20.09.05
09:36
Някой във форума беше написал че когато креатина се приема през интервал по малък от 12часа дейстрието му се губи :shock: така ли е защото това е обратно на зареждащата фаза,защото там се пие по 4 пъти на ден....и още нещо в момента пия креатин обаче без зареждаща фаза,интересува ме като го свурша и направя две седмици почивка и като си взема друг креатин с него да правя ли зареждаща ???
20.09.05
09:40
аз за такова нещо не съм чувал , ама карай , то разбирачи дал господ , бтв въпроса хич не е уместен , при положение че никаде , в никоя статия не е писано за такова свойство на креатина!
по-здрави 8)
20.09.05
09:54
Това са глупости! За другия въпрос: сега като не правиш зареждане, може на следващия път пак да пропуснеш. Въпрос на избор си е, не е строго определено :wink:
20.09.05
10:31
[quote author=“nikolaBULL”]Сега да караме поред:
1). Веднъж свързали се с креатина рецепторите на клетката остават свързани с него 12 часа така че ,ако приемеш през това време креатин той не може да се свърже с рецепторите (понеже са заети) за да влезе в клетката, следователно заминава право в тоалетната чиния. Оттук извода е че, ако смяташ да правиш зареждане трябва да вземеш креатина сутрин на гладно (с декстроза) и веднага след тренировка (пак с декстроза, разбира се!) като подразбираме, че тренировката е вечерна!
2). Гейнърите съдържат определено количество протеин, някъде м/у 30-50%, затова ги водят заместители на хранения. Иначе, ако бяха само въглехидрати щяха да бъдат въглехидратни напитки.
3). Дозата за декстрозата (има и рима) е г/кг тегло на прием, а не за целия ден! Това количество е нужно за пълното усвояване на креатина, защото предизвиква максимално отделяне на инсулин.
4). Гейнърът е личен избор, но за мен той е екстра. Сега, аз ако разбирам добре не си с неограничени възможности (финансови), така че първо си осигури основата - белтъчини 2,2-2,5 г на кг тегло и после, ако ти останат излишни пари купи си Гейнър, аминокиселини, Трибестан, антиоксиданти, ненаситени мастни к-ни и т. н. Списъкът на полезните суплименти е голям!
мисля че има предвид този пост :wink:
20.09.05
10:52
последния пост ми се струва адски некомпетентен , аз лично не съм съгласен с 80% от казаното ;)
по-здрави
20.09.05
11:11
аз само копирам да ме обвините че аз съм го измислил :?
20.09.05
11:55
Това, че моят пост ти се струва адски некомпетентен си е твой проблем, а не мой! А колкото до “разбирачи дал господ” съм напълно съгласен!
Разбира се, че никъде не си срещал статии за това свойство на рецепторите, защото го прочетох не в България, а в гръцкото издание на американското “Muscle & Fitness”, докато бях в Гърция!
Става дума за продукта на MuscleTech наречен Cell-Tech, който го наричат креатинова напитка трето поколение! Продуктът съдържа на 100 г (една доза за 100 кг атлет):
10 г креатин
75 г декстроза
200 мг алфа-липоева к-на
200 мг хром-пиколинат и др.
Фирмата е хвърлила няколко милиона долара за разработката на този продукт и в статията подробно се описват и научните експерименти и научните обяснения за допълващото се взаимодействие на тези съставки. И всичко с имената на научните работници и на унивеситета извършил изследванията, а не с анонимки от сорта: “Учени установиха...”!
Когато се прибрах тази пролет в България веднага го потърсих в магазините и знаете ли какво ми казаха: “Ами чували сме я тази фирма, но продуктите й са много скъпи за българския пазар!”?!?
Това е една от най-продаваните марки. Рекламни лица са й Грег Ковач, Джей Кътлър и други водещи атлети.
Жалко, че конкретният брой не е в мен, но ноември ще ходя пак в Гърция и ще ви принтирам статията пък вие си хванете някой грък студент да ви я преведе.
Колкото до зареждащата доза, препоръчват (за културист 100 кг) да се вземе на два пъти по 10 г креатин и по 75 г декстроза сутрин на гладно и след 12 часа, или веднага след вечерната тренировка. За по-леките атлети дозите са наполовина.
И не отдавам голямо значение дали вярвате или не! Няма да тръгна на ръце за да ми повярвате! Пийте си креатина на четири пъти, а пъкако искате и на шест пъти!
20.09.05
12:07
един казва едно друг друго ако е така както казва никола то целия форум е пиел креатина през зареждащата фаза грешно :?
20.09.05
12:35
Усещам лека нотка на заяждане , затова ти отправям първо официално предупреждение.Приповторно нарушение на правилата , направо политашотфорума!
Относно рецепторите , ами чудно защо не обяснишкакво е действието на креатина ,т.е. как е транспорта му , защо в нито едно американско списание не гопише това което твърдиш, даже предполагам не си разбрал статята която си чел , а относно продукта на Мъсал Тек , той май си поредния шаран на рекламния бизнес.
по-здрави
20.09.05
13:09
Значи “адски некомпетентно мнение”, “разбирачи дал господ”, “поредният шаран на рекламния бизнес” не са “леко заяждане”? О’кey!
Относно точният начин на транспорта на креатина не го помня точно първо защото беше написан на много висок научен стил и второ аз като чета статии просто си изваждам изводи от тях полезни за тренировката ми, а не се стремя да ги запомня наизуст още повече, че съответната статия беше на няколко листа! Пък и като я имам защо да я запаметявам в подробности?
Както казах като се върна за Великден от Гърция ще ви я принтирам. Повече нямам какво да кажа по въпроса!
20.09.05
13:12
[quote author=“nikolaBULL”]
Както казах като се върна за Великден от Гърция ще ви я принтирам. Повече нямам какво да кажа по въпроса!
абсолючтно съм съгласен с тебе , няма каквоповече да казваш , дай статията ,тогава ще я коменитраме !
ПС действията на модераторите не се коментират!
Има си правила , научетете се да ги спазвате!Като ги сппазвате няма да имате проблеми!
по-здрави
20.09.05
18:10
Няма смисъл да се карате когато човека постне статията тогава ще видим кое как трябва да е:)
Това за 12 часа не е ли спец за тази напитка, понеже ако имаше такова нещо при нормалния креатин 100% щеше да се чуе! Да се похваля пия креатин от 2 седмици и имам поне 10-15кг на лежанката и както и другите основни като клека и тягата! Общо взето на бутащите имам доста повече сила!
20.09.05
21:08
YODA браво батка,а какъв пиеш,щото аз пия на Скитек и съм доволен,със зареждаща ли?