Роси търси баланса :)

Прескочи до:

27.02.13
09:37

Мерси, Деси :) Аз се опитвам да се примиря, че явно от тези тегло и мерки мърдане няма. Всъщност може би има, но е свързано с много лишения, които не искам и не мога да си налагам. Яде ми се сладко и това е. Огранича ли се да не ям днес, след няколко дена следва натъпкване. Щом не съм готова на лишения, няма и да има резултати - ясно ми е. Затова трябва да започна да се харесвам такава каквато съм и да си кажа, че засега това е, което мога да постигна.

27.02.13
09:46

И аз не мога без сладко, ама като съм си хапнала добре не ме блазни особено. Проблемът е когато съм в лошо настроение - тогава мога да психясам за шоколад :D .

27.02.13
10:04

казано от Puma на 21.02.13, 13:02:

Всичките упражнения от тази тренировка взех от тук

Извинявам се, че се връщам на вече обсъдена тема, но видеото чак сега го видях. Трагедия...от всички показани упражнения имаше не повече от 2 изпълнени правилно.

27.02.13
10:11

казано от Маргарита Манева на 27.02.13, 10:04:

казано от Puma на 21.02.13, 13:02:

Всичките упражнения от тази тренировка взех от тук

Извинявам се, че се връщам на вече обсъдена тема, но видеото чак сега го видях. Трагедия...от всички показани упражнения имаше не повече от 2 изпълнени правилно.

Възможно. Аз междувременно си взех поука за пистолетите и днес ги изключих, защото нещо и колената не са ми в ред от вчера Болят ме и двете :( Гоблет клека го гледах и на едно друго видео в youtube за подсигуряване на техниката ;) За останалите не знам - sissy squat-a ми е някакъв странен, а hamsring curl-a съм го заместила с бедрено сгъване с швейцарска топка (wasntme) А кои по-точно са правилно показаните на видеото?

27.02.13
10:17

казано от Puma на 27.02.13, 10:11:

А кои по-точно са правилно показаните на видеото?

Всъщност само напада ми изглежда ок. Бих приела евентуално сиси клека с уговорки.

28.02.13
10:19

27.02.2013 /Сряда/

5:35 - 6:20 - трен:

Долна част
3 кръга:
split squat x10
sissy squat x10

3 кръга:
глутеус мост x30
goblet squat х10@8.5кг

3 кръга:
three way lunge x10
good morning х10@8.5кг

3 кръга:
one leg dead lift х10@2х5кг
бедрено сгъване с швейцарска топка х10

Кардио
15 Minute Total Body Bootcamp

Не знам имаше ли особен смисъл от тази тренировка. Нямах никаква сила, беше ми кофти на стомаха, спеше ми се. Трябва да се науча, че при мен 4 поредни дни трен не става, защото не се наспивам като хората. Ако ще има допълнителен трен е по-добре да е в четвъртък.

7:15 - Закуска: парче брауни; 1 сладка от бадемово брашно и сусам; чаша зелен чай с жасмин

9:30: капучино

12:20 - Обяд: кафяв басмати + 4 зеленчукови шишчета; маслини

13:00: зелен чай

16:00: ябълка

18:00: ленено-бадемови крекери (ок. 50г)

19:00: шепа бадеми

20:30 - Вечеря: филия пълнозърнест ръжен “Mestemacher” с маслинова паста; 2 моркова. Щеше да е хубаво, ако беше само това. Бях на кино и преди това минах през един био магазин, защото ме беше страх, че с толкова малко храна ще огладнея. Не мисля, че щеше да стане или дори да бях огладняла нямаше да е супер много, но както и да е. Всичко се превърна в едно тъпкане с боклуци - изядох едно пакетче царевичен чипс, 2 вафли от амарант, ориз и черен шоколад(15-20г) и от пекарната на същия магазин - 2 десерта от ядки и семена.

Вода: към литър + чайове

Добавки: комплексни витамини, витамини за очи

Имах сериозни проблеми с колената. Сутринта ме боляха доста докато изкачвах стълбите, а вечерта вече и като слизах. Днес са по-добре, но май ги бях пренатоварила последните дни :(

Мнението беше редактирано от Роси на 28.02.13 10:22.

01.03.13
00:08

28.02.2013 /Четвъртък/ - без трен

7:15: круша

зелен чай

9:30: ябълка

12:20 - Обяд: голяма сарма от кисело зеле със свинско месо; варени моркови и разни мерудии дето не знам как се казват; зелена салата с домат и краставици

13:00: зелен чай

14:30: капучино

17:00: ябълка; 2 шепи бадеми

20:30 - Вечеря: много крекери от лен и бадеми(сигурно 100г поне); зелена салата с моцарела, чери домати, лук, балсамов оцет и зехтин; сирена(общо 68г) с вино

чай мента

Вода: 0.5л + чайове

Добавки: пак забравени

Днес колената са по-добре, но малко ме е страх да ги натоварвам утре. Май ще правя само кардио. Нещо пак се отчаях. Май е защото ходих малко по магазините след работа и премерих някоя и друга дреха и не се харесах. Също така вече блузи размер XS са ми тесни в ръцете, а  чашка Б ми е голяма и отивам към А. Както и да е....Пак нещо обърквам.
А и забравих да отбележа, че за пореден път в ден без трен концентрацията и работата ми куцат. Беше ми супер смотано и нищо не ми спореше. Един бъг не успях да фиксна!

