18.03.13
22:52
Добър вечер на всички. От 2 седмици имам много странен проблем с едното рамо (дясното). Тренировъчната ми седмица започва с Гърди, след като съм отпочинал.. след добра загравка и разтягания, няколко минути колело, изобщо разтягащи и загряващи движения идва ред на основните упражнения. Още от първото упражнение, което е повдигане на щанга от лег, при повечко кг изпитвам ужасна болка в дясното рамо. Болката е такава, че си прекратявам автоматично тренировката за деня. Нямах го този проблем, не се е появил изведнъж да знам от някое определено упражнение, а се появи бавно и постепенно. Пия глюкозамини и други глупости за стави и сухожилия.. но без ефект.
Интересното е че при дърпащи движения го няма този проблем. Работата отива на лекар и се нуждая от съвет какъв лекар да посетя? Благодаря предварително.
Спираш лежанката. Ако държиш да буташ лег - тесен хват и по-малко килограми. Повече бутане над глава, повече дъмбели.
Кубински преси и тренировка на ротаторите за рамото.
казано от Worried TheMachine на 19.03.13, 00:08:
Отиди... на чикръкчия да провериш дали ти е извадено рамото
Това пък е най-голямата глупост, която можа да изтърсиш!
Едит: Ма и аз кво се занимавам с 15 годишни хлапета...
Мнението беше редактирано от Петър на 19.03.13 00:14.
19.03.13
00:36
Бау Мяу - слушай какво ти е казал КарналК.
Worried TheMachine & Алекс Д. - докладвах ви за откровено глупавите ви мнения. Надявам се предложението на Карнал за ограничаване на писането от членове като вас да бъде прието ... Такива проблеми се решават от ЛЕКАРИ, а не от сульо и пульо.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.03.13 00:36.
казано от Херцог Трън на 19.03.13, 00:36:
Надявам се предложението на Карнал за ограничаване на писането от членове като вас да бъде прието
Аз такова нещо не съм предлагал. Veso Pervazov го предложи.
Най добре отиди на лекар, аз тия чекракчии не ги тача много, въпреки че имат доволни клиенти.
Не съм посещавал лекар при подобен проблем. Какъв специалист трябва да търся, ортопед ?
19.03.13
08:57
казано от CarnalK на 19.03.13, 00:59:
казано от Херцог Трън на 19.03.13, 00:36:
Надявам се предложението на Карнал за ограничаване на писането от членове като вас да бъде прието
Аз такова нещо не съм предлагал. Veso Pervazov го предложи.
Оу, моя грешка :) Извинения! :) Старост-нерадост - паметта изневерява :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.03.13 08:58.
В началото на годината имах същия проблем,само че на лявото рамо.Отидох при един приятел ортопед и той каза минимум 2 седмици почивка.Знам,че звучи много,но наистина си струва.Иначе започваш да си проваляш тренировките.Недей пробвай с малка тежест и други глупости-просто спри.Най-вероятно си възпалил капсулата и ако не престанеш с натоварването ще стане много по-лошо.Също тако добави хондоитин.Ако имаш средства бих те посъветвал Анимал флекс или Флекскоуд и гел за мазане.
21.03.13
01:58
Не бе, най-добре Бау Мяу да отиде при ходжата да му бае... И после да се отбие при някоя циганка да му ‘фърли боб, та да му каже кога ще му мине.
Съвет: чуй какво ти казват форумните “лекари”, чакръкчии, знахари, баячки, гледачки и после веднага го забрави... И си отиди на истински лекар и виж той какво ще ти каже (дано да е кадърен, че с тая здравна система може и там да попаднеш на чакръкчия :D ). А дотогава ограничи тежестта, а ако не помогне то изключи лег, раменна преса зад врат, кофи и всичко друго, при което усещаш болка в рамото.
Ще пробвам известен период от време с намаляне на кг, възможност даже и за временно спиране на бутащи движения. Ако няма резултати ще потърся лекар. А за останалите съветът ми е просто тренирайте умно а не тежко.. Някой от вас може би знаят, други не, но това е жестоката истина. :) Поздрави
Отивай на лекар. При мен беше същия проблем и ми каза да мажа с фастумгел + 1 седмица и нещо почивка и бях като нов. Забелязъл съм че като спя на една страна дори и половина час да стоя така и после рамото 3-4 дена си наболява. От както се научих да спя само по гръб или корем и да не казвам голяма дума ама съм добре.