21.04.12
18:32
Здравейте,
Висок съм 192-3 на 15 години и 8 месеца съм (Това не е прекалено?) ще спра ли да раста още :? :С:С:С
Моля без тапашки коментари,
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 23.03.13 19:18.
21.04.12
18:37
Ти луд ли си ти си почти 2 метра стига ти толкова :D
Баща ти колко е висок.
21.04.12
18:38
Баща ми е висок 185 .. Според теб ще спра ли да раста ...
Цигарите имат ли нещо общо със спирането на растежа ?
Мнението беше редактирано от Ivan ssssssss на 21.04.12 18:40.
21.04.12
19:06
Мисля,че няма да пораснеш повече от 195.
Да ви имах проблемите...оплаквате се, че сте високи, аз съм 170, к’во да кажа... :D
Мислех, че съм чел всякакви тъпи теми в този форум и вече нищо не може да ме изненада, ама явно съм се лъгал :D
21.04.12
19:34
Аз миналата година бях 163-4 сега съм 172 бащата е 1,75 и аз бих се радвал да порасна поне 1,75 :)
21.04.12
19:54
казано от Ivan ssssssss на 21.04.12, 18:38:
Баща ми е висок 185 .. Според теб ще спра ли да раста ...
Цигарите имат ли нещо общо със спирането на растежа ?
Ако със това искаш да кажеш, че ще пропушиш за да спреш да растеж ще е най голямата простотия, Господ ти е дал да си висок, няма лошо ориентирай се към баскетбола или волейбола момче, може да си следващата изгяваща звезда с тия размери и малко талант и доста тренировки...
Мнението беше редактирано от Петър Стефанов на 21.04.12 19:55.
Какъвто ти е гена - такъв. Не можеш да го промениш, та по-добре не се тревожи излишно. Ако те влече към някои от подходящите спортове - почвай! Сега е момента :)
После качваш повечко мускул и направо ще се побъркват момичетата ;)
21.04.12
22:00
Ако ти е генетично заложено да си висок няма как да го промениш.Радвай се,че си висок.И аз съм на 1,95 см и мога да кажа,че е изключително предимство във всичко спортове.Ето виж във футбола как миналата седмица Челси успя да победи Барселона.Направили ли ти впечатление в ръста на играчите и на 2-та отбора.Височината е предимство във всичко почти за мен,но и трябва да си си коравичък.Нещо от рода както си 1,92-3 на 85 кг и си трепач !
22.04.12
11:50
Започвай да тренираш баскетбол или волейбол.Имаш бъдеще с тази височина !!!
казано от Александър Атанасов на 22.04.12, 11:50:
Започвай да тренираш баскетбол или волейбол.Имаш бъдеще с тази височина !!!
точно това щях да кажа и аз!
Много е относителен момента на спиране на растежа. Зависи много от начина на живот, иначе според дебелите книги може и до 21 да продължи, но практически след 16 -16,5 едва ли ще има голям прогрес - макс - половин см на година...
Едит: горните цифри са години, не см :D
Мнението беше редактирано от Петър на 26.04.12 13:35.
200 санта ще ги минеш според мен, това е доста вероятно, много по вероятно от колкото обратното. Дано все пак да стигнеш до някъде и да спреш да растеш. Макар и вероятността за хормонален проблем свързан с хипофизната жлеза да е малко вероятен, все пак никой не е застрахован. Води си статистика с колко ти прогресира височината в следващите месеци и години, дали ще започне да се забавя с времето или ще растеш в пропорционална прогресия. Добре е да си висок, но не прекалено, защото много трудно се постига симетрично и мускулесто тяло, ако си два метра или повече. Има някви теории, че при младежите ако вдигат сериозни щанги над главата, клекове и т.н. това им възпрепятства растежа на височина, но това по скоро при щангистите не толкова при бодибилдерите, заради спецификата на тренировките и натоварването на гръбначния стълб. Аз лично на твое място бих си направил изследване на хормона на растежа да съм си спокоен и да знам, че е в граници. Пусни една снимка да видим колко си висок нагледно.
Все пак не се шашардисвай от мойте прогнози, сега като се замисля, може и да си стигнал пикът си и дори и да не пораснеш повече, просто ако си знаеш прогресията до момента, то от сега нататък ако растеш но с по бавно темпо, което все повече ще намалява значи всичко е нормално. Има в моя град едно момче на около 25-6 години, което има проблем с прекомерен растеж, но при него той е предизвикан от лекарствата, които пие след операция на тумор в мозъка и сега не знам колко точно санти е но е направо, като небостъргач.
Много ще ми е интересно при такъв човек с свръх отделяне на хормон на растежа, ако тренира сериозно какво би се получило и дали пак би достигнал същата височина.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 27.04.12 01:54.
22.03.13
16:38
Здравейте виждам, че темата нали е доста стара точно преди 1 година и сега съм пак, аз тогава бях на 15 години 8 месеца и съм бил 1.91-2-3см. , а сега съм 1.95 на 16 години 8 месеца според вас има ли някакав проблем ?
Кръцни 10-15 сантиметра, много е това. По-добре от главата - гледам, че не я ползваш.
Съвсем сериозно ти казвам, отиди да ти направят изследвания, дори и генетично не би трябвало да си толкова висок, разбира се има изключения от това правило, но има и други причини и това въобще не е смешно, подминавай тролванията, то е ясно, че винаги ще ги има. Това е много бърз растеж и вече си много висок, трябва да се консултираш със ендокринолог, ако ще и нищо да ти няма поне да си спокоен. Много държа да пишеш отново в темата ако си направиш преглед и да споделиш какво са ти казали. Повечето хора не са запознати с медицината, дори и аз нямам кой знае какви познания, просто медицината ми е интересна и гледам да научавам все повече. Дори в наща махала има две деца на 6 и 7 години, които гарантирано имат проблем с растежа, те просто спряха да растат, но техните родители са невежи, личните лекари също са зле и никой не им обръща внимание. Трябва да им взема ръстовите данни и да ги снимам и като ви покажа, ще видите за какво става на въпрос и дали въобще е смешно.
23.03.13
03:41
Направиха ми изследване преди 1 месец хормона на растежа излезна “2.3” и професор-а (еднокринолог) ми каза, че съм избирзъл растежа си костната ми възраст отговаря на 18г. човек и, че ще порастна още с 2-3 см. макс. стойностите на хормона на растежа за тази вързраст са от 0-7.
Мнението беше редактирано от Ivan ssssssss на 23.03.13 03:45.
Не мога да разбера, след като си говорил със специалист, след това питаш тук във форума. WTF
Аз точно това предлагах, особено когато видя някой, който изпитва притеснения му предлагам да се консултира със специалист, за да може след това да е напълно спокоен. Може шанса да е 1% или по малко вероятност да има проблем, но притесненията могат да ти докарат много проблеми, за това отиваш на лекар, той ти казва - всичко е наред, след което вече можеш да спиш спокойно.
По принцип растежа спира, когато човек достигне полово съзряване, тогава костите се калцират и за това най честата причина за достигане на по висок ръст от генетичният е по късният пубертет. Обратното пък ако пубертета е по рано от колкото трябва, тогава растежа спира по рано и човек не може да достигне генетичният си ръстов потенциал. Това би трябвало професорът да ти го е обяснил и което всъщност разбива на пух и прах мненията, че каквото ти е заложено генетично няма мърдане от него. Това са изказвания от хора не добре запознати, но винаги ще има такива.