващ коментар си противоречиш на предишния (следя го от началото, когато влизах само в новите дневници, защото са с малко мнения), но нищо, случва се... Та, всеки път си казвам, че няма повече да влизам и да си губя времето (всеки коментар ти го чета по няколко пъти, докато осмисля какво си искала да кажеш). Но не мога просто, любопитно ми е какво ли си сътворила пак. (nhappy2) Влизам да се дивя на чудесии. Мисля, че бях доброжелателна и в началото на дневника ти давах искрени съвети.

Имаш много добър ген за тяло. Но от раменете на горе - под всякаква критика.
Успех с отслабването и там за каквото друго си мечтаеш. (wave)

Има лесно когато не искаш да си губиш времето просо не влизай да четеш дневника ... Смей се колкото искаш едва ли си постигнала повече от мен :)Успех и на теб.

22.03.13
12:51

Отново пиша се пак това е целта не ми пука дали четете или се смеете :)

Свалила съм 3-4 кг с моят режим залъгване на глада с плодове и зеленчуци през деня ( храня се поне 5-6 пъти на ден с малки порции)

вечерта е тренировката и след нея основното.
Правя леки кросчета от време на време и разходки :) Лека полека се получава трябва ми постоянство , но ще постигна целта си .. :)

Мнението беше редактирано от Петя на 22.03.13 12:52.

22.03.13
13:39

Здрасти PepesS, не се стряскай толкова де, прави си дневника, важното е да се надъхваш от него и да получаваш ценни съвети. Такива, например, Дани се опита отначало да ти даде.
По снимките ти си мисля, че изглеждаш добре, не ти трябва да сваляша повече, но зависи ти как се чувстваш или пък дали нямаш няк’ва цел- някои определни супер-дупер стегнати номер XXXS дънки, примерно :D:D
не си го слагай толкова и се вслушвай в добронамерените съвети от наминаващите тук :)

22.03.13
14:40

Има какво да свалям :D За това и пиша ама има и много нападки но за това няма какво да коментирам водя си дневника за себе си  ...

04.04.13
11:19

Не съм писала отдавна и вече реших последните седмици беше много трудно за мен спрях тренировките и излизанията с приятели исках да остана сама с една дума депресия (по много причини майка ми е болна баща ми е много нервен и се събира) ... Но се събудих (така да го кажа) имам цел и ще трябва да я изпълня. Няма значение дали е трудно и колко време ще отнеме важното е да го направя и то за себе си най-лесно е да се откажеш ... Днес се завръщам в залата и никога повече няма да си позволявам да ‘’почивам толкова’’  . Повечето ще почнат пак с нападките , но всеки преживява труден период особено ако е свързан и с семейството ..

04.04.13
11:34

Днескашното меню е :

закуска- черно кафе без захар ; 
обяд- 2 твърдо сварени яйца, зелева салата със зехтин, чаша доматен сок ;
Тренировка: Бягане на стъпала (15 мин) , Час и половина кик-бокс
Вечеря- 200гр. печена бяла риба, зелева салата     

Това е за днеска ако нещо неродно има слушам. :)

Тоест реално храната ти е 2 яйца и 200 грама риба и това при положение, че имаш близо 2 часа тренировка за деня. Вкарай още някакъв протеин и мазнини, иначе ще се поболееш.

Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 04.04.13 12:05.

04.04.13
14:20

Например ядки за закуска или преди тренировка ?

Да, малко ядки е добър вариант, също още едно-две яйца и някакво месо например и храненето ти ще стане приемливо. (Не, няма да “надебелееш”, още повече при такъв енергоразход.) Кога ще ги ядеш си е твой избор. Зеленчуците в салатите ти разглеждай само като допълнение за вкус към дадено ядене, но не и нещо основно. Ако броиш калории, не ги включвай в сметките.

Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 04.04.13 14:54.

05.04.13
14:49

Искам да попитам телешката плешка не филе подходящо ли е пак за отслабването ?

05.04.13
15:20

Храни се :) От храната по-важно няма!!!
Младият организъм има нужда от едно здравословно и балансирано хранене. Всеки, който лишава организма си от това няма право да говори какво е постигнал и какво не е! Знам, че това за теб за празни приказки, но наистина... с тези тренировки и това бедно меню до няколко години и вид няма да имаш!
Успех!

05.04.13
15:28

Хахха Браво разсмя ме :) Питах въпроса дали телешкото е подходящо ...

05.04.13
15:49

Много се радвам, че съм успяла да разсмея някого :)
Заяждането ти беше не намясто, лек ден и отново успех!

