Коя марка риба тон е добра?

Здравейте, прочетох доста коментари и теми за риба тон. Добавих я като вечеря в 20:00 часа с малко салата, но проблема не е в това а в различните марки риба тон. От няколко коментара ми стана ясно, че най-добрата марка е Di Albа, но консервата е 3,05 лв. Така че реших да взема друга ( малко по-евтина ) на 2.50 лв на ” Arriva ” , какво ще кажете за нея? Интерисува ме проблем ли е че е в растително масло като се има в предвид че го отделям от филето до колкото е възможно, а като съдържание е много добра - 24,7 гр протеин , и 9,3 гр мазнини - на 100 гр, а тя е 110 гр ( без мазнината около 100 ). Кажете дали става рибката :)

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате! Публикувайте темите в подходящ раздел.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.03.13 20:37.

19.03.13
20:48

Малко оффтопик извинявам се:

Какво стана с тази риба тон, преди година беше лев и нещо една консерва във всички големи супермаркети и след няколко седмици бяха с по един лев отгоре, от тогава спрях изобщо да ги купувам.

Мисля че Арива беше марката, която се продава в Лидл? Преди ядях само такава и нямам забележки.

АЧ

19.03.13
20:51

В неделя си взех скумрия в консерва с доматен сос 300гр за 2 лв. .... наистина станаха леко скъпи.

Много си прав за цената, ама адски много. По Лев и нещо беше и изведнъж станаха някакви космически цени..... Нямам думи !!!

Но в крайна сметка ме интерисува добър заместител ли е тази марка с Di Alba-та , и проблем ли е растителното масло, което неможе да се махнe нa 100% ?

19.03.13
22:32

В LIDL има филе в собствен сос за 2.8,като рибата вътре е много одбра и според етикета е 150 гр рибата в консервата повечето други марки са около 125-130гр.
Това е най-доборото като качество и цена,което може да се намери.

казано от Hristiyan Spasov на 19.03.13, 20:48:

Какво стана с тази риба тон, преди година беше лев и нещо една консерва във всички големи супермаркети и след няколко седмици бяха с по един лев отгоре, от тогава спрях изобщо да ги купувам.

Намалява в световен мащаб, доколкото имам информация. Това влияе най-вече на цената. Дали е все още спекула или факт, ще видим.

21.03.13
12:29

казано от Димитър Михайлов на 20.03.13, 06:52:

казано от Hristiyan Spasov на 19.03.13, 20:48:

Намалява в световен мащаб, доколкото имам информация. Това влияе най-вече на цената. Дали е все още спекула или факт, ще видим.

Факт е! Даже се опитват да ги развъждат в “рибарници” но когато не са на свобода не се размножават. Сигурно това влияе на цената, но чак пък 100% за няколко месеца.. добре дошли в България :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1