Мнението беше редактирано от Роси на 01.03.13 00:15.

01.03.13
10:55

казано от Puma на 01.03.13, 00:08:

Нещо пак се отчаях. Май е защото ходих малко по магазините след работа и премерих някоя и друга дреха и не се харесах. Също така вече блузи размер XS са ми тесни в ръцете, а  чашка Б ми е голяма и отивам към А. Както и да е....Пак нещо обърквам.

(y) Трябва да се компенсират “големите” бедра все пак :D Само дето с дънките и панталоните е същата история.
Не знам вече... наскоро ми казаха, че съм отслабнала, а всъщност не съм /да не кажа, че даже съм качила/, но визуално наистина изглежда друго. (nlove7)

Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.03.13 10:56.

01.03.13
11:33

казано от Deskameska на 01.03.13, 10:55:

казано от Puma на 01.03.13, 00:08:

Нещо пак се отчаях. Май е защото ходих малко по магазините след работа и премерих някоя и друга дреха и не се харесах. Също така вече блузи размер XS са ми тесни в ръцете, а  чашка Б ми е голяма и отивам към А. Както и да е....Пак нещо обърквам.

(y) Трябва да се компенсират “големите” бедра все пак :D

Да се компенсират, но ако може с по-големи ц*ц*, а не с по-големи ръце :)

01.03.13
11:36

Там топим, какво да направя. Като не щем мазно, няма ц*ц* :D

01.03.13
11:40

Да ама има мазно по крацитееее и Д-тооо. Не вярвам всичко там да е мускул ;)

01.03.13
13:25

:( Несправедливост, ама май си е до конструкция. Моята е от мамчето. Дисагите си ги нося и тва е.
Иначе трябва да забременея, за да имам бюст :D, ...а и с кърменето свалих доста материал /не съжалявам за нищо ;)/.

01.03.13
21:38

казано от Deskameska на 01.03.13, 13:25:

:( Несправедливост, ама май си е до конструкция. Моята е от мамчето. Дисагите си ги нося и тва е.
Иначе трябва да забременея, за да имам бюст :D, ...а и с кърменето свалих доста материал /не съжалявам за нищо ;)/.

Дисаги :D Моята майка не мога да кажа, че има слаби крака - по-скоро яки, но тя и до сега тренира по 4-5 пъти в седмицата. Но пък има ц*ц* и то големи - аз защо нямам? :D От друга страна на нея коремът не й върви, а при мен - да. Абе и аз не знам от къде е и какво е ама се дразня на тея мои крака дето седят и не мърдат!

01.03.13
23:36

1.03.2013 /Петък/

5:50 - 6:35 - трен:

Кардио
Total Bоdy Tabata Workout - 45 минути

Едвам станах. Много ми се спеше, но все пак исках да се раздвижа. Тренировката обаче не ме измори както други тренировки. Изпотих се, но не достатъчно така да се каже. Не знам дали я правех с по-ниско темпо или самата тренировка не е кой знае какво.

7:20 - Закуска: 125г моцарела с чери домати и морков; чаша зелен чай

8:30: парче(30-40г) домашен шоколад (снощи посред нощ го забърках - затова явно ми се е спяло сутринта)

9:30: черен чай

12:20 - Обяд: риба на фурна с гарнитура брюкселско зеле; зелена салата с краставици и домати

15:00: ябълка

17:00: доста кашу

19:00: парче(30-40г) домашен шоколад; банан; 4-5 сушени смокини

22:0 - Вечеря: 4 зеленчукови шишчета; 2 парчета свинска шунка; парче бяло сирене

Вода: към 0.7л + чайове

Добавки: комплексни витамини, витамини за очи, Омега-3

Днес се замислих пак...много мисля за тази храна и тренировки. Все това ми е в главата. Най-тъпото е, че толкова мисля и умувам и накрая все на едно място тъпча. От година насам не съм мръднала. Преди време тренирах доста по-леко и нередовно, не мислех толкова за храна, не се хранех чак толкова здравословно и бях по-малко кг. Пиех кафе, ядях от време на време разни купешки бисквити и сладкишчета. Движех се малко повече, но не кой знае колко повече, защото пак седях доста пред компа заради изпити и курсови. Премерих си днес едни дънки, които преди малко повече от година ми бяха леко широки. В момента ги изпълвам доволно и едвам им закопчавам копчето. Стана ми тъпо...Единственото, което си мисля е, че от толкова много мислене за храна съм започнала да ям повече от преди. Като си погледна какво ям за един ден и ми се струва повече от това, което изяждах преди време. Не знам...Ясно че и сега тренирам по-сериозно, но пък и по цял ден съм от-до на стол. От друга страна като погледна другите дневници и все ми се струва, че аз нищо не правя. Май тренировката ми е загрявката на другите, както казват. Оф, както и да е....замислям се дали и да не спра да пиша за малко. Не може толкова много мисли и енергия да влагам във всичко това и накрая пак да не съм доволна (dull)

Мнението беше редактирано от Роси на 01.03.13 23:48.

