20.09.05
12:33
Не че е ново откритие, но онзи ден се загледах в етикета,а на него пишеше:
за 100мл
мазнини - 0гр.
въглехидрати - 0гр.
белтъци - 0 гр
енергия - 0.18ккал.
Доколко според Вас е вярна посочената информация.
Според мен си е вярна,не виждам нищо чудно.Все пак е Кока Кола
(макар и българска):)
20.09.05
15:08
И аз това се чудех... а вкуса е почти същия. Нещто гнило ми изглежда... а да и е по-евтина.
20.09.05
15:11
[quote author=“MisHkiN”]Според мен си е вярна,не виждам нищо чудно.Все пак е Кока Кола
Пречи на каквото и да пиеш Кола.
Е кое е гнилото, просто вместо захар има подсладители. И вкуса е ПОЧТИ същия, но не съвсем ;)
Аз лично не пия кола и газирани напитки, но ако ми се наложи да пия нещо такова, точно Кола Лайт бих избрал.
Всъщност, най-гадното е, че е газирана. А и съдържа неща, които не са изнесени на етикета като информация. Мисля, че някакви Е-та.
[quote author=“Sportex”][quote author=“MisHkiN”]Според мен си е вярна,не виждам нищо чудно.Все пак е Кока Кола
Пречи на каквото и да пиеш Кола.
Това изречение не го разбрах
20.09.05
18:32
лично мнение - има си захар в нея та знае ли се.Кока-Кола имат много яка рекламна стратегия и тя е да обхванат колкото е възможно по-голяма част от населението на планетата,това е и тяхна цел,защото печелят повече,а за информация - захарта е по-евтина от подсладителите.Просто променят вкуса.Получаваме 2 напитки с доста близки вкусове и една цел - продажба.Само че сега ще се продава и на онази част от населението,които използват диети,режими и т.н.,броят на които с всяка изминала година се увеличава.Завършил съм Бизнес и мениджмънт така че доста сме говорили за компанията.
Ами да як бик прав си точно така си е колко е диетична не се знае !!!
Аkо сте толко пристрастен към Кока кола пиите от време на време но не постоянно(както аз правех преди секи ден тва пиех) но вече 3-4месеца не съм пил и нямам намерение да пия !!!
Според мен това са глупости, че не се знаело какво има вътре и т.н. :!: Не можете да ме обедите, че компания с такива традиции като Кока Кола би си заложила главата :!:
Няма нищо скрито и няма нищо гнило. Мазнини няма от къде дадойдат в кола лайта. Нито белтъчини.
Въглехидратите са заменени от изнесени на етикета информация, а те са - натриев цикламат, ацесулфам к и аспартам.
И трите са канцерогенни, като аспартама е и източник на фенилаланин. Който съдържа метанол, който се разпада до формалдехид, който пък е акумулативен невротоксин причиняващ в по-големи количества симптомите на алцхаймер поради “задръстване” на нервната система.
И точно защото не се дебелее от нея, а само се оглупява и евентуално умира (има документирани смъртни случай при рпекомерната й опутреба) си я пия. 330мл от нея съдържат еквивалент на пакетче дъвки орбит подсладители (ако не се лъжа), някак си ще го преживея.
П.П. Другите проблеми за газировките (както се спомена) и фосфорната киселина която много здраво се ебава с калция в костите.
20.09.05
20:31
леле пич ти ако вярваш на това което пише на етикета,то всеки,който мисли като тебе ще си прави сам кока кола.Сега ще кажеш че то е в определени количества,пак моя отговор на тоя въпрос е : Ако съм решил да си направя кока кола и да я продавам най-важното пропорцията ще я догодя бади сигурен или най-малкото ще разбера на всяка цена каква им е пропорцията.незнам дали знаете,но на времето в колата са слагали Кокаин,малко количесвто но достатачно да се пристрастят хората,после са го забранили кокаина,но не ми говорете за кока кола че не биха направили еди какво си.искам да кажа че това което го пише съвсем не е всичко,пич една машина за лимонада струва 2000 лв. и си представи колко народ ще правят кола ако това което е на етикета е единственото.Кока кола се прави и в българия по патент на американците,което не означава че не може да се разбере как точно я правят.И ти мислиш ли че някой изобщо ще се съди с Кока Кола въобще,или ще дискутира какво има в нея.Дали някой има толкова пари?
