Спорт и хранене и пак съм дебела

Темата е заключена.

25.03.13
23:13

]Значи ... аз съм момиче на 16 години 1.60 висока и тежа 55-56 кг. първо започнах с разделно хранене бях 58 кг. за три седмици свалих 2 после започнах да спортувам бягане скачане на въже и коремни преси от които корема ми значително намаля ,но искам поне 50 кг да стана до лятото да съм свалила 5,защото немога в момента дори в огледалото да се погледна ... естествено спрях безалкохолните намалих хляба и сладкото,незнам мислех си да започна с методът Табата,но не съм решила още моляви дайте съвет

Описаното не е достатъчна отправна точка, за да коментираме. Опиши подробно една твоя седмица (хранене, тренировки, други занимания) и да видим тогава.

25.03.13
23:23

добре значи около 10 часа си вземам една активия  и до 3 часа ме държи само тя отивам на стадиона бягам около 16 обиколки като 2 бегам и правя 30 коремни и пак така после скачам 15 минути на въже и пак си продължавам обиколките и така всеки ден правя след което прибирам се и си хапвам една ябълка и пия вода с лимон така съм цяла седмица само във вторник и четвъртък добавям и 1 час народни танци

25.03.13
23:40

И ядеш на ден само по една активия и една ябълка?

25.03.13
23:42

да просто толкова съм се вманиячила че ... а когато огладния пия вода

Мнението беше редактирано от Katerina Dimitrova на 25.03.13 23:42.

25.03.13
23:46

Започвай да четеш из дамските дневници как да тренираш и да се храниш , че си се запътила в много ,МНОГО грешна посока. Чети и статии в сайта

25.03.13
23:48

Една позната също като теб се беше вманиачила, затова сега е 28 кила, ходи всеки месец в болницата, пие по един куп лекарства, правиха и операции и разни такива приятни неща.

25.03.13
23:51

ахам ами ще ви послуша защото наистина започвам да се притеснявам за себе си приятелите ми ми викат добре си така ама аз като не се харесвам ...

26.03.13
00:03

Започни да се харесваш и да полагаш грижи за себе си. С това хранене само ще си навредиш. Разгледай режимите във форума, прочети повече статии за храненето и вземи едно по-умно решение. Килограмите ти определено не са на дебел човек. Описвай си храненето и тренировките в дневника, за да получиш съвети :) И от утре започвай да се храниш по-адекватно.. да видим, че си яла.

26.03.13
00:06

Добре така ще направя :)

26.03.13
00:08

Винаги съм се чудил родителите колко са безотговорни, това което го чета тук е просто поредният случай ! Естествено родителните няма как да не ги вълнува това, което правят децата им, но само заради едното невежество ли се получава така, винаги съм се питал ?
Като цяло образоваността на хората не включва толкова много важни знания за човешкият живот и неговото развитие, което за мен е много грешно и трябва да се промени. Много пъти съм си мислил какво ще стане, ако още от училище децата започнат да изучават тези толкова важни за човек науки, като медицина, хранене и въобще всичко свързано с човешкото развитие, но да се изучават сериозно, а не просто - вижте деца колко е важно да ядете зеленчуци, защото бла бла бла.

Защо по дяволите някой трябва да стане на 18 години или дори повече и тогава някъде в интернет да намери информация, за това колко големи грешки е допуснал от незнание и то само ако реши да потърси информация, защото на много други всичко им е ясно и си правят каквото знаят и после лекарите и родители се чудят как да оправят белята. В едно поне съм сигурен, че моите деца ще има много високо ниво на познание по тези толкова важни науки, но едва ли ще има много такива родители, за това трябва още във училище да се образоват !!!

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 26.03.13 00:09.

26.03.13
00:22

казано от Katerina Dimitrova на 25.03.13, 23:23:

добре значи около 10 часа си вземам една активия  и до 3 часа ме държи само тя отивам на стадиона бягам около 16 обиколки като 2 бегам и правя 30 коремни и пак така после скачам 15 минути на въже и пак си продължавам обиколките и така всеки ден правя след което прибирам се и си хапвам една ябълка и пия вода с лимон така съм цяла седмица само във вторник и четвъртък добавям и 1 час народни танци

Ако наистина е само активия и една ябълка на ден досега да си ги свалила тези 5 кила за 1 седмица, едва ли е само това?
Както и да е да се гладува по този начин е много грешно, ако наистина е така.

