Дневникът на Нади

Темата е заключена.

Здравейте, от дълго време чета статии, следя вашите дневници и ме впечатли начинът, по който си помагате взаимно по пътя към успеха. Много от нещата наистина ми помогнаха и най- накрая се престраших да си направя и аз.
За мен : Ще започна с това, че липсва абсолютен баланс както в мен така и в храненето. Започнах с ълги изтощителни диети, на 12-13 годишна възраст... Бях 160 висока, 75 кг, от които свалих свалих 20 кг. , с хранене по 1 път на ден - салати предимно, иде ми да си ударя един здрав шамар за това прекарано време. Получи се  ужасения ” йо-йо ефект” и се чувствах , че се въртя в един омагьосан кръг. Започнаха проблеми с храносмилателната система, умора, изтезан вид и никога не харесвах тялото си, докато не осъзнах,че трябва да започна да спортувам, за да стегна всичко увиснало по мен. По принцип съм голям инат, отначало не ходих с особено желание, докато не дойде един ден, в който си чаках деня за тренировка. Започнах с посещаване на зала миналата година април месец, 3 пъти в седмицата, имаше дни в които ходех по 2 пъти на ден на тренировка - сутрин кардио , вечер силова. Чувствах се добре в тялото си,зимата..абсолютен застой (много несериозно... :) ) , за което сега съжалявам. Преди месец започнах Тае-Бо 3 пъти в седмицата , от което съм впечатлена, но нещо ми липсва. От утре започвам фитнес, основно тренировка с тежести. Нещото което не харесвам в себе си е , че имам прекалено слаб гръб, ръце, което не стои красиво и симетрично с долната част на тялото ми. От кръста надолу нещата не стоят така, лесно се омазнявам по краката и бричовете, което е първото нещо, което искам да елиминирам. Може да дадете своите съвети с какво да започна, понеже ми е пълен хаос.

В момента съм на 17 години , 173 висока , 56 кг.

[color=blue]Моите цели :
Изграждане на здравословен начин на хранене
Изчистване на мазнини и оформяне на тялото
Повече сила, релеф, тонизиран вид

Ще опиша храненето си за вчера :

08:00 ставане, топла вода с лимон (ритуал ха-ха)
08:15 кафе - чисто  без захар
10:00 кисело мляко 2 %, овесени ядки, киви
14:00 овесени ядки (сварени с малко масло и сирене) който не е пробвал да опита, няма да съжалява. ))
16:00 кафе
19:00 250гр.  пил. месо, извара , ориз със зеленчуци , кетчуп
20:30 овесени трици с кис. мляко и захар.. да знам..ужас

До тук горе долу.. става.. но стане ли 22:00 вече най-вероятно на психологическа основа гладът за сладко е огромен.. Бих искала да дадете мнение, с кое мога да заменя захарта и изобщо сладкото, пробвах от да го спра напълно, успях за около 3 дни.., след което щях да колабирам на тренировката,стреснах се и започнах пак да добавям тук-там.. и отново се омазах :)
Ще се радвам да чуя вашите критики и препоръки. Много сте готини, поздрави и хубав ден от мен ! (F)

24.03.13
13:01

Много трици , много овес ... не си кон . Наблегни на месо , яйца и зеленчуци. Ако можеш  избягвай млечните продукти . Щом от кръста на доло си зле клекове , мъртва тяга и напади с дъмбели .
Успех !

Ще коригирам менюто си, Благодаря ти  :)

24.03.13
13:55

Един трик, който според мен ще ти помогне за сладкото е купувай си ядки - бадеми, лешници, орехи и винаги като ти се дояде сладко си хапвай от ядките.От бадемите (ако са печени със сол) ще ожадняваш, така че си приготви и едно шише вода. :D

Интересно , не бях се сещала, ще се пробва, пък да видим..:)
Можете ли да ми помогнете с упражнения за крака в домашни условия. Разполагам с тежести , но мисля, че не клякам правилно.

24.03.13
14:03

24.03.13
15:52

Като гледам снимките и сега чета, че си била 75кг. и просто не мога да си го представя, това е страхотна трансформация, която може да вдъхнови много други момичета. Браво ти имаш силна воля и ще си постигнеш целите в това няма никакво съмнение :)
Продължавай в същия дух (muscle)

24.03.13
17:19

Аз пък мога да ви кажа,че това момиче изглежда ужасно добре на живо.Така като гледам си се научила да хапваш каквото трябва.Единственото,което мога да те посъветвам според моите наблюдения е че просто трябва да се научиш да правиш клекове и тяга,но второто да е малко по напред във времето.Всичко ще си дойде на мястото гарантирам ти.Голяма трансформация претърпя последните години :)

Мнението беше редактирано от Denis Denis на 24.03.13 17:19.

