22.03.13
11:50
Здравейте,
На 16 години съм,тежа 75кг. и съм висок 172см.
Понеже догодина ми предстои кандидатстване във ВУЗ(не се учудвайте,че съм на 16 и догодина ще завършвам училище просто започнах една година по-рано училище),съм си избрал ВВМУ”Никола Й. Вапцаров” и по специално корабоводене на ВМС. http://www.naval-acad.bg/Bg/kursanti/framek.html това е физическия изпит,трябват ми 200 точки,затова моля дайте ми съвети как да постигна максимално добри резултати.
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Калоян Крумов на 22.03.13 11:51.
22.03.13
13:08
Като ги правиш тези неща през 1-2 дена. Започни сега с максимума ти и всеки път се стараеш да си по-добър във времето и резултата.
Ще се отклоня малко от темата, не знам дали съм разбрал правилно, но местата който са обявени за влизане са 5.
Ако е така готви се на макс, но не прави грешката да кандидатстваш само там, защото има и доста плащачи и дано не се разочароваш, направи си един план може и дневниче, и си пиши тренировките от всеки един тренировъчен ден, като се стараеш да подобравяш старите резултати, тук ББ-теам много помага, успех ти желая приятел! :)
22.03.13
16:16
Не се старай да бъдеш добър, а най-добър ;) Уча във Военен университет и до колкото знам кандидат-курсантските изпити са най-тежки.
22.03.13
20:07
Абе пичага колко лева е семестъра във ВВМУ, че и аз се глася за там след 2 годинки?
22.03.13
20:12
Еми таксата зависи от това със какво искаш да влезеш.Но има голяма разлика в таксите на курсанти и студенти.
22.03.13
20:28
Еми искам да вляза с Навигация (за капитан, помощник капитан и тн).
22.03.13
21:19
Ами доколкото знам корабоводене(навигация) има и както при военните,така и във гражданския флот.
При военните таксата май е към 150 лева на семестър пък в гражданския флот мисля че е между 1000-2000 лева.
казано от Калоян Крумов на 22.03.13, 21:19:
Ами доколкото знам корабоводене(навигация) има и както при военните,така и във гражданския флот.
При военните таксата май е към 150 лева на семестър пък в гражданския флот мисля че е между 1000-2000 лева.
450 лева е семестъра като студент, какви 2000 ..
23.03.13
15:09
Да не те отчайвам,ама за тия 5 места, и то пък точно за корабоводене без як гръб шанса ти е МНОООГО малък.Дори и да извадиш връзки няма да си само ти,всеки се опитва да си набута неговите хора.А за самия физически норматив ти трябват максимума от 400 точки за да си още в играта щото имаш и доста други изпити.И нещо дето са забравили да го вметнат-при 300 точки от 3 упражнения и на 4-тото имаш слаб,въпреки че имаш над 300 точки целия изпит се водиш като непокрил.Имаш доста време до изпита,ако си тренираш упражненията и постепенно покачваш резултатите,както са ти написали по-горе,няма да ти е проблем 400 точки.Мой съвет е да се насочиш към частния флот.Само да вметна че съм кандидаствал,да не кажат че си говоря просто така.
казано от balabanov на 23.03.13, 16:43:
Само между другото корабоводене има и в ТУ-Варна.И приема е доста лесен.
Така е, и в ТУ и в Морското се влиза лесно като студент ама то въпроса е дали ще ги завършиш, поне с лесното влизане се дава шанс на всеки,което е добре. За курсант в Морското найстина вече се влиза супер трудно, 5 места за корабоводене все пак ,влизат само най-добрите. Освен изпита за физическа подготовка има още няколко критерия ,които също не са леки. Хем трябва добра физическа подготовка, хем добър английски, хем труден изпит по математика, хем не трябва да имаш никакви “дефекти” и болести. Аз като кандидатсвах ме приеха и в ТУ и в Морското с Корабоводене като студент ,а оценките ми не бяха много добри.
Мнението беше редактирано от beginner на 23.03.13 17:40.