02.03.13
09:06

Пума, не е нужно да сравняваш твоите тренировки с тренировките на другите. Всеки според своите възможности. Ако мислиш, че можеш да дадеш повече от себе си по време на тренировка, направи го. Не се скатавай (едва ли го правиш де) и продължавай да си тренираш редовно, резултатите ще дойдат. Важното е, че намираш време и усилия за тренировки. Не е лесно да ставаш толкова рано само и само да тренираш ;) Храната ти също не е зле.. поне не се тъпчиш с джънк! А иначе и аз това съм си го мислила.... колко мнооого мисля за храна и тренировки (dull) Това понякога ме убива просто, защото наистина не е е много хубаво. Не си спирай дневника, следи собствения си напредък. Ако храната толкова те затормозява, спри да е описваш няколко дни... може и да ти подейства добре, аз съм си го мислила и съм го правила. Всеки си има един от тези моменти.. кофти е, но ще мине (F) (hug)
p.s В момента нося само няколко чифта от всичките ми панталони и дънки :( Даже не искам да пробвам останалите, защото следва огромно разочарование... а ако трябва да си сложа дрехите от лятото... не знам (tmi)

fire.is.my.nature

02.03.13
11:14

Аз не виждам проблем тук. Какво като мислиш за храна повече? Нали правиш нещо за себе си. Приеми го като подарък към себе си, не като наказание...
А това с дънките си е просто въпрос на количество. Ако не броиш калории, просто се лиши от някоя и друга закусчица през деня така че да почувстваш лек глад, т.н. “интуитивно отслабване”. Естествено, че като тренираш ще ти се яде повече.
Повечето хора се отказват точно в едни такива моменти на временно отчаяние, но те наистина не траят дълго, ако храненето и тренировките ти станат начин на живот. Просто продължавай и резултатите ще дойдат :)

Също така да се сравняваш с другите е лош вариант във всички сфери на живота. Истинската победа винаги е лична и силно субективна, характеризира се само отчасти с обективни фактори. Което има значение е хъсът да преодолееш себе си, смирението да продължаваш, когато изглежда най-безнадеждно и честността към себе си да преодоляваш собствените си недостатъци и граници.
Всичко останало е маане на ... и води в най-добрия случай до посредствени средностатистически резултати.

Така че : стига глупости, режи салатата и без мрънкане. :Д :Д

П.С. Форумът понякога действа деградивно, вариант е да го спреш :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 02.03.13 11:18.

02.03.13
14:23

казано от Puma на 01.03.13, 23:36:

Преди време тренирах доста по-леко и нередовно, не мислех толкова за храна, не се хранех чак толкова здравословно и бях по-малко кг. Пиех кафе, ядях от време на време разни купешки бисквити и сладкишчета. Движех се малко повече, но не кой знае колко повече, защото пак седях доста пред компа заради изпити и курсови. Премерих си днес едни дънки, които преди малко повече от година ми бяха леко широки. В момента ги изпълвам доволно и едвам им закопчавам копчето. Стана ми тъпо...

Да ти кажа, това е грешна линия на мислене, защото именно тогава, когато си била по-малко килограми и не си тренирала толкова, а си хапвала нездравословно, е довело до акумулативно натрупване на нежелана телесна маса. Не винаги моментният имидж е в резултат на близкосрочни решения—много по-вероятно е недоволството ти от сегашната ти сутуация и самата ситуация да са предизвикани от именно тези минали решения.  На доста места чета, че едни 100 калории вповече всеки ден водят до затлъстяване в дългосрочен план.

А това че много мислиш, ОК, мислиш, но, както казваш, въпреки това не си променила нищо. Това е проблемът—ако много мислеше и имаше резултат, мисленето нямаше да е проблемът. Не знам как ще си го решиш—аз сега правя Дюкан. От дюканска гледна точка, имаш доста мазнини. Така че, не е да няма какво да промениш. (Казвам само, че това е мнение от лично моя гледна точка. Не го заявявам като необорима истина.)

03.03.13
07:26

Пума, да повтарям ли и аз, че всеки има такива периоди :) А тренировката ти от 1 март я правих вчера. Не е от най-леките, но не е и като HIIT Leader Workout-а примерно. Самите упр. не са само скачащо кардио, за това не се чувстваме супер изморени накрая, според мен. Преди и аз се хранех мнооого безразборно и почти не съм тренирала. Огладнея на обяд и си купя 1 тарелка сладки примерно, и си бях 48-49 кг, дори и след като родих първото си дете, чак след 6 год като забременях с второто развалих фасона :D
Та и мен ме глождят такива мисли, опитвам да ги разкарам и така. Успех!!!!!!!!!!!!1

Мнението беше редактирано от vania p на 03.03.13 07:27.

03.03.13
21:03

Хора, много ви благодаря за окуражаващите и успокоителни думи (hug) Обмислям разни промени в тренировките, но още не е сигурно. Ще пиша като реша :) Напоследък много започнах да мрънкам, да съм недоволна от себе си и да мисля твърде много. Трябва малко да позабавя темпото, защото не ми действа добре :)

15.03.13
12:36

Ехооо... Има ли някой тук?
Липсваш ни (nod)

