Стягане и премахване на паласки

27.03.13
16:54

Здравейте , казвам се Калина. На 22 години съм ,ходя на фитнес от доста време (3-4 години , може би) , за жалост с няколко големи прекъсвания и желания ефект го няма . Като цяло мога да кажа , че имам хубаво тяло - висока съм почти 1.80 , варирам между 64-65 кг. Не съм клощава изобщо , в смисъл - имам голям бюст, имам извивки . Всичко е добре с изключение на две основни неща - паласките и това ,че каквото и да правя само отслабвам , стягането е изключително трудно. Храненето ми е горе долу добре -ям пълнозърнест хляб(мога и без него)  ,отбягвам пърженото и сладко - ако е сладко ще е диетично ,ям зеленчуци ,пия много вода . Последните месеци се заех малко по-сериозно със проблемът “паласки”.Правя кардио по 40 мин-6 пъти всеки път във фитнеса  и после няколко серии упражнения за корем . От едно известно време тренирам само по този начин. От велоаргометъра има ефект в краката . Но паласките стоят .Нямам абсолютно никакъв корем, но след като не е стегнат и една чаша вода да изпия ,веднага си проличава .Мажа се със L Carnitine Explode(  ( от скоро и не мога да кажа дали има ефект) .Та въпросът ми е дали съществува някаква програма , която да огранича отслабването ,до колкото е възможно и все пак да работи и за паласки и за стягане на цялото тяло  . Ясно ми е, че няма как да отслабна само на местата ,които искам ,но всее пак някакви съвети :) Благодаря Ви предварително . :) :)

27.03.13
19:56

Тренировки с тежести.

27.03.13
20:51

Пробвай да правиш спринтове за стягането.На мен ми помагат

27.03.13
21:00

Паласките са едно от последните места,на които се отслабва. АКо нямаш сериозни мускули под мазнините,колкото и да остлабваш,няма как да си стегната.Има ли мускул-има и стегнато тяло.Така,че поработи върху качването на мускул,тренирай всички мг.Няма да станеш яка и грамадна.Споко :)

27.03.13
21:33

Благодаря Ви :) Тази програма ми се струва подходяща , надявам се да не греша http://www.bb-team.org/workout/1360_vtalyavashta-programa-za-izdrazhlivi , просто си мислех , ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно и е правила някаква по - спец. програма,но си мисля,че тази ще свърши работа . :)

27.03.13
22:08

Аз чистя мазнини от януари.Паласките стояха дълго време,преди да почнат да намаляват.Все  още има,но напредъкът е огромен.Постоянство му е майката

27.03.13
23:02

Добре де , как си го постигнала, аз каквото и да правя от моите отърване няма , ужасно е

27.03.13
23:09

Ами моята цел,съответно и храненето, е намаляване на подкожните мазнини по цялото тяло.А ти си казала,че не искаш на други места да отслабваш.Което реално няма как да стане.Не мога да ти дам конкретен отговор-как да отслабнеш в кръста само,при положение,че няма как да стане,освен ако не ти е ген да отслабваш първо там :)

27.03.13
23:21

Не не , аз съм споменала по-горе , че ми е ясно , че няма как да отслабна само там , просто идеята ми беше за някаква програма , в която е съобразена с тази част от тялото - освен кардиото

Orlin Asenov

11.05.13
01:06

Kalina Zaharieva, това ти е решението :

Интервалната тренировка е тренировка, при която се редуват интервал с висока интензивност и интервал за почивка/възстановяване.

Интервал с висока интензивност
По време на този интервал се влага възможно най-висока интензивност на изпълнение на упражнението, което може да означава, че ако се правят спринтове се бяга с максимална скорост, или ако се правят лицеви опори се правят максимален брой за срока на интервала (без да се прави компромис с правилния начин на изпълнение)

Интервал за почивка/възстановяване
По време на този интервал се намалява интензивността или се почива. Например след спринтовете се бяга с ниска скорост, или след лицевите опори се прави почивка. Този интервал служи за възстановяване.

Предимства на интервалната тренировка
Ако бягате на пътека с максимална скорост можете да издържите (примерно) 30 секунди и след това трябва да намалите скоростта. Интервалната тренировка дава възможност да бягате няколко интервала с максимална скорост. Ако бягате 30 секунди на макс, 30 секунди на 50% от макса за10 минути бягане на пътека ще имате 5 минути бягане с макс скорост, което е невъзможно за постигане, ако бягате без прекъсване 5 минути.

Ползи от интервалната тренировка
1.Повишава горенето (окисляването) на мазнините (мазнините имат нужда от кислород, за да се превърнат в енергия).
Изследване: 2 седмици високо интензивна аеробна интервална тренировка повишават капацитета за окисляване на мазнините по време на упражнения при жени.

2. Аеробната интервална тренировка намалява кръвното налягане при хора с високо кръвно налягане и намалява риска за сърдечно съдови заболявания. Забележка: при хора с високо кръвно налягане и риск от сърдечно съдови проблеми се следи пулса по време на интервална тренировка. Пулсът не трябва да надвишава 90% от максималния пулс, който се определя по формулата 220-възрастта. Т.е. ако сте на 40 години, вашият максимален пулс е 220-40= 180, а 90% от него е 162. Ако имате високо кръвно консултирайте се с лекаря си за максималния пулс, който не трябва да надвишавате по време на тренировки и си вземете уред, с който да го мерите постоянно докато тренирате. Интервалната тренировка може да подобри състоянието ви, но трябва да се подходи внимателно и под наблюдение.
Изследване: Аеробната интервална тренировка е ефективен метод за понижаване на кръвното налягане при хора с високо кръвно налагане

3. Интервалната тренировка повишава аеробния капацитет (консумацията на кислород). Това е важно за професионалните спортисти, защото подобрява постиженията, а при не спортистите повишава качеството на живот (здравословни ползи).
Изследване: Високо интензивна интервална тренировка при младежи и възрастни повишава консумацията на кислород и подобрява представянето на футболисти.

4. Интервалната тренировка подобрява обмяната на глюкозата при пациенти с диабет тип 2.
Изследване: Интервална тренировка с не голяма продължителност подобрява контрола на глюкозата.

5. Изследване: 2 седмици нтервални спринтове значително намаляват риска от сърдечно съдови заболявания при мъже с наднормено тегло и заседнал начин на живот.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1