Тефтерчето на Стоянчо

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.03.13
21:25

Защото тренирам всеки ден. Ако тренирам с 24кг, не мога да възстановявам до следващия ден. Също така леката пудовка ми дава възможност да правя по-дълги серии, по-голям кардио ефект. Аз това целя - искам да тренирам всеки ден и тренровката да е кардио ориентирана. Това мога да постигна с 16кг пудовка. Иначе имам и 20кг. и 24кг. И 32-ка съм развъртал.

IS

26.03.13
10:58

Добре знаеш,че ако започнеш с 20-ката през ден,след две седмици ще се адаптираш.После си продължаваш всеки ден тренировки,е в началото с по-малко повторения спрямо 16-ката,но разликата е 4кг. и бързо ще стигнеш предишните резултати със 16-ката.

Ефекта ти е ясен,няма да се правя на умен :)

п.п. Лично аз,бих под ходил така.

26.03.13
11:39

Ами аз така и направих. Тренирах близо 3 месеца само с 20 и 24кг. Но бройките намаляват, изпълнението на движенията се позабавя. По-скоро съм решил, че ще тренирам на периоди - сега с малка тежест за ок.3 месеца, после 3месеца с големи.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.03.13 11:41.

26.03.13
11:51

Аз бих ги смесил в една тренировка.

26.03.13
15:27

казано от James Hinks на 26.03.13, 11:51:

Аз бих ги смесил в една тренировка.

Да, но на следващия ден не би тренирал може би или, ако ще тренираш, няма да е с пудовки. Принципно и това е вариант - през ден, но с по-големи тежести. Но като искам да е всеки ден?

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.03.13 15:30.

26.03.13
16:09

Първо, да е всеки ден не е наложително, на теб ти е по-скоро навик.
Второ, не си мисли, че 1000 повторения с леко не дават отражение на следващия ден.
Трето, ако ги смесиш в подходящи ред и протоколи ще удариш такъв пулс, че ефекта на горене и забързан метаболизъм ще е 48 часа ;)
Ти си знаеш най-добре, за мен просто си си внушил(без да го осъзнаваш обаче), че трябва да тренираш всеки ден.

26.03.13
16:46

Първо, не е несъзнателно внушение, аз искам да тренирам всеки ден!!! :)
Второ, 1000 повторения дават огромно отражение на следващия ден, установявал съм го вече, не си мисля обратното.
Трето, ако ги смеся ще се възстановя ли за следващия ден при положение, че аз искам да тренирам всеки ден, защото това ми доставя голямо удоволствие!

Хора, аз нямам за цел да покачвам работните тежести на всяка цена. Нямам претенции да ставам все по-як. Аз просто искам да си тренирам всеки ден и да ми е приятно. Не твърдя никъде, че тренирам всеки ден, за да измам забързан метаболизъм. Причината е, че искам да го правя. Вече водя твърде заседнал начин на живот и имам потребност всяка вечер след работа да изтренирам - сваля ми напрежението, а и раздвижва. А като тренирам с по-големи тежести, усещам, че не възстановявам добре, да не кажа направо зле. Не възстановявам добре, защото не се храня по начин, че да мога да възстановя след една тренировка с по-големи работни тежести. Не се храня по този начин, защото отдавна ми е омръзнало да съобразявам менюто си с факта, че съм тренирал и че трябва да възстановя, а ако това трябва да стане за следващия ден, това изисква добавки и качествена храна. Ако направя 3-4 серии по 50-60 повторения сначове с 24кг забравям за тренировка на следващия ден - това е истината. Аз искам хем да тренирма всеки ден, хем да успявам да се възстановя за следващия ден, но така че да не се оглеждам постоянно за подходящата храна. Затова тренирам с леко.

26.03.13
17:42

Утре ще ти пиша подробно, но не пречи да тренираш всеки ден и с тежко. Просто съобразяваш обема с това ;)

26.03.13
21:06

Тренировка:
1.100 суинга
2.3х60 снача

Храна:
1.Закуска: 2 сандвича със сирене и 1 домат, кафе
2.Обяд: винен кебап
3.Вечеря: консерва риба тон със зехтин и лимон, зелена салата и купичка варен фасул

27.03.13
23:36

Тренировка:
60 суинга
60 дълъг цикъл
60 снача

Храна:
1.Закуска - 80гр пълнозърнести фусили с мед и сирене, 1 кафе +витамини, минерали и омега 3
2.Обяд - Свинско с картофи на фурна + 1 кафе
3.Вечеря - Агнешко с картофи на фурна + 1 бира + омега 3 и минерали
4.Преди малко - 2 грейпфрута и 1 портокал

Течности: 1,5л вода, 2 кафета, 1 бира

28.03.13
12:11

Sintha 6 isolate някой да пил? Кой вкус е ок? Свършиха минералите, а освен това мисля да си взема и ленено масло, освен ултра омегите, които пия.

28.03.13
23:09

Тренировка:
60 суинга
60 дълъг цикъл
60 снача

Храна:
1.Закуска: 70гр. талятели със сметана и сирене, 1 кафе, витамини и омега 3 (минералите свършиха)
2.Обяд - свинско печено с ориз и таратор + 1 кафе
3.Следобед - 80гр кашу
4.Вечеря - салата “Българче” в Хепи, суши “маки комбо” и 1 бира
тренировка
5.300мл цеден грейпфрут

02.04.13
20:40

През почивните дни не тренирах. Нямах възможност.

Храната  в събота бе джънк дей (найс!) :D :
1.Закуска - 2бр. двойни чиизбургера с капучино от Макдоналдс
2.Обяд - пица
3.Вечеря - KFC

Неделя:
1. Закуска - палачинки - 3бр с мед, сирене, кашкавал + кафе
2. Обяд - зелена салата с 3 кюфтета и таратор + парче домашна торта
3. Вечеря - пангасиус филе с гъби и сметана

Понеделник:
1. Закуска - 2 сандвича с прошуто с кафе
2. Обяд - пилешки гърди и зелена салата
3. Вечеря - 3 кюфтета със зелена салата и задушени моркови с масло
Имаше и тренировка: 60 суинга, 60 снача, 60 дълъг цикъл

Вторник:
1. Закуска - 2 сандвича с прошуто + кафе
2. Обяд - агнешко с ориз
3. Вечеря - 3 кюфтета с лютеница, 1 банан
Тренировка - като горната.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.04.13 20:41.

03.04.13
23:11

Тренировката:
60 суинга
60 снача
60 дълъг цикъл

Храна:
1.Закуска: 80гр мюсли с 300мл прясно мляко + 1 кафе, витамини и омега 3 (минерали така и не успях да си взема...)
2.Обяд: пилешко бутче с картофи на фурна и за мезе 1 кюфте :) + 1 кафе
3.Вечеря: Хепи Суши - 16бр маки комбо + 4 бр. суши-сандвич + 1 голяма бира и сега затапих с омега 3 :)

04.04.13
23:20

Тренировката е като горната.

Храна:
1. Закуска: 2 сандвича със сирене и кашкавал + 1 кафе, витамини и омега 3
2. Обяд: 2 пилешки шницела, зелева салата и 1 голямо Старобърно (най-добрата бира!) + 1 кафе
3. Вечеря: един голям пълнен домат (с кайма, кашкавал, кисели краставички и гъби), 1 таратор + омега 3

Смея да твърдя, че вече съм открил баланс между храна и активност, благодарение на които не качвам мазно. Общо взето това е първа година, в която не напълнявам след качествено изчистване. Е, истината е, че и не свалям, но към момента сякаш по-скоро не искам. Може би по-натам ще пробвам да стана 82-3кг, което зависи от летния сезон. Проект фитнес зала зацикли, защото търгашите са много алчни - хубави уреди, каквито искам излизат над 10хил.лв (тук влиза цената и на електрическите стълби). Както и да е, до дни отваря нова зала до моя блок, където ще мога да трернирам на първо време все едно съм у нас - без да губя много време в предвижване. По-натам, ще видим.

06.04.13
12:36

Вчера:
Обичайната тренировка, но в полунощ - тогава усетих прилив на енергия :)

Храна:
1.Закуска: 2 сандвича с кашкавал и едно кафе + витамини и омега 3
2.Обяд: свинско печено с ориз
3.Пълнен домат с кайма и купичка таратор
4.След тренировката - 2 изцедени портокала

Днес май пак джънк дей се заформя... Отивам да раздавам малко газ по улиците :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.04.13 12:36.

07.04.13
01:36

Не, не беше баш джънк... Само в началото.

1.Закуска - 2 двойни чиизбургера с лате макиато + омега 3 и витамини
2.Обяд - мортадела и прошуто със зелена салата с домати
3.Вечеря - суши маки коомбо (16бр) е Хепи в Paradise Mall - най-хубавото Хепи! Уюутно е, готвят храната пред теб.
4.Roof bar - биричка. Готин бар, на покрива на новия хотел Sense. Посетете го някой път, но не сега, защото още не е разработен. Нямат достатъчно чаши, алкохол, плодове за фрешове...абе просто не са очаквали подобен интерес.

Смених витамините за идните 2 месеца - от Еко гриин, на Вит-мин 100.

07.04.13
18:36

AG

14.04.13
16:03

Вдигаш ли или пробваш летните гуми?

15.04.13
10:44

казано от Стоянчо на 04.04.13, 23:20:

Както и да е, до дни отваря нова зала до моя блок, където ще мога да трернирам на първо време все едно съм у нас - без да губя много време в предвижване. По-натам, ще видим.

Стоян, залата е тествана вече и изглежда доста прилична ; ) Недостатък за теб би било, че няма пудовки и дъмбелите са само до 30 кг, другото си е екстра.

Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 15.04.13 10:58.

15.04.13
20:21

казано от Стоянчо на 15.04.13, 20:19:

казано от Angel Gyaurov на 14.04.13, 16:03:

Вдигаш ли или пробваш летните гуми?

Яко летни гуми! :)

казано от dextermorgan на 15.04.13, 10:44:

казано от Стоянчо на 04.04.13, 23:20:

Както и да е, до дни отваря нова зала до моя блок, където ще мога да трернирам на първо време все едно съм у нас - без да губя много време в предвижване. По-натам, ще видим.

Стоян, залата е тествана вече и изглежда доста прилична ; ) Недостатък за теб би било, че няма пудовки и дъмбелите са само до 30 кг, другото си е екстра.

Е, 30кг дъмбели са ми екстра за преси за гърди! :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.04.13 20:22.

11.05.13
15:51

От Будапеща, с любов! :) А именно, новата ми пудовка на 360 gears, която си купих от унгарската столица. Дръжката й е по-висока с 10мм и по-широка с 12мм. Това позволява гюлето да не пада върху китката, а по-надолу, което от своя страна прави тренировката една идея по-приятна и подобрява издръжливостта. Общо взето се доближава до усещането да се тренира с професионална пудовка. Другият плюс е боята - лющи се по-трудно (не, че има особено значение за мен). Имаше и RKC пудовки (на П.Цацулин), но бяха останали само от 36кг нагоре. Та, аз си продължавам с тренировките такива, каквито са били до сега - за някои скучни и еднообразни, може би безполезни, а за мен приятна част от ежедневието ми :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.05.13 17:29.

20.05.13
12:06

Да кажеш има ли разлика в изпълнението и на практика :-))
А, тези маншети на ръцете , някакви специални ли са или импровизираш ?

25.05.13
01:07

казано от StefanR на 20.05.13, 12:06:

Има голяма разлика в позицията, на която пада гюлето в позиция clean - позволява ръката да се мушне по-дълбоко, образно казано. Така китките не се изморяват. Голям кеф е :) При следващото ходене, предварително ще поръчам 24 и 32.

25.05.13
09:52

казано от Стоянчо на 25.05.13, 01:07:

казано от StefanR на 20.05.13, 12:06:

Има голяма разлика в позицията, на която пада гюлето в позиция clean - позволява ръката да се мушне по-дълбоко, образно казано. Така китките не се изморяват. Голям кеф е :) При следващото ходене, предварително ще поръчам 24 и 32.

Добре звучи. Аз клийн с 16-ка така и не мога да направя като хората, освен с някакво 10-15 см приклякване. С по-голяма пудовка по ми се получават нещата.

26.05.13
00:20

Честит Рожден Ден! Жив и здрав! (beer)

26.05.13
11:20

Благодаря! :)

Noctis Caelum

26.05.13
12:34

Честит рожден ден, Стояне! Да си жив и здрав и много щастлив!

26.05.13
15:06

@Noctis Caelum - благодаря за пожеланията! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1