20.03.13
13:15

Хей, Радост :) Мерси за милите думи (F)
Аз да кажа, че не знам дали ще продължа с дневника или ако продължа няма да е така редовно както преди. Основната причина е, че доста се вманиачих, а като се замисля бих искала да инвестирам това време в други неща. Иначе често чета дневниците наоколо ;)
Сега да споделя няколко интересни, приятни и не толкова приятни неща от последните две седмици. Ще е дълго писание:
След като четох едни статии във fitnessblackbook реших, че крака повече няма да тренирам или доста по-рядко. Като си стегна мускулите няма какво да се щипне, така да се каже, и затова реших, че за момента ще ги тренирам главно с ХИИТ, вело и кросове, когато времето позволява. Отделно реших, че трябва да правя след ХИИТ- а и малко монотонно кардио - пак на базата на тези статии. Третото, което реших е, че тренировките не са ми достатъчни при положение, че 9 часа съм пред компютър. Затова започнах да взимам част от разстоянието до работата пеш - 3.5км в едната посока. А да, реших и,  че ям твърде много при положение, че седя 9 часа. И така, втурнах се по-миналата седмица да правя много кардио, да ходя много пеш и да ям по-малко. По-малко означава, че закусвах винаги само плод - независимо дали преди това бях тренирала или не; замених междинните хранения от крекери и ядки с плод, а обядите и вечерите бяха по една огромна салата и още малко нещо. Познайте колко издържах и как се чувствах в края на седмицата...В четвъртък вечер ядох много на вечеря, в петък също - просто се чувствах прегладняла. В събота пак, но по-малко. Храната беше безразборна, отделно ядох 2 пъти в кантината и мисля, че бяха попрекалили със солта. И така, в петък бях един балон тежащ 51 килограма с тесни дънки, които по принцип не са толкова тесни. Чувствах се отвратително - подута, пухкава, тлъста. Беше ми ясно, че за 3 дена не е възможно да съм качила мазнини или мускул. Всичко беше вода, но явно много. И така в неделя, реших че жива или умряла, ще карам само на отводняващ чай, други чайове, плод и зеленчук. Така и направих и в понеделник бях 48кг. От всичко това един извод: много кардио и малко храна => много кортизол => задържане на вода + безумен глад. Знам, че сигурно откривам топлата вода, но от друга страна се радвам, че установих това на свой гръб и ще го взимам предвид за напред.
И така стигаме до миналата седмица. След много мисли и разсъждения, реших че трябва да си почивам повече между тренировките, да тренирам, когато ми е кеф и чувствам, че имам сила и дa се храня все пак по-малко, защото не изразходвам много енергия през деня. Седмицата започна добре и продължи така до сряда. Имах 1 тренировка до тогава и ходех пак пеш по 7км. В четвъртък, обаче, вечерта пак ме налегна гладът и преядох както никога до сега. Положението беше наистина тежко - не можах да спя и ми се гадеше от всякаква храна. Затова реших, че в петък ще карам пак на зеленчук. Да, ама не. Бях на работа, изядох една салата на обяд, но следобяда се чувствах изключително отпаднала и изнервена. За мозъка си трябва храна, а аз пренебрегнах това. Хич не ми беше добре. Тръгнах си в 17.00 и отидох право в мола, където има пекарна и се натъпках с две хлебчета + разни следкиши от един био магазин там. Седях ей така като някакъв психопат в средата на мола на една пейка и ръфах като невидяла хляб!? И така в събота бях 49 и нещо кг, супер ядосана на себе си, супер изнервена. Извод: много въглехидрати на куп => задържане на вода. Неделята съответно пак беше на салати и чай и отново много мислих. Гледах и филмчето, което Деситка беше постнала :) Много ми хареса и ме накара да се замисля. Приятелят ми също хвърляше по едно око и на другия ден искаше плодова салата с чиа и какaови зърна за закуска :D
След голямото мислене реших, че не мога да се храня само 2 пъти дневно с една огромна салата и парче сирене или малко месо въпреки, че седя само пред компютъра. Фибрите ме държат сита, но реално не си набавям достатъчно от всички нутриенти. Затова тази седмица отново си взимам по някой и друг нисковъглехидратен крекер за междинно + плодове. В дните с трен имам малко повече въглехидрат – тази седмица идва от брауни от кокосово брашно и крекери от спелта с овесени ядки.  Тази седмица първата ми тренировка беше вчера, защото в неделя беше доста тежичка, а искам да си почивам хубаво. Вчера също малко попрекалих – сутринта – упражнения за горна част с тежести, ХИИТ + вело (всичко общо час) и вечерта – крос към 50 минути. След това исках да изям света, но не го направих, но и не се лишавах :) Хубавото е, че снощи осъзнавах, че днес ще съм скапана и не трябва да тренирам пак :) Днес също ме гони много глад, но ще гледам да внимавам. Не искам да се случват отново преяжданията от последните 2 седмици. Мисля, че много измъчих организма си. На всичкото отгоре цикълът ми закъсня с една седмица и се притесних, тъй като по принцип е много точен. Мисля, че беше следствие от редуването на недояждане и преяждане последните седмици. Както и супер много кардио всеки ден по-миналата седмица.
Това, което ми харесва е, че започнах да ям драстично повече зеленчуци към всяко хранене. Така успявам да не се натъпквам със супер много безразборна храна, а също и не огладнявам толкова бързо. Същото важи и за малко повечето плодове в менюто ми. Не ме интересува, че имали фруктоза и не знам си какво. Харесват ми, добре се чувствам с тях и не мисля да ги намалям.
Май това е всичко, което исках да споделя. Тъй като се прибирам често пеш, ми остава по-малко време вечер. Цялото приготовление на салата и обяд за работа също си е време. Остава малко свободно след това и нямам особено желание за писане и седене пред комп. Когато мога, тогава. :) Сега използвах обедната, че много ми се споделяше ;)

Едит: Честно казано, до преди 2 седмици все като се мерех бях 49 и нещо кг. След като се “отводних” и станах 48 осъзнах, че мaй перманентно съм си ходила с 1 кг вода! Тази седмица съм закотвена на 47.6.

