Колко време може да се запази постигнатото от тренировките?

24.03.13
20:04

От вчера си мисля по 1 въпрос ... да речем спортуваш от доста време ... направил си прилично тяло ,но изведнъж не ти се иска повече и спираш със всичко . Та въпроса ми е , за колко ли време човек може да загуби напълно тялото , което има , т.е. колко време тялото ще “издържи” без никакви диети и без никакви железа ?

Мисля, че зависи доста от метаболизмът и стажа в залата. Грубо казано ако си ходил 2 месеца на фитнес мислиш ли, че ще задържиш тялото дълго?

RA

24.03.13
22:45

Зависи и какво се яде/пие. Спазваш диета като бодибилдър и няма да загубиш особено тялото което си построил, ядеш като прасе боклуци и ще го видиш как си отива за 1 месец

24.03.13
23:03

При мен ще минат няколко години, преди да спре да ми личи, че съм тренирал, но при някой с малък стаж - няколко месеца максимум.

казано от Ragnarous на 24.03.13, 22:45:

Зависи и какво се яде/пие. Спазваш диета като бодибилдър и няма да загубиш особено тялото което си построил, ядеш като прасе боклуци и ще го видиш как си отива за 1 месец

И за какво ти е да се храниш като бодибилдер, като не тренираш?
Мускулите така или иначе ще ги загубиш за същото време, без значение каква диета спазваш.

24.03.13
23:47

Когато тренираш от много години, спортът става голяма част от живота ти и много трудно ще се откажеш от него без обективни причини като тежка травма или заболяване. Не говоря за професионални спортисти, на които толкова им е писнало от тренировки и режими, че доста често се занемаряват след като приключат с активната си спортна кариера. Ако си тренирал няколко месеца или година, първо, че няма да си направил кой знае какво, та да ти пука дали ще го загубиш и второ, ако си спрял защото не ти е интересно или те мързи, значи не е било за теб. Винаги може да опиташ пак след известно време или да смениш спорта.

25.03.13
11:13

Според мен си зависи от три основни фактора:
хранене
обща физическа активност през деня
структура на тялото
Да речем, че си спрял да се занимаваш със спорт, но ако се храниш прилично, тоест ако все пак спазваш някакъв режим и се храниш здравословно- без хамбургери, дюнери, баници и подобни, то все пак малко или много ще запазиш тялото което си изградил чрез спорта. Има си една поговорка “човек е това с което се храни”. Храниш ли се добре, ще изглеждаш добре.
Обща физическа активност- Зависи от работата която работиш. Ако работата ти е свързана с повечко физическа дейност и си все на крак, то ти ще си постоянно в движение и няма да се занемариш толкова. За разлика от хората, които по цял ден работят зад бюрото.
Структура на тялото- Има такива хора, които въпреки че не са спортували отдавна, имат по атлетичен вид от другите. Хора с мезоморфна структура примерно.
Все пак има си и други фактори. Ако си тренирал само половин година (примерно) то е ясно, че ще загубиш бързо предишната си форма.

25.03.13
11:45

И да се храниш добре , пак ще загубиш голяма част от мускулите си ако спреш да тренираш.Това е ,защото човешкият организъм е създаден така че ако не чувства потребност от мускулатурата , малко или много я премахва.За колко време ще стане това зависи само и единствено от особеностите на човека.Иначе такъв израз  като ” но изведнъж не ти се иска повече и спираш със всичко ” - НЕ бива да съществува при този спорт.Той е вечен и се практикува до като човек не остарее толкова ,че да не може да се вдига от леглото.

25.03.13
18:28

Ако си тренирал наистина чисто , без абсолютно нищо ти говоря не креатини протеини или някакви диети нищо , сигурно и след година някой хора няма да разберат ,че си спрял .......

Тебе май много те е страх от добавките?
Аз не мисля, че си прав но някой от по-компетентните да каже.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 25.03.13 19:00.

25.03.13
19:12

казано от straks на 25.03.13, 18:28:

Ако си тренирал наистина чисто , без абсолютно нищо ти говоря не креатини протеини или някакви диети нищо , сигурно и след година някой хора няма да разберат ,че си спрял .......

Ами може,ако целия ти тренировъчен стаж е бил седмица.Ама те тогава няма да разберат че си и почнал...