26.03.13
00:25

да така е ами незнам може и да съм свалила но не виждам кой знае каква разлика в себе си не съм се теглила от седмица някаде

Килограмите не са мерило за красота... ако си толкова суетна, започни да се храниш като хората, и да спортуваш правилно. Не си мисли, че гладуването е гаранция за добрата фигура, напротив, гладуването е причината за сума ти нездравословни проблеми.

26.03.13
12:19

Момиче, разбери че с глад не става. Аз даже се чудя как имаш сили да правиш физически упражнения, след като ядеш само някакво си млекце и една ябълка. Направо трябва да ти дадат златен медал за издръжливост, надявам се че няма да се обидиш.
Както са ти писали по горе, разгледай женските дневници, доста ще научиш. Абе радвам се че доста хора са се отзовали, защото доста момичета като теб избират грешният път- гладуването, чрез което си навреждат на организма.
И наистина къде са родителите, явно спят докато дъщерите им се превръщат в анорексици.

26.03.13
13:12

Спокойно може да махнеш думата “Хранене” от заглавието си. Нямаш идея в какви сериозни проблеми ще се вкараш ако продължиш така.

26.03.13
17:19

казано от Katerina Dimitrova на 26.03.13, 00:25:

да така е ами незнам може и да съм свалила но не виждам кой знае каква разлика в себе си не съм се теглила от седмица някаде

Просто познавам много хора, които казват аз ям само една краставица и един домат на ден примерно и съм дебела...но просто забравят да споменат топлата баничка, пържените картофки, вафлата мура или сникърса.

26.03.13
18:07

казано от Христо на 26.03.13, 00:08:

Винаги съм се чудил родителите колко са безотговорни,

За съжаление, те не са толкова безотговорни, колкото неинформирани (което по същество е абсолютно еднакво с горното). Комуникирала съм с родители на 13-14-15 годишни затлъстели деца, които считат за съвсем естествено детето им да обядва баничка с активия, кроасан, или подобна глупост. Яденето на байк ролс се счита вече за “диетично хранене”....
Има ли смисъл да продължавам? Написаното за образованието е прекрасна идея, но съм работила и с уважаван диетолог, чието виждане за здравословно хранене изключва повече от три яйца с жълтъците седмично, но затова пък предлага за десерт сладолед с аспартам.
За огромна беда, човек трябва да отдели голяма част от времето си, за да намери, изчете, сравни, анализира и опита сам достатъчно варианти, за да намери правилния избор.
Тук отново се стига до принципа за естествен подбор - който е съобразил в достатъчно ранна възраст да започне да се интересува от проблемите на храненето, който е имал късмета родителите му да са го хранили що-годе прилично в най-ранна детска възраст и продължава да е критичен спрямо нещата, които слага в чинията си, ще има късмета да запази добро здраве за по-дълго време. Защото здравето не е резултат, който се постига с усилия, положени за определено време, тези усилия са процес, всеки етап от който оказват своето дългосрочно влияние върху развитието на човека.Така че каквото ядем (или не) днес, най-вероятно ще окаже влияние върху честотата на посещенията ни при лекар след 10-15 години.
Същото се отнася и за движението.

Мнението беше редактирано от Margi на 26.03.13 21:05.

26.03.13
18:30

Подкрепям мнението на Марги,абсолютно вярно е това,обаче за съжаление.Онзи ден,докато си чаках кафето в къта за хранене в мола се ужасих.От едната страна майка четеше “Блясък”,а детето й до нея ядеше голям хамбургер,порция картофи,а до него го чакаше и десерта му-шоколад Милка.Поклатих си глава,обърнах се на другата страна,баща говореше по телефона,а малкото му момиченце седеше до него и нагъваше голям плик с Орео бисквити и пиеше кола.Видях още няколко такива случаи и се замислих,че това е реалността и това е нормалното ежедневие на по-голямата част от хората.Колко е жалко наистина да видиш как родителите просто те подтикват да ядеш това,все пак те ти го купуват и те учат на това.Жалкото е,че и аз не мога да се похваля с по-различно детство.Не че съм яла такива боклуци или само това,но идеално си спомням как за хубави оценки нашите ни завеждаха в Макдоналдс за награда (headbang) Но както и да е де,съжалявам за спама.
Към момичето: Дали са ти достатъчно добри съвети,вслушай се и се опитай да поправиш грешките,които си допуснала,за да не стане прекалено късно.

26.03.13
19:45

Рекламата - което се рекламира, е модерно да се консумира. Може би не са виновни родителите в частност, а глобалният проблем. Просто битува схващането, че комерсиалното е полезно и здравословно... И ако някой се храни по друг начин, меко казано, не се възприема добре... и задължително следва разубеждаване и поучаване (nfun) - какво да правиш, явно народопсихология.

