Пречат ли тесните дрехи на хипертрофията

Темата е заключена.

23.03.13
17:20

Здравейте, днес се прибирам от залата и установих, че след тренировка, за ръце особено, едва си побирам ръцете в якето :D После е същото при събличане. Притеснявам се вече, наистина с 300 зора се обличам. Подобно положение е при дънките, висок съм и краката ми пораснаха и е много трудно да си обуя дънки като излизам. Въпросът ми е - пречат ли тесните дрехи за мускулния растеж?

23.03.13
17:44

?!

23.03.13
17:45

Мда, пречат! Същото е и с тясната шапка, надявам се, че не носиш такава. (wasntme)

23.03.13
22:44

Предполагам,че много тесните дрехи ще имат леко затормозяващо действие на растежа. Ще притискат мускулите и кръвоносните съдове и затрудняват циркулацията на кръвта и полезните вещества в нея. Едва ли е фатално,но се сещам какво съм чел за японките :)  Нарочно носят малки и тесни обувки и така краката им (ходилата) оставали много малки. Което при тях се ценяло много. :)
Обаче се сещам за един друг ефект. Някои трениращи си слагат найлони или много дрехи. От което според тях се потят,увеличават обмяната си и свалят килограми. А ти доколкото знам от темите ти искаш да качваш още маса,а не да сваляш. :)

23.03.13
23:50

Ако са толкова тесни дрехите, че не стига кръв до краиниците тогава ще е проблем...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1