Мнението беше редактирано от balabanov на 25.03.13 19:13.

25.03.13
19:23

казано от straks на 25.03.13, 18:28:

Приятел,земи прочети малко литература и тогава заповядай да изразиш мнение.За да няма повече въпроси и чудения ще го кажа така: Ако тренираш и ядеш качествено не трябва да се притесняваш ,че ще загубиш форма ,но ако спреш бъди сигурен ,че независимо дали си тренирал “чисто” или ” не ” малко или много ще загубиш тази форма до която си стигнал.За това много хора наричат този спорт “Не благодарен “.

25.03.13
19:53

Глупаво си задал въпроса.Няма как “да не ти се иска повече”.
Въпроса е какво ще стане, ако по някаква причина ти се наложи да спреш да тренираш, както на мен за жалост ;(
С увеличен черен дроб съм и не съм пипал щанга 15 дни вече.Чувствам се много зле.
Иначе темата е интересна, коментирайте ... :)

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 25.03.13 19:55.

От кога увеличеният черен дроб е контузия, която пречи на тренировките. С такава диагноза съм от 14 годишен и така като ме гледаш не съм спрял...

25.03.13
22:05

Доста интересни отговори ... радвам се , че отделяте време ! :)

25.03.13
22:19

казано от Алекс Д. на 25.03.13, 19:53:

Глупаво си задал въпроса.Няма как “да не ти се иска повече”.
Въпроса е какво ще стане, ако по някаква причина ти се наложи да спреш да тренираш, както на мен за жалост ;(
С увеличен черен дроб съм и не съм пипал щанга 15 дни вече.Чувствам се много зле.
Иначе темата е интересна, коментирайте ... :)

а за тия 15 дни виждаш ли някаква промяна към по-лошо .. примерно загуба на тегло , загуба на ММ ?

26.03.13
08:29

Два месеца. Пак има индивидуални особености, но средно, след този период мускулите започват да се разграждат. Не мога да намеря в момента точната статия, но си има изследвания по темата.

26.03.13
14:21

Изобщо не ме е страх от химията , имам познати вече на 35 + години някои които са спрели с тренировките ,но са тренирали цял живот без химия и диети и просто разликата след спирането на активното трениране е почти незабележима .Естествено правят по някой чисто разкършваща тренировка в месеца ,но нищо повече . Докато в фитнеса е пълно с “дигачи” който са много яки и като спрат с химиите и след не повече от седмица две вече са свалили повече от 5 кг......

26.03.13
16:14

Max Power, за сега не виждам никаква промяна.Надявам се и за напред да е така.
Владислав Андонов, съветвам те да предприемеш мерки.Разходи се до най - близката болница.

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 26.03.13 16:16.

От кога започнахте да визуализирате протеина и креатина като “химия”?

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 26.03.13 16:16.

26.03.13
16:53

straks, да ти имам познанията и приятелите... Нищо лично ама още като вида как класифицираш протеина в раздела с ” химия ” и си ми ясен.Нормално твоите приятели да са запазили форма при положени ,че може би след “цял живот дигане” не са постигнали кой знае какво още повече ,че ако съм те разбрал добре не са се хранили както подобава за един сериозен атлет.Колкото до тия ” дигачи”, за пръв път срещам този израз / извинявам се ако съм назад с новостите на изразяване / ,които са позлвали ” химии - да речем стероиди”  то те повярвай не са свалили 5кг мускул за 1 седмица а вода която се задържа по време на цикала им . Радвам се ,че има спортисти като тебе ,които тренират “чисто” без “химии” за което те поздравявам ,но преди да сложиш под името си някакъв коментар вземи малко прочети фитнес литература и ако написаното там отговаря  на твоите убеждения заповядай тук и коментирай.

Алекс мога да ти гарантирам, че нищо ти няма. От 14 годишен ми казаха, че имам увеличен черен дроб, в една от най-добрите болници в Пловдив. Тренирам джуджитсу от същата година. Сега съм на 20 и се занимавам по-сериозно с фитнес, и така като ме гледаш не съм умрял. Приемал съм различни добавки, в различни количества, така че не се притеснявай толкова много и не приемай всичко, което лекарите ти кажат за чиста монета.
Надявам се да съм те успокоил малко.
Поздрави! :)

26.03.13
18:42

Ок извинявам се Протеина на прах Креатина на прах това е чиста биология никаква химия .........