26.03.13
19:48

we`re all gonna die

Мнението беше редактирано от Стоян на 26.03.13 19:48.

Може много да се разсъждава върху културата на хранене, информираността, отношението на родителите и т.н., но тук става въпрос за състоянието на момичето. Колкото и който да  й говори, ако тя не осъзнае проблема няма как да се помогне. Когато дойде момента огледалото да те плаши, да мислиш за всяка своя хапка, да мислиш само за това колко си дебел/а нещата могат да излязат съвсем от контрол...
Така, че мило момиче, овладей се, започни да се интересуваш от здравословно хранене, тренирай без крайности и търси удоволствие от всичко това. Бъди търпелива и постоянна (както сега с глада) и с времето ще се сприятелиш с огледалото.
Не си позволявай да стигнеш до болници и системи с глюкози...а след това да объркаш хормони..от опит ти го казвам. ;)

Успех и умната!

Мнението беше редактирано от Веселка Христова на 26.03.13 22:28.

26.03.13
22:34

ейй прочетох,какво сте ми писали днес реших да ви послушам и си похапнах стабилно хапнах за закуска 1 ябълка на обяд си направих шопска салата и сега вечерта пак и ми е много по добре така :))

26.03.13
22:41

казано от Katerina Dimitrova на 26.03.13, 22:34:

ейй прочетох,какво сте ми писали днес реших да ви послушам и си похапнах стабилно хапнах за закуска 1 ябълка на обяд си направих шопска салата и сега вечерта пак и ми е много по добре така :))

Не мога да знам какво количество сирене си сложила в шопската салатка на обяд и вечеря, но храненето пак ти е малко. Включи яйца, сурови ядки и семена, зехтин, масло.. ако обичаш и месо. От тези храни няма да напълнееш. С това хранене ще си довлечеш много проблеми..

Вземи да увеличиш яденията на 4-5, за да забързаш метаболизма си и да научиш организма си, да използва пълноценно храната която поемаш. Включвай въглехидрати, но не само от една ябълка, а също така ориз, картофи. Добавяй протеин-месо, мляко, яйца. Както и растителни и животински мазнини-масло(не маргарин), овкусявай салатите със зехтин.
Човешкият организъм се нуждае от всичко в определени количества. Най-грубо казано ако не получава храна от въглехидратите, ще започне да използва мускулите ти, които придават формата и красотата на едно тяло, а дори и може да започне да ги отлага като мазнина. Така че на тази възраст не се лишавай от нищо съществено.

04.04.13
23:45

Какво бихте ми казали за лунната диета :))

Уоуо,успокой малко нещата.Каква е тая активия и ябълка за целия ден.Ти искаш да отслабнеш или да си докараш куп проблеми,за които много ще те е яд после и много ще боли глава от тях.Нещата не се случват изведнъж.За всичко се иска воля и търпение.Колкото по-бавно,толкова по-славно.
Наистина съм съгласна с по-дорните постове,разрови се има не един или два дневника.Ще научиш много полезни неща. :)

Ето ти и нещо конкретно като пример. Виж как яде това момиче и ще видиш какво е адекватното хранене за спортуваща:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/62944/P320

Обърни внимание на храните - свинско, кашкавал, фъстъчено масло, сирене, ядки. Все храни с много белтъчини и мазнини, към тях и въглехидрат от овесени трици или овесени ядки. При това добавяш някакви зеленчуци, но винаги като допълнение към основното ядене. С дивотийки от рода на 1400 калории на ден не става. Не забравяй и да тренираш достатъчно интензивно.

Активия е безсмислено да ядеш и в никакъв случай не е здравословна с всичките й добавени боклуци.

Мнението беше редактирано от Борис Разколников на 05.04.13 09:49.

09.04.13
18:28

охх изморителен ден беше днес направих следното
сутринта към 8 изядох една ябълка после към 10 още една в 13,30 ядох шопска салата и в 4 отидох на стадиона да бягам направих                       
4 обиколки бягане 2х2
60 коремни 2х30
100 скока на въже 2х50
и 30 клека 2х15
и сега се чудя какво да ям ...

