За алкохола...

BA

06.06.04
21:24

Ами всеки да каже по колко количество алкохол пие(ако пие)? И това как му се отразява върху бодибилдинг тренировките.
За мен ще кажа, че до преди 2 месеца пиех редовно(всяка събота). Но се отказах от алкохола. Сега пия много много рядко и то само червено вино.
Казвали са ми, че алкохола разгражда мускулните влакна. Но не мога да си го обясня.... ?!?! Някой ако може да го обясни, защо е така. И изобщо всякаква подробна информация за алкохола ще ни е от полза. Защото в днешно време много хора го употребяват и ще е хубаво да се знае. Знам също и че вреди на черния дроб. Всичко това са само слухове. Искам точни факти и доказателства ;)
Ще съм благодарен(а не само аз) ако някой вмъкне някаква литература, а и да чуя вашите мнения.
Кой по колко алкохол пие и какъв алкохол ?

06.06.04
21:55

еми аз рядко пийвам, зависи от ситуацията, бира с приятели или вино с по специални хора :wink: , но напоследък се стремя да избягвам алкохола
за това дали вреди не мога да кажа, но пийте умерено и няма да имате проблеми  :wink:

06.06.04
21:57

Не пия и не нося на алкохол.
Доколкото ми е известно, приема на алкохол води до спад в новито на тестостерона. А и това са си чисто и просто празни калории, така че не виждам смисъл в приема му от никого, особено от активно спортуващи.

06.06.04
21:59

Алкохола е ясно, че пречи на бб маняците :)
Проблема е, че и аз сам човек!!! Вчера се надрах яко ма са няма да пия 1-2 седмици :) Тъпо е, не е правилно ама няма как :(
Поводи винаги има дееебиш  :lol:

06.06.04
22:43

Как обичам текила ако знаете само !!Обаче  е абсурдно да тренираш  и да пиеш  !Остави,че треньора ми ще ме замеря с дъмбели  ако се накълва,обаче да съсипя едноседмичен труд заради малко фън ...Ценя си времето,труда и резултатите в залата достатъчно много,че сама да ги съсипвам !

06.06.04
23:41

Аз пия само и единствено водка  :)  (със сок от касис , от портокал , със спрайт , с кока кола , с Red Bull ... ) , но рядко. Вчера пих 100 грама. Не бях пил месец и половина. Нещо не ме радва вече... Никога не съм се напивал. Максимума ми е 300. Тва е.

07.06.04
10:06

За кратко време (един месец някъде), по основателни за мен причини, пиех по доста! Предимно джин (чист) по около бутилка (разбира се това е веднъж или два пъти в седмицата, а не всеки ден)!
Преди това не съм пил алкохол, а след това пия само бира, когато изляза с приятели (много рядко)!
Е, сега покрай абитуриентския бал и екскурзийките се поотпуснах с пиенето, но в разумни количества!

07.06.04
10:34

Az pia samo na kuponi i to po malko. Ina4e moia idol v pianskite istorii e 1 priatel na maika mi, koito za 1 den e izpil 78 litra bira. Ne moga da go poviarvam, no fakt… A i 6kembeto mu potvurjdava fakta na 110%. :)

BA

07.06.04
11:12

Момчета благодаря ви за отговорите. Имам да ви кажа още интересни факти за алкохола.
Значи един лекар ми каза, че алкохола бил ПОЛЕЗЕН, по толкова грама алкохол, колкото килограма си ако пиеш на вечер, ЗАЩОТО разширява вените, особено е полезен при хора с високо кръвно налягане. А и други плюсове има, убиваше някакви вредни бактерии или нещо подобно, НО само в умерени количества.
Примерно ако си 100кг. е позволено да пиеш по 100гр. алкохол на вечер.
Да ви кажа и на мен не ми прави кеф вече да пия алкохол. Иначе аз преди пиех само домашна ракия и то бая градуси, а ако няма домашна по повечко купешка ;)))) . На една екскурзия си спомням изпих 2 бутилки сливенска грапа( 2 х 500мл. ).
А сега не пия и пак се забавлявам перфектно и на купони и на дискотека. На купони като ходя си вземам 1 бутилка вино Vintastic Море от любов ;)))) смешно е обаче е нискокалорично и много вкусно и с много малък градус ( 6 градуса ). Така, че това вино е идеално за билдери според мен. И то 1 път седмично пия не повече !!!