Мнението беше редактирано от Роси на 20.03.13 18:52.

fire.is.my.nature

20.03.13
14:10

Не прочетох целия пост, признавам си :Д
Въпреки това ще изкажа мнение : фитнес блек буук е супер сайт и е про-скини-фит(не фет). Няма да видиш големи бицари на 80 килограмови кросфитърки от тежката категория вътре. Най-много Меган Фокс и разни други секс икони са идоли(в момента не се сещам за някоя по-представителна :Д ). Препоръчвам го за жени.
За мъжете обаче съветите вътре често са противопоказни :Д Жените си падаме по здрави крака и огромни гърбове :Д (простете за общия знаменател, беше в духа на лирично представения ми пост)

Преди спазвах много от нещата вътре и то с доста добър успех, но осъзнах, че има нещо болно донякъде в тях. Пичът препоръчва ЗА МЪЖЕ да не минават 2000 калории каквото и колкото и да тренират(за да ПОДДЪРЖАТ релеф), за жените дажбата съответно е по-малка. Също така съветите са с тенденция много нискокалорично хранене, което в дългосрочен план е доста анти. От личния ми опит това води само до забавяне на метаболизма и подхранва вярата в зелевата супа. Дори и да твърди, че не подкрепя анорексията, във всяка втора статия директно или индиректно подкрепя числа около 1000 (+/- 200) кал. Дали това е здравословно?

Извод : Интервалното кардио и съветите за корем, както и палео-то, интермитънт фастинг съветите са добри. Но имай едно наум за количествата. Слаби крака се правят и с над 1200, че дори и с над 2000 калории. Постоянство, търпение и добро количество задраскани месеци в джобното календарче са пътят към тях.
Успех.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.03.13 14:18.

20.03.13
14:26

Мерси, fire. Аз четох главно статиите относно кардиото и съчетаването на ХИИТ с монотонно. Хранене не съм гледала много. Идеята ми да слагам повече зеленчуци под формата на големи салати идва най-вече от съветите на Маргарита за разделното. Намирам го за много добра идея, НО да не се кара основно на салата както аз направих. Определено ми помага да не издивявам от глад преди вечеря например. Отделно аз трудно мога да изкарам на около 1000 кал :D. Относно краката - засега малко ще понамаля упражненията за тях. Преди бяха 3 пъти седмично като неделята ги пръсвах. Не искам мускулести краци, а слаби и оформени - това е истината :) Засега намалям тренировките за тях на 1 път седмично и то не много тежки, за да не ставам на буца - винаги след тежки за крака два дена след това ходя яко напомпанa, a за мен “тежки” значи клекове, напади и тръстър с дъмбелчета от по 5кг :D

Мнението беше редактирано от Роси на 20.03.13 14:45.

fire.is.my.nature

20.03.13
14:48

Когато мускулите не са свикнали да ги тренираш често със средни до високи тежести, се получава напомпващ и размазващ ефект. В комбинация с употребата на въглехидрати под формата на хляб, ориз и т.н. доста често този ефект се засилва. В случая съм наблюдавала 2 ефекта при мен и мои познати : или не правиш упр. с тежести специално за краката, или тренираш здраво и добре обмислено и се въоръжаваш с търпение, защото в един момент след като мускулите посвикнат, неприятното”напомпано” чувство изчезва. Действително мускулите са малко по-оформени, но контролираш ли качеството и количеството на храната, не стават ЧАК ПЪК големи. :Д

Единствената разлика в двата метода е, че първият е по-застрахован от евентуални грешки и по-бързо намаля обиколките. Вторият изисква повече време докато изчистиш и намалиш обиколки, но ефектът често е по-готин визуално (това е субективно де, ама..) :Д :) Също забелязах, че действително най-дебелите хора висят по кардио машините. Най-стабилно и все по-добре изглеждащите жени тренират по един или друг начин силово (не задължително с огромни тежести...). Поддържането също е фактор. Боли ме да си го призная, но човек учи от грешките си. :Д

В крайна сметка ти си си на правилния път и няма какво да се вайкаш и притесняваш. А може би и моите бележки бяха излишни, ама понякога и аз убивам време във форума. :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 20.03.13 14:52.

20.03.13
16:55

Много се кефя като ми дават полезни съвети :)
Предполагам, че си права за краката и тежестите. Аз от около година правя клекове, напади и т.н. с гири от 5кг и от тогава до сега все си ходех напомпана. Предполагам, че трябва да зачеркна повече месеци в “джобното календарче” ;) Преди правех съответните упражнения без тежест. Предполагам, че ефектът, за който говориш и на мен ще ми допадне, но не мисля, че при мен ще стане с 3 пъти седмично крака. Не мисля, че ще стaне и без крака изобщо, защото пък имам страх, че ако не правя специално упражнения за тях ще се омазнят или увиснат или и аз не знам какво дето сигурно от части е плод и на болната ми тиква :D Затова засега само мисля да ги намаля на 1 път, но не и да ги изключа напълно :)

30.01.14
13:23

Нещо ми се води дневник пак :) Ще започна от вчера:

Сряда, 29.01.2014

Храна:

Закуска: 2 препечени филии спелтов хляб - едната с веган сирене от кашу*, другата - с някакво друго веганско нещо от сушени домати и слънчоглед*

черен чай

Обяд: огретен от картофи (домашен)

зелен чай

мандарина; ябълка

преди трен: 2 малки банана

Вечеря: 2 бъркани яйца с масло, лук и тиквичка; няколко парченца сирене*; маслини; вино

чай ройбос

Трен:

около 10 мин загрявка

4 кръга:

50 скока на въже
руски суинг@8кг х20
50 скока на въже
едностранно гребане@5кг х15
50 скока на въже
pullover@5кг х20
50 скока на въже
къси коремни x50
50 скока на въже
клек СТ х50

след това:
3х20 аб ролер
3х50 глутеус мост с 2кг
3х20 leg lift с 2кг

опити за frog stand

стреч

Мнението беше редактирано от Роси на 31.01.14 10:01.