Ти обаче отказваш да разбереш, че с ябълки не става... хората ти казаха сто пъти-яж протеин, яж въглехидрати, яж мазнини. Организмът ти се нуждае от трите, не само от скапаните ябълки и шопска салата. Колкото и обиколки на стадиона да направиш, факта, че с такова хранене ще забавиш метаболизмът си до такова ниво, че едва ли не вода да пиеш пак ще качваш килограми. ХРАНИ СЕ ПРАВИЛНО!
Тренировките дават само стимул за растеж на мускула, но самия растеж идва от храната и почивката.

09.04.13
23:38

казано от Владислав Андонов на 09.04.13, 20:47:

Тренировките дават само стимул за растеж на мускула, но самия растеж идва от храната и почивката.

По-добре е да не се говори за растеж на мускула на хора, които живеят само на ябълки и краставици...Ще вземе да се уплаши и ще спре да яде и тях. :)

Katerina, мини през всички възможни лунни диети, лимонови, ябълкови диети, диетата на Риана и тази на Лейди Гага, щом искаш.
Така или иначе едва ли ще послушаш хората тук, които се опитват да ти обяснят, че вървиш по грешен път. Увери се сама в това. После ще започнеш от начало. С отсъстващото ти хранене и тези “тренировки”, които правиш, може и да свалиш до лятото мечтаните 5 килограма. В огледалото като се погледнеш, обаче, пак няма да се харесваш, но за сметка на това до тогава ще си навредила на организма си още повече.
Или започни да се бориш и да правиш нещата както трябва, за да постигнеш целите си, или не очаквай кой знае какъв напредък и приеми, че ще се въртиш все във този затворен кръг. ;)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 09.04.13 23:40.

10.04.13
02:55

и в краина сметка какво яде?

10.04.13
08:40

Хехехе абсолютно съм съгласна с мението на Маргарита Манева и Desitka*.
Симпатяга, разбирам те напълно. Аз пубертета си го изкарах все пухкава, дебеличка, а моите мерки бяха 160см (все ощ съм де :D) и 58-60 кг. За мен диетично хранене беше бейк ролса. А като деца, както казва Деситка - ама точно както казва- за награда или като “голямо събитие” ни водеха в Макдоналдс.
Пробелема идва от там, че ти си толкова млада сега и искаш бързи, не ..не бързи, а светкавични резултати. Като с магическа пръчка - от днес за утре. И си готова на такива лишения и гладувания, само и само да постигнеш заветната цел. И аз бях така, но нямах толкова силна “воля” да се докарам до 45 кг пръчка. И всеки път завършвах със зверско наяждане с манджа посред нощите. Както и да е...
Информирай се, ако не ти се чете и те мързи, има много филмчета, които излезнаха с препоръки за здравословно хранене. Успех!

Т. Тодорова

10.04.13
09:07

казано от Katerina Dimitrova на 09.04.13, 18:28:

охх изморителен ден беше днес направих следното
сутринта към 8 изядох една ябълка после към 10 още една в 13,30 ядох шопска салата и в 4 отидох на стадиона да бягам направих                       
4 обиколки бягане 2х2
60 коремни 2х30
100 скока на въже 2х50
и 30 клека 2х15
и сега се чудя какво да ям ...

Не я яде и тича,не яде и тренира,па накрая взе,че ...

Вземи и чети.Така...дори да отслабнеш,в момента,в който сложиш допълнително парче ябълка или пък нещо друго (?!?!?!?) в устата си,ще ти се лепне на дупето.
Виж как се хранят другите мацки във форума - виж как плющи Атом,примерно :D Много са дневниците за препоръчване,няма да ги изреждам,за да не пропусна някой - просто се пльосвай и чети наред.Всички ядат,пък изглеждат добре и във форма.
Става с труд и упоритост,не с няколкодневен глад :)

10.04.13
22:05

Не питай за лунната диета, тя не ти трябва :)
Започни да хапваш малко месеце, млечно, това-онова :) стига само салати!
И стига с този външен вид, на първо място е здравето :) Опази се здрава, само тогава ще можеш да работиш за целите си, разболееш ли се - спукана ти е работата ;)

Храната прави борбата

11.04.13
01:20

Всички коментирате как не яде правилно, но никой не й обяснява къде точно й е грешката и тази грешка до какво може да доведе. Ако човек е достатъчно информиран за последствията от изборите си, то той ще взима по-лесно решения, които ще са и по-правилни, осъзнати и смислени.
Ние сме тук, за да си помагаме, така че може да я светнем за основите на правилното хранене и трениране, а оттам нататък е хубаво тя също да се интересува и да не чака всичко на готово...
Е, като за начинаеща - простено й е, че не знае откъде да започне!

