24.03.13
21:39
Здравейте приятели,
както всеки знае, лятото наближава, а аз както всички останали искам да изглеждам във форма. Именно затова пиша във този форум. Забелязах, че има много теми относно това и във всяка се споменава, че резултати се постигат с добра тренировка + диета. Добре, съгласен съм с това, но когато потърся правилното хранене излизат един куп статии. ОК, но как да намеря правилното хранене като във всяка втора статия пише нещо против това, което е полезно в предишната тема. Затова пиша нова тема, за да помоля по-запознатите да отделят 5-10 минутки и да ми помогнат с изготвянето на една нормална програма, която се надявам да помогне и на другите “новаци” като мен.
Като за начало съм на 14 години, висок съм 170см (+ , -) и тежа ~60кг. Напоследък започнах да раста доста бързо.. Мисля да започна кардио (тренирал съм футбол 2 години, но спрях заради предстоящите ми изпити). Във вкъщи правя разни упражнения, но мисля да започна фитнес с приятели. От време на време ходя на лостове. Един вид спортист съм, не мислете, че ще се откажа лесно. Виждам, че в повечето статии препоръчват мюсли (nestle fitness), плодове и зеленчуци, месо, риба, салати и други. Проблема е, че не мога да ги съчетая правилно, кога и по колко да ям. Вода попринцип пия постоянно. Не знам, какво друго да добавя. Сега е ваш ред ;)
П.С: Ако е възможно повече разнообразие, ще е върха. Не мисля, че на някой ще му хареса да яде едно и също всеки ден, благодаря! :)
Темата беше редактирана от Just Good in All на 24.03.13 22:37.
24.03.13
22:45
Ако не бях прочел че си тренирал футбол 2г. и че мислиш за кардио,нямаше да се включа в темата.За хранене не мога да ти дам други съвети,освен хилядите описани стандартни.А и има много хора дето са по-запознати от мен.Но вас футболистите на какво ви учат и какво ви тренират бе.Аз ям по 4 до 6 пъти на ден предимно тлъсто месо,сланина,кашкавал,сирене и яко хляб само и само за да не сваля още кг.Вместо аз да те питам тебе,ти искаш съвети.Ако искаш да сваляш мазнини чрез кардио,прави интервално кардио.Ако искаш и ММ,колегите ще ти дадът съвети.Но ако правиш хубаво и качествено интервално кардио,ще се изчистиш много бързо.Аз напримерно правя 6-8 км. с брутално натоварване за около има няма 40 мин.Не е нормално съдия като мене да тича повече от вас футболистите,затова и така се подразних на въпроса ти.Предполагам като футболист знаеш какво е интервална тренировка че да ти обяснявам.Ако за тия 2 години действително си ТРЕНИРАЛ,надали сега щеше да питаш.И още един въпрос с който трябваше да започна-след лятото кво праим?
24.03.13
22:57
Или фитнес упражнения за издръжливост (т.е. много повторения, малко серии)
24.03.13
23:54
Мисля да започна зала (пон., вторник, сряда) и да бягам [hiit (вторник и сряда)]. Мислите ли, че комбинацията ще е добра?
Още си на 14 години и тепърва организма ти започва да се развива. Просто мисля, че на такава възраст не е нужно да спазваш кой знае какви режими и диети- само ще се затормозяваш. Просто гледай да премахнеш храните като- мазните банички, дюнерите, газираните напитки и подобни. Наблягай на месо, сирена, кашкавали, плодове и зеленчуци.
Добре си се ориентирал към бягането, то наистина ще ти помогне.
Ако ще ходиш на фитнес, по добре се консултирай с някой инструктор. Да ти направи една програма подходяща за теб, за твоите години и тн.
25.03.13
11:31
Не се постига всичко само с тренировки, диетата е две-трети от всичкото. Така че ако не се съобразиш с храненето си, ефекта няма да бъде бърз. Съветвам те да започнеш с кръгови тренировки, а относно калориите и каква храна да ядеш, ти давам следната статия (темата е основно описана за това как да покачим тегло, ти си на 14 години и си в етап на съзряване така, че не е хубаво да се лишаваш от нищо, а с времето, ще разбереш, че килограмите не са ти проблем и мерило):
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
Прегледай, но все пак те съветвам да не се лишаваш от нищо.