07.06.04
13:03

А друг е въпроса колко е качествен тоя алкохол дето се пия... щото аз се некви боклуци...  :lol:  В тая връзка ви съветвам водка Добрич (с червен етикет е) да НЕ пиете.  :lol:

Така, първо да отбележа, че тва за грамовте на кг тегло има голяма разлика какъв алкохол - твърд или винце, биричка :wink: Второ, аз преди пиех, в смисъл 2-3 пъти на седмица, че понякога и по-рядко. Най-много ми допада уискито и някои вина. Но от няколко месеца вече не пия. Само за абитюренския бал пих и за други такива големи поводи. Просто вече се ограничавам, но пак си избухвам де :lol:  :lol:

П.С. beastie, как може да пиеш водка?? От водка и ром направо ми се е драйфало като помириша само..ама ай рома пак бива, ама водката си е чист спирт :!: Не мога да я понасям

П.С.С Да не помислите, че съм няква пияница..по принцип сигурно съм се напивал сериозно 2-3 пъти, другите пъти по-малко за градус, но вече и по толкова даже не пия :lol:

08.06.04
01:35

Гадно ми е виното , бира не обичам... и тка. Научиха ме  :lol:

BA

08.06.04
21:40

Тука стана форума на алкохолиците  :lol:  :lol:  :lol:
beastie, брато пробвай ракията. Много е гот и рядко има менте. ОТ домашната по-добра няма. А пък ако ще купуваш си купи СЛИВЕНСКА ГРАПА. Евтинка е и е много качествена. ;) Ами и аз сега пиикам само по някакъв повод ако има(е то за повод може да се счита всяка събота де) ама се ограничавам ;) с винце или нещо по-нискокалорично.

09.06.04
00:40

Много ми мирише ракията  :?  Пък и мисля да пия само при некв луд повод и то по малко.  8)

19.06.04
00:15

Аз бира не пия щото искам да имам добро коремче пък всички знаят какво става ако попрекаляваш... :lol:Едно голямо коремче едни работи....Аз най-обичам водчица и то original (Sobieski това онова:))Аи...и не пийте много че...само лошо :)

19.06.04
01:00

Bad Boy…..napravo me okurajava6 s tezi “po 1 gram na telesno teglo”  :)  :lol:  Oba4e pri men problemut ne sa tezi 100 ili malko pove4e grama alkohol sled ve4erq,a faktut,4e ne moga da piq po-malko 400-500 gr.  vsu6nost ili piq kato horata ili izob6to ne :oops:  Ne moga da kaja,4e efektut e polojitelen pri upotrebata mu…..

No i vse pak,.....Mom4eta…....stegnete se malko…..1 put v sedmitzata malko otpuskane nqma da naru6i izob6to rituma vi na trenirovka,a naprotiv-6te raz6eri venite vi i 6te uskori prinosut na kruvni kletki

Taka 4e…...nazdrave ot men :lol:  i uporiti trenirovki :wink:

FL

19.06.04
01:15

ei instruktore,taka li 6te u4i6 amerikancite(te i bez tova sa si palni4ki) :wink:

19.06.04
01:31

hihihihihi…...Nikoi ne e suvur6en,flufil :wink:

bel.red.: Vse o6te obmislqm varianta s kursa v NSA i ako 6te davam lo6 priemer,to 6te bude v Europe,za6toto ne sum v USA :)

BA

19.06.04
14:21

Гледам, че пак е възбудила интерес тази тема...
Наскоро гледах едно предаване, в което говориха за вредата от алкохола и от цигарите. И казаха, че системното напиване с алкохол може да намали сериозно производството на тестостерон и даже можело да станеш стерилен. Аз откакто отказах алкохола доста по-добре се справям в залата. И силата ми се вдигна. Е верно, е че разширява вените ама пък колко много вреди прави на черния дроб най-вече. Всичко е позволено, но в умерени количества. Затова на мен ми се струва, че има някакъв смисъл от тези грамажи / кг. които бях писал първоначално. Тогава може и в помощ да е на тялото. Но в прекалени количества е кофти.
segreto_dolce, ;))) ами как така да не можеш по-малко да пиеш значи си станал алкохолик вече така ли. Я пробвай да не пиеш една събота. Някой хора пият защото им е тъпо иначе. Аз пробвах така и не ми беше тъпо. Ако искаш можеш да пробваш първите две седмици да се правиш на пиян ;) върши работа... и след това да не се правиш на пиян ами просто да се забавляваш. И аз така пих по 400 гр. и то ракия домашна поне 55 градуса. Но го отказах. И знаеш ли как... значи като си помисля да пия и като се сетя тази ракия от какво се прави(жибри от грозде, ЗАХАР!) и като се сетя тази захар къде отива, и че цялата ми диета отива на кино и т.н. ;) и се отказвам. Казвам си е*ал съм ти и ракията какво толкова... и така става. А пък да не говорим, че като се напия и на следващия ден съм лом. Боли ме корема, главата ми е “болница” ;) и ми трябват поне 2 дена да се възстановя и така я отказах. А пък и сега виждам резултатите и изобщо не ми идва на акъла за ракия като се сетя, че преди това резултата беше минимален или никакъв сравнение със сега. Пробвай да откажеш алкохола. Надявам се, че съм ти помогнал малко или много да се откажеш ;) . Успех !!