Доста тъпа последователност, но е късно и толкова мога:
1. Подходящата диета е тази диета, която можеш да спазваш цял живот.
Именно тази, която е напълно възможно да бъде пригодена като начин на живот. А коя е тази диета? Със сигурност не е лунната, шоколадовата, диетата на диня, диетата само на яйца /действително има такава - “бразилска”/, саут бийчове, зони, дюкани и т.н. Разбираш ли накъде бия? А сега един екстра въпрос за размисъл: какво точно е диета? По принцип тази дума трябва да означава просто ХРАНЕНЕ, но безумните модни списания отдавна са извратили думата с глупостите, които публикуват: “1 филийка с кафе за закуска, на обяд 2 марули, на вечеря - ябълка” Между другото измисленият от мен пример звучи наистина смешно, но по-тъжното е, че има хора, които спазват подобни глупости и ти си една от тях, защото твоето хранене е просто плачевно и наподобяващо безумна диета от женско списание. Когато видиш нова диета и се чудиш дали да я спазваш, замисли се: “Мога ли да я пазя цял живот? Приложима ли е в дългосрочен аспект? Разнообразно ли меню предлага? Ще бъда ли сита от нея?” Ако отговорът на който и да е от въпросите е “не” - не я прилагай. Едно истинско ХРАНЕНЕ /не харесвам думата “диета”, а и тя е вече опорочена и натоварена с негативен смисъл/ не е еднообразно (само една храна), не те кара да гладуваш, а ти дава всичко необходимо, за да си здрава и кипяща от енергия. И още нещо - истинското хранене НЕ Е със “срок на годност”. Не е от днес за утре, 3 месеца, 90 дена, сваляме килограмите и айдеее, вече сме айляк, какви щастливци . . . Хубавото хранене трае в живота. И това може да звучи плашещо ангажиращо, но всъщност е доста по-лесно и приятно за спазване от някоя безумна диета, била тя и с трайност само седмица.

2. Да си виждал някой да е отслабнал от диета? АЗ НЕ. Обикновено всеки се оплаква от йо-йо ефект, връщане на старото тегло, качване на допълнителни килограми под формата на мазнини, здравословни проблеми и т.н. Как се отслабва? Отговор: ХРАНЕНЕ+СПОРТ. Интересното е, че кила се смъкват всъщност с хранене, а не с гладуване. Кила под формата на мазнини, да уточня. Ако искаш да сваляш мазнините, не става с глад. Става с подходящо хранене и редовна физическа активност. Правилното хранене+спорт не биха ти дали йо-йо ефекта, който ще получиш от ябълките и активията. Организмът ти трябва да се храни. Х Р А Н И, а не гладува, нито пък тъпче. А коя храна ХРАНИ тялото ти - всички клетки, органи,кожа,коса, нокти? Пълноценната. Тази храна, която е витаминозна, свежа, чиста. Примери вече ти се дадоха, но и аз ще се повторя - качествени месни продукти, яйца. Полезни мазнини като зехтин, краве масло, маслини,авокадо. Въглехидратите най-добре да са от пълнозърнест хляб вместо бял, от различни варива/леща,грах,боб/ и тн. Разбира се, да не забравяме свежите зеленчуци и плодове. Какво да се избягва: пакетирана храна, купешки сладкиши, чипсове, маргарин. Защо? Ами просто защото са пълни боклуци, пълни с калории, но без никаква хранителна стойност - ядеш ги и после пак си гладен, но си погълнал огромно количество калории. Нямат витамини, нямат фибри, но пък са пълни с рафинирана захар и/или транс-мазнини, които са безкрайно вредни - питай Гугъл за повече информация. И си изтегли филма Hungry for change.