БИК С РИСК ДА НАРУША ДОБРИЯ ТОН... И ТО ДОСТА ГРУБО ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ ПО-ДЕЦКО ИЗКАЗВАНЕ НЕ СЪМ ЧУВАЛ!!! Явно прекаляваш с анимациите и предавания от рода на АТАКА и тн, които намират във всичко таен смисъл... не мога да го разбера това вродено ли е на българите - да се съмняваме в сичко...да търсим под ВОЛА ТЕЛЕ както казват старите хора! Просто не мога да повярвам, че “порастнал” човек може да напише такова мнение!
[quote author=“qk_bik”]
Без да си правя труда да отговарям поотделно на всичко което написа, поради простата причина, че дори не можеш да се аргументираш, ще кажа следното.
1) Не си първият който си мисли, че дори да е готов на всяка цена да намери “формулата” на кока кола ще успее, поради простата причина че химикалите за изработката й се внасят от дузина различни места, а самата корпорация е достатъчно голяма да обърква риби много, ама много по-големи от теб.
2) Не кокаин, а екстракт от листата на растението кока са се съдържали още в първата рецепта от 1885 година, само че в началото на 20ти век са се съдържали количества от сорта на 1/400 от зрънче кока в една унция “суров” сироп. Още преди дядо ти да се роди не е имало и молекула от подобна субстанция в колата.
Генерално неподготвен се изказваш по темата, както и повечето от участниците в темата, имам чувството че този форум се превръща в спам-генератор вместо място за обмяна на информация :roll:
20.09.05
22:31
добре пичове,пиите coca cola light !
[quote author=“qk_bik”]лично мнение - има си захар в нея та знае ли се.Кока-Кола имат много яка рекламна стратегия и тя е да обхванат колкото е възможно по-голяма част от населението на планетата,това е и тяхна цел,защото печелят повече,а за информация - захарта е по-евтина от подсладителите.Просто променят вкуса.Получаваме 2 напитки с доста близки вкусове и една цел - продажба.Само че сега ще се продава и на онази част от населението,които използват диети,режими и т.н.,броят на които с всяка изминала година се увеличава.Завършил съм Бизнес и мениджмънт така че доста сме говорили за компанията.
Представяш ли си какво ще стане ако някой диабетик пие кока кола лайт и се окаже, че има обикновена захар :shock: !
[quote author=”Чукундур”][quote author=“qk_bik”]лично мнение - има си захар в нея та знае ли се.Кока-Кола имат много яка рекламна стратегия и тя е да обхванат колкото е възможно по-голяма част от населението на планетата,това е и тяхна цел,защото печелят повече,а за информация - захарта е по-евтина от подсладителите.Просто променят вкуса.Получаваме 2 напитки с доста близки вкусове и една цел - продажба.Само че сега ще се продава и на онази част от населението,които използват диети,режими и т.н.,броят на които с всяка изминала година се увеличава.Завършил съм Бизнес и мениджмънт така че доста сме говорили за компанията.
Представяш ли си какво ще стане ако някой диабетик пие кока кола лайт и се окаже, че има обикновена захар :shock: !