26.03.13
19:09

казано от straks на 26.03.13, 18:42:

Ок извинявам се Протеина на прах Креатина на прах това е чиста биология никаква химия .........

Така погледнато и ти си химия е,баламурник.

Умопомрачен си братле, вярваш твърде много на стереотипите изградени от незнанието. Бодибилдинга, и като цяло вдигането на тежести, е модерен спорт, който непрекъснато се развива, и ако не си в крачка с работите, затъваш доста бързо ;)

26.03.13
20:03

Брат повярвай много добре съм запознат и между другото съм от 10 год. професионален спортист и знам кое какво е ,но че протеина на прах не е пържола е ясно ,което значи че е химия . Това че е химия равностойна на витамин С е друг въпрос ,но не се прави в фермата а в лаборатория знам ,че ако ще един тир да изпиеш няма нищо да ти стане но просто си е химия. Стероидите са друга тема на разговор ;)

26.03.13
20:06

Фразата ” Химия ” в BodyBuildinga се използва само и единствено за стероидите в това число силно анаболните като / тестостерон, метандиенон , анаполон и др./ така и за слабо анаболните като / станозолол , анавар , примоболан и др./. И въпреки, че идеологията и принципите на този сайт са изцяло против обсъждането на такива препарати аз все пак си позволих да ти ги изброя с цел да ме разбереш най- добре. ВСИЧКИ останали продукти като / креатин и креатинови матрици, протеин и протеинови матрици, аминокиселини / в това число - глутамин , аргинин ,BCAA / , азотни бустери и дори спортни витамини се назовават като - Хранителни добавки.ДА ТЕ СА създадени по биологичен / химичен / начин ,но като цяло идеята на израза ” Химия ” не е свързан с тях.По твоята логика щом креатина тъй като е създаден по биологичен път е химия и всеки пил креатин е химик , ще те питам ти като си боледувал лекарят не ти ли е предписвал антибиотик. Мога да се обзаложа ,че е ! Антибиотика както и другите лекарсвени продукти също са произведени по химичен път сиреч те също са ” химия ” ... Точно затова ти казах , първо прочети малко после ела да обсъждаш.

26.03.13
20:35

казано от straks на 26.03.13, 20:03:

..но че протеина на прах не е пържола е ясно ,което значи че е химия .

То понеже пържолата е от натурално гледани животни, хранени с натурална храна и не е обработвана с никаква химия.

26.03.13
21:00

казано от straks на 26.03.13, 20:03:

Брат повярвай много добре съм запознат и между другото съм от 10 год. професионален спортист и знам кое какво е ,но че протеина на прах не е пържола е ясно ,което значи че е химия . Това че е химия равностойна на витамин С е друг въпрос ,но не се прави в фермата а в лаборатория знам ,че ако ще един тир да изпиеш няма нищо да ти стане но просто си е химия. Стероидите са друга тема на разговор ;)

От 10 години си професионален спортист, сигурно си и републикански, ... но по шах. ;)
И в лаборатория е направено това между ушите ти, щото толкова малко няма как да е направено във ферма..

За професионален спортист ти е бая затворен мирогледа над добавките. Какво тренираш, че аз не знам много професионалисти които не приемат “химия” както ти се изрази? :)

26.03.13
21:41

Брех ,че сте тънкообидни бе тцтцтц. Гузен не гонен бяга . Не съм ви казвал ,че сте химици ма вие явно се почуствахте такива . Няма нищо лошо да се приемат добавки ,напротив голям спорт без добавки просто НЯМА .Но не се сърдете като наричам добавките химия ;) А за тези които питаха дали съм ставал републикански ще ти кажа ,че само 3 пъти на различни възрасти и няколко пъти 2 .Тренирам волейбол и ако се съмняваш може да питаш Кольо Пияндето играли сме с него и може да ти кажа нещо за отбора ми ;)

Поздравления, сам си противоречиш...

