Странна контузия в рамото

27.03.13
12:45

Последната година не тренирам рамене,по простата причина,че ми прогресират достатъчно,даже предното рамо,в сравнение с горната част гърдите,изглежда много по развито.Не тренирам рамене,главно защото от лежанката и дъмбелите за гърди,рамото ми се натоварва много.Не знам дали начина на изпълнение ми е грешен ,но едва ли.Просто докато правя полегати дъмбели имам чувството ,че 80% от натоварването идва в предното рамо..За 4 години не съм имал контузии в рамената,но сега имам..
ПРеди 1-2 седмици бях на фитнес и след последната серия лежанка усетих лека болка,но не ми беше достатъчна да спра тренировката.Болката беше нещо като силна мускулна в предното рамо,но на следващото упражнение се засили и пуснах дъмбелите..
До днес когато отидох на фитнес болката отшумяваше,а днес беше търпеливо,почти не я усещах.Но пак на 2-рото упражнение(полулег с дъмбели) получих същата контузия ,НО НА ДРУГОТО РАМО ...нетърпимо..
Не знам от какво е това ,не знам и как да го излекувам.Мина ми през ума,че може да е от това,че не тренирам рамо(предно) , но то се натоварва доста от лежанката,даже бих казал прекалено.
Мазах се с някакви гелчета,но не помагат трайно
Споделете някакви съвети..
Благодаря

27.03.13
17:15

казано от every day на 27.03.13, 12:45:

Не знам дали начина на изпълнение ми е грешен ,но едва ли.

Абсолютно съм сигурен ,че не тренираш правилно.Честа грешка която допускат начинаещите е ,че при трениране на гърди натоварването което трябва да бъде почти изцяло върху гърдите пада на предното рамо.В залата доста често срещам такива хора на които предното им рамо е по развито от всички други мускулни групи.Предлагам ти да потърсиш помощ от някой по опитен в залата.
Иначе за болка в мускулите и ставите - Deep relief .

Мнението беше редактирано от NiKolay на 27.03.13 17:16.

27.03.13
18:32

Възможно е да греша при изпълнението на някое упражнение,но то е по скоро градуса на лежанката или широчината на хвата..
Не се определям като начинаещ за 4 години във фитнеса ,без прекъсвания :)

БО

27.03.13
19:03

Отиди на лекар!

RA

27.03.13
21:34

“Изтрити” стави от неправилно правени упражнения? Слаби рамене (изморяват се бързо)? Рамото не му е нужна тежест за да се развива. Можеш и с 5кг. да направиш добре оформени рамена с влакната навън (като моделче на бельо)

27.03.13
21:36

Определено не си начинаещ за 4 години  тренировки.Контузията е най-вероятно от неправилно изпълнение , може би слагаш много тежко и не можеш да изпълниш правилно и да запазиш концентрация знам ли.Пробваи фенистил маз (като се намажеш започва да пари , но иначе върши работа .. даже е много добро , но не прекаляваи с количеството , което нанасяш , за да не има последствия върху кожата)

27.03.13
22:40

Здравей,почти съм сигурен ,че правиш голям наклон на лега и от там ти идва болката.
Ако ти се натоварва рамото така,е добре да свалиш наклона под 30 градуса.
След като ходиш 4 години на фитнес,смятам,че техниката ти е добра.
А пък щом предното ти рамо е по-развито ,то значи си слагал много килограми на лежанката и включваш делтоидеуса, в тренировката ти за гърди.

28.03.13
01:18

казано от El_ tiggeraso на 27.03.13, 22:40:

Здравей,почти съм сигурен ,че правиш голям наклон на лега и от там ти идва болката.
Ако ти се натоварва рамото така,е добре да свалиш наклона под 30 градуса.
След като ходиш 4 години на фитнес,смятам,че техниката ти е добра.
А пък щом предното ти рамо е по-развито ,то значи си слагал много килограми на лежанката и включваш делтоидеуса, в тренировката ти за гърди.

Така е ... От носно техниката на лежанката,мисля че, ми е добра,защото съм тренирал под ръководство на трениор(не инструктор),но съм пробвал много начини да изолирам гърдите и не става....Дали то кросоувър,полулег или кофи,рамото все взима по-голямата част от напрежението.До преди не ми е правело проблем,предполагам,заради по-малките килограми или както споменаха по горе “изтрити стави” .. Не знам ,но не виждам бъдеще в тренировката за гърди ...и изобщо рамото.
Примазвам се с фастун гел , но май само мерише ..

Мнението беше редактирано от every day на 28.03.13 01:19.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1