хахахаха...тва беше добро
иначе познавам човек който работи във завода ...държа да отбележа че кока-кола е гръцка компания и напитката не се прави по американски патент :wink:
и всичко в кока-кола (както в Чипитa…както и в Данон) е изрядно до основите на фабриката :shock:
ако обиколите вътре и като видите за какво иде реч..как се прави...по къв начин...ще ви останат очите там...и тогава ще разберете що България влиза в европа сравнително по-късно от някои страни...такава строга политика каквато е в тия фирми НИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ... така че може да не се притеснявате ..всичко което излиза от тях е 100% в изрядност...залагам си левия тестис :lol:
..тия компании по-скоро ще си разбият машините за пакитиране от колкото да пуснат един незапечатан кашон :shock:
21.09.05
02:08
[quote author=“Mongo”]..държа да отбележа че кока-кола е гръцка компания и напитката не се прави по американски патент :wink:
:shock:
Брей тея гърци след Мерцедес, Найк и Еърбъс и Кока Кола ли притежават?! :shock:
Айде айде... няма нужда сега за патенти и тн да се караме... Цар Киро сичко държи :twisted: :!: А за това, че качеството е на 1 непознато за БГ ниво не може и да става спор!
Между другото не знам дали за Light важи но за другата Кока Кола, да преди се правеше в Гърция, но напоследък започна внос от Австрия. Не знам точно колко наскоро понеже преди два месеца се загледах, че кутийката е различна. Кутийки за България и Румъния. А тази нашата Кока Кола (2л.) лично на мен не ми се нрави. А че Кока Кола е гръцка компания - според историята не е, според акционерите не знам :)
Около Костинброд е завода на Кока Кола, не знам за каква Гърция говорите :shock: .
Погледни кутийките, Не става въпрос за Кока Кола в пластмасови бутилки, те са си българско производство. На кутийките си пише къде е произведена и това място не е България.
25.09.05
00:14
Погледни кутийките, Не става въпрос за Кока Кола в пластмасови бутилки, те са си българско производство. На кутийките си пише къде е произведена и това място не е България.
Нали не си мислите, че пътуват с кораби толкова количества напитки. Тук идва прахчето разрежда се с вода и се бутилира
[quote author=“NoDude!”][quote author=“qk_bik”]
Без да си правя труда да отговарям поотделно на всичко което написа, поради простата причина, че дори не можеш да се аргументираш, ще кажа следното.
1) Не си първият който си мисли, че дори да е готов на всяка цена да намери “формулата” на кока кола ще успее, поради простата причина че химикалите за изработката й се внасят от дузина различни места,
:
Съставките ги пише на етикета,рецептата не се знае
бе марзи ма да ви чета постовете, ама КОка КОлата си е газирано, аз лично се стремя да избягвам газираните - 1 щото са дебелее и се подува корема; 2-ро не смятам че за един билдер би било полезно да се налива с Кола!
17.10.05
13:55
Имам един приятел културист, няма да споменавам имена :) та той ми беше казал, че на седмица можеш примерно да си позволяваш по една кутийка Pepsi Light ! А за колата независимо light или не каза да не си и помислям :wink:
Доказано е че Кока КОлата съдържа разни боклуци дето разграждат някои предмети!
В университет Асен Златаров бургас бяха пробвали ако не се лъжа!
Смятаите за каква химия става на въпрос!!
17.10.05
22:34
[quote author=“DarkWolf”]Доказано е че Кока КОлата съдържа разни боклуци дето разграждат някои предмети!
ММмм гледах “MythBusters” по Discovery веднъж имаше точно такъв мит. Слагаха разни работи в кола - зъби,пластмаси и др. и естествено разбиха мита( нищо не се разложи : )...Сега,за българската кола,...може и да разгражда!Хах
PS - А подуването на стомаха се дължи на газовете нали?Аз се оригвам като дракон,ииии по тоя начин дали се превантирам от подуване? :P
18.10.05
22:51
Тая кола по заведенията е супер гадна,въобще не е газирана :)
А преди кат бях в Турция пих от тяхната кола и да ви кажа че няма много общо с нашата,даже беше гадна.
23.10.05
12:08
диетичната кола е пусната на пазара още преди 20 гог
но сега явно пробива в БГ,защото са видяли че не сме аборигени които само се тапчим без ба мислим за диети
най-вероятно са влезли и в бб-теам и като са видяли какви надахани психопати има на теме диета,са го пуснали в БГ :lol: :lol: :lol:
аз май-от доста време помня да има light
а иначе си я пия особено вечер като сам без въглрехидрати,поне това да ми услади устата:))))
23.10.05
17:23
Добре де а кво тогава има в колата като мазнините са 0,въглехидратите са 0,И белтъците са нула?!