31.01.14
10:07

Четвъртък, 30.01.2014

Храна:

Закуска: бъркало: спелтови ядки, ленено семе, сусам, какао, кокос, мед, годжи бери; портокал

черен чай

Обяд: огретен (пак от домашния)

зелен чай

ябълка; мандарина

Вечеря(навън): порто; бяла риба с гарнитура спанак и ориз; бяло вино; крем брюле

чай мента

Трен: няма; само разходка 1 час

Мнението беше редактирано от Роси на 31.01.14 10:36.

31.01.14
11:35

Радвам се, че пак си тук :))

31.01.14
23:21

Мерси, Радост :)

Петък, 31.01.2014

Храна:

Закуска: портокал; две препечени филии спелтов хляб със зехтин

зелен чай

Обяд: треска с гарнитура спанак с масло; 3-4 печени картофа; салата. Звучи ок, но е гадост, защото беше в стола

зелен чай

2х мандарина

2х банан

Вечеря(навън): фалафели; броколи на пара с масло и индийскo орехче; 2 парченца черен шоколад

чай мента

Трен: 35 мин тичане - 5.6км; преди това - загрявка; след това - стреч

Мнението беше редактирано от Роси на 01.02.14 22:25.

01.02.14
22:31

Събота, 1.02.2014

Храна:

Закуска: ябълка и банан с какао* и чиа*; парченце черен шоколад*; черен чай

Обяд: броколи* на пара с масло* и индийско орехче; крем сирене от кашу*; пастет от слънчоглед и сушени домати*; маслини; грилована главичка лук; банан

капучино и парче лимонов тарт

Вечеря: две домашни брускети от спелтов хляб с домати*, моцарела*, чесън и босилек; винце; може да хапна и 1-2 сушени смокини

някакъв чай

Движение: напред-назад из града; кратко занимание с пудовката колкото да си проверя техниката (имам я от скоро)

Мнението беше редактирано от Роси на 01.02.14 22:46.

02.02.14
11:52

Пума, и аз се радвам, че се завърна! Немската колония  се затвърдява хехе (muscle)

02.02.14
17:54

Мерси, Кико :) Ти още ли пребиваваш във Фрайбург? :)

02.02.14
19:51

Неделя, 2.02.2014

Храна:

Закуска: круша и банан с какао* и чиа*; зелено-черен чай

2-3 фурми*; редче черен шоколад*; няколко хапки шоколадов крем от авокадо (дегустация)

Обяд: две яйца на очи с масло; парче сирене*; 2 гриловани лукчета; 3 сушени смокини*

парче домашна веган торта; зелен чай

Вечеря: супа от червено цвекло и кокосово мляко; маслини

някакъв чай

Движение: сутринта малко над час йога за начинаещи - 30 мин Хата + 30 минути интро във Виняса. Преди това - 20 мин. ставни ротации и загряване. Интрото във Виняса за първи път го правих, т.е. беше си разучаване, при което установих, че не мога да пазя равновесие в някакви пози, които изглеждат много леснички на картинка :)

В четвъртък приятелят ми беше рожденник и естествено това за мен беше повод да направя опит за веган тортата, която заглеждам от доста дълго време. Малко грозничка се получи, тъй като оплесках махането на сладкарския ринг, но пък на вкус е страхотна :). Прилагам снимчица, която се опитва да прикрие развалената форма :D

Мнението беше редактирано от Роси на 02.02.14 22:29.

04.02.14
00:39

Понеделник, 3.02.2014

Храна:

Закуска: портокал; бъркало от овесени ядки, ленено семе, сусам, какао, мака, чиа, мед

зелено-черен чай

Обяд (в стола): пълнозърнести макарони с брюкселско зеле; карфиол и зелен фасул на пара; малко зелена салата.

Междувременно: зелен чай; мандарина; черен чай; ябълка. Преди тренировката: банан

Вечеря: супа от червено цвекло и кокосово мляко; маслини; парче бри; парче друго сирене; вино; 3 сушени смокини; парче от веган тортата (blush)

чай мента

Движение:

Сутринта:
10-15 мин ставни ротации и някои пози от Хата йогата (колкото да се пораздвижа)

Вечерта:
Загрявка: 5-6мин вело; ставни ротации и др.

