Не знам какво да избера

24.03.13
20:48

7 месеца активно се занимавам със спорт . 2 месеца фитнес , 4 месеца фитнес плюс тренировки по ММА и сега 1 месец отново само фитнес . Имам положително развитие , но имам още много да работя . Лежанка от 60 макс , сега е 75 . Набирания от 2,3 на 15 , та сега няма да изброявам всичко , но напредък има от към сила . Проблема е следния , имам мазнини и искам да си сваля .
Казаха ми да си взема Кре-Алкалин , което е било разновидност на Креатина . Притесняват ме страничните ефекти и колко е голяма възможността да си увредя бъбреците има ли опасност , конкретно страничните ефекти ме интересуват ? 
Днес се замислих за Л-Карнитин , ако приемам карнитин , ще изгоря мазнините , но има ли опасност и ММ , която съм натрупал да се изпари и тя . Тука основния проблем е , че не съм масивен и не мога да позволя на губя мускулна маса .
Та , възможните вреди за здравето от Алкалина и ще стопи ли карнитина ММ . Кое бихте ми препоръчали

Благодаря .
ПП: Видях , че има много теми за Кре-Ал. , но не намерих конкретните отговори .

Темата беше редактирана от ........ .......... на 24.03.13 20:49.

За креатина мога да ти гарантирам, че ако сам не си го втълпиш в главата, няма да усетиш страничен ефект, особено от монохидрата, който те съветвам да си купиш.
За седем месеца е нормално да усетиш голям скок в силата и издръжливостта.
Л-карнитин не ти е нужен,а просто един добър хранителен режим, който да спазваш. Мускулна маса може и да загубиш ако имаш някаква изградена такава, за половин година тренировки, нямаш нужната мускулатура, за да започнеш да “чистиш”. Залягай над базовите упражнения-клек, тяга, лежанка, гребане с щанга, набирания с тежести и така нататък. А след известно време започни да добавяш и изолирани упражнения.
Ако имаш въпроси, бих се радвал да помогна доколкото мога. Във форума има много колеги, които също биха ти помогнали, но не чакай всичко на готово.
Поздрави! :)

24.03.13
22:22

Хем казваш, че си слаб, хем искаш да сваляш мазнини. И аз мисля като Владо. Първо качи достатъчно ММ, после чисти. По-добре креатин монохидрат нищо няма да ти стане от него.  От креатин, аминокиселини и протеини нищо няма да ти стане, стига да не предозираш, разбира се. Всичко е отрова, зависи от дозата.  Може да си вземеш също BCAA, суроватъчен протеин, глутамин или нещо подобно. Разгледай из сайта има достатъчно информация.
Не забравяй и диета да спазваш.
Поздрави !:)

24.03.13
22:47

Нямах предвид , че съм слаб , а че не искам да губя маса , ако я изгубя ще стана слаб . Мазното ми е по корема и краката , което искам да премахна . Режим имам . Храня се предимно с - ориз , месо ,риба ,яйца , картофи , пр. мляко ,кис.мляко , овесени ядки , плодове ,салати ,ядки и др . по 4 пъти на ден в определен час .

RA

24.03.13
22:58

BRO, аз съм 188-190 (не помня, може и да съм порастнал) 80кг. Знам точно за какво говориш, от тази тренировка от сигнатурата ми ще ти изчезне само мазното, не мускулите. Друг е въпроса ако задържаш вода и наричаш това част от масата си...

25.03.13
00:23

Здравей,лично мое мнение ,че всяко физическо натоварване ,от което се потиш обилно ще изгори мазнини по теб.
Сам избери кардио тренировката си и успех!

Само с кардио не става братле, заебете т’ва непрекъснато кардио. Потенето не означава, че си разградил мазнината, а че си изкарал вода от порите на кожата си.
Давай с класическите тренировки 5х5 пък викай после дали няма ефект:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
Ще получиш нужната сила за ММА и същевременно ще надградиш :Р

RA

25.03.13
08:46

Г-н Андонов, чували ли сте за Легиона? Там постоянно ги мъчат с кардио и за месец смъкват 10-20-30 (различно) сантиметра от корема си

А чувал ли си , че при продължително кардио се натоварват червените мускулни влакна тип Б, наричани още ‘бавни мускули’? Което като цяло намалява мускулна маса, но увеличава издръжливостта. Другото което е, да не мислиш, че е супер полезно да загубиш 10 кила за месец, про положение, че повечето от свалената маса е вода и мускул? И трето никой не ти говори за Френския Легион (ако за него става дума), защото на един военен, не му трябва толкова ММ, в сравнение с един щангист или боец, нали така? ;)

25.03.13
09:54

Правил съм подобни тренировки , за качване на въздуха .Колко до масата при един професионален боец , по-скоро играе лоша роша .Забавя удара и съответно при поемане на такъв е по-гадно ,  тя не е толкова голям фактор , както силата  и издръжливостта . А и съм преустановил заниманията с този спорт . Ще включа 1,2 пъти седмично от сигнатурата на човека , но съм съгласен с Вл. , че при голям интензитет на кардиото , се сваля и ММ , също така и при не добра почивка , и пренатоварване също (катаболен процес) .
Та , т.е до тук разбрах , че с Кре-Акл.  ,няма опасност да се увредя , така ли?  Готов съм да чуя и още мнения .

Няма опасност, но все пак препоръчвам креатин монохидрат, по-евтин е. Истината е, че креатин кре-алкалина е формула на креатин монохидрата с добавен алкален фактор, доколкото си спомням във форума някой даже беше написал, че тоя алкален фактор е сода бикарбонат. Така, че може да смяташ, че купуваш монохидрат, със сода бикарбонат и доплащаш 30 лева отгоре за това... :P

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 25.03.13 10:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1