05.04.13
15:53

Не не се заяждам :) Просто всеки познава тялото си и себе си.
Аз не мисля , че храната ми е малко не усещам глад но пия много вода по принцип не го правя , но отделям внимание изцяло на това иначе мога да изпия на ден 2-3 чаши вода :) Лек ден и на теб :)

05.04.13
16:02

казано от PepesS на 05.04.13, 14:49:

Искам да попитам телешката плешка не филе подходящо ли е пак за отслабването ?

Да.

05.04.13
20:19

Здравейте днескашното меню и тренировка са :

Закуска- черно кафе без захар+ 1 сухар;
Обяд- 200гр.  печена риба, зелева салата;
Тренировка кик-бокс (час и половина ) каране на колело (30 мин.)
Тренировката по кик-бокс включваше:
Загрявка + 20-25 мин. баскетбол
Разтягане
Техники
Спаринг 5 рунда
Чували 3 рунда
Подаване на медицинска топка пред гърди и над глава
Разпускане : Коремни преси

Вечеря- 200гр. варено телешко месо, чаша айрян .       

И сега си хапвам вечерята :)

06.04.13
00:41

Ще ти препоръчам да не бъдеш крайна с нищо, това води до дисбаланс на хормоните, което води до не добри резултати, не само моментно, но и за вбъдеще. Друго нещо при НВД няма как да не се чувстваш отпаднала, идеята на тази диета е да няма гликоген(енергия) в тялото и да черпи от запасите(мазнините). Това, че чийтваш на няколко дни всъщност е добре, понеже предпазва от забавяне на метаболизма.

БТВ Според мен изглеждаш много добре :)

Мнението беше редактирано от apostol apostolov на 06.04.13 00:41.

06.04.13
08:23

Благодаря ти ! :)  Според мен е задължително ‘’чийтване’’ тъй като лишаваш организма от много неща при НВД и от един път да си угодиш организма ти нищо няма да усвои ако на други ден пак си на салати пилешко и т.н. :)

06.04.13
09:51

казано от apostol apostolov на 06.04.13, 00:41:

Ще ти препоръчам да не бъдеш крайна с нищо, това води до дисбаланс на хормоните, което води до не добри резултати, не само моментно, но и за вбъдеще. Друго нещо при НВД няма как да не се чувстваш отпаднала, идеята на тази диета е да няма гликоген(енергия) в тялото и да черпи от запасите(мазнините). Това, че чийтваш на няколко дни всъщност е добре, понеже предпазва от забавяне на метаболизма.

БТВ Според мен изглеждаш много добре :)

Трябва да се уточним малко. При нвд  гликогена се възстановява както си му е реда на биохимичните пътища. Гликогена по никакъв начин не влияе на чувството за отпадналост освен ако си хипер активен кросфитър и благодарение на волята си излизаш извън рамките на метаболизма. Гликоген се въстановява и от мазнини с цел тялото да разполга с тази “бърза” енергия за “спешни” случаи.
Регулатор при нвд е въглехидратния дял с цел използване на мазнините. Но това като се съчетае с понижени “общи” калории, тренировки и ежедневие имаме дно постоянно състояние на undereating. Метаболизма не пада дори при 3 дневен пълен глад. Някъде след 4-7 ден на пълен глад метаболизма пада за да компенсира новото по ниско тегло. Метаболизма е зависим от теглото на индивида, а не от вида диета.
Проблема при нвд е че хората автоматично ядат по малко и са постоянно в undereating. Доктор Грегъри Елис(най големия в НВД) добре пояснява - калориите са калории. Не може да се избяга от калорийния баланс дори на нвд.

Чийтването обикновено е съпроводено с ядене на повече калории, но лошото е че се ядат повече некачествени калории - транс мазнини, захар и т.н. Така че чийтването е просто извинение за тъпчене с боклуци.

06.04.13
11:19

Как точно се  приготвя вареното червено цвекло. :D
Първо го белиш и после го вариш или обратното ? (nfun)

Мнението беше редактирано от Петя на 06.04.13 11:20.

06.04.13
11:22

За уточнението си е така, а и точно това имах в предвид, енергията от въглехидратите те снабдява много по-бързо. Но за спада в метаболизма си в заблуда, липсата на въглехидрати в диетата доказано забавя метаболизма, когато тялото премине изцяло в кето режим. Като кажа чийтинг нямам предвид да се изядат 5 пици, 10 сладоледа, 5 шоколада и като цяло да надумкаш 6-7 000 калории, говорим в границата на разумното, най-добре е въглехидратите да са от чисти храни, затова и харесвам въглехидратната ротация като метод за чистене.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1