3 кръга от:

бърпи х10
руски суинг с една ръка@8кг х10
бърпи х10
лицеви опори х7, 7, 8
бърпи х10
руско извиване@5кг х20
бърпи х10
плие@8кг х20

3 пъти планк до отказ

3х20 бедрено сгъване с швейцарска топка

опити за frog stand

стреч

Коментар за тренировката: Лицевите опори трябваше да са също по 10, но това засега е блян. Днес и техниката не беше цветуща - недостатъчно стегнат кръст. При суинга с една ръка имам проблем при изпълнението с лявата - по-слаба ми е и съответно на моменти техниката отива на кино. Бърпитата бяха без лицева. Като цяло не се чувствам особено издържлива. Мисля, че миналата година по това време имах доста повече сила и издържливост на подобни тренировки. Тогава се хранех и по друг начин. Продължавам с опитите за frog stand. Днес имах 2 доста добри като време на задържане до сега - малко над 10сек. За съжаление все още не съм достатъчно стабилна и потрепвам.

Размисли:
В работата беше спокойно. Успях да свърша каквото мога. Отново бях доста разконцентрирана на моменти, но работя по въпроса. Уикенда много мислих над едни екзистенциални въпроси. Май имам някакви неосъществени детски мечти и нещо не мога да си намеря място заради това. Ще видим :)

Мнението беше редактирано от Роси на 04.02.14 08:20.

04.02.14
21:55

Вторник, 4.02.2014

Храна:

Закуска: 2-3 фурми; банан; бъркало от овесени ядки, ленено семе, сусам, какао, кокос, мед

черен чай

Обяд: 2 филийки морковен хляб (май пълнозърнест с морков(?!)); крем сирене от кашу; маслини; парченце бри и парченце от едно друго сирене; лук на грил; малко парче от веган тортата

капучино

банан

2 сушени смокини

Вечеря: няколко кюфтета от елда; зелена салата с радичио, лук, конопени семена, балсамов оцет и зехтин; вино; 2 редчета черен шоколад

някакъв чай

Движение: йога около час. Преди това кратка загрявка на стави.

Днес, след прекрояване на плана за тренировките, беше ред на сутрешната йога. Е, поне знам че няма да повторя :) Успях да стана, бях уж концентрирана, но май по-скоро твърде заспала за каквото и да е :) Медитацията накрая изобщо не беше медитация, защото все си мислех, че нямам време и разни такива. После целият ден се носех като призрак. Ужасно ми се спеше и прибягнах към капучиното, за да успея поне малко да се събудя и съсредоточа. Ясно е - йогата отново ще се върне на старото си място след работния ден. И без това мисля, че тогава имам повече нужда от раздвижване и разтоварване.

Мнението беше редактирано от Роси на 04.02.14 23:13.

06.02.14
00:42

Сряда, 5.02.2014

Храна:

Закуска: 3 препечени филийки хляб* със зехтин*; 2 варени яйца; круша

зелено-черен чай

Обяд: 5 елдени кюфтета*; крем сирене от кашу*; маслини; лук на грил (последният)

Междувременно: зелен чай; банан; ябълка

Вечеря: 5 елдени кюфтета*; шепа накиснати бадеми*; редче черен шоколад с лешник*; 2 сушени фурми*; 2-3 сушени смокини*

чай мента

Движение:

Сутринта:
10-15 мин ставни ротации и някои пози от Хата йогата
Коментар: Това кратко раздвижване сутрин го правя от съвсем скоро и това, което забелязвам е, че след това се чувствам много по-свежа. Друго си е да загрееш и раздвижиш заспалото тяло в 6 сутринта :)

Вечерта:
Загрявка: ставни ротации; разни подскоци

5 кръга от:

руски суинг с 1 ръка@8kg х10 на ръка
едностранно гребане с дъмбел@5кг х15 на ръка
повдигане на дъмбел от хоризонтален лег@2х5кг х15
къси коремни х50
наклони настрани с дъмбели@5кг х20
напади@5кг х10 на крак

аб ролер

frog stand

стреч

Коментар: Днес лека тренировка без кардио елемент :) Отдавна не бях правила такива, но тази вечер предпочетох нещо такова. Мисля, че се получи добре - стегнато и с добра техника, тъй като нито бързах, нито бях изморена. Накрая не бях плувнала в пот както при кондициите, но пък се чувствах много добре. Има нужда и от приятни тренировки :) Най-доволна останах от frog stand-a. Днес не ми се опря както други пъти - бях по-стабилна, задържах повече и някак по-подвижна се чувствах.

Мнението беше редактирано от Роси на 06.02.14 00:48.

06.02.14
22:32

Четвъртък, 6.02.2014

Храна:

Закуска: портокал; бъркало от: динкелови ядки, ленено семе*, сусам*, мака*, какао*, годжи бери, мед*

черен чай

Обяд: 5 елдени кюфтета*; крем сирене от кашу*; 2 варени яйца; 2 парченца сирена - едно френско, а другото берг

Междувременно: зелен чай; ябълка

Вечеря: кореноплоди с джинджифиловa глазура; маслини; винце. И докато се пекoха кореноплодите почти си се навечерях с каквото ми попадна - банан, 3 фурми*, 2 редчета черен шоколад с лешник*; 2-3 лъжички фъстъчено масло*.

чай мента

Движение:

Сутринта:
Малко се поуспах днес и затова ставните ротации бяха кратки :)

Вечерта:
60мин Хата + Виняса йога. Преди това имаше десетминутно раздвижване на ставите.

Днес имах малко стомашни проблеми през деня. Не знам дали стомахът ми е настинал или нещо “грешно” съм яла :) Иначе денят като цяло беше приятен и спокоен. Започнах с една нова интересна задачка :) За съжаление трябваше да си седя цял ден в офиса при 10-12 градуса и слънце навън. Това не е на хубаво де...Първата ми зима без сняг :( После да ми обясняват, че глобалното затопляне било измислица.