26.03.13
22:01

Абсолютно не противореча съгласен съм с това ,че ТРЯБВА да се приемат ,че не са вредни но просто са химия нищо повече :D

26.03.13
22:01

казано от straks на 26.03.13, 21:41:

Брех ,че сте тънкообидни бе тцтцтц. Гузен не гонен бяга . Не съм ви казвал ,че сте химици ма вие явно се почуствахте такива . Няма нищо лошо да се приемат добавки ,напротив голям спорт без добавки просто НЯМА .Но не се сърдете като наричам добавките химия ;) А за тези които питаха дали съм ставал републикански ще ти кажа ,че само 3 пъти на различни възрасти и няколко пъти 2 .Тренирам волейбол и ако се съмняваш може да питаш Кольо Пияндето играли сме с него и може да ти кажа нещо за отбора ми ;)

Не, голям спорт без химия няма, а добавките са ХРАНА, обработена по съответния начин, не са правени в лаборатории.

26.03.13
23:23

Абе, то учените са на крачка от синтезирането на протеин, а клонирани растения и животни и сега има, така че след някоя и друга година като нищо и храните ще се правят в лаборатории ;)

27.03.13
13:28

Номера е,че човешкото,животинското тяло и въобще каквото се сетите от заобикалящия ни свят в зародиша си  е резултат от химични реакций,следователно АБСОЛЮТНО ВСИЧКО на тоя свят е химия.Това и визирах от брилянтната логика лъхаща в този пост

съжелявам просто че на въпросния индивид не му стигна мозъка да го проумее.Ако следваме логиката му,излиза че абсолютно нищо не трябва да се консумира.

Мнението беше редактирано от balabanov на 27.03.13 13:29.

27.03.13
13:29

Според мен, едни ще загубят резултатите си по-бързо, други по-бавно :D . Тези, които са постигнали повече, ще им личи по-дълго, че са тренирали, от тези, които са постигнали по-малко. По-здравословният начин на живот би запазил резултатите по-дълго. При тежка травма, трябва да спрем или да тренираме само това, което можем. С други думи - не трябва да спираме да тренираме и да се опитваме да се храним правилно, а дано имаме късмет да се опазим от контузии и болести.

казано от straks на 26.03.13, 21:41:

Тренирам волейбол и ако се съмняваш може да питаш Кольо Пияндето играли сме с него и може да ти кажа нещо за отбора ми ;)

Когато/ако ме питат, няма да мога да отговоря, защото не знам кой си и къде играеш. :)
Всъщност това няма значение. Опитвате се да наложите един на друг дефинициите си за понятието ‘химия’, а е повече от ясно, че имате различен поглед върху нещата. Хайде да си говорим за запазването на спортните резултати. Дискусията за това кое е химия е излишна и субективна.

Понеже съм имал три тежки периода в моята любителска бодибилдинг кариера в които не съм тренирал около 10дена / без майтап за мен си бяха тежки тези 10дни без тренировки :D / .. мога да кажа само, че след 3ден се чувства супер супол... :)

straks - добавките са вредни... всичко е вредно в определени дози и относително безвредно в други дози :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.03.13 14:08.

27.03.13
22:04

Мисля,че е 90% до ген.Има 1 циганин на селото ми дето не е тренирал от години,но все още е адски набит.Също имам 1 приятел дето не е тренирал от година и половина,заради проблеми с кръста.След третия-четвъртия месец почна да му пада обема.Сега сигурно е 4-5 кила по-малко мускулна маса,но все още е релефен и здрав и,ако почне да тренира за 1 месец ще си върне формата.При други хора пък,като спрат да тренират за 2-3 месеца качват яко мазно,стават чували и няма и помен от тренировките.Така,че генетичния фактор играе най-голяма роля и на 2ро място храненето :)

27.03.13
23:05

Абее първите дни са най-инфарктни и ти се струва, че спадаш като мушната гайда. След 3тия месец почваш да си се харесваш и даже ти се струва, че поддържаш доста добра форма, ама всъщност.......

За по-дълъг период ме е било страх да пробвам :D

28.03.13
20:30

Колкото повече тренировъчен стаж,толкова по-бавно се губят резултатите.Ако си тренирал няколко месеца,или дори няколко години,много бързо ще загубиш натрупаните мускули.Ако си тренирал цял живот(ако си възрастен,а не тийнейджър),демек 15-20-25 години,то мускулите ще се задържат доста по-дълго

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1