Благодаря ви :) (sun) Имам въпрос,който ме вълнува за утре.. Понеже се опитвам да се изчистя от порядъка на 1-2 кг спътници на зимата.. На какво да наблегна утре в тренировката си, като мисля за започна с кардио загрявка 6-7 минути и след това да направя една кръгова. Чудя се кое ще бъде по-добре - да си направя само кардио тренировка от порядъка на 45 минути или да включа и тежести.

25.03.13
05:33

(muscle)

Менюто за днес:
08:00 ставане - топла вода с лимон
08:30 кафе - чисто без захар
09:00 4 кивита

10:30 тренировка - кръгова
загрявка - 10 мин пътека , 5 мин колело
абдуктор - вътрешна и външна част 3х12
вертикален скрипец пред и зад врат 3х12
напади  - с тежести по 2 кг -  3х 25
хиперекстензии  -  с тежести 4 кг3х25
бицепсово сгъване с крив лост
хоризонтален скрипец 3х12 - 15 кг
трицепс на машина 3х12 - 15 кг
пътека - 15 минути

12:00 протеин на прах Whey Protein Gold Standart
12:30 кафе експресо без захар
20:00 2 скумрии на скара , зелева салата , 2 белтъка
21:00 1 парче баклава ( хубав завършек на храненето хаха.) (blush)

Имам чувството , че ми са много объркани и храната като разпределение за деня , така и последователността в тренировката. Просто от може би година  основното ми хранене е вечерта, не го правя с някаква цел, свикнах ,че така ми е по-леко на корема през деня. Ще се радвам ако някой сподели какво мога да променя и заменя със сегашното.
Другото нещо, което ме вълнува - Удачно ли е приема на протеин за момиче след тренировка или е по добре да заменя закуската с него. Усмивки на всички ! :)

25.03.13
21:52

http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting

RA

25.03.13
22:02

казано от Стоян на 24.03.13, 14:03:

Не знам как не виждате, но това момиче ги прави ГРЕШНО! Първите два коментара (с най-много гласове) също го казват... Гледайте как си е извила гърба! Гарантирани проблеми с гръбнака и таза!

Edit: Ето така се прави:

Част 1-ва http://www.youtube.com/watch?list=WLD0A31E7FBD62B8A3&v=2ME8gEN54Ao&NR=1&feature=endscreen
Част 2-ра http://www.youtube.com/watch?v=LV8ZxGICsL0&NR=1&feature=endscreen

Познанията по английски са нужни за да се разбере какво обяснява учителя.

Мнението беше редактирано от Ragnarous на 25.03.13 22:03.

Аз мисля, че съм доста далеч с това упражнение (говоря за машината за клек), пробвах веднъж , но не се получиха повече от 2 повторения, а и малко ме е страх от този лост имам чувството , че гърба ми не е достатъчно стабилен да го издържи,затова смятам, че е по-добре да поразвия малко мускулатурата си на краката с напади, а за дупе http://www.bb-team.org/exercise/1524_gluteus-most-povdigane-na-taza-i-sedalishteto-ot-tilen-leg , правя го със събрани и възможно най-разтворени крака.

Мнението беше редактирано от Надежда Максимова на 25.03.13 22:12.

Закуска : Кафе и киви

10:30 - домашна тренировка

напади  - с тежести 4 кг -  3х 30
бицепсово сгъване 4 кг - 3 х 30
глутеус мост 4 кг - 2 х 50
глутеус ритник 3 х 50
Повдигане на ръце встрани 4 кг - 3х30
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 4кг -  3 х 30

12:00 кафе
19:30 - Пържола свинска 100 гр, зелева салата
20:30 - Пилешко месо - гърди - варено , извара

Храна : киви 4-5 бр., трици с кисело мляко Верея 0,1 % , Гювече ( домати, извара, пилешко месо, 4-5 белтъка )
Тренировка : Тае Бо :) (sun)(nlove9)

30.03.13
10:53

казано от Надежда Максимова на 27.03.13, 21:23:

Закуска : Кафе и киви

10:30 - домашна тренировка

напади  - с тежести 4 кг -  3х 30
бицепсово сгъване 4 кг - 3 х 30
глутеус мост 4 кг - 2 х 50
глутеус ритник 3 х 50
Повдигане на ръце встрани 4 кг - 3х30
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 4кг -  3 х 30

12:00 кафе
19:30 - Пържола свинска 100 гр, зелева салата
20:30 - Пилешко месо - гърди - варено , извара

И от 10:30 до 19:30 си само на кафява течност и киви?

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 30.03.13 10:53.

Опитвам се да се храня през деня, но просто не се чувствам добре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1