Мнението беше редактирано от Роси на 07.02.14 00:18.

08.02.14
09:36

Петък, 7.02.2014

Храна:

Закуска: 2 препечени филии пълнозърнест ръжен хлеб* със зехтин*; круша

зелено-черен чай

Обяд: кореноплоди с джинджифилова глазура; 2 варени яйца; маслини; около 100г моцарела* с босилек* и зехтин*

Междувременно: зелен чай; ябълка

Тренировка

След тренировка: банан*; 2 редчета черен шоколад с лешник*

Вечеря: 3 мъфина от спелтово брашно*; зелена салата със зехтин и балсамов оцет; последна лъжица крем сирене от кашу; маслини

чай мента

Коментар: Колкото и странно да ми звучаха в началото, тези кореноплоди станаха много приятни за ядене. За пореден път се убеждавам, че едни от най-вкусните неща са резултат от съвсем прости рецепти :)

Движение:

Сутринта:
10-15 мин ставни ротации и някои пози от Хата йогата

Вечерта:
Загрявка: ставни ротации; разни подскоци

3 кръга от:

скачане на въже х50
руски суинг@8кг х20
скачане на въже х50
лицеви опори х10
скачане на въже х50
раменни преси@2х5кг х10
скачане на въже х50
клек@2х5кг х20

След това:
- 3х20 аб ролер
- заучаване на обръщане с пудовката
- frog stand

стреч

Коментар: За мое учудване днес успях да направя 10 лицеви :) Предполагам, че се дължи на това, че се постарах този път да не бързам толкова, а да ги изпълня като хората и по-добрата техника работеше в моя полза. Все още, обаче, се уверявам колко са ми слаби ръцете - на раменните преси последната серия от 10 беше мъка накрая. При обръщането с пудовката отново имах много трудност с лявата ръка - значително по-слаба е от дясната.

П.С.: Прилагам снимка на красивото начало на вчерашния ден :)

09.02.14
17:02

Събота, 8.02.2014

Храна:
Само си спомням, че до вечерта беше що-годе ок с изключение на едно парче чийзкейк с капучино (blush) Вечерта правихме готварска вечер с приятели и съответно имаше много нездравословно ядене и вино, но беше пък вкусно и приятно :)

Движение:
Освен ставните ротации за около 15мин сутринта, нищо конкретно. Както всяка събота - пазар и малко разходка

Неделя, 9.02.2014

Днес заради късното лягане и многото тестяна, калорична, мазничка, но вкусна храна от снощи, не съм в цветуща форма. Цял ден ми е заспало и май задържам вода както винаги след много въглехидрати и сол. Ще мине :)

Храна:

Закуска: пропусната, заради късното ставане

Обяд: 2 филии пълнозърнест ръжен хляб; 2 варени яйца; няколко маслини; 3-4 парченца от различни сирена; 2 редчета черен шоколад с бадеми

зелено-черен чай; банан; чепка грозде от другия край на света

Вечеря: няколко фалафела* с таханов сос*

чепка грозде

билков чай

Движение:

След като станах в 11.00 си направих планираната йога (Хата + Виняса) за около час. Преди това загрях за 10-15 минути ставите. Не очаквах, но се получи добре. Намирам напредък при пазенето на равновесие. Бях и сравнително концентрирана.

Edit: Добавям 3х30 руски суинг@8кг. Трябваше да се посъбудя някак си...

Мнението беше редактирано от Роси на 10.02.14 00:53.

10.02.14
23:51

Понеделник, 10.02.2014

Храна:

Закуска: портокал; бъркало от: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, какао*, мака*, чиа*,  годжи бери, мед*

черен чай

Обяд (в стола): снежно бял ориз със зеленчуци на уок; разни салати - зелена, краставици, червено цвекло;

Междувременно: зелен чай; ябълка; 2 мандарини

Тренировка

Вечеря: доста фалафели*, някои от които с таханов сос*; маслини; 2 редчета черен шоколад с бадеми*; плочка черен шоколад с манго*; няколко лъжички фъстъчено масло*; банан

билков чай

Коментар: Ужасен глад ме мъчи, който предполагам, че се дължи на непълноценния обяд. Затова имаше и фъстъчено масло и банан след уж приключилата вечеря. Спрях до тук, за да не се натъпча с още хиляда други неща и след това да ми е тежко преди лягане.

Добавки: Омега 3 1300мг; комплексни витамини; витамини за очи

Движение:

Сутринта:
10-15 мин ставни ротации + 3 поздрава А

Вечерта:
Загрявка: ставни ротации; вело

4 кръга от:

суинг с 1 ръка@8кг х15
бицепсово сгъване@2х5кг х15 с редуване
руско извиване с швейцарска топка х30
бедрено сгъване с швейцарска топка х15
напади@2х5кг х15 на крак

След това:
- планк х4 до отказ
- frog stand

стреч

Коментар: Снощи си легнах доста късно и днес бях малко отпаднала. Въпреки това се получи добра тренировка - всичко беше за около 50мин. Мисля, че има напредък при суинга с лява ръка, но не кой знае колко. Frog stand-ът върви бавно, но все пак май има напредък в стабилността. След тренчето вече не бях така отпаднала ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 11.02.14 10:18.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1