Как да изчисля калориите в манджата?

Здравейте , имам в наличност доста таблици със хранителни стойности на различни видове плодове,зеленчуци,меса и т.н. , но някакси ми е трудно да определя стойностите на една купа (300ml.) домашно приготвен фасул например. Трябва да питам майка ми точно какво и по колко слага и да ги изчислявам едно по едно ли ? :D Объркан съм. Всеки съвет и помощ е добре дошла.  Благодаря !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.03.13 21:22.

21.03.13
15:15

Ами да, трябва всичко да се пресметне, като знаеш поне приблизителни грамажи на продуктите, вкл колко олио е сложила.

Примерно: 300 г суров боб + 3 с.л. олио + 2 с.л. брашно, ако запържва = прибл. 1400 калории, това е за цялата тенджера, без да броя зеленчуци и подправки. Преценяш колко г има в една купа и делиш

Мнението беше редактирано от Жанета на 21.03.13 15:19.

Така си мислех и аз че трябва да направя. Благодаря за помощта ! ^^

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1