19.03.13
17:23
Здрасти. Отдавна следя отдалече реших да се включа. Логовете ми ще бъдат вероятно веднъж седмично.
Бивше кардио зайче, с хранително разстройство. В терапия все още. 21 години, 167см/ 68кг., %ПМ - ок. 23%.
Обичам да тичам, но го избягвам вече - двустранно възпаление на надкосници. Бая стави се обаждат, особено дясно коляно и рамо.
Хранене - ЦХ, прозорец от 5 часа с 2 хранения, в зависимост от лекциите ми, обикновено между 3 и 8. Пескетарианка (отново, след като година ядах ежедневно половин кило пилешки гърди, и ми е втръснало до безкрай), макар че основно се придържам към вегетарианска храна. Поддържам ОКБ - 1600 в тренировъчни, 1300-1400 в нетренировъчни. Извън залата съм художник-илюстратор, т.е. НИКАКВО движение, затова и толкова слабичко.
Тренировки - системно претренирала в миналото, и заета студентка в настоящето - тренировките намаляха последователо от 7/7 до 5/7, а сега по-скоро към 3/7. Бяха кръгови, после сплит, сега нещо средно... май. Упражненията ми включват тяга, клек, добро утро, лег преса, рядко бедрени сгъвания за долна част; Арнолд преси, гребане със шанга, асистирани набирания, chest flyes, reverse flyes, dumbbell lateral raises, bench press за горна, обикновено разделени в два дена. Ако видите кардио някъде, то ще бъде или HIIT или нещо лигаво и дълго, от сорта на крос тренажор, защото пазя краката. Като цяло, основно свободни тежести.
Килограми.
Тяга - 3х10@40, понякога 45 в междинни серии
Клек- 4х10@40, понякога 50 в 1 междинна серия
Добро утро - 20-25
Бенч прес - 25, макс 30.
Цели: Поддръжка на мускулната маса, (доволна съм с това, което натрупах и не мисля, че искам повече) и леко изчистване. Нямам големи амбиции вече, затова и тренирам по рядко.
Отворена съм към изслушване на съвети и предложения, както и дискусии. :)
Темата беше редактирана от Sundae на 19.03.13 17:35.
21/03/
Разгряване на стави, по 1 серия от всички упр. без килограми за загрявка.
Бях болна миналата седмица и ми е слабо още.
Тяга с прави крака - 1х12@30, 1х10@35, 1х8@40, 1х10@30
Дълбоки клекове - 3х10 само с лоста
Клекове 1х12@30, 2х10@35, 1х8@40, 1х10@30
Добро утро 2х10@25
Плуване - към 30 минути ще направя, по-скоро лежерно. Сауна.
14ч - парче зимна тиква* с 2 супени лъжици марокански кус-кус*, моркови*, грах* на пара, 1 бейби картоф*, чашка плодове*. - около 600kcal.
16.30ч - салата суров спанак, синьо сирене*, авокадо*, лешници, тиквено семе, парче чийзкейк* - около 800 ккал.
19 ч. настъргани моркови с ябълка*, 2 яйца*.
Вода 1,5л. Неподсладен чай - 1,5 л. (голямата ми любов - Йоги Шоко, Йоги Портокал и Джинджифил, и Пукка Три вида тулси)
(*-ите са органик)
Слабичко с белтъка днес, но не всеки ден е така, преди някой да го отбележи.
Мнението беше редактирано от Sundae на 21.03.13 20:57.
22/03
Хийт спринтове 6км/16км- 10 - 15тина минути
Храна(предстои в прозореца):
14.15 Лодки от тиквички със синьо сирене, спанак и 2 яйца*.
17.00 салата суров спанак, синьо сирене, орехи, 1/4 авокадо*,
19.00 1 филийка пълнозърнест хляб, 1/4 авокадо*, 2 яйца* и хумус*.
(синьото сирене възлиза общо на 100ина грама през деня)
Води и чайове, както винаги, течностите на ден ми възлизат сигурно на 5-6 литра :D Навик, какво да го правиш.
Хубав ден на всички (ако някой ме чете, де :D)
Мнението беше редактирано от Sundae на 22.03.13 16:57.
Ако си докараш поне 1г/1кг протеин ще бъде по добре. Твърде много фибри имаш в менюто, не те ли задръстват?
Ще си допиша тук да не пускам нов пост, реших да вкарам едно бързо рамо след спринтовете, че имах малко енергия:
Хибридни Арнолд преси 1х12@5, 1х10@7,5, 2х10@5
Раменни преси 3х10@5
Гребане с лост от наклон напред 3х10@20 в СС с Reverse Flyes 3х12@2,5 (5 са ми много и за 6 повторения, затова правя повече повторения с леките, нямаме 3,4кг дъмбели в залата)
Днес си излиза белтъкът кажи-речи по 1г/кг. Вчера беше по-слаб ден, но рядко се случва. Около 2 пъти седмично ям и риба, тогава съвсем си ги покривам. Честно казано, само поддържам в момента, склонна съм дори на малка загуба на ММ.
Имам МНОГО здрава и редовна храносмилателна система, и не ми е правило впечатление, честно казано. Може би и огромното количество течности някак балансират нещата. Нямам и проблем с водна задръжка, освен в онова време от месеца. Фибрите са може би единственото нещо, на което не обръщам внимание, а може би трябва? Някой друг мисли ли, че са в повече? Съвети? Мерси.
Мнението беше редактирано от Sundae на 22.03.13 20:30.
Явно си намерила баланса! Остава да си постоянна.
Пускай от време на време резултати. Ще е интересно как ще се отрази храненето на другите аспекти от цялостния ти life-style.
24/03/
кръгова - набирания, бърпита, кофички, катерачи, лицеви, напади, плиета - 3кръга, по 3 упр., всяка серия е до отказ.
кръгова за корем -3 кръга
крънчове 1х20
alt. Vups 1x10
bike crunch 1x 20
side crunch 1x 20
leg raise 1x 10
спринтове 15 мин 6км/ч / 15км/ч 8 интервала
храна после.