3. Недохранването на организма и здравословните проблеми, starvation mode. Недохранването на тялото не е задължително да се дължи на глад, но най-често това е причината. Друга неудачна диета като Дюкановата също води до недохранване - не можеш да ма’аш само мръвки и да очакваш, че на тялото НЕ му липсват ценни вещества... Но да  се върнем към теб. До какво води недохранването? Надявам се, ти си наясно вече, че с това ядене само на ябълки и химическо мляко лишаваш организма ти от доста полезни вещества. Да видим: като за начало, организмът има нужда от Х количество храна - изчислява се с калкулатори доста лесно. Тази храна трябва да е качествена, потретвам. Лишавайки го от нея и драстично намалявайки дневната му дажба, организмът ще започне да се “запасява”, и бавно да обработва подадената му храна. Това води до забавяне на метаболизма, запеци, мапеци и т.н. При последвало по-обилно хранене той ще си “прибере” всичко, от което си го лишавала. Познай как? Под формата на подкожни мазнини, разбира се. Да ти кажа аз не бих се учудила ако ти самата не издържиш на това мъчение и някой път, независимо колко е силна волята ти, не изядеш целия свят после. Сигурно ще се обвиняваш, но това е естествена реакция на ТЯЛОТО и на психиката ти срещу стреса, на който го подлагаш.
Да видим какво може да причини недохранването - спиране на месечния цикъл, опадане на косата, лошо състояние на кожата, стомашни проблеми и т.н. Да ти е честито : ) Нали знаеш анорексичките като им паднат килограмите под определена норма /а те пазят диети точно като твоите, ама точно - ябълка и мляко+салатка/ какво им спира първо ... ами менструацията. И веднъж спре ли,особено за по-дълго време - ЗДРАВЕЙТЕ ХОРМОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. Косата опада,кожата не прилича на нищо и тн. ЗАБАВНО.

4. Мазнините, мускулите, килограмите и сантиметрите. Стигнах до любимата ми част. С глад можеш да свалиш някакви килограми, това е вярно. Но нека първо уточним какво означава отслабване за средностатистическото момиче. Нека позная, с голяма вероятност това важи и за теб -> искаш да не си “мазна”, да имаш една прибрана и приятно стегната кожа (вместо мека), плоско коремче и т.н. Като цяло този тонизиран външен вид се дължи най-вече на: 1.нисък процент подкожни мазнини 2. тонизирана мускулатура. Ще разнищим как се постига този вид, но първо отговори това ли целиш. Предполагам, че да. Ами,чудесно, но само с глад тялото ти ще посегне първо към мускулите ти, а после към мазнините, и в резултат наистина може да си -2кг, но ще изглеждаш все така отпусната и без грам тонус, заслабена, немощна, защото тялото ти е “изяло” и малкото налична мускулатура, която си имала. В резултат няма да изглеждаш като това, на което искаш да приличаш. Ето защо е доста тъпо да се гладува или пък да ядеш еднообразно. НО!!!, тук има едно важно уточнение -> дори и да спазваш нормален хранителен режим с лек дефицит, ако не спортуваш, тялото винаги първо ще гори мускулите и накрая ще си skinny-fat: намери време да потърсиш в Гугъл какво точно значи този термин и прецени това ли искаш да си ти ;)  Хранене+спорт, ето това му е майката за да имаш нисък процент подкожни мазнини и стегната, тонизирана мускулатура. Отделно - да поговорим за килограми. Доста жени мислят, че те са най-важното нещо на света, но не си дават сметка, че 1кг мускул и 1кг сланина заемат различно “пространство” в тялото. Представи си, че имаш пред себе си 1кг стоманена отливка и 1кг пух. Логично, и двете неща имат една и съща ТЕЖЕСТ, но ОБЕМЪТ е различен (само си представи как 1кг стомана е вероятно с обем като на малка топка, а 1кг пух трудно се събира в хола ти! По аналогичен начин 1кг мускул заема по-малко място в тялото, отколкото 1кг мазнина - тя е голяма, широка, разпростира се по тялото ти и т.н. Килограмите не са адекватен начин да мериш прогреса си. Фитнес мацките тук имат доста мускули, но нисък процент подкожни мазнини и не им пречи че тежат 55-60кг. Защо ли? Защото те самите знаят, че докато човек тренира усилено покачва тегло под формата на мускул - малък,стегнат и красив, а същевременно сваля досадните мазнини, които правят гъза голям и виснал, корема издут и мек и т.н. .. Ако искаш да си мериш прогреса, заложи на шивашкия метър, на старите дрехи и на огледалото. Ако намаляваш сантиметри от обиколката си - значи се справяш отлично. Ако стари дънки са ти вече широки - браво, прогрес! Ако огледалото ти показва, че си смайваща, това е напълно достатъчно. Наистина няма никакво значение какво показва кантарът....

ИЗВОД: Диетите са омагьосан кръг. Тренировки, правилно хранене (нито глад, нито тъпкане с боклуци) и ще постигнеш целта си.

Така че спри моля те с глупавите ти хранителни приумици и вземи наистина да се вслушаш малко в по-големите, както и да почетеш. Не е достатъчно да пишеш колко сме прави и как трябва да ядеш повече, но да не променяш нищо. Не знам номер ли отбиваш, какъв е тоя цирк...

Благодаря за вниманието, ако си прочела тези лекции ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1