23.10.05
23:45
само ще кажа че смед 30 и незнам си колко часа колата разяжда месо,та да ви кажа си прецаква стомаха и то доста добре,но не забравяйте че колата ще я изпикаете за толкова часове,така че няма страшно освен киселинки :)
Тъй като съм пристрастен към кока кола-та(колкото и странно да звучи , макар че и не толкова защото съдържа кофеин) много добре и знам съържанието и да спомена съдържа лимонена киселина (Е330) (както почти всички газирани напитки) а лимонената киселина изхвърля калция от организма точно за това в момента се опитвам да я спирам но не е лесно :)
03.07.06
02:30
Който не е прочел тази статия http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=146082#146082 и тази под нея го съветвам да го направи и сам да си направи изводите...
07.07.06
02:29
Най добре пийте Дерби, Гергина, Стил и всички газирани евтини напитки. Вярно е, че са газирани, но са най-невредни, защото в тях има захарин, а не захар. Най-добре не пийте нищо, но все пак :) :)
07.07.06
03:35
Xa-xa-xa-xa… Бик! Отдавна не се бях смял така... Пийвай си кола, даже и да не я пишкаш 3 дни пак няма да ти разложи червата, но да изпаднеш в бъбречна криза няма да е чудно... Има хора дет пият кола с години и все още нямат дупки в стомасите. Пък на теб специално, ако ти се появи обещавам да ти пратя 1 коркова тапа. :) Сега сериозно. Стомахът е изграден от клетки които имат специфична покривка и може да издържи на облагане с какви ли не киселини, стига концентрацията им да не е по-ниска от 3pH. Проблемите са на фаза 2 и 3 демек дванадесетопръстник и тънки черва. Ако се нальокаш с много кола можеш да усетиш сериозен дискомфорт на фаза 2 и 3. Но, нейната киселинност е мнооого слаба...
ПП: Ако легнеш в 1 вана с кола (еле па лайт, която няма захар да храни бактериите) и се разложиш след 30 часа обещавам да препиша всичките си имоти на семейството ти! :)
12.07.06
22:41
Пич кой е казал че надебеляваш просто водата която съдържа я изпикаваш а другите съставки подсладители и тн вредят на организма
13.07.06
11:44
няма такова нещо като физиологично пристрастяване към кокаина - имам предвид то не е нужда на тялото, а на мозъка. не е като хероиновата зависимост, при която настъпват разни там пристъпи при абстиненция. за тва и коката е толква скъпа. а и това е друга при4ина да не я слагат в колата
Ако ти е в зареждащ ден няма проблем, но иначе по-добре я избягвай. Празни калории, няма смисъл от нея, още повече когато си н НВД
[quote author=“DarkWolf”]Доказано е че Кока КОлата съдържа разни боклуци дето разграждат някои предмети!
Глупост № 1 :shock:
[quote author=“avtojambaza”]Тая кола по заведенията е супер гадна,въобще не е газирана :)
А преди кат бях в Турция пих от тяхната кола и да ви кажа че няма много общо с нашата,даже беше гадна.
Хе хе нали се сещаш, че като отворят една бутилка по погрешка не я изхвърлят а я дават на следващия който си поръча...независимо колко време е минало... Колата си е супер газирана, аз и за това предпочитам Пепси!
[quote author=“qk_bik”]само ще кажа че смед 30 и незнам си колко часа колата разяжда месо,та да ви кажа си прецаква стомаха и то доста добре,но не забравяйте че колата ще я изпикаете за толкова часове,така че няма страшно освен киселинки :)
Глупост № 2 :shock:
Какви ли не легенди съм чувал за Кока кола... Не се връзвайте много, много, бе хора :wink: