25.03.13
19:36
Здравейте , не питам точно за витамини за спортисти , а обикновенни витамини (уж за кожата) със съдържание на вит А ,б1,б2 и т.н.
Продукта се казва дермабион. Днес го взех от аптеката и изпих 2 табл. Видях обаче (след като ги купих и изпих 2табл.),че срокът му на годност е до 04.2013г. И сега се чудя дали да ги пия ? Не са кой знае какво , но ми ги препоръчаха за ноктите и кожата. Та се чудя дали срока е до началото или края на април месец. (понеже пише само 04.2013) , и ако са до началото на месеца мога ли да си ги изпия ? (стигат ми точно за 1 месец)
Благодаря :)
25.03.13
21:57
Искай си парите обратно.
25.03.13
22:10
Качеството не им се е променило.Ако още държиш на тях си ги пий няма проблем.Ако си размислил и ще се отказваш от тях няма да е проблем да ги върнеш ако пазиш касова бележка ...
25.03.13
23:13
Технически погледнато не са с изтекъл срок на годност. Срещал съм мнения из форума, че до 3 месеца след дадения срок, ако са добре затворени, не е проблем да се пият. Е, аз лично не бих.
Аптекарката не е виновна, тъй като продукта е в срок и при посочен прием няма да се просрочи срока. Все пак е трябвало да те предупреди за това. Срока е до края на месеца! С всеки хранителен продукт е така, това може да потвърди и специалист технолог в тази сфера.
пс. Когато съм попадал на недобре затворени или стари мултивитамини и са в таблетна форма, често имат черни петънца! Обяснявам си го с това, че водоразтворимите витамини се оксиляват и не са годни за употреба!
Ако си от Варна не ги хвърляй, малко Б-витамини винаги са ми добре дошли :D Така, че казвай :D
26.03.13
13:48
Аз от две седмици ям едни овесени ядки със срок на годност януари 2013…Ако целостта на опаковката не е била нарушена не вярвам да има някакъв проблем.
26.03.13
15:03
Нищо им няма!