Счупих си палеца на лявата ръка

13.02.13
05:04

Тренирам бокс от няколко месеца, за здраве и най-вече за удоволствие. Но вчера имам чувството, че си счупих палеца на лявата ръка. Някак си го изкривих при удара и сега много ме боли. Не бях с боксови ръкавици, просто удрях на спаринга и така се случи...
Не искам да ходя на лекар, защото ми е досадно, никога не съм харесвала болници. Нищо не е изкривено, пръста изглежда добре и не се притеснявам, но искам да попитам дали е възможно да зарастне на криво и най-вече искам да знам дали ще е видимо.
Благодаря предварително.

13.02.13
06:27

Не сме лекари, колкото и да ти е досадно по-добре си отиди на лекар да те види набързо, пък и без никаква снимка още по-малък шанс да ти отговори някой.. :)

13.02.13
08:25

Ако беше счупен нямаше да задаваш подобни въпроси.  ;)

АЧ

13.02.13
10:36

Катя, като не си загрела добре някои път така се случва. Боли ли те палеца много като го движиш ? И аз преди няколко седмици като си правих удърчета по боксовия чувал си помислух, че съм си счупил средния пръст (кокълчето), защото ударих много силно и неправилно, но ме боля само няколко дена.

13.02.13
16:46

Здравей,Катя.По-добре отиди на лекар,защото преди около два месеца докато играх баскетбол с няколко приятели,единиият от тях ме удари без да иска по пръста и ме заболя доста.Беше леко кривнал и си го наместих,но след като се пооправи и след като отокът спадна видях,че е зараснал доста странно.Като го изпъна не мога да изпъна горната част,където е нокътя (тази малка ставичка),но реших да го оставя така,за да не спирам тренировки.Сега нямам проблеми,но стои гадно.И като спра фитнеса и започна плуването просто ще отида да ми го счупят наново и да го наместят.Предполагам ти няма да искаш да го чупиш наново (ако е счупен де) :D Аз просто съм си мазохист и..А колкото до поста на Valdis - Зависи от прага на болка,приятелю :) Като по-малък си бях счупил пръстта,а мислих,че просто съм го ударил по-силно.Като отидох и направих рентгенова снимка,жената ми каза,че половината било направо на прах,така че.. :)

Мнението беше редактирано от Trickster на 13.02.13 16:48.

24.03.13
02:33

Благодаря на всички, но мисля, че се оправи вече...

24.03.13
11:20

Имаш интервали между написаните думи. Май не е толкова зле палецът :P

Мнението беше редактирано от introducer на 24.03.13 11:20.

24.03.13
19:16

казано от Valdis на 13.02.13, 08:25:

Ако беше счупен нямаше да задаваш подобни въпроси.  ;)

Не си напълно прав. Аз съм чупил моя, като ме болеше много, поду се и посиня. Отивох на лекар и след 1та снимка уж нямаше нищо. Обаче за 5,6 дена освен да спадне малко отток друго не се случи и отидох пак. След което на следващата снимка се оказа счупен. Носих гипс 12 или 14дена (забравил съм). Сега за компетентност, кадърност, съчинения по (и без) картинка и други подобни животни не говоря, просто ти разкзвам реална история от първо лице.

казано от introducer на 24.03.13, 11:20:

Имаш интервали между написаните думи. Май не е толкова зле палецът :P

Аз мога и с двата, нищо не значи това :P

Колкото до факта, че ако бил счупен, нямало да пише - аз съм бил с 2 счупени пръста (палец и показалец), а мислех, че са само навехнати, докато не ми казаха “ГИПС” :D Понякога не боли чак толкова, но не значи, че не е сериозно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1