Много кофти болка в дясното рамо при бутащи движения

18.03.13
22:52

Добър вечер на всички. От 2 седмици имам много странен проблем с едното рамо (дясното). Тренировъчната ми седмица започва с Гърди, след като съм отпочинал.. след добра загравка и разтягания, няколко минути колело, изобщо разтягащи и загряващи движения идва ред на основните упражнения. Още от първото упражнение, което е повдигане на щанга от лег, при повечко кг изпитвам ужасна болка в дясното рамо. Болката е такава, че си прекратявам автоматично тренировката за деня. Нямах го този проблем, не се е появил изведнъж да знам от някое определено упражнение, а се появи бавно и постепенно. Пия глюкозамини и други глупости за стави и сухожилия.. но без ефект.

Интересното е че при дърпащи движения го няма този проблем. Работата отива на лекар и се нуждая от съвет какъв лекар да посетя? Благодаря предварително.

19.03.13
00:02

Най-добре отиди на лекар. Болката може да е от много работи.

19.03.13
00:05

Спираш лежанката. Ако държиш да буташ лег - тесен хват и по-малко килограми. Повече бутане над глава, повече дъмбели.
Кубински преси и тренировка на ротаторите за рамото.

19.03.13
00:08

Отиди да те снимат или на чикръкчия да провериш дали ти е извадено рамото

19.03.13
00:12

казано от Worried TheMachine на 19.03.13, 00:08:

Отиди... на чикръкчия да провериш дали ти е извадено рамото

Това пък е най-голямата глупост, която можа да изтърсиш!

Едит: Ма и аз кво се занимавам с 15 годишни хлапета...

Мнението беше редактирано от Петър на 19.03.13 00:14.

19.03.13
00:28

Иди на чакракчия!Няма да сгрешиш.

Бау Мяу - слушай какво ти е казал КарналК.

Worried TheMachine & Алекс Д. - докладвах ви за откровено глупавите ви мнения. Надявам се предложението на Карнал за ограничаване на писането от членове като вас да бъде прието ... Такива проблеми се решават от ЛЕКАРИ, а не от сульо и пульо.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.03.13 00:36.

19.03.13
00:59

казано от Херцог Трън на 19.03.13, 00:36:

Надявам се предложението на Карнал за ограничаване на писането от членове като вас да бъде прието

Аз такова нещо не съм предлагал. Veso Pervazov го предложи.

19.03.13
01:54

Най добре отиди на лекар, аз тия чекракчии не ги тача много, въпреки че имат доволни клиенти.

19.03.13
07:08

Не съм посещавал лекар при подобен проблем. Какъв специалист трябва да търся, ортопед ?

казано от CarnalK на 19.03.13, 00:59:

казано от Херцог Трън на 19.03.13, 00:36:

Надявам се предложението на Карнал за ограничаване на писането от членове като вас да бъде прието

Аз такова нещо не съм предлагал. Veso Pervazov го предложи.

Оу, моя грешка :) Извинения! :) Старост-нерадост - паметта изневерява :D

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.03.13 08:58.

19.03.13
13:37

В началото на годината имах същия проблем,само че на лявото рамо.Отидох при един приятел ортопед и той каза минимум 2 седмици почивка.Знам,че звучи много,но наистина си струва.Иначе започваш да си проваляш тренировките.Недей пробвай с малка тежест и други глупости-просто спри.Най-вероятно си възпалил капсулата и ако не престанеш с натоварването ще стане много по-лошо.Също тако добави хондоитин.Ако имаш средства бих те посъветвал Анимал флекс или Флекскоуд и гел за мазане.

21.03.13
01:58

Не бе, най-добре Бау Мяу да отиде при ходжата да му бае... И после да се отбие при някоя циганка да му ‘фърли боб, та да му каже кога ще му мине.

Съвет: чуй какво ти казват форумните “лекари”, чакръкчии, знахари, баячки, гледачки и после веднага го забрави... И си отиди на истински лекар и виж той какво ще ти каже (дано да е кадърен, че с тая здравна система може и там да попаднеш на чакръкчия :D ). А дотогава ограничи тежестта, а ако не помогне то изключи лег, раменна преса зад врат, кофи и всичко друго, при което усещаш болка в рамото.

21.03.13
07:25

Ще пробвам известен период от време с намаляне на кг, възможност даже и за временно спиране на бутащи движения. Ако няма резултати ще потърся лекар. А за останалите съветът ми е просто тренирайте умно а не тежко.. Някой от вас може би знаят, други не, но това е жестоката истина. :) Поздрави

21.03.13
14:39

Отивай на лекар. При мен беше същия проблем и ми каза да мажа с фастумгел + 1 седмица и нещо почивка и бях като нов. Забелязъл съм че като спя на една страна дори и половина час да стоя така и после рамото 3-4 дена си наболява. От както се научих да спя само по гръб или корем и да не казвам голяма дума ама съм добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1