19.06.04
16:39

:)))))  Ne znaq do kolko dobre se izrazqvam….no sus sigurnost mai ne me razbirate mnogo mnogo :shock:  :shock:  :shock:
BadBoy!Nikoi ne e spomenaval dumata “alkoholisum” dosega…Tova 4e moga da priemam po-golqmo koli4estvo C²H²OH (nqmam malka 5 na klaviaturata :D) i 4e ne vijdam smisul ot nego izob6to v malki koli4estva,ne ozna4ava ,4e go priemam 4esto! Ta az piq 7-8 puti v godinata i mislq,4e sum na dostatu4na vuzrast da kontroliram deistviqta si,a i ne mislq,4e si po-zrql da mi dava6 naputstviq,koito biha pomognali na hora s C²H²OH-problem

Do skoro i Uspeh na vsi4ki!

BA

19.06.04
17:44

Е значи аз грешно съм те разбрал  :oops: . Извинявай тогава е станала малка грешка. Е все ще се намери някой зависим да прочете поста ;) . Не вярвам всички да не пият. Може пък на некой друг да помогне...

19.06.04
17:49

Момчета ,тука замириса на кръчма яко :))Сега само Лесния  липсва да пусне чалгата  ,някой да доведе танцьорките и да става каквото има да става :))))))

19.06.04
18:34

Bad Boy….vsi4ko e nared.O4evidno si me razbral pogre6no :wink:

Croc…..Napravo da si organizirame “Virtual Chalga Club”  :lol:  :idea:
Problemut s Ohranata na zavednieto mislq e re6en,nali mo4eta :wink:  :D :lol: .....Lesniq 6te puska muzika,a ti samo trqbva da nameri6 nqkoi priqtelki za rolqta na tanziorkite :wink:
6te se polu4i veselo BB-party…...bez alkohol oba4e,nali Bad Boy :wink:

19.06.04
20:36

О,нямаш грижи за красиви приятелки :))Разчитайте  на мен ;))Сигурна съм,че ще се изкефите максимално :)

BA

20.06.04
00:38

croc, segreto_dolce, lesno_nema, проблема ви е нулев ;) ще опънем една масичка в нас на верандата... croc ще забере най-готините си приятелки и ще се позабавляваме. Какво ще кажете? Ако искате няма проблеми само кажете кога ще е... ;) да мога да се приготвя. И чалгичка имаме яко само треа лесното да я подбира щом е специалист ;l)

LE

20.06.04
00:42

Е че как тя моята компилациика от сега е готова.............специално на Крок съм и подбрал такива бесни работки че не може да спи после............само да доизгладя малко и и ги пра6там с лс:)!!

18.09.04
00:26

Аз тренирам вече от половин година и преди да започна много пиех почти всеки ден ,но сега вече спрях ама много напрежение започна да ме тресе и ставам много схванат от притеснение а пък алкохола ме успокоява.Какво ще кажете за по една биричка 500ml на ден колкото да ме успокои за човек който тежи 69 кг и е висок 170см. дали ще ми навреди много?

SI

18.09.04
11:57

на мен лично алкохола не ме кефи
ако ми харесваше сигурно нямаше да се въздържам
обаче едно приятелче всеки ден пие поне по 100-200 грама твърд и поне по 1 биричка
работи в една фитнес зала и тренира докато е там
ама май не му влияе алкохола
поне не отрицателно
на мойте килограми е
добре се справя, вдига повече от мен (5 кг)  :oops:
ама коремчето му е два пъти колкото мойто  8)

PO

18.09.04
15:02

ТВЪРДО ЗА.Просто трябва да са кърка, няма как..пъък за тренировките не мисля 4е щях да сам по-силен ако не пиех. ;)

18.09.04
18:29

Аз пък пия само по купони ама в промишлени количества а за останалото време си реших проблема като пия само уиски.Като е по-скъпо пиенето ще е и по-малко  :)

18.09.04
22:22

Пичове нема кво да си кривиме душите, без алкохолец нема животец :(
Аз си пия по колкото искам и когато си искам.

DJ

18.09.04
23:28

taka e mnoooo si prav :lol:  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1