27.03.13
19:42
Здравейте, имам проблем с пастьоризираното прясно мляко.
Това мляко доста често ми действа като диуретик. Понякога веднага ме хваща и идва “рядкото щастие”:D . Чак понякога ми е доста дискомфортно, абе не ми влияе добре. Напълно сигурен съм, че е от млякото, просто няма от какво друго да е. Не е от срока на годност, купувал съм млека на какви ли не марки, каква ли не масленост. И всички ми влияят по един и същ начин.
Понякога от 1-2 чашки ме хваща, наистина това се превърна в проблем за мен. Даже на скоро за втори път именно този проблем за малко да ми провали тренировката.
В родният ми град родителите ми купуваха прясно мляко от един животновъд и го преваряваха. Именно с превареното мляко нямам никакви проблеми и почти не бях пил пастьоризирано купешко мляко. Но вече втора година съм студент и се прибирам вкъщи 1 път на месеца.
Един път си направих експеримент, изпих 2 литра от купешкото мляко, еми почти цял ден не излязох от тоалетната. Чак до кръв се стигна.
Искам да попитам, ако пастьоризираното мляко започна да го преварявам, дали това ще разреши проблема ми.
И дали някой друг има същият проблем, защото и съквартирантите ми пият такова купешко мляко- нищо им няма. Който и да попитам няма такива проблеми. Явно само при мен е така.
27.03.13
20:47
Очевидно е непоносимост към лактозата.Най-добре просто си набавяй протеина от друг източник : )
П.П. Иначе пастьоризирано означава точно това - да е минало през топлинна обработка ; )
Мнението беше редактирано от Николай Камберов на 27.03.13 20:49.
27.03.13
21:29
BULLSHIT NIGGER! И аз си мислех така, че нямам ензим който разгражда лактозата - ПЪЛЕН ХУЙ! Трябва само да се загрее до образуване на лека “кожичка” и после си е пълноценно мляко. ТЕСТВАНО ОТ МЕН!
28.03.13
14:37
Въпросът е доколко е мляко от крава, не дали е пастьоризирано или не.
Също така, дали го пиеш на празен стомах?