Почерпка съм обещала!Задължително!
Та да се отчета,най накрая...След 5 дневна почивка ...(срам...) днес бях пак на силов ден,ужас беше,няма да почивам толкова,обещавам си,сякаш нямах сили...
Та какво направих:
клек- 80
коремни с тежести -с мед.топка от 8 кг 4х20
римска мъртва тяга 4 х 20 с 9 кг
раменна преса 4 х15 с 8 кг
дърпане на горен скрипец с раменен подхват 4 х 15,12,10 и 8 с увелич. на кг,започнах от 15 кг и увеличавах с по 5
бутане на лег с раменен хват 4 х 20 с 7 кг
извивки с дъмпели 4 с на всяка страна х 20 повторения с 9 кг.
Краката ми треперят,ужас...А ми се струва,че тежестите са малки,но пък не мога с по големи да правя много повторения...
Утре силов ден....
Хапването-сутринта хапнах грозде,на обяд ще хапна салата,следобед кисело мляко,а за довечера съм си подготвила риба със салата....
Мнението беше редактирано от Danny на 27.03.13 21:18.
28.03.13
10:26
казано от Danny на 27.03.13, 10:58:
Краката ми треперят,ужас...А ми се струва,че тежестите са малки,но пък не мога с по големи да правя много повторения...
Всяко начало е трудно, но това не е фактор за отказване.
Освен всичко - многото повторения в силовата са ти напълно излишни, прави 5-6 повторения с по-тежко(тоест тежко, с което можеш тези повторения, а не 10 примерно). Мазнини се свалят с тежко, не с бройки.
Добре,ще увелича кг и намалям повторенията!
Ефект има ,дори и минимален,но усещам :)
Няма да се откажа,боли не боли,знам че в началото е трудно,но пък после ще ми е готино!
Та днес ден с интервални протоколи
мина с голяма мускулна треска,не зная защо и ето тренировката
клек без тежести-80 п.
ренегатско-изложих се 2 х 10
лицеви опори от колене-3 х 10
глутеус мост 4х 20
планински катерач
напади с тежести
коремни преси със свити крака-70
извивки с дъмпели
Всичко ме боли,ужас,мисля сега в къщи да направя пак лицевите,нападите с тежести и планински катерач...
Искам само да питам деня с интервални протоколи,на същият принцип ли-високи тежести и малко повторения?
Мнението беше редактирано от Danny на 28.03.13 10:33.
28.03.13
12:39
На интервалите е важно да не накъсваш движението за почивки в самия работен интервал, тоест да можеш да си го направиш на скорост. Тежестта, която изплозваш не е чак толкова от значение, е, не трябва да се подецянваш и лигавиш, но и не трябва да мъчиш все едно буташ 100 кила. Стана малко неразбираемо, но ще го усетиш с трениране и натрупване на опит и впечатления.